Filmtips XVI

Oei, bijna vergeten. De filmtips van afgelopen maand! In december keek ik niet hele spectaculaire films, dus ik ga direct door naar januari. Dit zijn de vijf leukste films die ik keek:

Filmtip Jagten

Jagten (2012) – Deze film stond al een poos op mijn watch list, maar ik keek hem nooit omdat ik dacht dat het een Vlaamse film was, daar houd ik nooit zo van, net als van Nederlandse films hoor, no offence. Maar toen las ik dat het een Deense film was, aha! En ja, was het zien waard. Jagten gaat over een leraar wiens leven wordt verwoest door een klein leugentje van een meisje. Nouja, je kan al wel raden welke kant dat op gaat. Ik kreeg er echt kippenvel van, ik leefde zo met iedereen mee. Onwijs goede film.

Filmtip Stuck in Love

Stuck in Love (2012) – Deze film was veel beter dan ik in eerste instantie had verwacht! Ik vond hem heel tof om te zien. De film vertelt het verhaal van een gezin die allemaal hun struggles hebben. Blijft boeien. Aanrader!

Filmtip The Spectacular Now

The Spectacular Now (2013) – Moet je gezien hebben als filmliefhebber. Eva schreef er een blogpost over, die kan dat allemaal veel mooier verwoorden dan ik.

Filmtip Cruel Intentions

Cruel Intentions (1999) – Ik weet nog steeds niet of ik deze film zó slecht vind dat ik hem goed vind, of dat ik hem stiekem echt een beetje goed vind. Bijzonder verhaal ook: Katheryn heeft een weddenschap met haar stiefbroer, want ze gelooft niet dat hij een onschuldig meisje in bed kan krijgen. Als het hem niet lukt, krijgt zij de Jaguar. Als het hem wel lukt krijgt hij Katheryn. Halló dat is bijna soort-van familie, iew. Maar goed. Moet je gezien hebben als je in de jaren 90 bent opgegroeid. Classic!

Filmtip Unbreakable

Unbreakable (2000) – LOVED IT! Ik ben normaal niet zo van de striphelden-films, maar deze was toch wel heel gaaf. Ja oké, dat soort films zijn meestal niet heel origineel en een beetje cliché, maar ik vond het filmwerk zo goed. Ik liet mij overhalen door Steve om hem toch te kijken, en ik ben blij dat hij dat deed. De film gaat over een man die unbreakable is, en wie kan dat nou beter spelen dan Bruce Willis.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “Filmtips XVI

 1. Eva schreef:

  Jagten nog steeeeds niet gezien. eindelijk wel gevonden op Netflix (al is het onder een engelse titel) hoop ‘m snel eens te kijken.
  Oh en suuuuuper dank je voor je linkjes! Lief!

  | Reageer op deze reactie
 2. Marjolein schreef:

  Jagten vond ik ook een super indrukwekkende film! Kreeg er zo’n ongemakkelijk gevoel van.

  Prisoners heb ik laatst gezien, ook een goeie!

  | Reageer op deze reactie
 3. Natasja schreef:

  Oeh de eerste drie heb ik nog steeds niet gezien (foei) maar die laatste twee als kind van de nineties natuurlijk wel, briljant!

  | Reageer op deze reactie
 4. Raagje schreef:

  Dank weer voor de tips! Jagten is inderdaad indrukwekkend.
  Als je nou eens een leuke feelgood vlaamse film wilt zien: hasta la vista (2011).. of ken je die al?

  | Reageer op deze reactie
 5. Irene schreef:

  Ik vond ‘Cruel Intentions’ wel leuk, maar dat komt misschien omdat ik ‘Les Liaisons Dangereuses’ ook gezien had. Daar is het een soort moderne versie van.

  | Reageer op deze reactie
 6. cheyenne schreef:

  the spectacular now staat ook al een tijdje op mijn lijst! jagten & stuck in love komen er nu ook op, zien er goed uit 🙂
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 7. Nikki schreef:

  Jagten is zo’n mooie film! Heb keihard zitten huilen in het filmhuis. Gek genoeg het hardst om het stukje met de hond. Stuck in love lijkt me ook heel mooi, eens kijken of ik die kan vinden.

  | Reageer op deze reactie
 8. Anne schreef:

  Jaa!! Altijd goed, deze posts, vooral in de winter 🙂 De eerste drie ken ik niet en lijken me heel tof. Thanks voor de tips!

  | Reageer op deze reactie
 9. Panda schreef:

  Ik vond Jagten geweldig. The spectacular now vond ik heel erg tegenvallen (zijn gedachten kwamen niet goed over). Cruel Intentions vond ik altijd heel tof als kind. Hij is gebaseerd op een andere film, kun je hier zien: http://www.youtube.com/watch?v=SQPHFEYXx8A (zij is sowieso erg leuk).
  Filmtip: The way, way back. 🙂
  Leuke filmtips bij elkaar! (aangezien ik de meeste tof vind en gezien heb, haha!)

  | Reageer op deze reactie
 10. Hedwig schreef:

  Ik was een beetje filminspiratieloos, maar hier zitten weer een paar leuke tussen. Ik kan weer vooruit! Dankjewel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Dionne schreef:

  Ik kon er niet naar kijken, Jagten. Ik heb echt de hele film met buikpijn en gebalde vuisten uitgezeten. ZO frustrerend. En zo begrijpelijk. En eng, omdat je je voor kunt stellen dat het zomaar gebeurt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja heftig hè? Wow! Soms had ik echt de neiging om hem gewoon even op pauze te zetten. Maar daar vond ik het dan weer te spannend voor omdat ik zo vurig hoopte dat alles goed zou komen.

   | Reageer op deze reactie
 12. Merel schreef:

  Jagten staat echt al een jaar op mijn lijstje. Ik was hem weer vergeten. Zag ik de titel staan en dacht ik: daar was iets mee, een vriendin tipte me deze film, maar waar ging het ook alweer over? Nu ik het hier weer lees denk ik: OJA! Die ga ik dus deze week nog kijken.
  I love jouw filmtips!

  | Reageer op deze reactie
 13. Michelle schreef:

  Leuke films heb je dit keer uitgekozen, ik heb de meeste allemaal gezien. Jagten vond ik een erg mooie film en je leeft inderdaad erg mee..

  | Reageer op deze reactie
 14. Aline schreef:

  Jagten is zo’n vreselijk goeie film, steekt zo goed in mekaar en oogt ook erg realistisch. Moest helemaal huilen om het stukje met z’n dood hondje 🙁

  | Reageer op deze reactie
 15. Melanie schreef:

  Bedankt voor de tip! Fijne film The Spectacular Now, beetje een Elvis look a like die hoofdrolspeler.

  | Reageer op deze reactie
 16. Wing schreef:

  Jaaa, deze lijst had ik nodig. Heb weer zin om nieuwe films te kijken!:D Ben benieuwd naar Unbreakable.

  | Reageer op deze reactie
 17. Marly schreef:

  Oeh, na al deze comments wil ik Jagten ook zien. Maar Netflix en Torrentz kennen deze titel niet? Waar kijken jullie deze? Ik ben benieeeuwd :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Misschien onder de Engelse titel? Dat is volgens mij The Hunt.

   | Reageer op deze reactie
   1. Marly schreef:

    Oh geweldig, heb hem al gevonden. Dankjewel! Ik wist helemaal niet dat de film ook onder een engelse titel bekend was. Ga hem direct kijken

    | Reageer op deze reactie
 18. Laurien schreef:

  Jagten wil ik ook al een hele tijd kijken, maar ik vergeet het telkens- dus bedankt voor de reminder, haha! Het lijkt me echt een heftige en goede film. Oh, en een beetje off topic, maar bij deze wil ik je nog even heel erg bedanken voor je snelle en aardige reactie wat betreft de Dopper winactie, ik heb hem inmiddels ontvangen. Bedankt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Inez • schreef:

  Ooh wat jammer dat je Vlaamse films niet leuk vind! Ik wil er nu alles aandoen zodat je die wél leuk vind! Misschien heb je gewoon de foute gezien… ^^

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik denk dat het vooral is dat ik niet van Nederlandse films houd en daardoor ook meteen niet zo van Vlaamse films houd. Maar ik wil nog heel graag een keer The Broken Circle Breakdown (of iets dat erop lijkt, ik weet de titel niet zeker meer) zien! Dus ik moet er binnenkort aan geloven 😉

   | Reageer op deze reactie
 20. annouska schreef:

  Hah ik had alle films uit jou movielijstje gehaald om te kijken (en inmiddels ook allemaal al bekeken) en vroeg me af waarom ik al deze films uit je post al gezien had. Kwartje viel pas toen ik alle reacties bekeken had haha.

  | Reageer op deze reactie
 21. Sas schreef:

  Leuke tips weer. Een hoop heb ik al gezien een aantal gaan op mijn kijk-lijstje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 22. Marlissa schreef:

  Ik heb deze gewoon alle vijf nog niet gezien… Weer wat om te kijken haha. The Spectacular Now snel maar eens kijken!

  | Reageer op deze reactie
 23. Marieke schreef:

  Jagten is prachtig ja, was ik ook heel erg van onder de indruk. Cruel Intentions is stiekem een van mijn favo films evah, haha!

  | Reageer op deze reactie
 24. Birte schreef:

  Aaah, ik wil die ‘Jagten’ supergraag zien. Die is ook genomineerd voor een Oscar, he?

  | Reageer op deze reactie
 25. Anouck Plume schreef:

  Aah je hebt zo’n goede filmtips altijd! Bijna alles voeg ik altijd toe aan mijn moet-ik-nog-kijken lijstje!
  Stuck in Love had ik pas geleden gezien, vond hem ook verassend leuk!

  | Reageer op deze reactie
 26. Jessica schreef:

  Leuk lijstje!
  Ik ken ze allemaal geloof ik nog niet. Ik ga ze op Cruel Intentions na allemaal wel kijken!

  | Reageer op deze reactie
 27. Tea schreef:

  is Spectacular Now te downloaden? ik heb hem op het festival gemist en wil hem heel graag zien

  | Reageer op deze reactie
 28. Marlous schreef:

  Haha ja ik vind Cruel Intentions dus wel echt heel tof. Ik snap wel wat je bedoelt, het is eigenlijk ook best een fout verhaal. Het is zo erg jaren 90 en de soundtrack erbij (is die je opgevallen? want die is erg goed – ofja, jaren 90 stijl dan), dat het bijna een soort cult wordt haha.

  Spectacular Now klinkt goed, misschien ga ik die vanavond wel kijken.

  | Reageer op deze reactie
 29. Danique schreef:

  Jouw filmtips zijn altijd zo leuk! Ik heb van dit lijstje alleen Jagten gezien. Supergoede film. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment gewoon pissig werd omdat ik het zo lullig vond allemaal. En dat heb ik echt niet snel met een film ;).

  | Reageer op deze reactie
 30. Hanneke schreef:

  Wauw, echt een fijn lijstje. Ik heb alleen Stuck in love en Unbreakable nog niet gezien. Ga ze deze week checken!

  | Reageer op deze reactie
 31. Kathelijn schreef:

  Hi Iris,

  Ik lees op je blog dat je niet van Vlaamse films houdt: maar ik zou ECHT the broken cirkle breakdown aanraden. Het is een hele heftige film, maar de muziek is fantastisch en het is heel ontroerend. Zelfs mijn vriend die normaal niet zo onder de indruk is, was 5 mijn sprakeloos.

  X Kathelijn

  | Reageer op deze reactie
 32. Marleen schreef:

  Nu pas cruel intentions? Ik heb ook altijd wisselende gevoelens bij die film, maar toch al 5 keer gezien. Vreemd hoe dat werkt 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik had hem al wel een paar keer eerder gezien! Heeeel lang geleden. Ik weet ook nog steeds niet wat ik er nu van vind, maar daardoor is het wel zo’n film die je vaker kan kijken 😀

   | Reageer op deze reactie
 33. Pingback: February favorites | CupcakeSweetheart
Back to Top