VerzamelaarsJaarbeurs: Vintage & tweedehands vondsten

Ik kan er echt van genieten om rond te struinen in kringloopwinkels en op grote rommelmarkten. De leukste items in mijn huis zijn tweedehands! Het maakt alles net wat unieker en uiteraard is tweedehands ook duurzaam omdat er geen nieuwe grondstoffen voor worden gebruikt. In deze blogpost deel ik mijn lievelingsvondsten. Én heb ik een leuke tip voor alle medevintage-liefhebbers, de VerzamelaarsJaarbeurs vindt namelijk bijna weer plaats!

Mijn konijnenverzameling

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met de VerzamelaarsJaarbeurs geschreven  

Vintage schatzoeken

Ik heb een heuse bunny-radar; als ik iets zie dat te maken heeft met konijnen wil ik het sowieso kopen. Vooral kleine konijnenbeeldjes zijn favoriet. Verder heb ik een grote liefde voor vintage servies, het liefst zo oudbollig mogelijk met gezellige bloemenprints. De inhoud van mijn keukenkastjes is een verzameling van van-alles-en-nog-wat. Want aan nette matchende series doe ik niet. En ik houd ook sowieso van alles met pastelkleuren dat een jaren-’50-uitstraling heeft. Tegenwoordig koop ik echter in het kader van minimalisme niet zo veel meer. Mijn focus ligt momenteel op tweedehands kleding om mijn capsule wardrobe mee aan te vullen. Al moet ik bekennen dat ik het vinden van leuke, tweedehands kleding vaak wel een uitdaging vind. Maar dat maakt tweedehands shoppen ook zo leuk: als je dan eenmaal een vintage schat hebt gevonden, voelt het extra bijzonder!

Mijn favoriete tweedehands vondsten van de afgelopen jaren:

Oude plantenpotjes die ik gebruik als pennenhouders
Het letterbord dat op mijn werkplek hangt
Tweedehands naaikastje
Dit leuke kastje dat in de woonkamer staat (uiteraard met een konijnenlamp erop)
Vintage schoolplaat
Een oude schoolplaat die boven de bank in de woonkamer hangt (jep, ook weer met een konijn erop!)

Tip: VerzamelaarsJaarbeurs 2017

Als je ook zo van vintage schatzoeken houdt, dan is de VerzamelaarsJaarbeurs de plek waar je moet zijn. De VerzamelaarsJaarbeurs is Europa’s grootste vintage evenement en met ‘groot’ bedoelen ze heel – héél – groot. In vijf verschillende hallen in de Jaarbeurs Utrecht vind je meer dan 2000 deelnemers die spullen verkopen. Om het overzichtelijk te houden zijn er verschillende afdelingen ingedeeld per categorie, dat maakt het zoeken naar mooie schatten gelijk wat makkelijker. Dit zijn de afdelingen die je op de aankomende VerzamelaarsJaarbeurs vindt:

 • Speelgoed
 • Glas
 • Aardewerk
 • Boeken
 • Munten
 • Kaarten
 • Postzegels
 • Archeologie
 • Platte zaken
 • Fifties spullen
 • Design woon- en interieurartikelen
 • Mega Platen & CD beurs

Collegablogger Maris heeft in 2015 de beurs bezocht en geeft als tip om van te voren een plan te bedenken. Een beetje rondstruinen is namelijk heel overweldigend omdat er zo veel is! Het is daarom handig om van te voren alvast te bedenken waar je naar op zoek bent en welke afdeling(en) je daarvoor wil bezoeken. Mijn moeder die de beurs ook al eens heeft bezocht, gaf mij dezelfde tip. Zij spaart ansichtkaarten en heeft daar vooral naar gezocht tijdens haar bezoek. Ook iets om aan te denken: neem voldoende contant geld mee want bij de kraampjes kan je niet pinnen.

Op de beurs worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een tentoonstelling als ode aan de kunststroming De Stijl en kan je acteurs uit Star Wars (!) ontmoeten. Alle activiteiten die worden georganiseerd, vind je hier.

VerzamelaarsJaarbeurs - Door Hare Maristeit
Foto’s van de VerzamelaarsJaarbeurs 2015 uit het fotoverslag op Hare Maristeit

Kaartjes kopen

Op zaterdag 8 april en zondag 9 april 2017 vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De kaartjes bestel je online in de voorverkoop voor 12,50 euro voor een volwassene; kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis mee. Aan de kassa is de entree 14 euro voor volwassenen.

Tip: de NS heeft momenteel een leuke combideal waarbij je 25 euro betaalt voor een entreeticket voor de Verzamelaarsjaarbeurs inclusief een dagretour naar Utrecht.

Alle info over de route naar de VerzamelaarsJaarbeurs en hun contactgegevens vind je op deze pagina.

Wie gaat ook? En wat hoop jij te vinden op de beurs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties op “VerzamelaarsJaarbeurs: Vintage & tweedehands vondsten

 1. Mariëlle schreef:

  Ik ben er (nog) helemaal niet zo van hihi, maar het wordt steeds groter en dat is een mooie ontwikkeling!

  | Reageer op deze reactie
 2. Claire schreef:

  Wat een toffe samenwerking Iris! Ik vind het ook super leuk om tweedehands pareltjes te vinden. Vorig jaar vond ik ook een hele kerstboom met kitsch verlichting voor nog geen €12!!! Ik was ZO TROTS Hahaha. Oke de kerstboom was weliswaar niet echt een goed ding maar het gaat om het idee.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha wat geweldig, dat is geen geld! Ik koop sinds een aantal jaar ook alle kerstspullen tweedehands en dat scheelt zoooo veel geld.

   | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Leuk artikel!
  Je had er zoveel moois geshopt.
  Ik volg het blog van Maris….
  Toevallig heeft ze er nu op haar blog een leuk artikel over geschreven.
  Fijn om te zien wat jullie hadden gekocht.
  Ook zoveel verschillende spullen.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja leuk hè! Bij haar kan je ook tickets voor de beurs winnen 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Ik denk dat ik de beurs zelf te overweldigend ga vinden (veel spullen, veel mensen), maar zo’n schoolplaat staat al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Beetje jammer dat ik er geen plek voor heb 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Iris schreef:

  Zo leuk al die konijnenbeeldjes! Ik ben ook gek op tweedehands dingen en heb er echte favorieten tussen zitten. Tegenwoordig koop ik inderdaad ook een stuk minder en ben ik wat kritischer, maar af en toe vind ik nog iets heel gaafs 😀 Jammer genoeg is Utrecht net iets te ver voor mij en ik denk dat ik er een beetje overprikkelt van zou worden, haha. Wel super leuk dat je deze samenwerking hebt gedaan, heel tof!

  | Reageer op deze reactie
 6. Anna Maria schreef:

  Ik vind het heerlijk om rond te neuzen in kringloop winkels. maar koop daar eigenlijk enkel boeken die we ook weer terug brengen 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Kimdy schreef:

  Je schoolplaat vind ik heel tof! Ik zoek ook nog steeds een leuke voor in ons huis, maar dan met een vos o.i.d erop haha! De beurs klinkt erg leuk! Ik ga het onthouden voor volgende week 😀 Mijn vriend en ik zijn er gek op!

  | Reageer op deze reactie
 8. Kristel schreef:

  Intrigerend, wat zou er in vredesnaam te vinden zijn bij de afdeling ‘platte zaken’?!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ik vond dat ook al zo intrigerend toen ik het las dus toen heb ik het gegoogeld. Het gaat om precies wat de naam al zegt, platte zaken! Posters, reclameprenten, verzamelplaatjes, etc. 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Priscilla schreef:

  Ik ben gek op tweedehands winkelen en doe dat inderdaad ’t allerliefst op vlooienmarkten. Ik had ooit ook zo’n mooie bloempot in de vorm van een hond (waar jij je pennen in hebt) maar die is kapot gevallen (insert huil emoticon hier). Een aantal jaar geleden tikte ik ook twee letterborden op de kop (met letters!) voor maar €1,00 per bord. Dat is sowieso m’n beste vondst ooit. Had in een snackbar gehangen. Dus nu hebben een een letterbord in de keuken met snacks en prijzen. Vond ’t zo leuk dat ik de tekst nooit meer heb veranderd maar alleen ’t bord even schoongemaakt heb.

  Deze beurs heb ik helaas moeten overslaan wegens ziek. Helaas, pindakaas. Ik was er heel graag naartoe gegaan. Misschien volgend jaar en sowieso met Koningsdag is er weer genoeg te doen qua rommelmarkten.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wooow, 1 euro voor een letterbord is echt een koopje! Wat een fijne vondst 😀 En ja jammer inderdaad, volgend jaar beter <3

   | Reageer op deze reactie
 10. yvonne schreef:

  Ik ben ook dol op rommelmarkten. Maar ik ben allergisch voor de entreeprijzen. En deze vind ik ook wel heel erg hoog. Dat geld geef ik toch liever uit aan mooie vondsten.
  Deze sla ik dus over ondanks dat het bijna om de hoek is.

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Recept: Voorjaarssoep voor bij de paasbrunch | IKBENIRISNIET
 12. babs schreef:

  De tweedehands winkels zijn ook gewoon geniaal 🙂 Super leuke dingen en die konijntjes zijn echt super leuk. Kost vaak ook helemaal niet zoveel.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top