Review: Green Cup Coffee & Tree of Tea

Koffie- en theeliefhebbers opgelet! Sinds kort zijn de mooie merken Green Cup Coffee en Tree of Tea niet alleen te koop in Duitsland maar zijn ze ook beschikbaar in Nederland en België. Ik begin elke dag met een kop koffie en ’s avonds drink ik liters thee weg, daarom vond ik het leuk om producten van beide merken uit te proberen. Voor mij waren alle producten nieuw, want ik had eerlijk gezegd nog niet eerder van deze merken gehoord. Jullie wel?

green cup coffee en tree of tea

koffie en thee

Green Cup Coffee

Laat ik beginnen met de koffie van Green Cup Coffee. Ik kreeg een bus 100% arabica koffiebonen. Er zijn drie soorten: Tempixque, Santa Elena en Hidden Valley. De laatste heeft een bio keurmerkje en mocht ik testen, jeej! Ik koop normaal altijd filterkoffie, dus ja, weet ik veel hoe dat werkt met koffiebonen. Gelukkig kwam het met een koffiemaler en een instructiefilmpje helemaal goed. Normaal drink ik niet hele fancy koffie (als er maar caffeïne in zit!) dus dit was wel even wat anders. Echt heel lekker. Ik drink mijn koffie altijd als een soja latte, dus ik kon niet een hele betrouwbare smaaktest doen, maar Steve drinkt zijn koffie altijd zwart (een echte man), ook hij vond de koffie héél lekker. Veel voller van smaak dan standaard supermarktkoffie. Je kan de koffie ook gemalen bestellen trouwens.

green cup coffee

Tree of Tea

Dan nu de thee, want daar ben ik nog meer tevreden over. Jummie, wat een fijne smaakjes. Op dit moment sip ik van de groene thee met mango. Die is al bijna op helaas, maar dat geeft wel aan hoe lekker die is. Wel opletten dat je er water van 80 graden bij doet en het niet te lang laat trekken, dan wordt de smaak bitter. De rooibos thee komt op een gedeelde eerste plaats want wauw, zo veel smaak! Als je de bus opentrekt ruik je meteen een hele zoete citroengeur. De thee smaak ook heel fris, warm en een beetje spicy, precies goed. En ook fijn om te weten: de thee is van biologische oorsprong. Als je niet zo goed bent in keuzes maken, heeft Tea of Tree een probeerpakket met alle smaakjes in minibusjes. N’aww! Er is de laatste tijd nogal wat commotie om de thee van Lipton waar allemaal onnatuurlijke troep in zit, daar hoef je bij deze thee niet bang voor te zijn. Je kan de ingrediënten per thee nakijken op de website.

tea of tree

tea of trea roi lemon

Ik ben heel positief en enthousiast zoals je al wel merkt. Zowel de koffie als de thee zijn Iris approved. De koffie kan je hier online bestellen en de thee hier. In de webshop zag ik dit leuke pakket met de biologische koffie uit deze review en een handfiltersetje. Hoe leuk is dit om cadeau te doen aan iemand die van koffie houdt? Het is in ieder geval iets dat ik zelf heel leuk zou vinden om te krijgen (dit is geen hint hoor) (o jawel). En hé, ‘mijn’ koffiezetapparaat staat er ook tussen: de Moccamaster mint-hartje. Bij beide webshops kan je trouwens betalen met Paypal. Enig minpuntje is wel dat beide webshops in het Duits zijn, dus ik hoop dat jullie beter in Duits zijn dan ik.

Waar word jij vrolijker van: thee of koffie? Of ben je net als ik en houd je van beide evenveel?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top