Recept: Mangosalade met avocadodressing

Dit. Is. Zo. Goed. Nee, maar echt. Mijn guilty pleasure is om soms iets van Taco Mundo te laten bezorgen. En die hebben een hele lekkere mangosalade. Ik onthield welke ingrediënten er ongeveer in zaten en ik maakte de salade vandaag na. Alleen dan een verbeterde versie natuurlijk, die ook iets meer vult. Deze salade is nog driehonderd keer lekkerder geworden zelfs! En ik denk, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen, dat je nog goedkoper uit bent ook.

recept mangosalade

Ingrediënten voor een maaltijdsalade voor 2 pers.:

Voor de salade:
geel_hartje 150 gram rijst
geel_hartje 1 blik kidneybonen, uitlekgewicht 250 gram
geel_hartje 2 tomaten
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 mango
geel_hartje 2 handjes groen spul (zoals rucola, spinazie, veldsla, etc.)
geel_hartje 1/2 rode peper
geel_hartje Alfalfa

Voor de dressing:
mint-hartje 1 avocado
mint-hartje 1/2 citroen (of 1 limoen)
mint-hartje 2 el olijfolie
mint-hartje 1 handje verse peterselie (of koriander)
mint-hartje 1 knoflookteentje
mint-hartje Peper & zout

recept mangosalade

Bereiding:

rood_hartje 1. Kook de rijst. Tip: Als het water met de rijst kookt, het vuur uitzetten en laten staan met de deksel erop, het water hoeft namelijk niet te borrelen om de rijst gaar te laten worden en zo bespaar je ook nog energie. Houd gewoon de tijd aan die op de verpakking bij de bereidingswijze staat. Het werkt echt!

rood_hartje 2. Maak de dressing. Doe alle ingredienten voor de dressing in een blender/keukenmachine, of mix het met behulp van een staafmixer. De dressing hoort romig en dik te worden, als je het toch iets te dik vindt, kan je er wat extra olie of citroensap aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

rood_hartje 3. Als de rijst klaar is, afgieten en laten afkoelen.

rood_hartje 4. Snij ondertussen de groente. Snipper de ui, snij de tomaten in blokjes en spoel de kidneybonen om en laat uitlekken. Snij de mango in blokjes (hier een filmpje met een makkelijke manier om een mango te snijden!) en snij de rode peper in dunne ringetjes.

rood_hartje 5. Doe alles mooi in een grote schaal. Zelf gebruikte ik een grote ovenschaal van glas, schep er eerst een laag rijst in. Leg hier sla/spinazie (ik ging voor een mix van rucola uit mijn tuin en verse spinazie) of wat je ook voor een groen spul in huis hebt op en verdeel de helft van de dressing er over. Hier over schep je een laag kidneybonen, ui en tomaat. En maak af met de rest van de dressing, mango, alfalfa en rode peper. (Je kan natuurlijk ook gewoon alles in één keer door elkaar husselen, maar dat ziet er niet zo mooi uit, duh!)

recept mangosalade

Heb je dit recept gemaakt? Ik vind het altijd superleuk om te zien wat je ervan hebt gemaakt. Deel het met mij op Instagram of Twitter, mijn username is @ikbenirisniet. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

36 reacties op “Recept: Mangosalade met avocadodressing

 1. Anne

  Ik heb nog nooit iets met mango & avocado gemaakt (wel avocado met 3000 andere combinaties ;)), maar dit klinkt echt superlekker en perfect voor dit zomerse weer!

 2. Laura

  Klinkt heerlijk! Ik eet eigenlijk nooit salades met rijst. Toch maar een keer doen 🙂

 3. Ziet er heerlijk uit! En slim, ik doe dat ook vaak bij vooral kant en klare salades, de ingrediënten onthouden en namaken. De veggie salade is bij Taco Mundo ook erg lekker!

 4. Marion

  Ja, ziet er heeeerlijk uit! Ik heb nog nooit een avocado gebruikt. Echt gewoon nooit. :-/

  • iris

   Schande! 😉 Avocado is zooo lekker, vooral in deze dressing of in een guacamole. Oh of in plakjes in een salade. Ja ik ben dus best wel fan van avocado, zoals je merkt :p

 5. Laura

  Hmmm dat klinkt lekker! Binnenkort misschien maar een proberen. Vanavond eerst een andere salade maken die ik vond bij de lidl.

 6. Tamara

  Jeetje! Dat ziet er enorm lekker uit! Ik sla hem op op pinterest en ga hem een keer maken 🙂

 7. Nienke

  Vandaag de hele dag aan deze salade gedacht, hij lijkt me echt super lekker. Die ga ik vanavond maken dacht ik ( eigenlijk hoopte ik stiekem op iemand die hem voor me zou komen maken).
  Uiteindelijk was ik te lui, reed mijn trein niet en was ik om allerlei redenen veel te zielig om te koken. MAAAAR morgen: dan ga ik dit eten 🙂

 8. Jorian

  mennn.. wat heb ik gesmuld van dit recept! heb het gister avond gemaakt en jeeeeej ik had nog een beetje over wat ik straks op ga smikkelen bij de lunch!

 9. Pingback: STREETS AHEAD | Gezonde recepten #2

 10. Michelle

  Ik heb dit vandaag gemaakt en het was zoooooooo lekker! Mijn vriend vond dat ook gelukkig dus hij gaat in het receptenboek! Het was wel Veel zeg en dat terwijl wij grote eters zijn! Heb ik voor morgen bij de lunch nog wat!

  • iris

   Oh echt? Dan moet ik nog een keer goed naar de hoeveelheden kijken, want wij zijn ook grote eters maar er blijft nooit wat van over haha! Gelukkig kan je hem ook goed als lunch eten inderdaad 😀 Leuk om te horen!

 11. Nicky

  Nooo net boodschappen gedaan voor deze salade en de rijst vergeten. Terwijl ik het wel op het boodschappenlijstje geschreven had, lekker handig.
  Ik heb wel nog bulgur en quinoa in huis, dat kan vast ook wel toch? Of zou dat niet lekker zijn?

   • Nicky

    Oeps, late reactie, maar ik wilde nog even laten weten dat dit ZO lekker is! Nieuwe favoriet erbij, dankjewel voor het recept!
    Ik maakte het met quinoa en gooide er ook nog wat zonnebloempitten en ongezouten cashew noten doorheen. Hoeveelheid was hier prima trouwens, er bleef niets over 😉

 12. Malou

  Jeej ik zocht een lekker ‘licht’ recept en kwam deze tegen, ik heb net alle ingedrienten gekocht en ga het zo maken voor mijn zielige zieke vriendje die gelukkig wel honger heeft + voor mezelf ;D ben benieuwd!

 13. Pingback: Diner recepten die ik wil proberen - MijnBreinTV

 14. Eline

  Ik heb deze salade daarnet gemaakt en hij is zo lekker! (Mijn luie zelf zijnde heb ik wel de avocadodressing vervangen door blokjes avocado want dat is veel minder afwas ;))

 15. Pingback: Weekoverzicht: Regen & stroopwafels | IKBENIRISNIET

 16. Pingback: Vegan diner organiseren: het menu - Aandachtige Blog

 17. Pingback: Makkelijke en snelle vegan avondmaaltijden die binnen 20 minuten op tafel staan - Aandachtige Blog

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten