Recept: One Pot Pasta

Ik val een klein beetje in de herhaling want ik heb de One Pot Pasta al vaker genoemd op mijn blog, maar meestal met een klein linkje ergens in een lap tekst. En als ik het dan weer maak en alles heftig fotografeer voor op Instagram, krijg ik wel eens de vraag of het recept op mijn blog staat. Euh ja, wel ergens, maar waar weet ik zelf ook niet meer. Dus ik maak er toch maar even een apart artikel van, net zo makkelijk. Want dat is dit gerecht ook vooral: lekker makkelijk. Houd ik wel van.

Recept: One Pot Pasta

Ik houd niet zo heeel veel pasta. Wel van gnocchi of van minestronesoep, maar een bord spaghetti of macaroni heeft niet mijn voorkeur. Toch vind ik pasta-uit-één-pan wel heel lekker, ik denk omdat de smaken dan goed in de pasta trekken, jum! Door het zetmeel van de pasta (denk ik??) wordt de saus wat dikker maar niet te dik. En je kan er eigenlijk alle kanten mee op, ik heb al verschillende versies gemaakt, maar dit vind ik zelf de beste variant. Steve vond het recept via Youtube, het is gemaakt door Sorted food, ze hebben nog veeel meer kookfilmpjes dus dat is wel leuk om te zien, mocht je inspiratie nodig hebben.


Het volledige recept staat op de bijbehorende website van Sorted. Maar om het nóg makkelijker te maken heb ik hier een Nederlandse vertaling voor je:

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 3 teentjes knoflook
 • een handje olijven
 • geroosterde rode paprika (uit een potje)
 • een paar zongedroogde tomaatjes
 • 200 ml passata (dat is tomatensaus)
 • scheutje olijfolie
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 1 theelepel of chilli vlokken (ik gebruikte chillipoeder)
 • een handje verse basilicumblaadjes
 • 400 g. farfalle (strikjes) pasta
 • 1,2 liter water
 • Eventueel: (Parmezaanse) kaas

Bereiding

1. Snij de rode ui in halve ringen, de geroosterde paprika in reepjes en snij eventueel de olijven ook klein (deed ik zelf niet).

2. Pak een diepe pan (ik gebruikte een soeppan) en mik er de pasta en de rest van de ingrediënten in: de ui, paprika, olijven, zongedroogde tomaatjes, oregano, chilli, basilicum, tomatensaus en eventueel een handvol Parmezaanse kaas.

3. Schenk er 1,2 liter water bij en breng op smaak met peper en zout. Breng het aan de kook en laat het voor ongeveer 12 tot 15 minuten koken tot de pasta gaar is.

Zoals ik al zei kan je er alle kanten mee op. Je kan er nog een bouillonblokje aan toevoegen voor extra smaak, of de korst van kaas zoals ik vanavond deed. Soms maak ik hem ook met aubergine, zonder kaas of met vega-gehakt, het kan allemaal en het wordt tot nu toe altijd nog lekker! Let alleen wel op de goede verhouding van de pasta en het vocht, buiten dat kan er eigenlijk maar weinig mis gaan.

Recept: One Pot Pasta
Tip: Ik had nog de korst van Parmezaanse kaas over, die gooide ik niet weg maar kookte ik mee met de pasta. Kan je ook doen bij soep, bouillon of andere sauzen.

Lekkerrrr! Heb jij dit wel eens gemaakt?

Bron recept: One Pot Pasta via SORTED Food

Back to Top