Tweedehands vondst: Douwe Egberts voorraadpotten

Oh, wat zijn ze mooi! Mijn nieuwe-oude Douwe Egberts voorraadpotten. Twee weken geleden kwam ik ze tegen toen ik mijn rondje door Jouw Marktkraam deed. Ik had net mijn eigen kraam bijgevuld en ik vind het altijd leuk om dan even te kijken of er nog mooie nieuwe dingen bij zijn gekomen. Ik moet me dan wel echt inhouden, hoor. Ik doe natuurlijk niet voor niets zoveel spullen weg. Maar deze opaline voorraadpotten uit de jaren ’70 kon ik toch écht niet laten staan.

Douwe Egberts voorraadpotten

Douwe Egberts voorraadpotten

Al een behoorlijke tijd was ik opzoek naar ouderwetse voorraadpotten. Het liefst in een pastelkleur. Soms zag ik ze weleens op Marktplaats voorbij komen, maar dan vond ik ze net iets te duur. En laatst zelfs bij Het Goed, maar dat was er alleen ééntje uit een set, met deukjes en veel beschadigingen; 4,50 euro stond op het prijslabeltje hooo. Ik ben dan ook steeds minder in de kringloop te vinden. Bij Jouw Marktkraam (en soortgelijke winkels waarbij mensen hun eigen kraam of tafel kunnen huren) zijn de prijzen gelukkig nog goed te doen. Deze mooie jaren ’70-voorraadpotten zijn dan niet pastel, maar wel in perfecte staat, en ze kostten slechts 3,50 euro per stuk! Het leuke is dat ze bij iemand vandaan komen die een kraampje is gaan huren door mijn blogposts. Daar kwam ik achter toen ik deze voorraadpotten in een weekoverzicht voorbij liet komen. Lineke, de vorige eigenaresse van de potten, stuurde een berichtje dat ze haar eigen kraam herkende op de foto. Ze zei dat ik het dus eigenlijk aan mijzelf te danken heb dat ik ze kon kopen. Ha, is dat even mooi meegenomen!

Douwe Egberts voorraadpotten Douwe Egberts voorraadpotten

Koffie, thee en suiker

Ze staan er niet alleen voor de mooi, maar ik wilde ze ook echt in gebruik nemen. Ik werk alle onzinnige prullaria de deur uit en er mogen alleen maar mooie en/of nuttige dingen voor terugkomen. De potten staan inmiddels te shinen in mijn keuken. Waar ze perfect matchen met de foeilelijke bruine oma-tegeltjes. Ein-de-lijk, hebben de bruine tegeltjes toch nog een voordeel! Naast fervent koffiedrinker ben ik ook een echte theeleut. In de voorraadpot voor thee zit Notendroom van Tea Bar. Dit was altijd mijn lievelingsthee, maar sinds kort heb ik een nieuwe lievelingsthee: Champagne Cassis. Deze is zo mijn lievelings dat het zakje alweer bijna leeg is, dus daarom kon ik er de voorraadpot niet mee vullen, helaas. Mijn thee drink ik altijd met honing, maar mijn koffie met ouderwetse suiker. Dus de suikerpot wordt ook goed gebruikt. Tip van de dag: de vanillestokjes die je overhoudt als je de zaadjes eruit hebt gehaald, moet je niet weggooien, maar bij de suiker bewaren. Zo maak je je eigen vanille-suiker!

Douwe Egberts voorraadpotten

Vanille-suiker! (Iedereen die reageert met ‘suiker is vergif’ is af.) Het lepeltje is van Dille & Kamille.

Douwe Egberts voorraadpotten

En de notendroomthee. Het schepje is ook van Dille & Kamille.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Vind jij ze ook zo mooi? Of houd je meer van modern?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

49 reacties op “Tweedehands vondst: Douwe Egberts voorraadpotten

 1. Marion

  Jaaa, ik hou hiervan! Mijn man zou die foeilelijk vinden en op zich ben ik dan vrij meegaand, maar ik vind ze prachtig. Geweldige aanwinst!

 2. Cecily

  Ik zag zaterdag op de rommelmarkt in Oosterwijk precies dezelfde! Ik vond ze wel leuk, maar niet echt iets wat ik perse zou willen hebben. Als je daar was geweest had je ze voor veel minder kunnen krijgen. XD

 3. Ik herken ze nog van vroeger. Ooit konden mensen punten sparen om in het bezit van deze set te komen. Ik vind ze heel erg leuk staan zo bij elkaar. Het verhaal dat je ze dank zij jezelf hebt gevonden vind ik prachtig om te lezen.
  Ik wens je veel plezier van dit leuke trio 🙂

 4. Mique

  “Iedereen die reageert met ‘Suiker is vergif’ is af”

  Hardop om gelachen 🙂

  • ik vind ze heel mooi heb er nog 3 koffie thee en suiker was benieuwd hoe oud ze waren heb ze ooit van mijn moeder gekregen die is in 1997 overleden dus probeerde het op deze manier

 5. Lotte

  Ik vind ze heel goed bij je passen! Voor mij niet echt haha. Mijn moeder heeft ook zo’n toffe verzameling met ouderwetse voorraadpotten en blikken, ziet er zo gezellig uit bij elkaar:) Zelf verzamel ik glazen flessen voor suiker, koffie en dergelijke. Van die Flevohofsap flessen enzo. Mijn vriend wordt gek van mijn potjesverzameling…oeps.

 6. Oh ik vind ze wel echt heel erg leuk! Laatst zag ik ook van die super leuke dingen staan!!! Bij een kringloop maar heb met moeite ze laten staan 🙂

 7. kelly

  Snap het helemaal. Zowiezo een tik met voorraad potten. Kan er niet genoeg hebben en deze zijn ook prachtig!

 8. Suiker is vergif 😂
  Geweldige potten! Mijn Opa had ook zulke geloof ik. Zo’n spijt dat ik na zijn overlijden niet al zijn servies heb overgenomen…. (is naar de Kringloop gegaan).

 9. Ha, wat grappig! Ik zag die potten laatst ook in een kringloop, ik geloof zelfs dat het in de Assense versie van Jouw Marktraam was (die bij ons Verkoopfabriek heet). Toen dacht ik nog, zag ik die laatst niet eens op een blog voorbij komen? 😉 En oo dat zilverkleurige lepeltje van Dille en Kamille heb ik ook, vind die zo mooi! (:

 10. Kim

  Aaaaah die zijn leuk! Ik heb ze zelf een tijd geleden gespot en heb zo’n spijt dat ik ze heb laten staan.

 11. Lineke

  Ahhhhhh! Wat leuk dit! Dank je wel lieve Iris! Ik ben heel erg blij dat de potten bij jou gekomen zijn. Hier hanteren we hetzelfde principe: alles moet alleen echt gebruikt worden. En bij deze was dat niet het geval.. Dus moesten ze van mij gaan. En dan is het gewoon superleuk dat ze op een plek komen waar ze wél echt gebruikt worden. Geniet ervan!

 12. Mirjam

  Geweldig!! Zelf ben ik op zoek naar vintage (ogende) theeblikjes. Helaas nog niet gevonden 🙁

 13. Deisy

  O wauw: wat een aanwinst. Hier hou ik dus echt wel van zeg! En wat grappig dat je ze door je eigen toedoen (influence) kon kopen haha! Supertof. X

 14. Iris

  Wat een supertoffe potten zeg! En de tip van vanillestokjes ga ik zeker gebruiken, vanillesuiker is the best. Oh en ik het dorp bij ons hebben ze nu ook een soort marktkraamwinkeltje en daar ga ik binnenkort ook wat spulletjes proberen te verkopen. Ik heb er helemaal zin in!

 15. Stella

  Oelala, ik vind ze heel mooi. Wat een mooi printje zo, met dat lettertype en die leuke blaadjes eromheen. Ik denk ook dat ze heel goed in jullie huisje passen. Leuk dat je ze gevonden hebt. En die notendroomthee lijkt me echt heel lekker! Liefs, Stella.

 16. Linda

  Wat een super mooie potten, kan me voorstellen dat je daar blij mee bent, het zijn juweeltjes.

 17. Puck

  Echt TOTAAL niet mijn smaak! Maar fijn dat anderen hier blij mee zijn. Ik zou ze echt zo snel mogelijk de deur uit werken. Had eigenlijk ook niet verwacht dat er jonge mensen zouden zijn die dit mooi vinden. Maar dat komt misschien omdat soort zoekt soort en al mijn vriendinnen houden van modern…
  Blij voor jou!

 18. Jantine

  Ze zijn erg leuk!
  Het is dat ik al een koffieblik, een suikerblik en een paar theeblikjes heb, bij mij zouden ze ook goed staan 😉 Eigenlijk wil ik een keer kijken naar een ‘ouderwetser’ koffie- en suikerblik (of pot), die we nu gebruiken heb ik ooit gratis gekregen en ze zijn niet helemaal mijn smaak. Maar ze zijn wel praktisch en vierkant, en voor je het weet neem je genoegen met dingen waar je niet écht blij van wordt 😉

  Bij mij is alles een kruising tussen modern/strak/Ikea en ouderwets trouwens.

 19. Ingrid

  Jaaaa, leuk! Kom je nog wel eens bij Wawollie? Al kan ik me indenken dat dat nu zonder auto net iets te ver is en goed bereikbaar met het OV zijn ze helaas ook niet. Daar ga je iig nog redelijke prijzen vinden, maakt kringloop shoppen een stuk leuker.

 20. Sytse

  Hahahah “iedereen die reageert met Suiker is vergif! is af” Geniaal. Leuke potten, Iris! Ik hou wel van dat soort vintage dingetjes! En 2e hands is natuurlijk altijd goed!

 21. Tessa

  Ik vind ze leuk! Of ik ze zelf zou kopen weet ik dan weer niet want ik vind het zo lastig een goede mix tussen modern en ouderwets te krijgen dus momenteel is het vooral modern hier in huis.

 22. Die zijn super!! Haha wel je inhouden hoor anders verkoop je je eigen spul maar kom je met net zoveel spullen weer thuis hihi.

 23. Chris

  De potten zijn geweldig, wat een geluk dat je ze gevonden hebt. Mijn tante had vroeger dezelfde in de keuken staan. Zelf gebruik ik antieke stolpflessen om de voorraad in op te bergen.

 24. Iris

  Ik denk dat ik zelf eerder voor doorzichtige potten zou gaan, dan sta ik ook niet voor verrassingen als ‘Nu al op!?’

 25. Linda

  Ik vind ze heel erg mooi! Vooral ook tof dat je ze ook gaat gebruiken, zijn ze én mooi én praktisch! 🙂

 26. Rianne

  Jaaa dit vind ik zo leuk! Ik aas stiekem op de ouderwetste voorraadpotten van mijn moeder, maar ze wil ze zelf nog niet aan mij overdragen haha, dus dan maar verder zoeken in tweedehandswinkeltjes! 😀

 27. Benthe

  Hihi, bij mijn opa en oma staat ook iets soortgelijks. Ik heb ze al geclaimd, als ze er ooit afscheid van willen nemen 😉

 28. Nadia

  Ohh, ondansk dat ik ze zelf niet zou kopen vind ik ze wel héél leuk!

 29. Saar

  Wat een prachtige potten Iris! Dit zijn echt de mooiste voorraadpotten die ik tot nu toe heb gezien. En wat een heerlijk verhaal zit er ook achter!

 30. Tamarah

  Een hele set zie ik niet zo vaak in de kringloop en al helemaal niet van deze leukerds! Toffe aanwinst! (en suiker is toch wel handig om te hebben, voor visite die wél suiker in de koffie drinkt bijvoorbeeld 😉 ).

 31. Miriam

  Jaaa, leuk! Ik zou ze ook hebben gekocht haha. Leuk trouwens dat Jouw Marktkraam. Ik stond laatste bij Mijn Tafel, dat is net zoiets. Zo leuk om te doen 😀

 32. Cindy

  hihi, ik heb ze ook, en ook in gebruik idd 🙂
  Ze blijven leuk. En ik mis dit soort blogjes van je 🙁

  • Iris

   Wat leuk! En ah ja dat snap ik, ik vind dit ook een van de leukste categorieën. Maar ik koop niet zo veel meer, ik ben juist veel spullen aan het weg doen. Vandaar!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten