Recept: Simpele Chinese tomatensoep

Ik had zin in een simpel soepje, maar dan niet zó simpel dat het uit een blik of zak of pak zou komen. Ik gooide wat dingen bij elkaar en dit was het resultaat, een Chinese tomatensoep. Weinig ingrediënten, want het meeste heb je waarschijnlijk al in huis, en snel klaar. Hopsakeeee dit kan iedereen! Als je een staafmixer/blender hebt dan. Oh nee, in dat geval zou je gezeefde tomaten kunnen gebruiken. Jup, dit kan iedereen!

vegetarische chinese tomatensoep

Ingrediënten voor één pan soep:

rood_hartje 2 blikken tomaten
rood_hartje 1 grote ui
rood_hartje 1 teentje knoflook
rood_hartje 250 gram Chinese roerbakmix (witte kool, prei, paprika, taugé, etc.)
rood_hartje 1 liter groentebouillon (1 liter gekookt water + 2 bouillonblokjes)
rood_hartje 2 theelepels suiker*
rood_hartje Sojasaus
rood_hartje Gedroogde kruiden uit een potje: kukurma, komijn, koriander, chilipoeder

* Normaal vind ik Chinese tomatensoep niet zo lekker omdat het heel zoet is, daarom voegde ik maar een klein beetje suiker toe zodat het niet te zoet zou worden. Er zijn ook recepten waar je tot wel 6 eetlepels suiker aan moet toevoegen (!) dus probeer gewoon wat uit.

+ Ik had het nu niet in huis, maar ik denk deze soep nog lekkerder wordt met wat ketjap, gember en mihoen. De mihoen op het laatst bereiden volgens de verpakking, verdelen over de kommen en daar de soep overheen schenken.

ingredienten simpele soep

Bereiding:

geel_hartje 1. Snij de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een (soep)pan.

geel_hartje 2. Voeg de tomaten en het sap toe. Roer er kruiden naar smaak (zie ingrediëntenlijst) door samen met de suiker (of geen suiker als je dat liever niet wil). Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zacht pruttelen.

geel_hartje 3. Zet het vuur uit. Pureer alles met een staafmixer of blender. Zet het vuur weer aan en voeg de Chinese roerbakmix toe. Laat het nog een paar minuutjes (max. 5 min.) koken, ligt eraan hoe knapperig/zacht je de groente wil hebben.

geel_hartje 4. Voeg naar smaak sojasaus toe en eventueel nog peper en zout.

recept chinese tomatensoep

Het is zo makkelijk! En als je liever een Italiaanse tomatensoep wilt, dan laat je de suiker en sojasaus weg en gebruik je in plaats van de kruiden uit het recept Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum, etc.) en in plaats van Chinese roerbakmix een Italiaanse roerbakmix. Easypeasy. Kan niet mis gaan. Kind kan de was doen.

Back to Top