Recept: Simpele groene curry met tofu

Ik eet niet zo vaak noodles eigenlijk, maar laatst toen ik het maakte met groene curry (gewoon uit een potje, hoor) bedacht ik me dat ik het echt vaker moet maken. Het is zo makkelijk en snel en ook niet erg duur. Misschien schrik je van de lange ingrediëntenlijst voor simpel avondeten en neig je toch maar weer naar een diepvriespizza, maar niet doen hoor, het meeste heb ik vaak al in huis dus jij misschien ook wel. De vorige keer maakte ik een variant met seitan en paddestoelen, die was wel oké maar zag er niet echt smakelijk uit vond ik zelf. Dit is de new and improved versie!

Recept: Groene Curry met Tofu

Ingrediënten voor twee hongerige personen:

geel_hartje 250 gram tofu (bijv. Alpro Soya bio tofu)
geel_hartje 2-4 eetlepels groene curry pasta
geel_hartje 200 ml. kokosmelk (van goede kwaliteit!)
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 klein stukje gember
geel_hartje 2 teentjes knoflook
geel_hartje 1 stengel citroengras
geel_hartje 1 courgette
geel_hartje 1 groene paprika
geel_hartje 1 limoen
geel_hartje 2 stengels lenteui
geel_hartje noodles/eiermie/rijst etc. voor 2 personen
geel_hartje Sojasaus
geel_hartje peper & zout
geel_hartje Eventueel: sesamzaadjes, koriander of peterselie, extra limoenpartjes

Recept: Groene Curry met Tofu

Bereiding:

1. Laat de tofu uitlekken, dep droog en snij in kleine blokjes.

2. Verhit een eetlepel olie in een pan en voeg de blokjes tofu toe. Ik roerde er een theelepel groene curry pasta door voor wat extra smaak. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de buitenkant goudbruin en krokant is. Voeg een beetje peper en een scheutje sojasaus toe, warm nog een halve minuut mee en doe de blokjes tofu in een kommetje, dek het af zodat het warm blijft.

Recept: Groene Curry met Tofu

3. Snij de ui grof en de knoflook en gember fijn. Kneus de stengel citroengras door er op verschillende plekken op te slaan met de botte kant van een mes (ik leer zoveel van 24kitchen!) Snij ook de paprika en de courgette maar houd dat even apart want dat komt er later pas bij.

Recept: Groene Curry met Tofu

4. Verhit een eetlepel olie in een wok- of hapjespan en bak de ui, knoflook en gember even. Kijk uit dat de knoflook niet verbrand! Voeg daarna de stengel citroengras toe, roer het allemaal een beetje door en voeg de gesneden courgette en paprika toe en bak ook even mee.

5. Na een paar minuten twee of drie eetlepels curry toevoegen. Dat ligt een beetje aan welk merk je hebt en hoe sterk je de smaak wil hebben. En voeg ook de kokosmelk toe. Roer goed door en verhit de hele boel. (Ondertussen maakte ik de noodles.) Maar niet te lang doorkoken hoor, dan gaat de kokosmelk schiften en worden de groenten zo zompig, bleh. Op het laatst het sap van een halve of hele limoen toevoegen, even proeven wat je zelf het lekkerste vindt!

6. Verwijder de (het?) citroengras. Leg de noodles (of rijst of whatever je hebt gemaakt) op een bordje, gooi de groene curry en groenten erop. Verdeel de tofublokjes erover en wat gesneden lente-ui en eventueel wat verse kruiden, limoenpartjes en sesamzaadjes om het op te leuken. Voeg naar smaak zout toe.

Recept: Groene Curry met Tofu

Eet smakelijk! (O ja, ik ben echt slecht in recepten uittypen, ik vergeet wel eens wat, dus blijf zelf ook een beetje opletten terwijl je kookt!)

Back to Top