Tweedehands vondst: Douwe Egberts voorraadpotten

Oh, wat zijn ze mooi! Mijn nieuwe-oude Douwe Egberts voorraadpotten. Twee weken geleden kwam ik ze tegen toen ik mijn rondje door Jouw Marktkraam deed. Ik had net mijn eigen kraam bijgevuld en ik vind het altijd leuk om dan even te kijken of er nog mooie nieuwe dingen bij zijn gekomen. Ik moet me dan wel echt inhouden, hoor. Ik doe natuurlijk niet voor niets zoveel spullen weg. Maar deze opaline voorraadpotten uit de jaren ’70 kon ik toch écht niet laten staan.

Douwe Egberts voorraadpotten

Douwe Egberts voorraadpotten

Al een behoorlijke tijd was ik opzoek naar ouderwetse voorraadpotten. Het liefst in een pastelkleur. Soms zag ik ze weleens op Marktplaats voorbij komen, maar dan vond ik ze net iets te duur. En laatst zelfs bij Het Goed, maar dat was er alleen ééntje uit een set, met deukjes en veel beschadigingen; 4,50 euro stond op het prijslabeltje hooo. Ik ben dan ook steeds minder in de kringloop te vinden. Bij Jouw Marktkraam (en soortgelijke winkels waarbij mensen hun eigen kraam of tafel kunnen huren) zijn de prijzen gelukkig nog goed te doen. Deze mooie jaren ’70-voorraadpotten zijn dan niet pastel, maar wel in perfecte staat, en ze kostten slechts 3,50 euro per stuk! Het leuke is dat ze bij iemand vandaan komen die een kraampje is gaan huren door mijn blogposts. Daar kwam ik achter toen ik deze voorraadpotten in een weekoverzicht voorbij liet komen. Lineke, de vorige eigenaresse van de potten, stuurde een berichtje dat ze haar eigen kraam herkende op de foto. Ze zei dat ik het dus eigenlijk aan mijzelf te danken heb dat ik ze kon kopen. Ha, is dat even mooi meegenomen!

Douwe Egberts voorraadpotten Douwe Egberts voorraadpotten

Koffie, thee en suiker

Ze staan er niet alleen voor de mooi, maar ik wilde ze ook echt in gebruik nemen. Ik werk alle onzinnige prullaria de deur uit en er mogen alleen maar mooie en/of nuttige dingen voor terugkomen. De potten staan inmiddels te shinen in mijn keuken. Waar ze perfect matchen met de foeilelijke bruine oma-tegeltjes. Ein-de-lijk, hebben de bruine tegeltjes toch nog een voordeel! Naast fervent koffiedrinker ben ik ook een echte theeleut. In de voorraadpot voor thee zit Notendroom van Tea Bar. Dit was altijd mijn lievelingsthee, maar sinds kort heb ik een nieuwe lievelingsthee: Champagne Cassis. Deze is zo mijn lievelings dat het zakje alweer bijna leeg is, dus daarom kon ik er de voorraadpot niet mee vullen, helaas. Mijn thee drink ik altijd met honing, maar mijn koffie met ouderwetse suiker. Dus de suikerpot wordt ook goed gebruikt. Tip van de dag: de vanillestokjes die je overhoudt als je de zaadjes eruit hebt gehaald, moet je niet weggooien, maar bij de suiker bewaren. Zo maak je je eigen vanille-suiker!

Douwe Egberts voorraadpotten
Vanille-suiker! (Iedereen die reageert met ‘suiker is vergif’ is af.) Het lepeltje is van Dille & Kamille.
Douwe Egberts voorraadpotten
En de notendroomthee. Het schepje is ook van Dille & Kamille.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Vind jij ze ook zo mooi? Of houd je meer van modern?

Back to Top