Recept: Simpele Chinese tomatensoep

Ik had zin in een simpel soepje, maar dan niet zó simpel dat het uit een blik of zak of pak zou komen. Ik gooide wat dingen bij elkaar en dit was het resultaat, een Chinese tomatensoep. Weinig ingrediënten, want het meeste heb je waarschijnlijk al in huis, en snel klaar. Hopsakeeee dit kan iedereen! Als je een staafmixer/blender hebt dan. Oh nee, in dat geval zou je gezeefde tomaten kunnen gebruiken. Jup, dit kan iedereen!

vegetarische chinese tomatensoep

Ingrediënten voor één pan soep:

rood_hartje 2 blikken tomaten
rood_hartje 1 grote ui
rood_hartje 1 teentje knoflook
rood_hartje 250 gram Chinese roerbakmix (witte kool, prei, paprika, taugé, etc.)
rood_hartje 1 liter groentebouillon (1 liter gekookt water + 2 bouillonblokjes)
rood_hartje 2 theelepels suiker*
rood_hartje Sojasaus
rood_hartje Gedroogde kruiden uit een potje: kukurma, komijn, koriander, chilipoeder

* Normaal vind ik Chinese tomatensoep niet zo lekker omdat het heel zoet is, daarom voegde ik maar een klein beetje suiker toe zodat het niet te zoet zou worden. Er zijn ook recepten waar je tot wel 6 eetlepels suiker aan moet toevoegen (!) dus probeer gewoon wat uit.

+ Ik had het nu niet in huis, maar ik denk deze soep nog lekkerder wordt met wat ketjap, gember en mihoen. De mihoen op het laatst bereiden volgens de verpakking, verdelen over de kommen en daar de soep overheen schenken.

ingredienten simpele soep

Bereiding:

geel_hartje 1. Snij de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een (soep)pan.

geel_hartje 2. Voeg de tomaten en het sap toe. Roer er kruiden naar smaak (zie ingrediëntenlijst) door samen met de suiker (of geen suiker als je dat liever niet wil). Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zacht pruttelen.

geel_hartje 3. Zet het vuur uit. Pureer alles met een staafmixer of blender. Zet het vuur weer aan en voeg de Chinese roerbakmix toe. Laat het nog een paar minuutjes (max. 5 min.) koken, ligt eraan hoe knapperig/zacht je de groente wil hebben.

geel_hartje 4. Voeg naar smaak sojasaus toe en eventueel nog peper en zout.

recept chinese tomatensoep

Het is zo makkelijk! En als je liever een Italiaanse tomatensoep wilt, dan laat je de suiker en sojasaus weg en gebruik je in plaats van de kruiden uit het recept Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum, etc.) en in plaats van Chinese roerbakmix een Italiaanse roerbakmix. Easypeasy. Kan niet mis gaan. Kind kan de was doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Recept: Simpele Chinese tomatensoep

 1. Aline schreef:

  Ik ben een beetje getraumatiseerd door tomatensoep omdat alle keren dat ik ’t zelf gemaakt heb het ronduit smerig was (SERIEUS wat doe ik verkeerd?!) maar dit lijkt me ZO simpel dat zelfs ik dit kan maken. En je uiensoepje is ook een grote hit hier. Ik ga ’t eens proberen. 😀

  | Reageer op deze reactie
 2. Anne schreef:

  Ik ben niet echt een tomatensoepheldin (lees: tomatensoep zelf maken is me nog niet echt succesvol gelukt ;)), maar.. Dit moet ik toch wel kunnen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Anne schreef:

  Bij het woord Chinees had je me 🙂 (ok en ook een beetje bij simpel ;)). Volgens mij ben ik qua eten echt een halve Chinees. Lijkt me een lekker soepje, ook met wat gember er bij inderdaad, of misschien wat tofu er doorheen voor wat extra vulling 🙂 Yum! (door je zen post ben ik trouwens verslaafd aan múm nu…)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh ja goeie, met tofu lijkt me ook lekker, dan wordt het echt een avondmaaltijd. Haha en yess, dat vind ik leuk! Ik heb ook een tijdje alleen maar múm geluisterd, fijne muziek 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Dina schreef:

  Ik vind het zo leuk om zelf soep te maken, zal eens kijken wanneer ik je receptje ga uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Rosalie schreef:

  Lijkt mij heerlijk om een keer te proberen, maar ik moet eerst nog jouw uiensoep recept maken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja jummiee, ben benieuwd wat je ervan vindt want die uiensoep kan ik elke dag wel eten.

   | Reageer op deze reactie
 6. Ilse schreef:

  Meh, ik ben niet zo’n fan van Chinees. Gewone tomatensoep vind ik nog wel te eten, maar met Chinese groenten… BLEGH.

  | Reageer op deze reactie
 7. Jennifer schreef:

  Ik vind chinese tomatensoep eigenlijk ook helemaal niet zo lekker doordat er zo onmogelijk veel suiker in zit. Doe dan maar een normale tomatensoep. Of gewoon een heel andere soep eigenlijk, ik hou van champignon en asperge. 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja vies is dat he? Ik vind dat altijd zo zonde, verpest de soep echt een beetje. Maar ik houd sowieso niet erg van Chinees eten eigenlijk. Aspergesoep vind ik ook heul lekker!

   | Reageer op deze reactie
   1. Nadine schreef:

    Ik vind dat juist erg lekker :D. Hier bij de wok heb je echt mierzoete tomatensoep. Lekker soort van toetje als voorgerecht! Ik hou van soep maken, voelt altijd zo lekker kneuterig. Deze ga ik eens proberen!

    | Reageer op deze reactie
 8. Mirthe schreef:

  SMULLEN!

  Ben echt fan van je recepten. Allemaal goed te doen en super jummmmy!

  🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Lotte schreef:

  Ik ben gek op Chinese tomatensoep (alhoewel er ook vaak van die vieze stukken ei in zitten) en heb het nog nooit zelf gemaakt dus ga je recept zeker eens proberen! & 2 theelepels lijken me wel voldoende ja (wtf 6 EETlepels?!) 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. tessa schreef:

  Oh dit ziet er heel lekker en makkelijk uit: mijn ideale combinatie 🙂 Mijn vriend is Aziatisch, dus hiermee kan ik laten zien dat ik ‘zijn’ keuken best kan maken haha! Heerlijk voor een lui weekend

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: 3x Studentproof Food: soep, shakshuka & pasta | IKBENIRISNIET
 12. Pingback: Weekoverzicht: officiele hondenmoeder, bagels & spannende thrillers | IKBENIRISNIET
Back to Top