Hippievoer: Vegetarisch broodbeleg

Hippie Voer

De meningen over het eten van brood en vooral hoe (on)gezond het is zijn verdeeld, maar ik blijf ondertussen gewoon mijn boterhammetjes eten hoor. Ik denk niet dat ik zonder zou kunnen, vooral omdat het zo lekker makkelijk is als je maag knort. Mijn zoektocht naar lekker vegetarisch broodbeleg duurt al járen. Ik ben nogal kritisch namelijk, ik houd niet van zoet op mijn brood en ook niet van kaas. Dan valt er al veel af. En omdat een broodje met hummus ook wel eens gaat vervelen, vandaag drie broodbelegvarianten in tha spotlight.

vegetarisch broodbeleg

Vegetarisch Broodbeleg

De vegetarische salami, wilde kruiden sandwichspread en rode bieten groentebeleg kocht ik alle drie bij Ekoplaza. De kruidenspread is een all time favoriet en heb ik volgens mij al een paar keer op mijn blog genoemd. Van de vega salami wist ik ook al dat ‘ie goed beviel en de rode bietenspread is volgens mij nieuw, of ik heb er telkens overheen gekeken.

rode biet groentebeleg

1. Rode biet groentebeleg – Healthy planet

I love rode bietjes! En het grote voordeel van rode bietjes is dat Steve het supermega-ranzig vindt. Dus ik weet zeker dat ik niet op een hongerig moment een leeg potje aantref, hoera! Het smaakte wel een stuk zoeter dan ik had verwacht, bijna jam-achtig. Dat vind ik een beetje zonde, de rietsuiker hadden ze dus best achterwege kunnen laten. Maar verder dikke prima. Ik maakte er vandaag een tosti mee met geitenkaas: aanrader! Er zijn trouwens meerdere varianten van dit beleg, ik zag er ook één met paprika en één met komkommer.

Prijs: 2,69 euro
Hoeveelheid: 260 gram
Hippiewaardering: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-light

 

vegetarische salami

2. Vegetarische salami – Bio Smile

Als je de smaak van salami verwacht dan is dit een grote teleurstelling want het heeft eerder iets weg van boterhamworst. Maar toch wel heel lekker om even snel een broodje mee te beleggen. Ik vind de prijs alleen wel wat aan de hoge kant voor 10 plakjes, niet?

Prijs: 2,59 euro
Hoeveelheid: 100 gram (10 plakjes)
Hippiewaardering: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-lightpeace-light

wilde kruiden sandwichspread

3. Wilde kruiden sandwichspread – Healthy Planet

I love this! Jummie, ik kan dit elke dag wel eten. De textuur is best romig en qua smaak lijkt het alsof er iets van mayo in zit, maar niets is minder waar want deze spread is 100% vegan. Het is een beetje roomkaas-achtig maar dan nóg lekkerder.

Prijs: 2,59 euro
Hoeveelheid: 180 gram
Hippiewaardering: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-dark

vegetarisch broodbeleg 1

Meer tips voor vega beleg zijn natuurlijk altijd welkom!

Back to Top