Tandenpoetsen als een baas

Tandenpoetsen is niet iets waar ik bewust bij stil sta, het zit in het automatische rijtje van douchen eten aankleden blabla. Ik lette er ook nooit zo op of de tandpasta die ik kocht dierproefvrij was, ik mikte een random merk in m’n winkelmandje. Maar toen zag ik eens grappige tandenborstels bij Ekoplaza die ik graag wilde proberen en toen kwam ik ook op het idee om dan maar meteen een verantwoorde tandpasta bij De Tuinen uit te zoeken. Beide review ik vandaag!

duurzaam tandenpoetsen


monte bianco tandenborster

Milieuvriendelijke tandenborstel

Had ik dus bijna een tandenborstel met varkensharen gekocht hè? Jakkes. Bij Ekoplaza zag ik meerdere soorten tandenborstels van het bovenstaande merk op een rijtje liggen. Eén daarvan was biologisch afbreekbaar, heel hippie-verantwoord, ik mikte hem in mijn mandje. Maar omdat ik de tandenborstelharen er toch wel een beetje gek uit vond zien, checkte ik toch maar de achterkant: varkenshaar. Het zal wel heel milieuvriendelijk zijn maar dat gaat mij dan toch net iets te ver. Net als uitwasbaar maandverband. O ja, mijn tandvlees bloedt heel snel. (Nee, maar echt) Dus ik kocht naast de standaard tandenborstel (met borstelharen van nylon) gelijk drie losse opzetstukjes met zachtere haren. Wat wel handig is want de borstel die er al opzat vond ik veeel te hard, auw. De sensitive variant is een stuk fijner. Maar voelt nog steeds wel wat goedkoop aan. De tandenborstel kost gelukkig ook maar 2 euro nog-wat. Ook de 3 opzetstukjes waren volgens mij rond de 3 euro. Ik vind het idee wel aardig, want waarom telkens je hele tandenborstel weggooien als alleen de borstel vervangen moet worden? Hier blijf ik nog wel even mee doorpoetsen, totdat ik iets beters tegen kom.

Beoordeling: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-lightpeace-light
Pluspunten: goed concept, milieuvriendelijk, prijs valt erg mee.
Minpunten: voelt goedkoop aan.

dr organic healthy gums

Dierproefvrije & vegan tandpasta

Bij De Tuinen is tot en met 5 januari – zo uit mijn hoofd – een actie waarbij je elk tweede product van Dr. Organic voor de helft van de prijs krijgt. Ik sla altijd even in bij dat soort acties want Dr. Organic is sowieso mijn favoriete merk qua verzorgingsproducten. Ik had een reinigingsmelk nodig (review volgt!) en door de actie deed ik er ook maar meteen een tandpasta bij om te proberen. Deze tandpasta’s (100 ml.) kosten 6,30 euro per stuk en dat vind ik nogal wat, maar met 50% korting vind ik het goed te doen. Want deze tandpasta rockt! Ik was bang dat ‘ie heel plant-achtig zou smaken maar hij smaakt gewoon naar normale mint tandpasta alleen dan iets fruitiger, een beetje naar sinaasappel. Wel lekker! Verder doet hij alles wat je van een tandpasta kan verwachten, m’n tanden worden elke keer schoon en shiny. En mijn tandvlees is er ook een stuk op vooruit gegaan. Deze blijft. Zolang er leuke acties bij De Tuinen zijn dan, want ik vind ruim 6 euro best veel voor een tube tandpasta.

Beoordeling: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-light
Pluspunten: milde tandpasta, lekkere smaak, werkt gewoon goed, natuurlijk.
Minpunten: de prijs! edit: en bevat fluoride, voor mij persoonlijk geen probleem maar ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die dit liever niet hebben.

dr organic against animal testing

dr organic toothpaste

Back to Top