Recept: One Pot Pasta

Ik val een klein beetje in de herhaling want ik heb de One Pot Pasta al vaker genoemd op mijn blog, maar meestal met een klein linkje ergens in een lap tekst. En als ik het dan weer maak en alles heftig fotografeer voor op Instagram, krijg ik wel eens de vraag of het recept op mijn blog staat. Euh ja, wel ergens, maar waar weet ik zelf ook niet meer. Dus ik maak er toch maar even een apart artikel van, net zo makkelijk. Want dat is dit gerecht ook vooral: lekker makkelijk. Houd ik wel van.

Recept: One Pot Pasta

Ik houd niet zo heeel veel pasta. Wel van gnocchi of van minestronesoep, maar een bord spaghetti of macaroni heeft niet mijn voorkeur. Toch vind ik pasta-uit-één-pan wel heel lekker, ik denk omdat de smaken dan goed in de pasta trekken, jum! Door het zetmeel van de pasta (denk ik??) wordt de saus wat dikker maar niet te dik. En je kan er eigenlijk alle kanten mee op, ik heb al verschillende versies gemaakt, maar dit vind ik zelf de beste variant. Steve vond het recept via Youtube, het is gemaakt door Sorted food, ze hebben nog veeel meer kookfilmpjes dus dat is wel leuk om te zien, mocht je inspiratie nodig hebben.


Het volledige recept staat op de bijbehorende website van Sorted. Maar om het nóg makkelijker te maken heb ik hier een Nederlandse vertaling voor je:

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • een handje olijven
  • geroosterde rode paprika (uit een potje)
  • een paar zongedroogde tomaatjes
  • 200 ml passata (dat is tomatensaus)
  • scheutje olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel of chilli vlokken (ik gebruikte chillipoeder)
  • een handje verse basilicumblaadjes
  • 400 g. farfalle (strikjes) pasta
  • 1,2 liter water
  • Eventueel: (Parmezaanse) kaas

Bereiding

1. Snij de rode ui in halve ringen, de geroosterde paprika in reepjes en snij eventueel de olijven ook klein (deed ik zelf niet).

2. Pak een diepe pan (ik gebruikte een soeppan) en mik er de pasta en de rest van de ingrediënten in: de ui, paprika, olijven, zongedroogde tomaatjes, oregano, chilli, basilicum, tomatensaus en eventueel een handvol Parmezaanse kaas.

3. Schenk er 1,2 liter water bij en breng op smaak met peper en zout. Breng het aan de kook en laat het voor ongeveer 12 tot 15 minuten koken tot de pasta gaar is.

Zoals ik al zei kan je er alle kanten mee op. Je kan er nog een bouillonblokje aan toevoegen voor extra smaak, of de korst van kaas zoals ik vanavond deed. Soms maak ik hem ook met aubergine, zonder kaas of met vega-gehakt, het kan allemaal en het wordt tot nu toe altijd nog lekker! Let alleen wel op de goede verhouding van de pasta en het vocht, buiten dat kan er eigenlijk maar weinig mis gaan.

Recept: One Pot Pasta
Tip: Ik had nog de korst van Parmezaanse kaas over, die gooide ik niet weg maar kookte ik mee met de pasta. Kan je ook doen bij soep, bouillon of andere sauzen.

Lekkerrrr! Heb jij dit wel eens gemaakt?

Bron recept: One Pot Pasta via SORTED Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “Recept: One Pot Pasta

  1. Zina schreef:

    Oh god, minestronesoep vind ik zó vies! Wij zijn echt geen goede eet-combi :’) Maar dit ziet er wel heel lekker uit!

    | Reageer op deze reactie
  2. Daniëlle schreef:

    jeej, groot van van Sorted 🙂 (Mike is een schatje :$)
    Onderwijs was vanmiddag trouwens bleargh…50% was heel makkelijk en 50% was heel moeilijk…maar tja, dat had ik ook een beetje met klinisch en kijk eens hoe dat is afgelopen ;d

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Dan is het maar goed dat ik niet ben gegaan, haha oeioei. Thank god voor herkansingen. Ik ga al mijn krachten bundelen voor Statistiek 3, want als ik die óók niet haal ga ik huilen in een hoekje.

      | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ik ken ze sinds vandaag pas, maar nu al hooked aan de filmpjes! Houd sowieso van kookprogramma’s en filmpjes haha 😀

      | Reageer op deze reactie
      1. Jessy schreef:

        Echt?! Oh dan zal ik zeker hun “taste made” series bekijken, en de raw en vegan serie van tastemade zelf natuurlijk ;). Misschien iets leuks voor jou! 🙂

        | Reageer op deze reactie
        1. iris schreef:

          Hihi yayy bedankt voor de tip! Ik heb sinds deze week voor het eerst weer een TV abo na 3 TV-loze jaren en heb alleen nog maar 24kitchen gekeken, haha!

          | Reageer op deze reactie
  3. Ina schreef:

    Ik heb al vaak een versie van de one-pot pasta gemaakt, maar de jouwe is net weer een beetje anders, leuk! Ik ga het snel eens proberen.
    En wat een goede tip om je kaaskorst ook maar mee te koken, want een korst is toch tenslotte ook kaas, zij het droog en hard en normaal gesproken oneetbaar. Wordt hij echt eetbaar door het meekoken, of blijft het een weggooiertje?

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Het zag er niet heel eetbaar uit, ik denk ook dat alle smaak dan vooral in de soep is getrokken en dat je hem net zo goed kan weggooien. Dat heb ik ook gedaan dus ik heb geen idee eigenlijk!

      | Reageer op deze reactie
  4. Maggie schreef:

    Ziet er goed uit! Ik ken het principe van de blog van De Gulle Aarde, maar had t nog nooit gemaakt. Ook zo heerlijk dat je hiermee zo weinig vaat hebt 😀

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Dat vind ik zelf ook het grootste voordeel, hahaha! 😉

      | Reageer op deze reactie
  5. cheyenne schreef:

    sorted! daar heb ik ook nog een kookboek van 🙂 dit lijkt me wel heel erg lekker, ga ik snel eens maken! misschien een domme vraag, maar: giet je het ook gewoon af zoals wanneer je pasta kookt?
    xo, cheyenne

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Geen domme vraag hoor, Steve wilde het ook al afgieten haha 😉 Maar het meeste vocht wordt opgenomen door de pasta en wat over blijft is wat dikker geworden dus dat is dan de saus! Afgieten is dus niet nodig 😀

      | Reageer op deze reactie
  6. Olga schreef:

    Slim! Ik heb een pesto pasta verslaving, maar dit klinkt ook wel heel lekker (en afwasvriendelijk).

    | Reageer op deze reactie
  7. Chantal schreef:

    Dit gerecht heb ik nog nooit gemaakt, maar het klinkt erg lekker en ik ben dol op pasta. Ik ga het snel een keer uitproberen!

    | Reageer op deze reactie
  8. Dina schreef:

    Oh ja, Sorted is zo leuk! Ik ben wel gek op pasta, ik kan dat echt iedere dag eten.

    | Reageer op deze reactie
  9. malu schreef:

    Oh dit ga ik zeker ook een keertje maken!
    Ik eet alleen 75 gram pasta per keer, dus weet jij hoe de verhouding moet zijn met water en saus?

    | Reageer op deze reactie
  10. Alix schreef:

    Oh dit lijkt me heerlijk! Ben dol op pasta, en het past ook perfect
    binnen mijn studentenbudget haha. Ga deze ook toevoegen aan
    m’n repertoire! 🙂

    | Reageer op deze reactie
  11. MissDoke schreef:

    Ik heb net een gigantische pan gekregen van mijn stageplek, je brengt me op ideeën :). Helaas gaan tomaten en ik niet zo goed samen, maar misschien kan ik een ander ‘one pot pasta’ recept vinden met kaassaus ofzo.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Nice! Ik denk dat je wel wat moet vinden als je op google zoekt naar one pot pasta carbonara of iets dergelijks! 😀

      | Reageer op deze reactie
  12. Birte schreef:

    Wat een leuk recept! Ik ga het sowieso ook een keertje uitproberen en houd je op de hoogte :-).

    | Reageer op deze reactie
    1. Julia schreef:

      Het was lekkerrr! Alleen mijn saus was nogal vochtig, maar ik denk dat dat kwam omdat ik zo eigenwijs was op gewone paprika te gebruiken in plaats van geroosterde uit een potje 😛

      | Reageer op deze reactie
  13. Linda schreef:

    One pot pasta, nog nooit van gehoord. Maar wat een uitvinding! Ga ik zeker een keer proberen. Bedankt voor de tip. En nu heb ik honger………

    | Reageer op deze reactie
  14. Jessica schreef:

    Ooeeh jammie! Ik ben gek op pasta. Neem aan dat het geen pittige of hete pasta is, vanwege de chili?

    | Reageer op deze reactie
  15. Gwen schreef:

    Weinig afwas en simpel, I like! 😀 Dit recept ga ik snel uitproberen op een luie dag :).

    | Reageer op deze reactie
  16. Pingback: Food: one pot pasta - Eva in Berlin
  17. Pingback: De ratatouille van SORTED | IKBENIRISNIET
  18. Ansuya Lalay schreef:

    yeah vegetarisch 🙂 super dan kan ik m n keer proberen 🙂
    Ben grote fan van 10 min maaltijden 🙂 hihi. En dan kan mijn vriend dit ook eten. Voor mezelf doe ik nog wel denk ik een zalmpje erbij. lekker!!
    en geen garlic bread, niet dat ik daar niet van hou, maar ik net te veel erbij.
    Dank je wel <3

    | Reageer op deze reactie
  19. Pingback: Recept: One Pot Rice | IKBENIRISNIET
  20. Pingback: Recept: One Pot Pasta voor de HEMA blog | IKBENIRISNIET
Back to Top