Filmtips XLVIII

Dit zijn de vijf leukste films die ik in januari zag! De laatste twee vind je ook op Netflix.

peregrine

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) – Een film van Tim Burton, yes! (Zonder Johnny Depp, huh?) Jacob mag met zijn vader naar het tehuis waar zijn opa is opgegroeid. Hij maakt kennis met Miss Peregrine en de bijzondere kinderen die speciale krachten hebben. Het is officieel een familiefilm, maar niet geschikt voor kinderen die snel nachtmerries krijgen want de film is behoorlijk duister. Daarom is ‘ie juist zo leuk! Bekijk hier de trailer.

oceans

The Light Between Oceans (2016) – Geregisseerd door Derek Cianfrance, bekend van Blue Valentine en The Place Beyond the Pines, moest deze film wel goed zijn. Ik moest er even inkomen, zoals ik vaker heb bij films die zich lang geleden afspelen, maar daarna bleven mijn ogen aan de televisie geplakt. The Light Between Oceans is een verfilming van het gelijknamige boek. Isabel woont op een eilandje met haar mandie vuurtorenwachter is. Ze willen graag een gezin stichten, maar helaas mag het niet zo zijn. Dan spoelt er een bootje aan op het strand met daarin een huilende baby. Bekijk hier de trailer.

arrival

Arrival (2016) – ZO MOOI. Drama + sci-fi is één van mijn favoriete combinaties als het om films gaat. In Arrival landen twaalf UFO’s verspreid over de aarde. Professor Louise Banks (Amy Adams <3) krijgt de taak om de taal van de aliens te ontcijferen. Dit was de allermooiste film die ik de afgelopen tijd keek. Het zit zo goed in elkaar. Bekijk hier de trailer.

horns

Horns (2013) – De vorige editie van de filmtips sloten we af met een redelijk bizarre film met Daniel Radcliffe. Dit is er ook weer zo één, al tipt ‘ie niet aan Swiss Army Man. Horns is volgens IMDB een drama-horrorfilm, al vond ik het horrorgehalte wel mee vallen. Ig’s (Radcliffe) vriendin is op mysterieuze wijze gestorven, iedereen verdenkt hem ervan en ondertussen beginnen er twee hoorns uit zijn voorhoofd te groeien. Best wel raar. Ja, dan ben ik uiteraard gelijk gefascineerd. Niet per se een bijzonder goede film, wèl heel bijzonder. Bekijk hier de trailer.

little sister

Little Sister (2016) – Colleen ging als gothic door het leven en werd toen een non. Ze heeft geen contact meer met haar familie, maar door familieomstandigheden besluit ze toch om voor een aantal dagen naar haar ouderlijk huis te gaan. Een vrij simpele film, maar daardoor niet minder leuk. Kijkt makkelijk weg, leuke film! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Filmtips XLVIII

 1. Do schreef:

  Dit zijn echt een fan mijn favoriete aritkelen! Ik ben erg benieuwd naar Little Sister en Arrival (I love Amy Adams) 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hier ook een Amy Adams fan! En blij dat je iets aan mijn maandelijkse filmtips hebt 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Lies schreef:

  Het boek van The light between oceans heb ik gelezen, ik wist helemaal niet dat het verfilmd was.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh dan vind je het vast een mooie film! Of juist niet, dat is altijd lastig in te schatten van te voren als je het boek al hebt gelezen natuurlijk. Ik ken het boek verder niet, maar de film vond ik wel heel mooi in ieder geval.

   | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  De film Miss Peregine’s Home for Peculiar Children (wat een mondvol!) lijkt me echt heel erg mooi. Ook de andere films ken ik nog niet en maak je me nu heel nieuwsgierig naar.

  | Reageer op deze reactie
 4. Mylène schreef:

  Nouuu prima dit, ik heb ze allemaal nog niet gezien dus die kunnen aan mijn lijstje toegevoegd worden!

  | Reageer op deze reactie
 5. Ayla schreef:

  Wat grappig dat je een drama/sci-fi film beschrijft als ‘mooi’, daardoor ben ik heel benieuwd geworden!

  | Reageer op deze reactie
 6. Naomi schreef:

  Ik vond miss peregines home for pecular children onwijs leuk! Ik houd zo erg van asa butterfield!

  x

  | Reageer op deze reactie
 7. Evelien schreef:

  Ahhhh miss Peregrine! Ik wilde die film zo graag zien, maar niet voordat ik het boek gelezen had. Dus dat eerst gedaan en toen de film gekeken. Echt zoo mooi!
  Weet je dat er ook drie boeken van zijn? Die zijn stuk voor stuk ook enorme aanrader, al is het alleen al om de freaks oude foto’s die erin staan..

  Ja, ik ben super enthousiast over Miss Peregrine (mocht mijn bericht ietwat hyperventilatie overkomen xD)

  | Reageer op deze reactie
  1. Evelien schreef:

   Grr stomme autocorrect.. xD

   Dus:

   Aanrader = aanraders
   Freaks = freaky
   Hyperventilatie = hyper

   Haha

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Oh nee dat wist ik niet! Ik had het boek (één van de boeken?) al wel als luisterboek op mijn virtuele boekenplank gezet. Maar ik weet niet of dat nog wel leuk is om te luisteren nadat ik de film heb gezien. Want dan zie je de plaatjes natuurlijk ook niet! Wat denk jij?

   | Reageer op deze reactie
   1. Evelien schreef:

    De foto’s voegen op zich wel iets toe (omdat ze de ‘bijzonderen’ in het verhaal wat beeldender en echter maken in mijn beleving), maar ook zonder foto’s zijn de verhalen fantastisch! Ik zelf heb geen ervaring met luisterboeken, maar mocht je luisterboeken fijner vinden dan zelf lezen, dan raad ik je alsnog aan om de boeken te lezen/luisteren, ondanks dat je de film hebt gezien.
    Gewoon omdat zoals bij de meeste boekverfilmingen bepaalde dingen duidelijker worden in het boek.
    De film is overigens de verfilming van het eerste boek (de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine)
    Deel 2 en 3 zijn: omhulde stad en bibliotheek der zielen.

    | Reageer op deze reactie
 8. Hedwig schreef:

  Jaaa Arrival! Die vond ik ook heel indrukwekkend. Ik heb ook laatst Ferris Bueller’s Day Off gekeken (die heb je lang geleden eens in je filmtips gezet), ook heel erg leuk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Sofie schreef:

  Miss Peregrine wil ik sowieso nog zien! Een deel is in België gefilmd volgens mij, het huis is gebaseerd op een huis hier ofzo, daar was heel wat om te doen hier toen. Ik hou van het werk van Tim Burton!

  | Reageer op deze reactie
 10. Ineke schreef:

  De eerste drie heb ik gezien, allemaal echte aanraders vind ik. Die andere twee ga ik zeker op mijn lijstje zetten. Ik ben een echte filmfan en ben altijd weer blij met een goede tip, dank je. 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Karlijn schreef:

  Arrival lijkt me zo gaaf! Ik wou die film graag in de bioscoop zien, maar was te laat om dat ook daadwerkelijk te doen. Nu wacht ik wel tot hij * ergens* op Netflix of internet verschijnt 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Claire schreef:

  Leuk lijstje! Horns vond ik echt hilarisch ipv eng (eng normaal vind ik alles eng haha) Ik vond Arrival ook tof alleen ik vond het einde zo stom!! Je hebt de hele tijd en opbouw van heden en verleden en op een gegeven moment snapte ik er echt niks meer van. Dus ik dacht dat ik het door het einde wel zou snappen maar nee hoor. Maar dat kan ook aan mij liggen haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat jammer, ik vond het einde juist wel goed! Ik wou iets zeggen over dat tijdgebeuren, maar dan zet ik hier allemaal spoilers neer 😛

   | Reageer op deze reactie
 13. Irene schreef:

  Miss Peregine’s Home for Peculiar Children vond ik echt een supertoffe film! Vind het boek ook een aanrader 🙂 de rest kende ik allemaal nog niet. Maar die film met Daniel ziet er echt ook weer super vreemd uit :p

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Ik ben inmiddels erg benieuwd naar Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, daar heb ik de afgelopen maanden veel goeds over gehoord.

  | Reageer op deze reactie
 15. Kelly schreef:

  Oh jaaa, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children! Ik heb de boeken heel graag gelezen en de verfilming staat ook hoog op mijn to watch-lijstje!

  | Reageer op deze reactie
 16. Lottes Anekdotes schreef:

  Wat een toeval! Ik ben op dit moment bezig in het boek Light Between Oceans, haha. Daarna wil ik graag de film zien. Hopelijk valt dat beter mee dan Ms Peregrine, want ik was zó teleurgesteld toen ik de film zag. Het boek is helemaal anders, dus ondanks dat de film op zich wel leuk is, viel het erg tegen voor mij…

  | Reageer op deze reactie
 17. Simone schreef:

  Ik heb het boek van Miss Peregrine’s Peculiar Children pas gelezen. Erg leuk, dus ben zeker benieuwd naar de verfilming. Ook wil ik deel twee en drie uit deze serie nog gaan lezen. Ik vind het apart dat Daniel Radcliffe na HP maar geen leuke films meer lijkt te maken… of ja… heel aparte, haha.

  | Reageer op deze reactie
 18. Merel schreef:

  Ohhhh heerlijk!! Ik sla alles op, lekker films kijken nog de komende tijd! Liefs, Merel

  | Reageer op deze reactie
 19. Sammie schreef:

  Ik heb Miss Peregrine afgelopen weekend gekeken, vond de film leuk maar had er toch iets meer van verwacht. Little Sister ga ik onthouden en Arrival ook, die laatste is wel een film die mijn vriend mee kan kijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 20. Eva schreef:

  Miss Peregrine’s wil ik echt nog heeel graag zien! Arrival vond ik dus een beetje mwah maar vooral vanwege die romantische kant, had voor mij niet echt gehoeven. Die special effects waren trouwens wel echt geweldig he? Wow!

  | Reageer op deze reactie
 21. Natasja schreef:

  Jaaa Little Sister vond ik ook zo leuk! En Horns staat al op de ‘te kijken’ lijst 🙂 Ben benieuwd naar de andere films. Heb je Big Eyes met Amy Adams al gezien?

  | Reageer op deze reactie
 22. Bianca Schrijft schreef:

  MIss Peregrine vind ik als boek zo geweldig en ik ben gek op Tim Burton, helaas is voor mij de film net niet helemaal geworden wat ik er van had verwacht. Thorns is in ieder geval een film die op mijn to watch list gaat.

  | Reageer op deze reactie
 23. Loes schreef:

  Ik ben super benieuwd naar ‘arrival’! Vind Amy Adams een hele leuke/goede actrice en heb over deze film al veel goeds gehoord.

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: 30x zo krijg je het warm op Warmetruiendag - Claire Codi
 25. Opa Pirlo schreef:

  Heel leuk, kort en krachtig omschreven. Je hebt me overgehaald een paar films toch te kijken (Peregrin en Arrival o.a.) waar ik normaal altijd langs scroll.

  | Reageer op deze reactie
 26. Pingback: Weekoverzicht: Stemwijzer, vreten & een haiku | IKBENIRISNIET
 27. Lenneke schreef:

  Ik weet wat ik vanavond ga doen. Gisteren wilde ik ook film kijken (een ouderwetse video) en toen bleek mijn videorecorder gesneuveld. Nahhhh.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top