OOTD: Green is the new black

outfit of the day

Wist je nog dat ik in deze blogpost schreef dat ik op zoek was naar simpele, verantwoorde kleding? MissGreen verhoorde mijn gebeden en ik kreeg gisteren een práchtig jurkje van biokatoen en een zachte legging van bamboe aangereikt door de postbode. De timing kon niet beter zijn, afgelopen week zag ik dat er een gaatje in mijn prehistorische legging van de H&M zat (met een zwarte pen kleurde ik een stipje op mijn been zodat het niet meer opviel, pure armoe, kinders).

Ik koos voor het jurkje Goldie en de legging Natalie:

ootd5ootd7

De legging van bamboe/katoenmix zit zó lekker! Als je nog op zoek bent naar een basic legging dan kan ik je deze echt aanraden, hij zit een stuk fijner (en mooier!) dan de standaard leggings die je bijvoorbeeld bij de H&M koopt. Een groot pluspunt is namelijk dat er bovenin geen elastiek zit maar een brede tailleband, hierdoor zie je geen vetrolletjes bij je heupen als je een strak jurkje aan hebt, yes! En dat bamboe een natuurlijk duurzaam product is maakt het voor mij helemaal af.

Het jurkje is gemaakt van biologisch katoen, dat betekent dat er geen genetische gemodificeerde planten, of synthetische pesticiden en meststoffen zijn gebruikt bij de productie. Het katoen wordt op een verantwoorde manier verwerkt; in de fabriek wordt bijvoorbeeld veel water gebruikt om te spoelen, dit spoelwater wordt gezuiverd zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden bij de productie van de kleding. Een heel groen jurkje dus! Ik vind de pasvorm heel mooi, de jurk is wat aan de lange kant, althans langer dan ik gewend ben, en dat is heel fijn. Wel had het jurkje van mij nog iets getailleerder mogen zijn, bij m’n taille zit de stof wat aan de losse kant. Maar dat kan natuurlijk ook juist een voordeel zijn. De stof voelt lekker dik maar wel iets stretchy, helemaal goed. Ik denk dat dit vanaf nu mijn lievelingsjurkje is!

ootd6  ootd4 ootd3
Bovenstaande tas is trouwens van Lush en kreeg ik van de moeder van Steve. Ze dacht meteen aan mij toen ze een Lush winkel in Duitsland tegenkwam. Zo lief! mint-hartje Het armbandje is al heel oud en heb ik jaren geleden van mijn tante gekregen.

ootd1De jas is al wat ouder, die kocht ik ruim drie jaar geleden in een mini-dorpje. Hij ziet er nog steeds als nieuw uit terwijl ik hem ontzettend veel draag. (Don’t worry vegan peoples, de jas is uiteraard van nep-leer!)

ootd8

Ik ben zo blij met deze outfit! Vooral de legging, die zit zo onwijs lekker. Maar het jurkje ook, je voelt dat de stof van goede kwaliteit is. Normaal als ik thuis kom trek ik het liefst meteen een joggingsbroek aan, maar dit zit zo lekker dat ik daar niet eens meer aan denk. Comfy én stylish tegelijk dus, daar houd ik wel van.

Meer informatie en andere leuke kledingstukken kan je vinden in de webshop van MissGreen.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

59 reacties op “OOTD: Green is the new black

 1. Lianne schreef:

  Oh Iris, you look so goodd!! Het jurkje is echt supercute, en mooie combi met jack en rode lipstick! En die laatste foto is prachtig!

  Maar goed, naast het becomplimenteren van your fine self, Miss Green ziet er echt uit als een toffe webshop. Ik heb al een mooi waterfall-jurkje gezien om aan te schaffen.

  | Reageer op deze reactie
 2. Merel schreef:

  PRACHTIG!!! Je ziet er fantastisch uit. De kleding van Miss Green is heerlijk, ga je heel blij mee zijn.
  Maar hee: waar is je bril?!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   JA STOM! Alle foto’s met bril waren een beetje gek, omdat ik dan net iets zei of in een nogal eh.. bijzondere pose stond, hahaha! En dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Maggie schreef:

  Superleuke outfit, helemaal mijn ding. Dat jasje is ook echt super. En op je armbandje ben ik jaloers!!!!!

  | Reageer op deze reactie
 4. Maaike schreef:

  Wauw, wat tof! Het staat je allemaal erg leuk en het concept achter de kleding is natuurlijk helemaal tof!

  | Reageer op deze reactie
 5. Sophie schreef:

  Wat leuk, ik zou al deze items ook zo dragen, helemaal mijn stijl! Alles staat je erg mooi 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Janine schreef:

  Wow super mooie foto’s Iris, ik ben een beetje jaloers op je toffe nieuwe kleding, haha.

  | Reageer op deze reactie
 7. Ina schreef:

  Prima tip van dat zwarte stipje op je been tekenen! Zal ik zeker onthouden. 😉
  Zowel het jurkje als de legging staan je fantastisch! Je boft dat je zo goed zwart kunt dragen. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat jij last van vetrolletjes zou hebben!
  Tussen haakjes: Welk merk en kleur lipstick draag je hier?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Ik heb bijna alleen maar zwarte kleren, vind ik leuk bij m’n lichte haar! En die rolletjes heb ik wel aan de zijkant als ik een strakke legging aan heb hoor, hahaha! Meestal doe ik dan zo’n tailleriem om zodat je het niet meer ziet 😉 En dat is de rode lippenstift van The Body Shop, mijn lievelingskleur! Die ik daar op heb is Colour Crush nr. 101 (Red Siren), ik heb er hier ook nog een klein stukje over geschreven.

   | Reageer op deze reactie
   1. Ina schreef:

    Je hebt gelijk, fijn contrast met je blonde haar. In ieder geval staat die rode lipstick je ook geweldig. Vooral bij dit wat somberder weer nu MOET ik een fel kleurtje hebben nu en dan. Ik ga dan ook jouw Red Siren beslist kopen, hoewel ik er misschien niet de deur mee uit zal durven! ;(
    Ik heb ook zo’n hekel aan foundation, je wordt er zo maskerig van, en daarom ben ik zo blij met die BB cremes. Je hebt maar zo weinig nodig, en verdund met wat body lotion dekt het net genoeg.
    Ik denk dat die vetrolletjes van jou wel mee zullen vallen! Maar wat is een tailleriem in hemelsnaam?
    P.S. Ik heb genoten van je selfies! 🙂

    | Reageer op deze reactie
 8. Laura schreef:

  Oh pretty! Staat je heel mooi. Ik vind dat dus zo gaaf hè, je hebt allemaal zwarte kledingstukken aan maar je ziet er zo gekleurd uit! Dat klinkt vast heel gek, maar ik veranderd dan dus in een wandelend lijk. Levenloos. Ik ben vooral benieuwd naar de legging.

  Oja, die laatste foto en de en profile (zo heet dat, toch? Ik ben zo goed in fashionbloggen) vind ik prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 9. Nem schreef:

  Staat je prachtig!
  Ik vind 40,- wel heel veel voor een legging, dan moet ie wel heel lang meegaan!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt, vind ik ook. Maar nu ik weet hoe die zit vind ik het dat wel waard, hoewel ik natuurlijk nog niet weet hoe lang die meegaat. Maar de laatste tijd probeer ik het andersom te bekijken: de H&M/Primark prijzen zijn heeeel goedkoop en 40 euro is eigenlijk de normale prijs. Als het met cheap ass chemische stofjes en kinderarbeid wordt gemaakt is het logisch dat de prijs heeel erg naar beneden kan worden gehaald. Hetzelfde met biologische groenten bijvoorbeeld. Niet dat ik áltijd alles biologisch koop hoor, dat kan ik helaas niet betalen, hoewel het er ook maar net aan ligt wat je zelf belangrijk vindt natuurlijk.

   | Reageer op deze reactie
 10. Anne schreef:

  Ooh prachtige Iris! Wat zie het mooi uit 🙂 Vind dit een hele stoere outfit en dan schrijf je dat-ie ook nog zo lekker zit.. Dus maar ff de webshop checken, dan!

  | Reageer op deze reactie
 11. DingenvanKim schreef:

  Wauw wat een super mooi jurkje! Heel leuk dat je een keer een outfit post maakt, ziet er heel classy uit 🙂 en verantwoord 😀 !

  | Reageer op deze reactie
 12. Nieke schreef:

  Heeeel mooi! Het jurkje staat je prachtig en het jasje is heel erg tof. Vind je oorbellen ook heel erg leuk.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Oorbellen komen gewoon van de H&M trouwens, alleen wel een heeeele poos geleden gekocht dus ik weet niet of ze die nog hebben.

   | Reageer op deze reactie
 13. Debby schreef:

  Aah wat leuk, als ik centen over heb ga ik zeker daar kleertjes kopen 🙂 Zag dat H&M voortaan ook bio kleding verkoopt, superfijn!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt! Ik heb er laatst iets van gekocht toevallig maar ik vind dat hoekje met de organic cotton dingen niet veel soeps. Hopelijk wordt het nog meer!

   | Reageer op deze reactie
 14. Emilia schreef:

  Wauw, Iris, beauty! Dat jurkje staat je heel classy, zeker met je rode lipstick erbij. En heel leuke foto’s ook (wie zei er ook alweer dat ze awkward was in poseren? Leugenaar!) 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat komt doordat ik jou als inspiratie gebruikte! Ik heb je OOTD posts door gescrolt voordat ik naar buiten ging, hahaha echt 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Karlijn schreef:

  Mooi Iris! Miss Green is gaaf he?! Ik krijg elke week via de mail ook tips, heel leuk altijd om te lezen. Mooie foto’s ook, het staat je erg tof!

  | Reageer op deze reactie
 16. ellen schreef:

  Hele basic maar mooie items! Ik denk er eigenlijk niet zo goed bij na of iets nou wel milieu-vriendelijk is of ‘groen’ zeg maar. Misschien toch maar gaan doen, sowieso draag ik geen echt bont of leer (veel-ste duur, dat zou mijn eerste reden zijn) haha. Maar toch een goed iets om over na te denken! Fijn dat het zo lekker zit 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Ik probeer er de laatste tijd wat meer bij stil te staan want dat deed ik eerst ook nooit hoor. Ik was sowieso best koopziek tot een aantal jaar geleden, shoppen was m’n grootste hobby. Maar sinds ik bijnaaaa niet meer winkel voor kleding, wil ik ook wel echt iets moois kopen als ik dan wél iets koop, dus denk ik er wat meer over na. Het is alleen lastig dat je er wat meer moeite voor moet doen. H&M en HEMA hebben wel een aantal organic cotton shirts en dergelijke maar dat is best simpel allemaal. Maar ik blijf gewoon door zoeken en als ik leuke dingen tegen kom (zonder gekke bruine hennep stoffen wat voor geen meter zit) laat ik het hier natuurlijk weer zien, hopelijk wordt het dan wat makkelijker 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Yvonne schreef:

  Staat je heel goed, echt een leuke outfit! De tas is natuurlijk ook helemaal goed;)

  | Reageer op deze reactie
 18. Emma schreef:

  Ziet er onwijs leuk uit!
  Ik wil de laatste tijd ook een beetje af van de niet duurzame cheapy kleding en meer gaan voor de kleding waar je jaaaaren mee kunt doen! Tipje dus dit!

  | Reageer op deze reactie
 19. Femke schreef:

  Ik ben zeer geïnteresseerd in die legging, met name door dat verhaal over de brede tailleband. Echter, € 40,00 vind ik wel heel veel geld.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is inderdaad redelijk duur in vergelijking met een standaard H&M legging maar ik denk wel dat 40 euro een meer reële prijs is. Als er gebruik wordt gemaakt van slechte werkomstandigheden, goedkope chemische troep e.d. dan is het natuurlijk logisch dat de prijs heel erg naar beneden geschroefd kan worden. Als je het zo bekijkt is 10 euro voor een legging súpergoedkoop en is 40 euro een normale prijs. Ik begrijp wel dat niet iedereen dat er voor over heeft (ik koop ook wel goedkope kleding hoor) maar ik denk wel dat het belangrijk is om daar bij stil te staan en na te denken over wat je belangrijker vindt.

   | Reageer op deze reactie
 20. Aline schreef:

  Ooit. Ooit ga ik jou voor mijn camera krijgen. Oh my Iris je bent zo’n knapperd! Oja en mag ik jouw figuur? Alvast bedankt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Negen van de tien keer sta ik zo op de foto hoor:

   En je mag mijn figuur wel hebben in ruil voor grotere boobs, deal?

   | Reageer op deze reactie
   1. Aline schreef:

    HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    ik lachte hardop.

    Heel hard.

    Maar alsnog wil ik je als fotomodel.
    En helaas ben ik niet gezegend met dikke tieten dus sorry.

    | Reageer op deze reactie
 21. Nina schreef:

  Damn, girl! Ziet er echt supercomfortabel en mooi uit! Het is dat ik een beetje bang ben voor online shoppen (onhandige maten enzo, bah).. anders zou ik helemaal los gaan.

  | Reageer op deze reactie
 22. Angelique Blaauw schreef:

  Een verlate reactie op deze blogpost. Heb de bamboe legging nu al een tijdje in bezit en na 1x wassen ging ie al pilten. Erg jammer, hoewel ie wel lekker zit. Dat dan weer wel.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Echt?! Oh wat jammer! Die van mij ziet er nog wel mooi uit en draag hem best veel. Niet meer als nieuw hoor, maar ook niet afgedragen ofzo.

   | Reageer op deze reactie
   1. Angelique Blaauw schreef:

    Ik heb helaas betere leggings gehad voor minder :-(, maar deze zit wel heerlijk….

    | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: OOTD: Celebrate Spring | IKBENIRISNIET
 24. Pingback: 6 x Fair fashion webshops | IKBENIRISNIET
 25. Pingback: OOTD: Begin van de herfst | IKBENIRISNIET
Back to Top