VerzamelaarsJaarbeurs: Vintage & tweedehands vondsten

Ik kan er echt van genieten om rond te struinen in kringloopwinkels en op grote rommelmarkten. De leukste items in mijn huis zijn tweedehands! Het maakt alles net wat unieker en uiteraard is tweedehands ook duurzaam omdat er geen nieuwe grondstoffen voor worden gebruikt. In deze blogpost deel ik mijn lievelingsvondsten. Én heb ik een leuke tip voor alle medevintage-liefhebbers, de VerzamelaarsJaarbeurs vindt namelijk bijna weer plaats!

Mijn konijnenverzameling

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met de VerzamelaarsJaarbeurs geschreven  

Vintage schatzoeken

Ik heb een heuse bunny-radar; als ik iets zie dat te maken heeft met konijnen wil ik het sowieso kopen. Vooral kleine konijnenbeeldjes zijn favoriet. Verder heb ik een grote liefde voor vintage servies, het liefst zo oudbollig mogelijk met gezellige bloemenprints. De inhoud van mijn keukenkastjes is een verzameling van van-alles-en-nog-wat. Want aan nette matchende series doe ik niet. En ik houd ook sowieso van alles met pastelkleuren dat een jaren-’50-uitstraling heeft. Tegenwoordig koop ik echter in het kader van minimalisme niet zo veel meer. Mijn focus ligt momenteel op tweedehands kleding om mijn capsule wardrobe mee aan te vullen. Al moet ik bekennen dat ik het vinden van leuke, tweedehands kleding vaak wel een uitdaging vind. Maar dat maakt tweedehands shoppen ook zo leuk: als je dan eenmaal een vintage schat hebt gevonden, voelt het extra bijzonder!

Mijn favoriete tweedehands vondsten van de afgelopen jaren:

Oude plantenpotjes die ik gebruik als pennenhouders
Het letterbord dat op mijn werkplek hangt
Tweedehands naaikastje
Dit leuke kastje dat in de woonkamer staat (uiteraard met een konijnenlamp erop)
Vintage schoolplaat
Een oude schoolplaat die boven de bank in de woonkamer hangt (jep, ook weer met een konijn erop!)

Tip: VerzamelaarsJaarbeurs 2017

Als je ook zo van vintage schatzoeken houdt, dan is de VerzamelaarsJaarbeurs de plek waar je moet zijn. De VerzamelaarsJaarbeurs is Europa’s grootste vintage evenement en met ‘groot’ bedoelen ze heel – héél – groot. In vijf verschillende hallen in de Jaarbeurs Utrecht vind je meer dan 2000 deelnemers die spullen verkopen. Om het overzichtelijk te houden zijn er verschillende afdelingen ingedeeld per categorie, dat maakt het zoeken naar mooie schatten gelijk wat makkelijker. Dit zijn de afdelingen die je op de aankomende VerzamelaarsJaarbeurs vindt:

 • Speelgoed
 • Glas
 • Aardewerk
 • Boeken
 • Munten
 • Kaarten
 • Postzegels
 • Archeologie
 • Platte zaken
 • Fifties spullen
 • Design woon- en interieurartikelen
 • Mega Platen & CD beurs

Collegablogger Maris heeft in 2015 de beurs bezocht en geeft als tip om van te voren een plan te bedenken. Een beetje rondstruinen is namelijk heel overweldigend omdat er zo veel is! Het is daarom handig om van te voren alvast te bedenken waar je naar op zoek bent en welke afdeling(en) je daarvoor wil bezoeken. Mijn moeder die de beurs ook al eens heeft bezocht, gaf mij dezelfde tip. Zij spaart ansichtkaarten en heeft daar vooral naar gezocht tijdens haar bezoek. Ook iets om aan te denken: neem voldoende contant geld mee want bij de kraampjes kan je niet pinnen.

Op de beurs worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een tentoonstelling als ode aan de kunststroming De Stijl en kan je acteurs uit Star Wars (!) ontmoeten. Alle activiteiten die worden georganiseerd, vind je hier.

VerzamelaarsJaarbeurs - Door Hare Maristeit
Foto’s van de VerzamelaarsJaarbeurs 2015 uit het fotoverslag op Hare Maristeit

Kaartjes kopen

Op zaterdag 8 april en zondag 9 april 2017 vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De kaartjes bestel je online in de voorverkoop voor 12,50 euro voor een volwassene; kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis mee. Aan de kassa is de entree 14 euro voor volwassenen.

Tip: de NS heeft momenteel een leuke combideal waarbij je 25 euro betaalt voor een entreeticket voor de Verzamelaarsjaarbeurs inclusief een dagretour naar Utrecht.

Alle info over de route naar de VerzamelaarsJaarbeurs en hun contactgegevens vind je op deze pagina.

Wie gaat ook? En wat hoop jij te vinden op de beurs?

Back to Top