Fairtrade muffins bakken (+ winactie!)

Van Fairminds kreeg ik een baking kit om uit te proberen. Niet zo maar een baking kit: alle producten die in de tas zitten zijn fairtrade. In deze blogpost laat ik zien wat erin zit en wat ik er (afgelopen nacht!) al mee heb gemaakt. Als je het leuk vindt om taarten en cupcakes te bakken dan word je ook vast heel vrolijk van de winactie die je onderaan de blogpost kan vinden!

Fairtrade baking kit

Fairminds

Fairminds is een co-creatie platform voor jongeren. Jaarlijks organiseert Fairminds verschillende acties voor en met jongeren om ze uit te dagen om met fairtrade bezig te zijn. Hun nieuwste product is deze fairtrade baking kit! Deze is vanaf nu te koop in de webshop van Fairminds, bij de Wereldwinkel en bij Waar.

Baking kit

Op onderstaande foto zie je welke producten in de papieren tas zitten. Er zit een foldertje bij met recepten waar je onder andere deze producten bij nodig hebt. Ik vond de chocoladereep in ieder geval heel lekker want die ging meteen op, oeps! Wat trouwens ook heel tof is, is dat je kans maakt op een baking workshop als je iets maakt met deze kit. Meer daar over lees je hier. Ik vind het zelf een hele leuke tas want als je mij ergens blij mee kan maken dan is het wel eten. En het uitpak-effect vind ik sowieso altijd leuk, net een kerstpakket. Ik denk dat het ook heel leuk is om cadeau te geven aan iemand (of gewoon voor jezelf).

Fairtrade baking kit

Receptenboekje

In het receptenboekje vind je vijf recepten, onder andere een recept voor chocoladetaart, worteltaart en een easy cake met gedroogde mango. Ik heb al een hele tijd op mijn to do list staan om worteltaart te maken dus dat ga ik binnenkort maar eens doen!Fairtrade baking kit Fairtrade baking kit

Midnight baking

Hoewel ik het liefst meteen aan de worteltaart wilde beginnen, ging ik eerst maar voor deze fairtrade muffins uit een pakje. Ik ben niet zo heel goed in dingen bakken, althans mijn combi-oven is daar niet zo goed in. Dus dat wordt nog een hele uitdaging. Deze muffins lukten gelukkig redelijk goed! Ze zien er niet zo mooi uit als op het plaatje, maar lekker waren ze wel. En daar gaat het om, toch? Het eindresultaat van de worteltaart zal ik ook snel delen (als die lukt dan hè..)

fairtrade cupcakes

Win een fairtrade baking kit t.w.v. 11,95 euro

Ik heb nog een extra baking kit ontvangen om aan één van mijn lezers weg te geven, yay! Dus als je wel van bakken houdt (of gewoon heel erg van taartjes en muffins houdt) laat dan een reactie onder deze blogpost achter en geef in het programmaatje hieronder aan dat je dat hebt gedaan. That’s it! Met behulp van dit programma wordt er willekeurig één winnaar gekozen.

Deze winactie is gesloten. De winnaar (Ester) heeft een mailtje gehad!

a Rafflecopter giveaway

  • Deze winactie loopt tot en met 9 januari
  • Er wordt één willekeurige winnaar gekozen d.m.v. Rafflecopter
  • De winnaar krijgt binnen 2 dagen na sluiting v/d winactie bericht via e-mail

Succes!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top