OOTD: Celebrate Spring

Zoals je begin dit jaar konden lezen had ik onder andere als voornemen om mij te verdiepen in ‘fair fashion’ en hier ook over te bloggen. Helaas is het daar nog niet zo van gekomen omdat ik niet zo rijk ben om elke maand lekker kleding te shoppen. Want eerlijke kleding is wel wat duurder dan een outfit van Primark met ‘Made in Bangladesh’ op de labeltjes, logisch ook natuurlijk! Gelukkig mocht ik een leuk jurkje uitkiezen bij Miss Green, een geweldig kledingmerk waar ik al eens eerder over heb geschreven. Miss Green heeft sinds kort weer een nieuwe collectie met geweldige items! Dit is mijn nieuwe aanwinst, het jurkje Sharon in het zwart:

OOTD: Miss Green

Miss Green

Miss Green maakt leuke basic items gemaakt van biologisch katoen, duurzaam bamboe en non mulesing wool. Ze maken zich hard voor kleding die is gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden. De ateliers waar de kleding wordt gemaakt staan in Europa, de arbeidsomstandigheden zijn hier beter én de kleding legt minder kilometers af wat weer CO2 bespaard. Meer over Miss Green kan je hier lezen.

OOTD: Miss Green

lush tas

Review zomerjurkje Sharon

Ik heb het jurkje in maat S maar zoals je ziet valt hij behoorlijk ruim. Gelukkig houd ik juist wel van ‘slobberige’ kleding, dat zit veel lekkerder! Bij de taille zit een koordje zodat je wel een beetje vorm blijft zien. Daaronder zitten twee kleine zakken, superhandig want dat vind ik vaak een groot nadeel van het dragen van een jurkje (want waar laat ik m’n telefoon?!). De jurk is gemaakt van 68% bamboe, 28% biologisch katoen en 4% lycra. Ik heb hem nu één keer in de was gehad en hij ziet er nog steeds goed uit. Ik ben er heel blij mee! Al past het model misschien niet helemaal bij m’n figuur (een dikke kont maar slank bovenlichaam), maar zoals ik al zei draag ik het liefst wijdvallende tops dus dat komt alleen maar goed uit. Het jurkje kan je in de webshop van Miss Green bestellen voor 89,95 euro. Check de maattabel zodat je zeker weet dat je de goede maat kiest, ik wilde in eerste instantie voor een M gaan, maar die zou veel te groot zijn.

OOTD: Miss Green

Ik juich

Ik vind het ge-wel-dig wanneer bedrijven verder kijken en het grote plaatje zien. Dat ze niet alleen denken aan het maken van winst maar ook graag de zorg dragen om te ondernemen op een duurzame manier die de wereld een beetje mooier maakt. Miss Green en haar leuke items kan ik dan ook alleen maar toejuichen. Fair fashion is booming! Ik kan alleen maar hopen dat we met zijn allen steeds wat meer zullen stil staan bij de herkomst van kleding en niet hysterisch op elke sale van de Primark afrennen.

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top