Terugblik: Jaaroverzicht 2013

2013 was één van de fijnste jaren tot nu toe. Dat verdient een uitgebreid jaaroverzicht!

2013

Het eerste jaaroverzicht dat ik op ikbenirisniet.nl plaatste, was het overzicht van 2010. In 2010 was ik niet zo blij. Met trots presenteer ik deze keer een jaaroverzicht dat wel positief is. Het is nogal een lang stuk geworden met veel foto’s, lichtpuntjes en links naar populaire blogposts. Ik ben er de hele dag zoet mee geweest! Oké, komt ‘ie:

januari

Januari

Ik had het allemaal al besloten maar nog niet zo goed uitgedacht: 2013 wordt mijn jaar. Ik had weinig concrete doelen dus ik begon dit jaar maar met een Buy Nothing New maand. Ik had in december na 6 jaar ontslag genomen dus ik moest sowieso wat beter gaan letten op mijn uitgaven. Ik kwam de maand goed door en ik heb er veel van geleerd. Stiekem had ik deze maand nog als voornemen om op zoek te gaan naar een nieuw bijbaantje maar het niet hoeven te werken beviel me veel te goed!

rood_hartje Populairste blogpost van januari: 10 redenen waarom ik geen kinderen wil
geel_hartje Lichtpuntje: 16 januari was Steve jarig en (met een héél klein beetje valsspelen) kon ik toch hele leuke cadeaus aan hem geven ondanks de Buy Nothing New maand.

februari

Februari

Toen de Buy Nothing New maand was afgelopen wilde ik een nieuwe uitdaging, ik deed de hele maand mee aan de Vegan Challenge. Ik ging voor het eerst naar Ekoplaza en ontdekte een hoop nieuwe producten en recepten. Ook begon ik met hardlopen terwijl ik nog nooit in mijn leven had gesport, op 4 jaar stijldansen na. Omdat ik dit jaar een 2.0 versie van mijzelf wilde worden, vond ik het ook tijd om eens naar een psycholoog te gaan. Want hoewel ik al een hele poos dacht dat mijn rommelhoofd door ADD kwam, had ik het nooit officieel laten onderzoeken. Met m’n studie liep het allemaal niet zo lekker dus ik hakte in december de knoop al door om naar de huisarts te gaan voor een verwijsbriefje. In februari had ik het ADHD-onderzoek bij PsyQ.

rood_hartje Popuairste blogpost van februari: Tweedehands vondst: typemachine
geel_hartje Lichtpuntje: 12 februari vierden Steve en ik ons 1-jarige jubileum. Aww!

maart

Maart

En ik slaagde voor het onderzoek, ik was niet dom noch lui, ik had alleen maar een ADD-hoofd. Joepie! Dat betekende ook dat ik voor het eerst in mijn leven naar een psychiater ging, ik had er veel van verwacht maar uiteindelijk stelde het niet zoveel voor. Ik begon met Ritalin en hoopte op een oase van rust, voldoendes en orde. Dat was een anti-climax; ik werd er alleen maar duizelig en slapeloos van. Dus daar stopte ik al snel weer mee. Ondertussen was ik lekker aan het hardlopen, maar merkte ik dat mijn longen het er wel heel moeilijk mee hadden. Ik nam het moeilijke besluit om te stoppen met roken en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe vreselijk de rest van de maand verliep. Ik rookte de laatste paar jaar één groot pakje per dag omdat ik zo neurotisch en gestrest ben aangelegd, het afkicken was dus best heftig.

rood_hartje Populairste blogpost van maart: Dit is mijn huis
geel_hartje Lichtpuntje: 18 maart was de eerste dag van mijn niet-rokers-bestaan.

april

April

April liep niet zo heel erg lekker, mijn hoofd was vol en bleh en ik schreef maar drie blogposts. Dat kwam vooral doordat ik was gestopt met roken en dat viel me nog steeds best zwaar. Ik begon aan nieuwe medicijnen, niet omdat ik het heel noodzakelijk vond maar ach, niet geschoten is altijd mis.

rood_hartje Populairste blogpost van april: Modder & Pudding
geel_hartje Lichtpuntje: 22 april werd ik 23 jaar! Ik vierde het ieniemieminiklein met een etentje met mijn moeder en zusje en daarna op een terrasje met de lieve Sebas, Jeffrey en Annemiek.

mei

Mei

Mei was awesome! Ik voelde me steeds beter en mijn cijfers schoten omhoog! Na meer dan een half jaar bijna alleen maar onvoldoendes te hebben gehaald, haalde ik ineens in één kwartiel een 6, 7 en 9. Ik kon wel janken van geluk, eindelijk ging het de goede kant op. Ik kon m’n studie weer wat beter bijbenen en miste geen één deadline. Ook kon ik mijn huis eindelijk een beetje netjes houden en ging het hardlopen steeds beter. Met Sebas ging ik naar Green Vibrations wat heel leuk was, al met al gewoon een hele fijne maand.

rood_hartje Populairste blogpost van mei: 10 redenen waarom ik een weirdo ben
geel_hartje Lichtpuntje: Heel mei was een lichtpuntje!

juni

Juni

Juni was ook fijn! Ik studeerde alsof mijn leven ervan afhing en maakte bijna met plezier mijn eerste tentamens. Dat de zomervakantie steeds dichterbij kwam werkte ook heel motiverend, want man, wat was ik daar aan toe. Het was lekker weer, maar soms ook gewoon veeel te warm. Met Steve ging ik naar dit hypnotiserende luchtkasteel wat ontzettend gaaf was.

rood_hartje Meest populaire blogpost van juni: What’s really in my bag?
geel_hartje Lichtpuntje: Elke dag in juni toen er geen hittegolf was.

juli

Juli

Yay, vakantie! Mijn cijfers druppelden binnen, een 7, 8 en een 9. Say whut!? Dat betekende niet alleen dat ik officieel vakantie had maar ook dat ik eindelijk mijn Propedeuse had gehaald. Ik deed een paar vreugdedansjes maar niet te veel want jeemienee wat zaten er veel bloedhete dagen bij.

rood_hartje Meest populaire blogpost van juli: OOTD: Ik ben Coco Chanel niet
geel_hartje Lichtpuntje: 4 juli had ik mijn laatste tentamen van het collegejaar; zomervakantie!

augustus

Augustus

Ik behaalde eindelijk mijn doel om 5 kilometer achter elkaar te kunnen hardlopen. Daar was ik zó trots op. Ik kreeg alleen wel steeds meer last van m’n nek, heup en knie (mijn lichaam lijkt soms wel bejaard) dus ging ik naar de fysiotherapie en podotherapie, iets dat ik jaren had uitgesteld. Uiteindelijk had ik er niets aan (de fysiotherapiemevrouw zei na de tweede afspraak toen ze mijn nek gemarteld had en alleen maar erger had gemaakt dat ik over 7 weken maar weer moest bellen voor een afspraak. Maar met mijn uitstelgedrag kan je natuurlijk wel nagaan dat ik nooit meer heb gebeld).

rood_hartje Meest populaire blogpost van augustus: Hardlopen: van 1 minuut naar 5 kilometer
geel_hartje Lichtpuntje: 14 augustus kon ik voor het eerst 5 km. hardlopen zonder looppauze!

september

September

Yay, ik mocht een bril! Verder begon ik weer met goede moed aan de studie. Ik stapte over op andere medicijnen, gevolg: een soort van epileptische aanval waardoor Steve 112 moest bellen. Dat was toch wel het grootste schrikmoment van 2013. Alles liep goed af gelukkig! Ik heb daarna ook nooit meer medicijnen genomen, iehh veel te eng. En het leuke nieuws: whoeeeooeee ik bereikte de 1000 volgers op Bloglovin’. ZO GAAF! Het voelt nog steeds heel onwerkelijk dat zo veel mensen dit lezen!

rood_hartje Populairste blogpost van september: 10 redenen waarom een bril awesome is
geel_hartje Lichtpuntje: 25 september was de dag dat ik een bril kreeg (wilde ik al heeeel lang)

oktober

Oktober

Mijn blog groeide en groeide, tijd voor een nieuwe layout. Hallo vogeltjes-achtergrond! Ik ging in oktober ook met Suzanne van My Paperblank naar de lancering van de eerste ADHD glossy in Utrecht. Na de tijd gingen we Starbucksen met Aline van Paper Boats. Ik dronk de op één na beste koffie van 2013: de Pumpkin Latte. (De beste koffie is uiteraard de koffie die Steve ’s ochtends maakt) Oh! En ik kon mijn Propedeuse ophalen, jippie!

rood_hartje Populairste blogpost van oktober: Bloggen als een baas: zo krijg je 23423763 volgers
geel_hartje Lichtpuntje: 10 oktober was de dag van de duurzaamheid en de dag van de psychische gezondheid. En de dag dat ik Suzanne en Aline ontmoette!

november

November

YES! Eén van mijn dromen kwam uit: ik kocht een slowjuicer met geld dat ik eigenlijk niet eens had. Want yolo. Verder was de maand best wel bah en bluh. Ik moest op het laatst een vak laten vallen omdat ik er veeeel te laat mee was begonnen. Daar heb ik heel veel tranen om gehuild omdat ik zo teleurgesteld was. Want alles ging de hele tijd zo goed, behalve dit. Nu staat er een lelijke 1 tussen de rest van m’n goede cijfers. Gelukkig haalde ik de twee andere vakken wél. O ja, en ik deed deze maand weer mee aan de Vegan Challenge!

rood_hartje Populairste blogpost van november: Dr. Iris geeft advies: 5 tips om nú gelukkig te worden
geel_hartje Lichtpuntje: 3 november werd ik geïnterviewd voor Impuls, supertof! Het interview staat in het volgende blad dat in januari uitkomt.

december

December

En toen was 2013 alweer bijna voorbij. Ik liet voor het eerst in mijn leven leuke pasfoto’s maken waar ik niet als een verrotte zombie opsta. Die had ik nodig voor de inschrijving bij FMT, hopelijk gaan we daardoor in 2014 wel echt verhuizen! (edit: Aaawww yeaaahh, ik kreeg gisteren een telefoontje dat we vrijdag woensdag een huisje kunnen bezichtigen!) Ik heb het hardlopen ook weer opgepakt want dat deed ik niet zo veel meer de laatste paar maanden. En euh. Ja. Dat was het wel. Op naar 2014!

rood_hartje Meest populaire blogpost van december: Iris hartje Thee
geel_hartje Lichtpuntje: Heel 2013, life is good.

De korte versie:

Ik had periodes waarin het meer dan geweldig ging en het gevoel had dat de wereld aan mijn voeten lag en soms periodes dat ik liever een ander hoofd (aan de binnenkant) had omdat ik zo gek werd van mijzelf. Ik deed geen spectaculaire dingen, ging niet op reis en maakte niets avontuurlijks mee. Het was gewoon een goed jaar. En een gewoon-goed jaar zal ik niet zo snel voor lief nemen omdat ik ook weet hoe het is om een paar niet zulke leuke jaren achter elkaar te hebben. Ik ben zó blij en dankbaar voor elke ochtend dat ik wakker word en zin heb in de nieuwe dag. Blij als de zon schijnt, blij als het regent, gewoon blij door de kleine dingen. Voor sommigen misschien heel cliché, voor mij de reden waarom ik (meestal) zo tevreden ben met hoe alles loopt. Love my life! rood_hartje

Ik wens jullie een heel fijn 2014 toe met veel lichtpuntjes, lekker eten, bubbels en liefde!

Back to Top