Zelf salie chips maken

Voor HEMA maakte ik vier recepten op basis van de vier glazen kruidenpotjes die ze verkopen: bieslook, basilicum, tijm en salie. In deze blogpost zie je het kruidenrecept voor de salie chips! 

salie chips

Ingrediënten voor de salie chips:

 • een grote bos salie
 • olie om in te frituren
 • peper en zout

Bereiding van de salie chips:

Verhit olie in een koekenpan, als de olie heet is de blaadjes salie frituren tot ze knapperig zijn. Dit hoeft maar heel kort, dus let op dat ze niet verbranden! Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje of theedoek en besprenkel met versgemalen peper en zeezout.

De knapperige salieblaadjes zijn lekker als kleine snack bij een glas witte wijn of bier of om te gebruiken als garnering op gerechten met pompoen (zoals pompoenrisotto) of paddestoelen.

salie chips salie chips salie chips

Ik zie dit mini-recept vaak voorbij komen bij mensen die moestuinieren en op Pinterest; ik móest het zelf eens proberen. Ik ken knapperige salie van een amuse die ik eens met kerstmis maakte: een soort van paddestoelenkaviaar op een amuselepel met er bovenop een gefrituurd blaadje salie. Superlekker is dat! Ook als losse chippies vond ik het lekker, ik houd wel van de kruidige salie-smaak.

Bekijk alle vier de kruidenrecepten in mijn artikel op de HEMA blog!

kruiden zaaien

Zijn jullie al begonnen met het zaaien en laten groeien van keukenkruiden? In mijn vensterbank staat op het moment een potje bieslook dat het erg goed doet. Ik begin toch stiekem wel weer voorzichtig de moestuinkriebels te voelen. En jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties op “Zelf salie chips maken

 1. Lenneke schreef:

  Vinnik leuk! En jaaa, ik had dus nooit groene vingers, maar die moestuintjes van AH groeien bij mij als gekken. Wil je al wat wortelen bij me bestellen?

  | Reageer op deze reactie
 2. Charelle schreef:

  Wow wat een leuk recept! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord maar het lijkt me heerlijk, super origineel!

  | Reageer op deze reactie
 3. avc schreef:

  He, ik heb nog nooit chips van kruiden gezien. Ik ben wel benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Bijzonder, ik zou er echt nooit op gekomen zijn om daar chips van te maken. Het lijkt me toch wel best lekker.

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Nooit geweten dat je dit ook met kruiden kunt doen, ik sla dit artikel op :-). Een moestuin heb ik niet, dat gaat me niet lukken op de 2e etage met een oprit en geen echt balkon, maar keukenkruiden is wel een goed idee, ik ga eens rond kijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Het klinkt verrassend genoeg lekker! En het lijkt mij ook heel erg leuk om te maken. Zeker omdat het lekker groen is! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Amy schreef:

  Ik heb al jaren een enorme salieplant in m’n stadstuin (ik doe er niks aan en elk jaar weer een flinke oogst, ideaal). Zelf rooster ik de blaadjes op een bakplaat (met een heel klein likje boter of olijfolie op de blaadjes) in de oven. Iets minder vet en waarschijnlijk net zo lekker 🙂 Vooral bij een vegetarische pasta met veel groene groenten vind ik knapperige salie heerlijk.

  | Reageer op deze reactie
 8. ineke schreef:

  Wat bijzonder! Nog nooit van gehoord. Nou dit gaat op het lijstje voor uit te proberen na de borstvoeding periode 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top