Review: Green Cup Coffee & Tree of Tea

Koffie- en theeliefhebbers opgelet! Sinds kort zijn de mooie merken Green Cup Coffee en Tree of Tea niet alleen te koop in Duitsland maar zijn ze ook beschikbaar in Nederland en België. Ik begin elke dag met een kop koffie en ’s avonds drink ik liters thee weg, daarom vond ik het leuk om producten van beide merken uit te proberen. Voor mij waren alle producten nieuw, want ik had eerlijk gezegd nog niet eerder van deze merken gehoord. Jullie wel?

green cup coffee en tree of tea

koffie en thee

Green Cup Coffee

Laat ik beginnen met de koffie van Green Cup Coffee. Ik kreeg een bus 100% arabica koffiebonen. Er zijn drie soorten: Tempixque, Santa Elena en Hidden Valley. De laatste heeft een bio keurmerkje en mocht ik testen, jeej! Ik koop normaal altijd filterkoffie, dus ja, weet ik veel hoe dat werkt met koffiebonen. Gelukkig kwam het met een koffiemaler en een instructiefilmpje helemaal goed. Normaal drink ik niet hele fancy koffie (als er maar caffeïne in zit!) dus dit was wel even wat anders. Echt heel lekker. Ik drink mijn koffie altijd als een soja latte, dus ik kon niet een hele betrouwbare smaaktest doen, maar Steve drinkt zijn koffie altijd zwart (een echte man), ook hij vond de koffie héél lekker. Veel voller van smaak dan standaard supermarktkoffie. Je kan de koffie ook gemalen bestellen trouwens.

green cup coffee

Tree of Tea

Dan nu de thee, want daar ben ik nog meer tevreden over. Jummie, wat een fijne smaakjes. Op dit moment sip ik van de groene thee met mango. Die is al bijna op helaas, maar dat geeft wel aan hoe lekker die is. Wel opletten dat je er water van 80 graden bij doet en het niet te lang laat trekken, dan wordt de smaak bitter. De rooibos thee komt op een gedeelde eerste plaats want wauw, zo veel smaak! Als je de bus opentrekt ruik je meteen een hele zoete citroengeur. De thee smaak ook heel fris, warm en een beetje spicy, precies goed. En ook fijn om te weten: de thee is van biologische oorsprong. Als je niet zo goed bent in keuzes maken, heeft Tea of Tree een probeerpakket met alle smaakjes in minibusjes. N’aww! Er is de laatste tijd nogal wat commotie om de thee van Lipton waar allemaal onnatuurlijke troep in zit, daar hoef je bij deze thee niet bang voor te zijn. Je kan de ingrediënten per thee nakijken op de website.

tea of tree

tea of trea roi lemon

Ik ben heel positief en enthousiast zoals je al wel merkt. Zowel de koffie als de thee zijn Iris approved. De koffie kan je hier online bestellen en de thee hier. In de webshop zag ik dit leuke pakket met de biologische koffie uit deze review en een handfiltersetje. Hoe leuk is dit om cadeau te doen aan iemand die van koffie houdt? Het is in ieder geval iets dat ik zelf heel leuk zou vinden om te krijgen (dit is geen hint hoor) (o jawel). En hé, ‘mijn’ koffiezetapparaat staat er ook tussen: de Moccamaster mint-hartje. Bij beide webshops kan je trouwens betalen met Paypal. Enig minpuntje is wel dat beide webshops in het Duits zijn, dus ik hoop dat jullie beter in Duits zijn dan ik.

Waar word jij vrolijker van: thee of koffie? Of ben je net als ik en houd je van beide evenveel?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “Review: Green Cup Coffee & Tree of Tea

 1. Dina schreef:

  Die mok is leuk zeg! Ik houd heel erg van thee, maar af en toe een kop koffie kan ik ook wel waarderen.

  | Reageer op deze reactie
 2. Nikki schreef:

  Leuke review. Ben vooral benieuwd naar de thee! Ik hou meer van thee, maar ik heb ’s ochtends écht 1 kop koffie nodig om wakker te worden. Vind het eigenlijk helemaal niet zo lekker meer, maar ik ben verslaafd en heb geen zin om af te kicken, want dat geeft zo’n hoofdpijn :’)

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Duidelijk: Thee! Ik lust geen koffie dus die keuze is snel gemaakt 😉 Mooie busjes zijn het ook!

  | Reageer op deze reactie
 4. Marlous schreef:

  Oh die theebusjes zijn echt heel erg mooi! Ik heb nog een hele grote voorraad thee, dus ik laat deze even schieten, maar onthoud ‘m wel!

  | Reageer op deze reactie
 5. Bij vlagen drink ik een kopje koffie (cappuccino), in ons apparaat kun je bonen doen; heerlijk! Maar verder drink ik eigenlijk altijd thee. Zelfs haast geen sap en zeker geen fris. Er zijn zoveel lekkere theesoorten! Dat koffiepakket is een onwijs leuk idee!

  | Reageer op deze reactie
 6. Lotte schreef:

  Geef mij maar thee, daar krijg ik nooit genoeg van. Wel bij voorkeur groene, witte of kruidenthee. Zwarte thee drink ik bijna niet en koffie ook weinig. Alleen in gezelschap, ik ben een sociale koffiedrinker. Al zou ik deze koffie nog wel eens willen proberen, want dit smaakt vast heel anders dan koffie van een pad. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha, een sociale koffiedrinker! 😀 Ik houd zelf ook niet zo van zwarte thee eigenlijk. Groene thee moest ik echt even leren drinken maar dat wordt nu ook wel een favoriet, als er fruitsmaakjes ofzo doorheen zitten, jum 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Myrthe schreef:

  Die zien er allemaal leuk uit! Wat een leuk idee als cadeau voor een koffiedrinker. En die mok, hoe lief! Ik ben jaloers op je. Ik wil ook zulke dingen testen!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah haha! Keep on blogging en dan komt het vanzelf wel! 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Mariska schreef:

  Ik lust geen koffie, maar drink sinds kort wel thee! Ik vind de verpakkingen alleen al super leuk! Zal vast heel leuk staan in de vensterbak van mijn keukentje 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa daar staan ze hier ook! Ik ben echt een sucker voor mooie verpakkingen <3

   | Reageer op deze reactie
 9. Hester schreef:

  Klinkt allebei heel goed! Ik ben niet zo van de koffie elite, drink het ook altijd met melk dus ik proef het verschil niet zo maar de thee klinkt echt heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 10. Lisa schreef:

  Oh wauw, die zou ik alleen al om de verpakkingen kopen! Ik drink héél veel koffie en thee, dus ik ga eens even snuffelen op de site ^^

  | Reageer op deze reactie
 11. Eva schreef:

  Oooh jaaa dit klinkt echt te perfect! Ik wil die koffie maar ook die thee! Oh en die mok. Alles eigenlijk.

  | Reageer op deze reactie
 12. Suzanne schreef:

  Oh het ziet er echt heel erg leuk uit! En ik hoop ook echt dat het lekker is want dit moet ik proberen!

  | Reageer op deze reactie
 13. Rosalie schreef:

  Ik houd van allebei evenveel :D. Zonder koffie kan ik niet wakker worden en zonder thee kan ik niet slapen 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Gwen schreef:

  Ik word vrolijker van thee, al kan ik ook vrolijk worden van koffie (maar minder vaak). De thee ziet er heel kleurig en vrolijk uit ook, leuk!

  | Reageer op deze reactie
 15. Rosan schreef:

  Jammer dat het zo duur is. Ik snap het wel, maar zo’n starter set als cadeau vind ik wel erg duur. Maar goed wie weet verdien ik ooit heel veel geld 😎

  | Reageer op deze reactie
 16. annouska schreef:

  Hoe wel het echt wel goed zou zijn voor je val ik eigenlijk meer op de look, want die vind ik zo leuk. ^^

  | Reageer op deze reactie
 17. Marcella schreef:

  Ik besta uit thee, dat kan niet anders met de hoeveelheden die ik ervan drink. Nieuwe smaakjes zijn altijd goed, ik blijf maar ontdekken. Ik zit nu aan de thee van Marks en Spencer, maar heb net een berg Clipper thee ingeslagen bij de Tuinen. Maar toch zou ik smaakjes die jij beschrijft zo proberen. Er kan altijd wat bij m’n collectie, en ik ben vooral altijd nieuwsgierig 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: IKBENIRISNIET.nl bestaat 4 jaar! | IKBENIRISNIET
Back to Top