Recept: Simpele groene curry met tofu

Ik eet niet zo vaak noodles eigenlijk, maar laatst toen ik het maakte met groene curry (gewoon uit een potje, hoor) bedacht ik me dat ik het echt vaker moet maken. Het is zo makkelijk en snel en ook niet erg duur. Misschien schrik je van de lange ingrediëntenlijst voor simpel avondeten en neig je toch maar weer naar een diepvriespizza, maar niet doen hoor, het meeste heb ik vaak al in huis dus jij misschien ook wel. De vorige keer maakte ik een variant met seitan en paddestoelen, die was wel oké maar zag er niet echt smakelijk uit vond ik zelf. Dit is de new and improved versie!

Recept: Groene Curry met Tofu

Ingrediënten voor twee hongerige personen:

geel_hartje 250 gram tofu (bijv. Alpro Soya bio tofu)
geel_hartje 2-4 eetlepels groene curry pasta
geel_hartje 200 ml. kokosmelk (van goede kwaliteit!)
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 klein stukje gember
geel_hartje 2 teentjes knoflook
geel_hartje 1 stengel citroengras
geel_hartje 1 courgette
geel_hartje 1 groene paprika
geel_hartje 1 limoen
geel_hartje 2 stengels lenteui
geel_hartje noodles/eiermie/rijst etc. voor 2 personen
geel_hartje Sojasaus
geel_hartje peper & zout
geel_hartje Eventueel: sesamzaadjes, koriander of peterselie, extra limoenpartjes

Recept: Groene Curry met Tofu

Bereiding:

1. Laat de tofu uitlekken, dep droog en snij in kleine blokjes.

2. Verhit een eetlepel olie in een pan en voeg de blokjes tofu toe. Ik roerde er een theelepel groene curry pasta door voor wat extra smaak. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de buitenkant goudbruin en krokant is. Voeg een beetje peper en een scheutje sojasaus toe, warm nog een halve minuut mee en doe de blokjes tofu in een kommetje, dek het af zodat het warm blijft.

Recept: Groene Curry met Tofu

3. Snij de ui grof en de knoflook en gember fijn. Kneus de stengel citroengras door er op verschillende plekken op te slaan met de botte kant van een mes (ik leer zoveel van 24kitchen!) Snij ook de paprika en de courgette maar houd dat even apart want dat komt er later pas bij.

Recept: Groene Curry met Tofu

4. Verhit een eetlepel olie in een wok- of hapjespan en bak de ui, knoflook en gember even. Kijk uit dat de knoflook niet verbrand! Voeg daarna de stengel citroengras toe, roer het allemaal een beetje door en voeg de gesneden courgette en paprika toe en bak ook even mee.

5. Na een paar minuten twee of drie eetlepels curry toevoegen. Dat ligt een beetje aan welk merk je hebt en hoe sterk je de smaak wil hebben. En voeg ook de kokosmelk toe. Roer goed door en verhit de hele boel. (Ondertussen maakte ik de noodles.) Maar niet te lang doorkoken hoor, dan gaat de kokosmelk schiften en worden de groenten zo zompig, bleh. Op het laatst het sap van een halve of hele limoen toevoegen, even proeven wat je zelf het lekkerste vindt!

6. Verwijder de (het?) citroengras. Leg de noodles (of rijst of whatever je hebt gemaakt) op een bordje, gooi de groene curry en groenten erop. Verdeel de tofublokjes erover en wat gesneden lente-ui en eventueel wat verse kruiden, limoenpartjes en sesamzaadjes om het op te leuken. Voeg naar smaak zout toe.

Recept: Groene Curry met Tofu

Eet smakelijk! (O ja, ik ben echt slecht in recepten uittypen, ik vergeet wel eens wat, dus blijf zelf ook een beetje opletten terwijl je kookt!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “Recept: Simpele groene curry met tofu

 1. Nem schreef:

  Lekkerrr!
  Mijn vriend maakt zelf altijd de groene curry en gebruikt hier bamboescheuten (blikje) en limoenblaadjes nog in. Die blaadjes koop je per doos uit de vriezer (1,75) en we halen dan gewoon steeds wat eruit. Super handig!

  De curry pasta van dat merk met die olifant (AH) is vele malen heter dan die van een ander merk of van Lidl.. Dus daar zit ook nog een beetje veel verschil in 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Manon schreef:

  Oh, goed idee om een keer noodles te maken. Ik ben niet zo van de tofu maar de rest ziet er goed uit :D!

  | Reageer op deze reactie
 3. Maura - YLT schreef:

  WOEH. Dit klinkt als een heerlijke curry. Die sesamzaadjes bovenop zien er lekker uit. Ik eet mijn curry altijd met (kleef)rijst, maar noodles is ook wel eens een goed idee. Heb ik lang niet meer op.

  Ben momenteel wel een curryverslaving aan het opbouwen haha, eet het wel twee keer per week. Zoooo lekker! Wat ook lekker erdoor is zijn van die bamboescheuten of minimais.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa ik had dit gemaakt omdat ik nog wat dingen over had van jouw pompoensoepje! 😀 Ik heb één keer zo’n bamboescheutding geprobeerd, uit zo’n blikje van de AH eigen merk, maar ik vond dat echt heul vies. Of zou ik gewoon een beter merk moeten kopen? Dat ik het zo los at zonder dat het ergens in verwerkt zat hielp waarschijnlijk ook niet mee.

   | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Ik eet echt nooit curry en ook nooit (meer) noodles, maar vind het eigenlijk zo lekker! Dit klinkt heerlijk en zo ziet het et ook uit!

  | Reageer op deze reactie
 5. Olga schreef:

  Wauw, ziet er echt heerlijk uit! Ik heb nog nooit met tofu gekookt, het ziet ernaar uit dat dit de eerste keer gaat worden, want ik wil dit zeker een keer maken.

  Ik heb trouwens net een TAG bedacht, de zogenaamde nom nom nom TAG. Omdat je zo lekker met eten bezig bent heb ik jou ook getagd. Ik hoop dat je m leuk vindt!

  | Reageer op deze reactie
 6. Nanda schreef:

  Curry is zo lekker! Heb het nog nooit met tofu geprobeerd, maar eens een keertje doen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik heb volgens mij nog nooit tofu gegeten trouwens, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het ligt er heel erg aan hoe je het klaarmaakt denk ik, als het niet knapperig gebakken is met wat extra dingen erbij (zoals sojasaus of een andere marinade) vind ik het ook heeel vies.

   | Reageer op deze reactie
   1. Manon schreef:

    Jaaa idd, ik ga het gewoon is een keer proberen en dan kan ik zelf oordelen haha. Ik ga jouw recept eens uitproberen, ziet er in iedergeval goed uit!

    | Reageer op deze reactie
 8. Nicky schreef:

  Het ziet er echt heerlijk uit! Curry blijft een van mijn favorieten!
  Ik maak het vaak met rijst en soms met quinoa, nog nooit met noodles gemaakt maar dat ga ik zeker eens doen. Oh en 24kitchen is zó leuk, ik kan er uren naar kijken!

  | Reageer op deze reactie
 9. Lauriëtte schreef:

  Als ik naar de ingrediënten kijk denk ik niet dat ik het heel erg lekker zou vinden haha. Op de foto ziet het er wel echt lekker uit! Misschien toch eens proberen dan!

  | Reageer op deze reactie
 10. Con leche schreef:

  Ik ben echt een groot fan van curry, maar mijn vriend daardoor niet meer; iets te vaak gemaakt de laatste tijd. Maar binnenkort ga ik deze gewoon maken, want dit lijkt me erg lekker en dan kan ik eindelijk eens tofu gaan proberen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Natasja schreef:

  Oeh goed recept! Ik kook niet zo vaak met tofu omdat ik zo’n gigablok in m’n eentje niet snel genoeg op krijg maar dit is wel een recept waar ik meteen meer dagen van kan eten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Sanne schreef:

  Ziet er heerlijk uit en fijne ingrediënten gebruik je! Ik zou zelf de mie dan nog vervangen door speltpasta o.i.d. Mooie foto ook, krijg er spontaan honger van 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Sidy schreef:

  Woooooohooo! Dit ziet er echt uit als een feestje. Tofu is zo lekker, ga ik zeker snel eens proberen. 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Danique schreef:

  Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik eet eigenlijk nooit echt curry, en dat terwijl het zo heerlijk is (vooral een kerrieachtige curry met koriander vind ik heerlijk). Noodles eet ik al helemaal nooit. Op de een of andere manier is het iets waar ik gewoon nooit aan denk :’). Misschien toch maar weer eens proberen met dit receptje!

  | Reageer op deze reactie
 15. Plank schreef:

  Mijn moeder probeert citroengras te kweken in de vensterbank. Maar elke keer als onze hond op bezoek is, maait hij de citroengras… boefje 🙂 (A).

  | Reageer op deze reactie
 16. Louise schreef:

  Wauw zelfs de tofu ziet er lekker uit en dat vind ik echt te vies voor woorden :O
  Toch maar eens proberen te maken dan!
  Ik had vorige week indonesisch op en zat er tempé tussen en dat was wel lekker 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. Ise schreef:

  Ik heb nog nóóit tofu gehad. Shame on me haha! Lijkt me wel erg lekker dit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. cheyenne schreef:

  hmm, klinkt lekker zeg! ik heb nog nooit tofu zelf klaar gemaakt, ga het een keertje met dit recept uitproberen!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 19. Pauline schreef:

  Yum, zin in! Maar dan met vega gehakt of iets, want tofu lust ik niet!

  | Reageer op deze reactie
 20. Maai schreef:

  Ik zag dat man net eiermie heeft ingeslagen en de helft van de ingredienten liggen hier idd gewoon dus ik ga de rest morgen halen want dit ziet er heerlijk uit. Dank je voor het delen. Mjum mjum mjum…. Eetsmakelijk!

  | Reageer op deze reactie
 21. Lisa schreef:

  Ik ben zelf geen fan van noedels, dus ik zou het waarschijnlijk met rijst eten, maar de curry lijkt me heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 22. Eva schreef:

  Oeeh nice! <3 noodles én curry dus het kan niet meer op 😉 Maar ziet er echt goed uit! Tof ook trouwens wat meer foto's tussen de recepten door. Maar misschien zeg ik nu wel iets heel raars en was dat altijd al maar was het me gewoon nog nooit opgevallen.

  | Reageer op deze reactie
 23. Liliane schreef:

  Ik wilde alleen even zeggen dat ik je vissen net heel veel voer heb gegeven dus dat hoef je vandaag niet meer te doen.
  (ik vind tofu niet lekker en mag het toch niet dus komt dat even goed uit huhu)

  | Reageer op deze reactie
  1. Femke schreef:

   Alleen met groenten is dit ook heel lekker hoor. Eventueel wat cashewnootjes erover?

   | Reageer op deze reactie
 24. Suzanne schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit! Heb onlangs een pot groene currypasta bij Marqt gekocht en nog niets mee gedaan, nu mooi receptje voor thanks!

  | Reageer op deze reactie
 25. Yvonne schreef:

  Jumm! Ik heb nog nooit citroengras in onze super gezien dus dat word lastig. Kan ik die ergens door.vervangen? (weglaten?) Verder klinkt en ziet dit er heerlijk uit.

  | Reageer op deze reactie
 26. Pingback: Afgelopen week | The Purple Whale
 27. Femke schreef:

  Echt doen hoor; limoenblaadjes kopen. Maakt een wereld van verschil, echt zo lekker! Ook de geur en eigenlijk “moet” je ook nog een theelepel bruine suiker toevoegen en ik doe er op het laatst nog een eetlepel sojasaus doorheen (ipv vissaus zeg maar), maar misschien is dat in dit recept niet nodig, omdat je al sojasaus door de tofu doet.

  | Reageer op deze reactie
 28. Pingback: Feest weekend! | nickystalknecht.
Back to Top