Recept: Salade met spinazie, aardbei & halloumi

Hm.. Zo lekker! Ik eet niet vaak halloumi, maar als ik het eet voelt het echt als een feestje. Halloumi is een kaas met een hoog smeltpunt waardoor je het kan bakken of grillen. Het wordt veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het is vaak wel te koop bij grote supermarkten die internationale producten verkopen. Of support het lokale kaasboertje door het daar te kopen. In Enschede verkoopt een aardige meneer het die met zijn kaasspeciaalzaak in de Zuidmolen zit.

recept met halloumi

Ingrediënten voor 1 persoon:

rood_hartje 75 gram spinazie
rood_hartje 100 gram aardbeien
rood_hartje 100 gram halloumi
rood_hartje 2 el vers citroensap
rood_hartje 2 el olijfolie
rood_hartje knoflookpoeder
rood_hartje Peper & zout

Bereiding:

1. Maak de dressing door het citroensap met de olijfolie te mengen. Voeg naar smaak peper, zout en knoflookpoeder toe. Gebruik niet te veel zout, want halloumi is van zichzelf al behoorlijk zout.

2. Was de spinazie en scheur in grove stukken. Leg op een bordje.

3. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Verdeel ze over de spinazie.

4. Snij één dunne plak halloumi van ongeveer 100 gram in 4 stukken en smeer er met een kwastje een dun laagje van de dressing (van stap 1) over uit zodat het straks niet aan de pan plakt. Grill de stukjes halloumi kort op hoog vuur in een grillpan.

5. Leg de halloumi op de salade en verdeel er de dressing over. Serveer direct, anders wordt de kaas heel stug.

En dan nu met plaatjes:

Recept salade met halloumi Recept salade met halloumi Recept salade met halloumi Recept salade met halloumi Recept salade met halloumi Recept salade met halloumi

Laat het me weten wat je van dit recept vond, of maak een foto en tag mij zodat ik je masterpiece kan zien! Mijn username op Twitter en Instagram is @ikbenirisniet. Fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “Recept: Salade met spinazie, aardbei & halloumi

  1. Natasja schreef:

    Ah ik gooide gisteren een halloumi salade online! Heerlijk inderdaad, dat ik dat niet eerder heb ontdekt! Hier kwam ik het tegen bij de Appie, maar moet nog even op zoek naar een lokaal supertje.

    | Reageer op deze reactie
  2. Lotte schreef:

    Toen ik de foto zag had ik niet gedacht dat het kaas was haha, maar lijkt me echt heel lekker!

    | Reageer op deze reactie
  3. Marion schreef:

    Ik als Master of the Cheese wist dus niet dat Haloumi kaas was. Niet goed. Ik moet dit dus absoluut gaan uitproberen. Ik heb alleen geen grillpan…. Ik heb wel een tostiapparaat! Misschien als ik die open laat staan? Het ziet er in ieder geval heerlijk uit. Bedankt voor het recept!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oei, schandaligg hoor 😉 En kan je altijd proberen! Ik heb mijn grillpan voor 4 euro van de kringloop trouwens, mocht het niet werken met het tostiapparaat.

      | Reageer op deze reactie
  4. Sophie schreef:

    Haha en ik maar denken dat het zalm was, zalm met aardbeien leek me een vreemde combinatie. Maar dit lijkt me wel heel erg leuk :’) Kaas grillen, wat grappig 8)

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Haha! Sowieso zalm op een vegetarische blog zou al een beetje vreemd zijn natuurlijk :p

      | Reageer op deze reactie
  5. Maura - YLT schreef:

    Oh jaaaa, ultieme combinatie dit! Ik eet wel echt te weinig halloumi, meestal neem ik geitenkaas of feta, maar eigenlijk is halloumi ZO lekker. Vooral dat sponsachtige haha. Ik ga gauw weer langs de Turk nu ik dit zie.

    | Reageer op deze reactie
  6. Marlous schreef:

    Oh dit ziet er zo lekker uit! Ik ben dol op Halloumi, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. Maar met deze uitgebreide stap-voor-stap beschrijving moet ’t wel lukken 😉

    | Reageer op deze reactie
  7. annouska schreef:

    Hmm bijzonder combinatie die ‘soort van’ geitenkaas, spinazie en aardbeien. Ik geloof niet dat ik dat echt lekker ga vinden hehe.

    | Reageer op deze reactie
  8. Pauline schreef:

    Ik heb nooit halloumi op en moet eerlijk zeggen dat ik er ook nooit van gehoord had.
    Maar deze salade ziet er echt ontzettend lekker uit! Keertje proberen dus.

    Liefs,
    Pauline

    | Reageer op deze reactie
  9. Sonja schreef:

    Mmmm…ik ben dol op halloumi. En ik zag dat het in Rotterdam ook gewoon bij de AH te koop is (lijnbaan).

    | Reageer op deze reactie
  10. Marloes schreef:

    Halloumi is echt een vaste gast bij mij op de bbq. Gecombineerd met iets zoets doet ie het altijd goed, dus ik denk dat de aardbeien er erg lekker bij zijn. Ik vind het ook erg lekker met geroostelde paprika uit de oven en dan met basilicum

    | Reageer op deze reactie
  11. Olga schreef:

    Leuke combinatie trouwens 🙂 ik weet niet of ik snel richting de kaasboer ren, omdat ik van de meeste kazen kippenvel krijg, maar dit ziet er wel probeer-waardig uit 🙂

    | Reageer op deze reactie
  12. Laura schreef:

    Ik heb net hierdoor aardbeien en spinazie in huis gehaald 🙂 En mozarella in plaats van de halloumi (sorry kaasboertje :()! Ben benieuwd 😀

    | Reageer op deze reactie
  13. Sas schreef:

    Je recepten zien er altijd zo lekker en mooi uit!
    Ik zou bijna zelf gaan koken :’) Bijna dan he…

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Je kan er allerlei zoets aan toevoegen, misschien is het ook wel lekker met stukjes appel of druiven. Het proberen waard 😀

      | Reageer op deze reactie
  14. Ilse schreef:

    Ziet er lekker uit. Ik heb onlangs ook een salade gemaakt met halloumi, maar dan met onder andere rode biet, groene linzen en zonnebloempitjes erbij. Op het pakje stond nog een recept voor halloumi met kersen, walnoten en spinazie, dat wil ik ook nog wel eens proberen. 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oh wauw, dat klinkt ook lekker zeg! Met rode biet is ook een goed idee, jummie.

      | Reageer op deze reactie
  15. Lin schreef:

    Ik vind dit wel een wat zure blogpost. Zou je misschien in het vervolg het citroensap eruit willen laten? Bvd.

    | Reageer op deze reactie
  16. Anna Naomi schreef:

    Ik had nooit van halloumi gehoord, maar het gerecht klinkt erg lekker! Ik had laatst ook warme geitenkaas met aarbeien op, echt een super lekkere combinatie!

    | Reageer op deze reactie
  17. Lizet schreef:

    Oei, deze salade ziet er echt verrukkelijk uit. Halloumi is de bomb diggity! Spinazie ook trouwens.

    | Reageer op deze reactie
  18. Ineke schreef:

    ooh ziet er heerlijk uit. Mijn moeder maakte het vroeger met stukjes spek & pijnboompitten de salade..

    | Reageer op deze reactie
  19. Claudia schreef:

    Aaaaah halloumi rules, vind dat zo ongelofelijk lekker! Jouw salade ziet er ook enorm smaakvol uit zo met die aardbeitjes. Mmm!

    | Reageer op deze reactie
  20. Mies schreef:

    Ik heb één keer halloumi gegeten en toen piepte het een beetje tussen mijn tanden, hahaha. Hoort dat, of niet?

    | Reageer op deze reactie
  21. Judith schreef:

    Wauw ziet er fantastisch lekker uit! Alleen hou ik niet zo van kaas, of smaakt Halloumi niet echt naar kaas? 😀

    | Reageer op deze reactie
  22. Raya schreef:

    Mmm, ziet er lekker uit! Ik had nog nooit gehoord van halloumi maar ben nu wel benieuwd hoe het smaakt, moet ik eens gaan zoeken!

    | Reageer op deze reactie
  23. Aniek schreef:

    Het ziet er weer heerlijk uit! Sinds kort volg ik met veel plezier jouw recepten, hersenspinsels en prachtige foto’s van Bunny von D. Ik zag zojuist een oproepje van VIVA voorbij komen, ze zijn op zoek naar iemand die heel erg veel bezig is met fairtrade koken. Nou vind ik jou echt iemand die daarmee bezig is. Ik vond het echt te ver gaan om jou op te geven (wie weet zit je hier helemaal niet op te wachten :p), maar hier kun je het hele verhaal bekijken: http://www.viva.nl/winnen/gezocht-fairtrade-fans?kl=362&ku=230865&utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140828_VIVA_35&utm_content=&utm_term=a_1722

    Blijf zo doorgaan en geniet van je weekend, want voor je het weet beginnen de colleges weer..

    | Reageer op deze reactie
Back to Top