Filmtips XLVIII

Dit zijn de vijf leukste films die ik in januari zag! De laatste twee vind je ook op Netflix.

peregrine

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) – Een film van Tim Burton, yes! (Zonder Johnny Depp, huh?) Jacob mag met zijn vader naar het tehuis waar zijn opa is opgegroeid. Hij maakt kennis met Miss Peregrine en de bijzondere kinderen die speciale krachten hebben. Het is officieel een familiefilm, maar niet geschikt voor kinderen die snel nachtmerries krijgen want de film is behoorlijk duister. Daarom is ‘ie juist zo leuk! Bekijk hier de trailer.

oceans

The Light Between Oceans (2016) – Geregisseerd door Derek Cianfrance, bekend van Blue Valentine en The Place Beyond the Pines, moest deze film wel goed zijn. Ik moest er even inkomen, zoals ik vaker heb bij films die zich lang geleden afspelen, maar daarna bleven mijn ogen aan de televisie geplakt. The Light Between Oceans is een verfilming van het gelijknamige boek. Isabel woont op een eilandje met haar mandie vuurtorenwachter is. Ze willen graag een gezin stichten, maar helaas mag het niet zo zijn. Dan spoelt er een bootje aan op het strand met daarin een huilende baby. Bekijk hier de trailer.

arrival

Arrival (2016) – ZO MOOI. Drama + sci-fi is één van mijn favoriete combinaties als het om films gaat. In Arrival landen twaalf UFO’s verspreid over de aarde. Professor Louise Banks (Amy Adams <3) krijgt de taak om de taal van de aliens te ontcijferen. Dit was de allermooiste film die ik de afgelopen tijd keek. Het zit zo goed in elkaar. Bekijk hier de trailer.

horns

Horns (2013) – De vorige editie van de filmtips sloten we af met een redelijk bizarre film met Daniel Radcliffe. Dit is er ook weer zo één, al tipt ‘ie niet aan Swiss Army Man. Horns is volgens IMDB een drama-horrorfilm, al vond ik het horrorgehalte wel mee vallen. Ig’s (Radcliffe) vriendin is op mysterieuze wijze gestorven, iedereen verdenkt hem ervan en ondertussen beginnen er twee hoorns uit zijn voorhoofd te groeien. Best wel raar. Ja, dan ben ik uiteraard gelijk gefascineerd. Niet per se een bijzonder goede film, wèl heel bijzonder. Bekijk hier de trailer.

little sister

Little Sister (2016) – Colleen ging als gothic door het leven en werd toen een non. Ze heeft geen contact meer met haar familie, maar door familieomstandigheden besluit ze toch om voor een aantal dagen naar haar ouderlijk huis te gaan. Een vrij simpele film, maar daardoor niet minder leuk. Kijkt makkelijk weg, leuke film! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top