Vision Board 2014

Oeps! Deze blog moest eigenlijk 1 januari online komen. Maar toen was ik druk met het bezichtigen van een huis (met tuin met tuin!!) en kon ik aan niets anders meer denken dan verhuizen. En de rest van de dagen was ik druk met Pretty Little Liars kijken (ik ben net met het eerste seizoen begonnen, niets verklappen!) Goed. De laatste blogpost ging over 2013, deze gaat over 2014! 

Ik vind The Selfhelp Hipster heel-heel leuk. Niet alleen omdat ze mooi lang dik haar heeft waar ik jaloers van word, maar ook omdat ze altijd slimme dingen zegt. Normaal als ik advies of tips lees denk ik ‘ja leuk doei’ omdat ik zo’n eigenwijze tuthola ben. Maar als The Selfhelp Hipster tips geeft dan leef ik daar naar als een ware discipel (okééé soms). Pssssst, dat is eigenlijk ook de reden dat ik zo graag een slowjuicer wilde want die heeft zij oook! Maar nu lijk ik net een enge stalker, dus ik ga nu verder met waar ik het eigenlijk over wilde hebben. Ik was na deze blogpost van haar namelijk heel geïnspireerd om ook een vision board voor 2014 te maken:

Goede voornemens

Goede voornemens

Ik ben niet zo van de hele specifieke en uitgedachte voornemens, daar word ik alleen maar zenuwachtig van. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld ook niet als strikt voornemen gesteld om te stoppen met roken, wel had ik als voornemen om gezonder en fitter te worden. Dus het stoppen met roken kwam uiteindelijk ook ‘vanzelf’ (inmiddels al 9 maanden, 17 dagen en 21 uur gestopt, hell to the yeah). Dat is dus ook wat ik precies zo leuk vind aan het maken van een vision board, het zijn gewoon een paar grote doelen waarvan ik zelf nog wel verzin hoe ik daar invulling aan ga geven.

Goede voornemens

#1 HARDLOPEN (foto via Nike)
Zoals jullie weten begon ik vorig jaar uiterst fanatiek met hardlopen. Dat is mijn ding, heel fanatiek met iets beginnen en er dan niets meer meedoen (wist je nog dat ik begon met breien? Ik ben niet verder gekomen dan een sjaal maatje Barbie). Het hardlopen heb ik het hele jaar door redelijk volgehouden maar het werd steeds minder omdat mijn lichaam soms bejaard lijkt. Mijn doel voor volgend jaar is om stug door te gaan met hardlopen, maar het gewoon wat rustiger aan te doen. Ik was nooit van plan om mee te doen aan wedstrijden en ik doe het ook niet om gewicht te verliezen of wat dan ook, dus ik moet er gewoon weer een beetje lol in krijgen en niet te hard van stapel lopen.

#2 ECO FASHION (foto via Amour Vert)
Yay, kleding shoppen! Dat heb ik al eeuwen niet meer gedaan. Ja, soms een shirtje hier en een legging daar. Maar niet zoals vroeger. Mijn kledingkast is wel aan verandering toe want negen van de tien keer loop ik erbij als een zwerver. Enige twee voorwaarden zijn dat ik dan wel wat beter mag gaan sparen en dat ik zo veel mogelijk eco & fair kleding wil kopen.

Lievelingsboeken
Mijn lievelingsboeken

#3 LEZEN VOOR DE LEUK (foto via Bookshelf Porn)
Ik vond lezen altijd zo leuk, maar ik doe het eigenlijk nooit meer. Heel zonde want ik heb minstens 50 ongelezen boeken in mijn kast (inmiddels in verhuisdozen) liggen. Tijd heb ik genoeg, ik ben alleen nooit zo gemotiveerd om te beginnen met lezen omdat ik dan denk aan de stapels dikke studieboeken die ik eigenlijk moet lezen. Ik ben nu al meer dan een maand bezig met de Engelse variant van De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween, wel een leuk boek trouwens!

#4 “STAY CLOSE TO ANYTHING THAT MAKES YOU GLAD YOU ARE ALIVE”
Precies wat de quote zegt. Ik wil gewoon de dingen doen waar ik blij van wordt. Ik hoef geen wereldreizen te maken of enge dingen te doen omdat dat hoort. En ik hoef ook geen vriendinnenavondjes, ik had mijzelf een tijdje wijs gemaakt dat ik socialer moest worden omdat normale mensen dat doen maar fuck dat. Ik wil cakejes bakken en films kijken en heel soms wijn drinken met de lieve mensen die weten dat ik een antisociale weirdo ben die altijd verjaardagen vergeet maar daar inmiddels wel aan gewend zijn geraakt.

interieur inspiratie
Ik hoop dat ons nieuwe huisje ook zo mooi gaat worden. (bron foto)

#5 Een nieuw, fris, schoon en leuk ingericht huis (foto via Delikatissen)
Het verhuizen staat al op de to do list, als alles goed gaat, en ik zie nu al een heel mooi opgeruimd huis voor me dat perfect is ingericht. Never gonna happen. Maar een mens moet blijven dromen, toch?

#6 Studeren
Bleh, ik zit weer een beetje in een studiedip. Ik moet er echt meer energie aan besteden en er weer wat meer lol in krijgen, anders wordt het nooit wat met mij en werk ik volgend jaar fulltime bij de Aldi om mijn studieschuld af te kunnen betalen.

#7 Money money money
Ik wil niet per sé sparen, al zou dat wel prettig zijn, maar die hoop heb ik al een beetje opgegeven. Het zou alleen wel fijn zijn als ik beter met geld om kan gaan en wat meer overzicht zou hebben, want het is nu een grote puinhoop.

#8 Juicen!
I love juice. Mijn voornemen is eigenlijk om heel 2014 elke dag met een sapje te beginnen, tot nu toe lukt dat wel, maar zolang het lukt om een paar keer per week te juicen ben ik al tevreden. En misschien dat ik Steve dan omkoop zodat hij dat ding kan schoonmaken 😉

Doe jij aan goede voornemens (en wat zijn ze?!) of heb je daar niet zo veel mee? 

Back to Top