Tweedehands vondsten: cadeautjes!

Kringloophelden en lievelingsvriendjes Sebas en Jeffrey gaan binnenkort verhuizen. Naar een echt koophuis zelfs. Hoe volwassen? Lucky for me hebben ze een hoop ‘oude meuk’ in hun huis staan waar ze van af moesten ter voorbereiding op de verhuizing. Kom maar hier met die oude meuk, want ik word heel blij van oude prullaria. Dat maakt een huis zo gezellig, vind ik. Dus de blogpost van vandaag gaat niet helemaal over tweedehands vondsten, maar over tweedehands cadeaus! 

labratorium glazen

gele ranonkels

Ranonkels geel_hartjelab glazen

Jeffrey heeft in een laboratorium gewerkt, daar heeft hij dit glaswerk van. En nu mocht ik ze hebben, jeej! De maatcilinder gebruik ik als vaas en die andere flesjes (maatkolven heten ze geloof ik?) staan er voor de sier bij. Ik vind ze vooral leuk in combinatie met mijn apothekersflessen.schilderijtjes

Bambi! Die komt waarschijnlijk op onze ‘gallery wall’ waar tot nu toe nog steeds maar twee ingelijste posters hangen. Binnenkort komt ook het letterbord en een oud skateboard van Steve erbij te hangen. Ik wil dat het een van-alles-wat-muur wordt in plaats van dat er allemaal netjes gerangschikte lijsten hangen. Ik ben bang dat we over een jaar een propvol verzamelaarshuis hebben. Mijn zusje zei laatst al dat het net een museum leek bij ons.

typmachines

Een stukje museum mint-hartje
scheerdoos met spiegel

Dit is een oude scheerdoos. Voor in Steve’s man cave, zeiden ze. Maar Steve heeft een baard, die moet blijven want i love baarden, dus het kistje staat nu op de kaptafel in de slaapkamer voor frummeldingen. scheerdoos

Dezelfde scheerdoos, alleen dan dicht. De schattige borstel met het konijntje heb ik van de moeder van Steve gekregen, liehief!whisky bar

Het schilderijtje heb ik jaren geleden al van mijn moeder gekregen, maar heeft sinds kort pas een echt plekje aan de muur gekregen. De lijst is een beetje beschadigd maar ik vind de bloemen zo mooi. anjers

En nog een lente foto om mee af te sluiten. Dit zijn gele anjers in kleine vintage flesjes die ik ooit bij een winkeltje in Eibergen kocht. Normaal nam ik nooit de moeite om bloemen in huis te halen (ze gaan toch dood, vond ik zonde), maar ik vind het nu wel leuk staan, een beetje lente in huis.

Fijne dinsdag!

Back to Top