Recept: Mangosalade met avocadodressing

Dit. Is. Zo. Goed. Nee, maar echt. Mijn guilty pleasure is om soms iets van Taco Mundo te laten bezorgen. En die hebben een hele lekkere mangosalade. Ik onthield welke ingrediënten er ongeveer in zaten en ik maakte de salade vandaag na. Alleen dan een verbeterde versie natuurlijk, die ook iets meer vult. Deze salade is nog driehonderd keer lekkerder geworden zelfs! En ik denk, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen, dat je nog goedkoper uit bent ook.

recept mangosalade

Ingrediënten voor een maaltijdsalade voor 2 pers.:

Voor de salade:
geel_hartje 150 gram rijst
geel_hartje 1 blik kidneybonen, uitlekgewicht 250 gram
geel_hartje 2 tomaten
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 mango
geel_hartje 2 handjes groen spul (zoals rucola, spinazie, veldsla, etc.)
geel_hartje 1/2 rode peper
geel_hartje Alfalfa

Voor de dressing:
mint-hartje 1 avocado
mint-hartje 1/2 citroen (of 1 limoen)
mint-hartje 2 el olijfolie
mint-hartje 1 handje verse peterselie (of koriander)
mint-hartje 1 knoflookteentje
mint-hartje Peper & zout

recept mangosalade

Bereiding:

rood_hartje 1. Kook de rijst. Tip: Als het water met de rijst kookt, het vuur uitzetten en laten staan met de deksel erop, het water hoeft namelijk niet te borrelen om de rijst gaar te laten worden en zo bespaar je ook nog energie. Houd gewoon de tijd aan die op de verpakking bij de bereidingswijze staat. Het werkt echt!

rood_hartje 2. Maak de dressing. Doe alle ingredienten voor de dressing in een blender/keukenmachine, of mix het met behulp van een staafmixer. De dressing hoort romig en dik te worden, als je het toch iets te dik vindt, kan je er wat extra olie of citroensap aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

rood_hartje 3. Als de rijst klaar is, afgieten en laten afkoelen.

rood_hartje 4. Snij ondertussen de groente. Snipper de ui, snij de tomaten in blokjes en spoel de kidneybonen om en laat uitlekken. Snij de mango in blokjes (hier een filmpje met een makkelijke manier om een mango te snijden!) en snij de rode peper in dunne ringetjes.

rood_hartje 5. Doe alles mooi in een grote schaal. Zelf gebruikte ik een grote ovenschaal van glas, schep er eerst een laag rijst in. Leg hier sla/spinazie (ik ging voor een mix van rucola uit mijn tuin en verse spinazie) of wat je ook voor een groen spul in huis hebt op en verdeel de helft van de dressing er over. Hier over schep je een laag kidneybonen, ui en tomaat. En maak af met de rest van de dressing, mango, alfalfa en rode peper. (Je kan natuurlijk ook gewoon alles in één keer door elkaar husselen, maar dat ziet er niet zo mooi uit, duh!)

recept mangosalade

Heb je dit recept gemaakt? Ik vind het altijd superleuk om te zien wat je ervan hebt gemaakt. Deel het met mij op Instagram of Twitter, mijn username is @ikbenirisniet. Eet smakelijk!

Back to Top