D.I.Y. lamp van Snoerboer (+ winactie!)

snoerboek diy lamp

Wist je dat zelf een lamp in elkaar zetten dus helemaal niet zo moeilijk is? Van Snoerboer kreeg ik de onderstaande Do It Yourself kit om mijn eigen lamp in elkaar te zetten en de volgende dag hing ‘ie al aan het plafond boven mij. Op Instagram kreeg ik al positieve reacties van mensen die ook zo’n lamp hebben maar mocht je nog nooit van ze gehoord hebben; Snoerboer verkoopt vrolijke gekleurde snoeren waar je je eigen lamp mee kan samenstellen. Mocht je daar niet zo’n held in zijn, kan je ook een kant-en-klaar-setje bestellen. Maar ik zal in deze blogpost laten zien dat het in elkaar zetten van zo’n lamp hartstikke goed te doen is.

snoerboer review

In de doos: een wit plafondkapje, een witte fitting, een zwart plastic dingetje waar ik de naam niet van weet (wie weet het wel?!), een snoer en een halogeen spaarlamp.

Snoeren

Het snoer valt het meest op van de lamp en ik wilde in eerste instantie dan ook voor een neon roze snoer gaan. Maar omdat Steve en ik samenwoonplannen hebben – en roze niet echt zijn kleur is (raarrr) – ging ik uiteindelijk voor een wit/rood patroonsnoer. Na lang twijfelen, hoor. Keuzes maken is niet mijn grootste talent. De rest ging makkelijk, ik wilde er een standaard plafondkapje en fitting bij en natuurlijk een spaarlamp. Ik ging voor een halogeen spaarlamp in de vorm van een gloeilamp. Tadaa! Nu het in elkaar zetten nog.

strijkijzersnoer

Do it yourself

Oké, ik liet Steve het meeste doen. Ik word al zenuwachtig als ik een lampje moet verwisselen, laat staan een hele lamp vanaf nul in elkaar zetten. Maar het valt dus echt heel erg mee qua moeilijkheid. We stripten eerst het snoer, op onderstaande foto zie je een stanleymes maar dat moet eigenlijk met een stripper. Ik heb geen stripper. Ik was bij de Appie en wilde aan een 16-jarige vakkenvuller vragen of ‘ie ook strippers had, maar ik moest al zo hard lachen om mijzelf voordat ik het gevraagd had dat het mij beter leek om het niet te vragen. Goed. Daarna prop je de draadjes in het contactplaatje. Wij deden ze er verkeerd om in omdat we te eigenwijs waren om het met behulp van een instructiefilmpje in elkaar te zetten. Maar toen we inzagen dat het niet helemaal klopte gingen we toch maar over op de youtubefilmpjes. Deze filmpjes kan je hier vinden, dan kan je meteen zien dat het in elkaar zetten van de lamp een piece of cake is.

snoer strippen lampinelkaarzettentadaaLamp ophangen

Lichtpuntje

En nu heb ik eindelijk een lamp in het slaapkamergedeelte van mijn mini loft! Sinds dat ik hier woon – dat is nu alweer bijna drie jaar – steken er draadjes uit het plafond. Dat was het laatste wat ik zag als ik in slaap viel en het eerste wanneer ik weer wakker werd. Gelukkig heb ik nu iets mooiers om naar te kijken. Het enige minpunt was dat ik had verwacht dat het een dikker snoer zou zijn, op de website worden de maten wel vermeld, ik ben alleen niet zo goed met ruimtelijk inzicht. Maar dat mag de pret niet drukken, ik kan nu lekker lezen in bed met voldoende licht en het staat ook een stuk leuker. Ik ben happy!

snoerboer lamp

Win een DIY kit met snoer naar keuze!

Omdat ik jullie graag van mijn enthousiasme laat mee genieten geef ik in samenwerking met Snoerboer zo’n setje weg met een snoer dat je tof vindt. Vertel in een reactie welk snoer jij zou uitkiezen en waarom, hier kan je alle snoeren vinden. Vink in het programmaatje hieronder aan dat je een comment hebt achter gelaten. Als je dat heb gedaan komen er nog drie extra opties bij te staan die je eventueel kan doen om extra kans te maken! Deze zijn optioneel, dus je kan ook meedoen als je geen Facebook of Instagram account hebt, no worries.

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft een mailtje gehad!
a Rafflecopter giveaway

 • De prijs bestaat uit een snoer naar keuze en een plafondkapje, fitting en spaarlamp;
 • Je kan tot en met 30 november meedoen;
 • De winnaar wordt willekeurig gekozen m.b.v. Rafflecopter;
 • De winnaar krijgt binnen 2 dagen na sluiting v/d winactie bericht per e-mail.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

78 reacties op “D.I.Y. lamp van Snoerboer (+ winactie!)

  • Ik was nog vergeten vertellen welk strijksnoer ik wou! Mocht ik winnen zou ik gaan voor het Devil strijkijzersnoer! Een donkerrood omdat dat dit wel goed in mijn kamer zou passen, mijn kamer is nu wit met zwart en ik heb nog geen accent kleur gekozen dus rood zou wel leuk zijn!

 1. Jennita

  Wauw! Love that! Ik zou gaan voor het zwarte snoer omdat mijn spliksplinter nieuwe studiootje nog meer zwarte accenten bevat en het hierbij super mooi zou staan. Net als jij wil ik graag een lampje bij mijn bed om fatsoenlijk een boek te kunnen lezen zonder met zaklampen in de weer te moeten 😉

 2. Ina

  Heb je echt in bijna 3 jaar niet in bed kunnen lezen? Nou, dan werd een lamp wel hoog tijd! En deze DIY staat geweldig. 🙂

  • iris

   Oei dat zou wat zijn! Nee, ik kon gelukkig wel lezen. Dan deed ik de lamp in het woonkamergedeelte of keukengedeelte aan, ik heb toch een mini-huisje zonder aparte kamers, haha. Maar dan was het niet licht genoeg, nu gelukkig wel 😀

 3. Maai

  Jaaaaa, zo herkenbaar van die snoertjes, dat hebben wij hier op verschillende plekken ook en op andere plekken hangt alleen een fitting. Wonen al 5 jaar samen, zieluuug!!!! Ik wil hem graaaag winnen, liefst zacht roze strijkijzersnoer. Neon roze om zelfde reden als jij niet. Roze wel? Tja als je we wint moet ie het er maar mee doen;-) toch. Liefs

 4. Suzanne

  Echt te grappig, ik heb PRECIES hetzelfde iPhone snoertje! Haha dus ik dacht echt dat het om een iPhonesnoer ging. Haha maar dit is veel origineler!

  • iris

   Oooooh zo! Ik raakte ook al een beetje in de war omdat ik niet zo goed snapte wat je bedoelde, haha. Wat toevallig!

 5. meike

  Wat leuk, ik doe mee! Ik zou het Turquoise strijkijzersnoer kiezen, ik heb een idee voor een lampenkap die ik wil maken en daar zal die kleur erg mooi bij staan!

 6. Wat een super leuke give away! Ik zou voor de Turquoise gaan, en deze in mijn hal hangen. Daar hangt nu alleen een lelijke fitting +lamp ;’)

 7. Ooooo wat tof! Ik woon net twee maanden samen en op twee plekken hangt er eigenlijk nog niks! Ideale winactie. Ik heb even rondgekeken en ik wil gaan voor de eigthies strijkijzersnoer! Voor in de slaapkamer 🙂

 8. Dewi

  Wat leuk! Ik zou het cupcake roze snoer nemen, want ja cupcakes + roze, wat wil je nog meer?
  (En aw dat konijntje)

 9. Janne

  Zo simpel, zo mooi! Een neon roze snoer zou hier wel passen! En geen afstofwerk, handig! *

 10. Hanneke

  LEUKE WINACTIE!

  Sjonge…wat een keuze bij die strijkijzersnoeren. Best moeilijk dan…
  Ik ben alles 3 x bij langs geweest en kom uit op:
  oldtimer strijkijzersnoer (omdat ik gek ben op oldtimerauto’s en het ook gewoon een mooi snoer is!).

 11. Linda

  Ik ga voor het turquoise snoer, omdat dat perfect past bij het behang op mijn hobbykamer. Je hebt trouwens een erg leuk blog!

  • iris

   De turquoise twijfelde ik ook nog even tussen inderdaad, leuk kleurtje! En dankjewel, wat lief 😀

 12. Rosanne

  Wat een leuke lamp, ik vind het samenstel-idee echt geweldig 😀 heb alle extra entries gedaan en als ik hem zou winnen zou ik kiezen voor dat turquoise strijkijzersnoer (http://www.snoerboer.nl/strijkijzersnoer-turquoise.html). In mijn kamer is nu alleen nog wit en een klein beetje rood en zwart te vinden, een kleurencombinatie waar ik eigenlijk zo onderhand (na een paar jaar er tegenaan kijken) wel heel erg moe van wordt. Hier wil ik verandering in brengen en het zou supertof zijn als de Snoerboer-DIY lamp me hier een handje bij kan helpen! 🙂

  X Rosanne

 13. Deze staat op mijn kerstlijstje! Super leuke actie, ik doe mee :)! Ik zou gaan voor een Fancy Fair snoer denk ik.

 14. Wat leeeeeuk! Haha en strippers! Ik zie het al helemaal voor me.
  Ik zou denk ik gaan voor (het is inderdaad moeilijk) ehhh aubergine strijkijzer. Ennn waarom, nou omdat ik komende zaterdag ga verhuizen naar Utrecht en daar met m’n vriend ga samenwonen!

  • iris

   Ah wat gaaf, dat is al bijna! Veel plezier zaterdag, spannend!

 15. Marjolein

  Ooh wat leuk! Ik wil al heel lang zoiets maar had nog nooit van de snoerenboer gehoord, ideaal! Ik zou gaan voor het gedraaide grijs textielsnoer, omdat mijn kamer wel genoeg kleuraccenten en dat grijze snoer zou er perfect tussen passen zonder het te druk te maken.

 16. Berber

  Nice, ik hou ervan om zelf iets in elkaar te knutselen haha. Ben wel benieuwd hoe dat met dit beetje techniek samen gaat..

 17. Magali

  Wat een leuke winactie zeg! Echt iets voor mij zo’n simpele maar toch toffe lamp. Ik zou graag het Torcido linnen strijkijzersnoer willen hebben, zo tof die scheepstouw-look! Staat denk ik super mooi in mijn kamer, ik hou wel van zo’n ruige uitstraling 🙂

  • (eugh ik drukte al enthousaist op comment voordat ik opschreef welke ik dan het liefste wil… ik kan echt echt niet kiezen maar ik denk dat ik voor een donkergroene zou gaan (alhoewel ik die jij hebt ook heel tof vind) (wow veel haakjes))

 18. Thyra

  Ahhh heel leuk weer Iris!!
  Ik zou gaan voor het zebrasnoer. Het zou prachtig staan in het nieuwe huisje van mij en vriend ( dat we na een jaar zoeken hebben gekregen! Er is nog hoop voor jullie 😀 )

 19. lisa

  Wauw! Sinds we samenwonen hebben we geen slaapkamerlamp en loop ik elke avond met zo’n mijnwerkerslamp op m’n voorhoofd. Deze is onwijs gaaf, vooral die geelzwarte (wesp). Hip hoor!

  • iris

   Hahahaha, ik moest heel hard lachen, ik zie het al helemaal voor me. Die geel-zwarte vind ik ook tof!

 20. Dionne

  Ik doe mee, want:

  – We hebben nog geen lamp in de woonkamer, alleen een los peertje. Dat vind ik best, maar Marijn niet en bovendien is het geen LED-lamp (de rest wel).
  – Marijn wilde dus een snoer met een huge ass lamp eraan ophangen ipv een lamp met kap.
  – Dat een aangename verrassing voor hem zou zijn.

  En ik zou gaan voor ‘Heavy metal’ (past bij de a.k.a. gordijnrails), ‘Aubergine’ (past bij de auberginekleurige muur) of ‘Fancy Fair’ (omdat ons hele huis een grote uitgekotste toverbal is <3<3<3<3).

  Ben benieuwd 🙂

 21. Hedwig

  Oeeh wat een leuke winactie! Ik zou het torcido bruine snoer uitkiezen, vind ik wel een mooie kleur en hij ziet er stevig uit. Ik heb een klein kamertje met maar één lamp, dus het is wel zo leuk als het er een beetje mooi uit ziet 🙂

 22. carlijne

  ah wat fijn! ik was al een tijd van plan om zelf een lampenkap te maken en zo’n mooi snoer eraan:) maar kende de site nog niet, dus handig dat hier alle benodigdheden te krijgen zijn! 🙂
  ik zou voor de neonroze gaan denk ik! (ik vind de roodwitte ook heel mooi, i’m sorry, beetje zelfde smaak;))
  om te vieren dat het nu nog kan omdat ik nog niet samenwoon:)

 23. Maartje

  Ahhhh wat ziet dit er leuk uit! Zou echt een oplossing voor mijn kamer zijn, ik heb rare muren en weinig lampen lijken me daar echt mooi. Deze lijkt me perfect! Als ik zou winnen zou ik de “cupcake” roze kleur nemen. Ik vind een witte/grijze/zwarte kleur wat te saai en dat neon roze weer wat te heftig. Die cupcake kleur lijkt me dus de gulden middenweg!

 24. Ruben

  Tof dit hoor. Mijn gitaarsnoer heeft zo’n vintage wesppatroontje. Die vibe wil ik wel doortrekken naar de woonkamer, waar ook al jaren van die draadjes uit het plafond komen. Weps strijkijzersnoer wordt het dan voor mij, mocht ik de gelukkige zijn.

 25. mar10e

  Leuk! Ik zou graag mijn zeer stylish kale peertje bungelend aan een bruin en blauw stroomdraadje willen vervangen door zo’n mooi snoer. En ik heb niemand die roze boycot of veto’s uitspreekt als t gaat om inrichting, dus neon roze please 😉

 26. Lotte

  Van deze post krijg ik spontaan flashbacks naar de technieklessen in de onderbouw. Geweldig vond ik dat, om zelf zulk soort dingen in elkaar te zetten. Hoog tijd dus om wat van die oude glorie in eer te herstellen!
  Wel moeilijk kiezen tussen al die fantastische snoeren, maar het linnen snoer vind ik toch wel erg stoer en bovendien lekker neutraal, dus die moet een eventuele metamorfose van het huis ook kunnen doorstaan. Voor de quirkiness ga ik dan wel voor het torcido linnen strijkijzersnoer. 😀

 27. ahhh, weer een leuke winactie! Ik ga voor neonroze, match goed mijn neonroze kast:-)
  Krijg je ook de leuke kleusjesman erbij 😉

  • Ina

   Sorry, maar wat betekent ‘sog’? Het staat niet op mijn handige Lijst van afkortingen in het Nederlands.

    • Ina

     Dank je wel, Veerlez. Dat is een leuke, die moet ik onthouden!
     Zou “hog” dan Huiswerk Ontwijkend Gedrag zijn? 😉

 28. Janne

  Leuke winactie! Aangezien er nog geen man in mijn leven is zou ik toch voor de knalroze gaan haha
  X

 29. Valérie

  Wat leuk om te maken! Steeds vaker voel ik me als Belg toch wel gediscrimineerd aangezien bijna alle leuke webwinkels .nl eindigen :p. Ik zou denk ik voor het aubergine strijkijzersnoer gaan of het groene kunststof snoer. Voor de leuke klusjesman zorg ik zelf hifi 😀

 30. Maud

  Zoveel comments/deelnemers ! Jeetje.
  Maar uhh ik zou graag willen winnen omdat ik houd van simpliciteit. En vooral van wit! En omdat mijn vriendje in zijn slaapkamer als enige lampje een rond lampje heeft (met bloemetjes! What a man.) naast zijn bed. Waardoor ik meestal mijn teen, knie, hoofd, ziel, etc stoot tegen alles wat er in zijn kamer staat voor ik bij dat lampje ben aangekomen. God bless voor mobiele zaklampjes apps. Maar hoe dan ook. Eigenlijk heb ik hem niet nodig maar vind ik hem gewoon mooi! En zou ik hem met plezier aan mijn knul doneren zodat ik heel blijf als ik zijn slaapkamer inloop..
  Vandaar dat ik de voorkeur geef aan Torcido katoen strijkijzersnoer. (want wit.)

  Groetjes x

 31. Eva

  Ja dit is nou precies wat ik al heeeel lang in de hoek bij de bank wil. Kan er niet lezen nou ’s avonds omdat het echt een gigantisch donkere hoek is. En <3 lezen. Dus nu kijk ik alleen maar veel films 😉
  Maar eeh.. Doe mij die neon roze maar! Alleen al omdat m'n vriend het niet helemaal eens is met mijn oplossing voor het donkere hoekje (hij vindt enkel een peertje wat saai, ik juist onwijs awesome) en nouja.. dan kan hij ook maar beter knalroze zijn 😉

 32. Leeeuk! Helaas vind mijn vriend zo’n lamp gewoon helemaal lelijk, wat voor kleur het snoer ook heeft. Oh en trouwens, over dat knalroze snoer… Echte mannen kunnen roze hebben hè. 😉

 33. Suzan

  Ik doe meee! Mijn kot kan altijd wat extra decoratie gebruiken 🙂 Ik ga voor Fancy Fair strijkijzersnoer!

 34. Gwendolyn

  Ik ben nogal ehhh klein en alles in mijn huis qua lampenwerk hangt serieus op kabouterhoogte. Aangezien mijn plafond ook kabouterhoogte is, loopt iedereen hier tegen de lamp. Heeft niet echt zin voor mij om mee te doen, maar het weerhoud me er niet van om te zeggen dat ik deze actie weer amazeballs vind 😉

 35. Manon

  Super leuk dit! Ik zou voor de Fancy Fair strijkijzersnoer gaan. Gezellig al die kleurtjes!

 36. Gwen

  Ik zou voor de Eighties strijkijzersnoer gaan omdat deze overal bij past! Zwart/wit is altijd goed en het heeft een leuk motiefje.
  Of toch de Oldtimer strijkijzersnoer, die is ook zo tof 😀

 37. Janine

  Oh wat een toffe winactie, ik heb sinds ik de kamer betrok waar ik nu slaap (4 jaar terug denk ik) nog steeds geen fatsoenlijke lamp opgehangen en word dus beschenen door een lichbak met tl balken, ik hoop dus echt dat ik ‘m win :D. Ik zou dan gaan voor de torcido glamour roze strijkijzersnoer die is zoooooo leuk!!!

  • nina

   oh nee, ik wilde zo graag meedoen dat ik was vergeten te zeggen welke snoer ik wilde. mmm, moeilijk, maar ik denk dat ik die ‘picknick’ toch ook het leukste vind 🙂

 38. Chantal

  Oeh alle snoeren zijn leuk maar ik zou denk ik gaan voor een gevlochten scheepstouw, die past mooi bij mijn keuken waar sinds de verbouwing jaren geleden alleen een kaal peertje hangt en een nieuwe lamp niet zou misstaan!

 39. Mariska

  Wat staat ie leuk in je kamer! Als ikzou winnen zou ik denk ik voor het groene kunststof snoer gaan. Ik ben aan het verhuizen en zoń lamp als deze lijkt me leuk voor in de keuken. ik wil in mn keukentje iets gaan doen met mintgroen, dus dit lijkt me er leuk bij staan!

 40. Ooo ik vind dit zo tof staan! Zodra wij verhuist zijn wil ik twee van deze lampen boven onze nachtkastjes hangen, lijkt me echt zo leuk. Ik vind vooral de Torcido linnen strijkijzersnoer erg mooi vanwege de natuurlijke uitstraling! 🙂 Leuke winactie!

 41. Alix

  Leeeuk! Zo stom dat bepaalde klusjes altijd uitgesteld blijven worden, ik had ook jarenlang geen fatsoenlijke lamp in m’n kamer… Mooi resultaat 🙂

 42. Roxy

  Toen ik mijn kamer aan het verbouwen was ben ik zoooo lang op zoek geweest naar leuke kleurige snoeren , maar na lang zoeken heb ik het maar opgegeven en heb ik nu kerstlampjes. Super handig dit dus!

 43. Kayleigh

  Coole lamp! Wij hebben sinds de verhuizing (augustus) ook nog losse draadjes. Dachten toen dat het wel kon, maar nu het zo vroeg donker wordt is meer licht heel erg welkom!

 44. Eva

  Tof! ik doe mee 🙂 en ga voor het scheepstouw gevlochten snoer, echt een stoere eyecatcher 🙂

 45. Laura

  Hé wat ontzettend leuk! Past ook heel mooi in ons huis dus ik doe mee. Om de één of andere mysterieuze redenen voelde ik me enorm aangetrokken tot snoeren met roze erin maar omdat het niet in ons interieur pas en mijn vriend niet zo’n fan is van roze (en ik officieel ook niet hè), heb ik gekozen voor Cavo di Italia. We houden allebei namelijk enorm van Italiaans eten (zo staat er vanavond zelfgemaakt pizza op het menu) en dat is dan ook een rode draad in wat wij zoal eten, waar we al-tijd wel een keer terechtkomen als we op vakantie zijn, waar we sowieso vaak terechtkomen als we niet weten wat we willen, you name it. Buffelmozzarella for life.

 46. Christianne

  ik doe ook mee! Dol op zo’n klein bouwprojectje. Salmiak strijkijzersnoer pour moi

 47. Olaf

  Je hebt me eindelijk zo ver om een comment te plaatsen hoor. Ik doe mee omdat mijn vriendinnetje een goede lamp verdiend. En als ik dan ook nog het soort snoer mag uitkiezen: dubbel win! Want ik vind Torcido katoen strijkijzersnoer het mooiste

 48. Stien

  Hey!
  Enig idee hoe de lamp heet?
  Of kan je me zeggen welke diameter de lamp heeft?

  Groetjes!

  • Iris

   Dat weet ik helaas niet meer, deze blogpost is van 2013 dus dat is al even terug! Toen we verhuisden heb ik de lamp aan een vriend gegeven dus ik kan het niet nakijken, sorry. Daar kunnen ze je bij Snoerboer vast wel mee helpen!