Zelf salie chips maken

Voor HEMA maakte ik vier recepten op basis van de vier glazen kruidenpotjes die ze verkopen: bieslook, basilicum, tijm en salie. In deze blogpost zie je het kruidenrecept voor de salie chips! 

salie chips

Ingrediënten voor de salie chips:

  • een grote bos salie
  • olie om in te frituren
  • peper en zout

Bereiding van de salie chips:

Verhit olie in een koekenpan, als de olie heet is de blaadjes salie frituren tot ze knapperig zijn. Dit hoeft maar heel kort, dus let op dat ze niet verbranden! Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje of theedoek en besprenkel met versgemalen peper en zeezout.

De knapperige salieblaadjes zijn lekker als kleine snack bij een glas witte wijn of bier of om te gebruiken als garnering op gerechten met pompoen (zoals pompoenrisotto) of paddestoelen.

salie chips salie chips salie chips

Ik zie dit mini-recept vaak voorbij komen bij mensen die moestuinieren en op Pinterest; ik móest het zelf eens proberen. Ik ken knapperige salie van een amuse die ik eens met kerstmis maakte: een soort van paddestoelenkaviaar op een amuselepel met er bovenop een gefrituurd blaadje salie. Superlekker is dat! Ook als losse chippies vond ik het lekker, ik houd wel van de kruidige salie-smaak.

Bekijk alle vier de kruidenrecepten in mijn artikel op de HEMA blog!

kruiden zaaien

Zijn jullie al begonnen met het zaaien en laten groeien van keukenkruiden? In mijn vensterbank staat op het moment een potje bieslook dat het erg goed doet. Ik begin toch stiekem wel weer voorzichtig de moestuinkriebels te voelen. En jullie?

Back to Top