D.I.Y. lamp van Snoerboer (+ winactie!)

snoerboek diy lamp

Wist je dat zelf een lamp in elkaar zetten dus helemaal niet zo moeilijk is? Van Snoerboer kreeg ik de onderstaande Do It Yourself kit om mijn eigen lamp in elkaar te zetten en de volgende dag hing ‘ie al aan het plafond boven mij. Op Instagram kreeg ik al positieve reacties van mensen die ook zo’n lamp hebben maar mocht je nog nooit van ze gehoord hebben; Snoerboer verkoopt vrolijke gekleurde snoeren waar je je eigen lamp mee kan samenstellen. Mocht je daar niet zo’n held in zijn, kan je ook een kant-en-klaar-setje bestellen. Maar ik zal in deze blogpost laten zien dat het in elkaar zetten van zo’n lamp hartstikke goed te doen is.

snoerboer review
In de doos: een wit plafondkapje, een witte fitting, een zwart plastic dingetje waar ik de naam niet van weet (wie weet het wel?!), een snoer en een halogeen spaarlamp.

Snoeren

Het snoer valt het meest op van de lamp en ik wilde in eerste instantie dan ook voor een neon roze snoer gaan. Maar omdat Steve en ik samenwoonplannen hebben – en roze niet echt zijn kleur is (raarrr) – ging ik uiteindelijk voor een wit/rood patroonsnoer. Na lang twijfelen, hoor. Keuzes maken is niet mijn grootste talent. De rest ging makkelijk, ik wilde er een standaard plafondkapje en fitting bij en natuurlijk een spaarlamp. Ik ging voor een halogeen spaarlamp in de vorm van een gloeilamp. Tadaa! Nu het in elkaar zetten nog.

strijkijzersnoer

Do it yourself

Oké, ik liet Steve het meeste doen. Ik word al zenuwachtig als ik een lampje moet verwisselen, laat staan een hele lamp vanaf nul in elkaar zetten. Maar het valt dus echt heel erg mee qua moeilijkheid. We stripten eerst het snoer, op onderstaande foto zie je een stanleymes maar dat moet eigenlijk met een stripper. Ik heb geen stripper. Ik was bij de Appie en wilde aan een 16-jarige vakkenvuller vragen of ‘ie ook strippers had, maar ik moest al zo hard lachen om mijzelf voordat ik het gevraagd had dat het mij beter leek om het niet te vragen. Goed. Daarna prop je de draadjes in het contactplaatje. Wij deden ze er verkeerd om in omdat we te eigenwijs waren om het met behulp van een instructiefilmpje in elkaar te zetten. Maar toen we inzagen dat het niet helemaal klopte gingen we toch maar over op de youtubefilmpjes. Deze filmpjes kan je hier vinden, dan kan je meteen zien dat het in elkaar zetten van de lamp een piece of cake is.

snoer strippen lampinelkaarzettentadaaLamp ophangen

Lichtpuntje

En nu heb ik eindelijk een lamp in het slaapkamergedeelte van mijn mini loft! Sinds dat ik hier woon – dat is nu alweer bijna drie jaar – steken er draadjes uit het plafond. Dat was het laatste wat ik zag als ik in slaap viel en het eerste wanneer ik weer wakker werd. Gelukkig heb ik nu iets mooiers om naar te kijken. Het enige minpunt was dat ik had verwacht dat het een dikker snoer zou zijn, op de website worden de maten wel vermeld, ik ben alleen niet zo goed met ruimtelijk inzicht. Maar dat mag de pret niet drukken, ik kan nu lekker lezen in bed met voldoende licht en het staat ook een stuk leuker. Ik ben happy!

snoerboer lamp

Win een DIY kit met snoer naar keuze!

Omdat ik jullie graag van mijn enthousiasme laat mee genieten geef ik in samenwerking met Snoerboer zo’n setje weg met een snoer dat je tof vindt. Vertel in een reactie welk snoer jij zou uitkiezen en waarom, hier kan je alle snoeren vinden. Vink in het programmaatje hieronder aan dat je een comment hebt achter gelaten. Als je dat heb gedaan komen er nog drie extra opties bij te staan die je eventueel kan doen om extra kans te maken! Deze zijn optioneel, dus je kan ook meedoen als je geen Facebook of Instagram account hebt, no worries.

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft een mailtje gehad!
a Rafflecopter giveaway

 • De prijs bestaat uit een snoer naar keuze en een plafondkapje, fitting en spaarlamp;
 • Je kan tot en met 30 november meedoen;
 • De winnaar wordt willekeurig gekozen m.b.v. Rafflecopter;
 • De winnaar krijgt binnen 2 dagen na sluiting v/d winactie bericht per e-mail.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

78 reacties op “D.I.Y. lamp van Snoerboer (+ winactie!)

 1. Chantal schreef:

  Oeh alle snoeren zijn leuk maar ik zou denk ik gaan voor een gevlochten scheepstouw, die past mooi bij mijn keuken waar sinds de verbouwing jaren geleden alleen een kaal peertje hangt en een nieuwe lamp niet zou misstaan!

  | Reageer op deze reactie
 2. Mariska schreef:

  Wat staat ie leuk in je kamer! Als ikzou winnen zou ik denk ik voor het groene kunststof snoer gaan. Ik ben aan het verhuizen en zoń lamp als deze lijkt me leuk voor in de keuken. ik wil in mn keukentje iets gaan doen met mintgroen, dus dit lijkt me er leuk bij staan!

  | Reageer op deze reactie
 3. Con leche schreef:

  Ooo ik vind dit zo tof staan! Zodra wij verhuist zijn wil ik twee van deze lampen boven onze nachtkastjes hangen, lijkt me echt zo leuk. Ik vind vooral de Torcido linnen strijkijzersnoer erg mooi vanwege de natuurlijke uitstraling! 🙂 Leuke winactie!

  | Reageer op deze reactie
 4. Alix schreef:

  Leeeuk! Zo stom dat bepaalde klusjes altijd uitgesteld blijven worden, ik had ook jarenlang geen fatsoenlijke lamp in m’n kamer… Mooi resultaat 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Roxy schreef:

  Toen ik mijn kamer aan het verbouwen was ben ik zoooo lang op zoek geweest naar leuke kleurige snoeren , maar na lang zoeken heb ik het maar opgegeven en heb ik nu kerstlampjes. Super handig dit dus!

  | Reageer op deze reactie
 6. Kayleigh schreef:

  Coole lamp! Wij hebben sinds de verhuizing (augustus) ook nog losse draadjes. Dachten toen dat het wel kon, maar nu het zo vroeg donker wordt is meer licht heel erg welkom!

  | Reageer op deze reactie
 7. Eva schreef:

  Tof! ik doe mee 🙂 en ga voor het scheepstouw gevlochten snoer, echt een stoere eyecatcher 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Laura schreef:

  Hé wat ontzettend leuk! Past ook heel mooi in ons huis dus ik doe mee. Om de één of andere mysterieuze redenen voelde ik me enorm aangetrokken tot snoeren met roze erin maar omdat het niet in ons interieur pas en mijn vriend niet zo’n fan is van roze (en ik officieel ook niet hè), heb ik gekozen voor Cavo di Italia. We houden allebei namelijk enorm van Italiaans eten (zo staat er vanavond zelfgemaakt pizza op het menu) en dat is dan ook een rode draad in wat wij zoal eten, waar we al-tijd wel een keer terechtkomen als we op vakantie zijn, waar we sowieso vaak terechtkomen als we niet weten wat we willen, you name it. Buffelmozzarella for life.

  | Reageer op deze reactie
 9. Christianne schreef:

  ik doe ook mee! Dol op zo’n klein bouwprojectje. Salmiak strijkijzersnoer pour moi

  | Reageer op deze reactie
 10. Olaf schreef:

  Je hebt me eindelijk zo ver om een comment te plaatsen hoor. Ik doe mee omdat mijn vriendinnetje een goede lamp verdiend. En als ik dan ook nog het soort snoer mag uitkiezen: dubbel win! Want ik vind Torcido katoen strijkijzersnoer het mooiste

  | Reageer op deze reactie
 11. Stien schreef:

  Hey!
  Enig idee hoe de lamp heet?
  Of kan je me zeggen welke diameter de lamp heeft?

  Groetjes!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat weet ik helaas niet meer, deze blogpost is van 2013 dus dat is al even terug! Toen we verhuisden heb ik de lamp aan een vriend gegeven dus ik kan het niet nakijken, sorry. Daar kunnen ze je bij Snoerboer vast wel mee helpen!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top