OOTD: Green is the new black

outfit of the day

Wist je nog dat ik in deze blogpost schreef dat ik op zoek was naar simpele, verantwoorde kleding? MissGreen verhoorde mijn gebeden en ik kreeg gisteren een práchtig jurkje van biokatoen en een zachte legging van bamboe aangereikt door de postbode. De timing kon niet beter zijn, afgelopen week zag ik dat er een gaatje in mijn prehistorische legging van de H&M zat (met een zwarte pen kleurde ik een stipje op mijn been zodat het niet meer opviel, pure armoe, kinders).

Ik koos voor het jurkje Goldie en de legging Natalie:

ootd5ootd7

De legging van bamboe/katoenmix zit zó lekker! Als je nog op zoek bent naar een basic legging dan kan ik je deze echt aanraden, hij zit een stuk fijner (en mooier!) dan de standaard leggings die je bijvoorbeeld bij de H&M koopt. Een groot pluspunt is namelijk dat er bovenin geen elastiek zit maar een brede tailleband, hierdoor zie je geen vetrolletjes bij je heupen als je een strak jurkje aan hebt, yes! En dat bamboe een natuurlijk duurzaam product is maakt het voor mij helemaal af.

Het jurkje is gemaakt van biologisch katoen, dat betekent dat er geen genetische gemodificeerde planten, of synthetische pesticiden en meststoffen zijn gebruikt bij de productie. Het katoen wordt op een verantwoorde manier verwerkt; in de fabriek wordt bijvoorbeeld veel water gebruikt om te spoelen, dit spoelwater wordt gezuiverd zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden bij de productie van de kleding. Een heel groen jurkje dus! Ik vind de pasvorm heel mooi, de jurk is wat aan de lange kant, althans langer dan ik gewend ben, en dat is heel fijn. Wel had het jurkje van mij nog iets getailleerder mogen zijn, bij m’n taille zit de stof wat aan de losse kant. Maar dat kan natuurlijk ook juist een voordeel zijn. De stof voelt lekker dik maar wel iets stretchy, helemaal goed. Ik denk dat dit vanaf nu mijn lievelingsjurkje is!

ootd6  ootd4 ootd3
Bovenstaande tas is trouwens van Lush en kreeg ik van de moeder van Steve. Ze dacht meteen aan mij toen ze een Lush winkel in Duitsland tegenkwam. Zo lief! mint-hartje Het armbandje is al heel oud en heb ik jaren geleden van mijn tante gekregen.

ootd1De jas is al wat ouder, die kocht ik ruim drie jaar geleden in een mini-dorpje. Hij ziet er nog steeds als nieuw uit terwijl ik hem ontzettend veel draag. (Don’t worry vegan peoples, de jas is uiteraard van nep-leer!)

ootd8

Ik ben zo blij met deze outfit! Vooral de legging, die zit zo onwijs lekker. Maar het jurkje ook, je voelt dat de stof van goede kwaliteit is. Normaal als ik thuis kom trek ik het liefst meteen een joggingsbroek aan, maar dit zit zo lekker dat ik daar niet eens meer aan denk. Comfy én stylish tegelijk dus, daar houd ik wel van.

Meer informatie en andere leuke kledingstukken kan je vinden in de webshop van MissGreen.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top