Filmtips XVI

Oei, bijna vergeten. De filmtips van afgelopen maand! In december keek ik niet hele spectaculaire films, dus ik ga direct door naar januari. Dit zijn de vijf leukste films die ik keek:

Filmtip Jagten

Jagten (2012) – Deze film stond al een poos op mijn watch list, maar ik keek hem nooit omdat ik dacht dat het een Vlaamse film was, daar houd ik nooit zo van, net als van Nederlandse films hoor, no offence. Maar toen las ik dat het een Deense film was, aha! En ja, was het zien waard. Jagten gaat over een leraar wiens leven wordt verwoest door een klein leugentje van een meisje. Nouja, je kan al wel raden welke kant dat op gaat. Ik kreeg er echt kippenvel van, ik leefde zo met iedereen mee. Onwijs goede film.

Filmtip Stuck in Love

Stuck in Love (2012) – Deze film was veel beter dan ik in eerste instantie had verwacht! Ik vond hem heel tof om te zien. De film vertelt het verhaal van een gezin die allemaal hun struggles hebben. Blijft boeien. Aanrader!

Filmtip The Spectacular Now

The Spectacular Now (2013) – Moet je gezien hebben als filmliefhebber. Eva schreef er een blogpost over, die kan dat allemaal veel mooier verwoorden dan ik.

Filmtip Cruel Intentions

Cruel Intentions (1999) – Ik weet nog steeds niet of ik deze film zó slecht vind dat ik hem goed vind, of dat ik hem stiekem echt een beetje goed vind. Bijzonder verhaal ook: Katheryn heeft een weddenschap met haar stiefbroer, want ze gelooft niet dat hij een onschuldig meisje in bed kan krijgen. Als het hem niet lukt, krijgt zij de Jaguar. Als het hem wel lukt krijgt hij Katheryn. Halló dat is bijna soort-van familie, iew. Maar goed. Moet je gezien hebben als je in de jaren 90 bent opgegroeid. Classic!

Filmtip Unbreakable

Unbreakable (2000) – LOVED IT! Ik ben normaal niet zo van de striphelden-films, maar deze was toch wel heel gaaf. Ja oké, dat soort films zijn meestal niet heel origineel en een beetje cliché, maar ik vond het filmwerk zo goed. Ik liet mij overhalen door Steve om hem toch te kijken, en ik ben blij dat hij dat deed. De film gaat over een man die unbreakable is, en wie kan dat nou beter spelen dan Bruce Willis.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top