Recept: Gele risotto met avocadocrème

Ik had wel zin in guacamole, maar niet zo’n in in wraps, en ik had vooral heel veel zin in risotto. Want van risotto word ik altijd blij. Dus het werd een simpele risotto met een geel kleurtje door de saffraan en een avocadocrème. En tot mijn grote verrassing was het nog lekker ook!

gele risotto met avocado

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de risotto:
geel_hartje 200 gram risottorijst
geel_hartje 1 liter groentebouillon
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 teentje knoflook
geel_hartje 0,1 gram saffraandraadjes *
geel_hartje 1 glas droge witte wijn
geel_hartje 1/2 kopje doperwten (diepvries)
geel_hartje Plantaardige boter

* Saffraan is best prijzig, als je het wat goedkoper wilt houden, zou je ook een eetlepel kerriepoeder of kurkuma kunnen gebruiken, dan wordt de risotto ook gelig!

Voor de avocadocrème:
mint-hartje 1 avocado
mint-hartje 1 eetlepel sojayoghurt (Alpro mild & creamy bijvoorbeeld)
mint-hartje 1/2 limoen (sap)
mint-hartje 1/2 teentje knoflook
mint-hartje Verse peterselie (of andere verse kruiden die je in huis hebt)
mint-hartje Peper en zout

Bereiding:

1. Week de saffraandraadjes in een laagje lauw water in een glas of kommetje. Kneus ze iets met een lepel (wrijf met de lepel de saffraandraadjes stevig tegen de wand van het glas/kommetje aan) zodat de gele kleur goed vrijkomt.

2. Zet een pan water op het vuur met 1 liter groentebouillon, als het kookt op een laag vuurtje zetten zodat het tegen de kook aan blijft.

3. Snij de ui en de knoflook fijn, fruit deze in een hapjespan of wokpan in wat plantaardige boter. Voeg de risottorijst doe en bak nog een minuutje of twee mee. Voeg een glas droge witte wijn (op kamertemperatuur) toe.

4. Als al het vocht is opgenomen, telkens een soeplepel van de bouillon die op het vuur staat toevoegen. Elke keer als het vocht is opgenomen, weer een nieuwe lepel bouillon er bij in gooien. Blijf tussendoor een beetje roeren. Na ongeveer 18 minuten is de risotto klaar.

5. Na ongeveer 10 minuten de geweekte saffraan + het water toevoegen aan de risotto.

6. Kan je goed multitasken? Ja? Mooi, dan kan je nu de avocadocreme maken. (Zo nee, dan ehh, moet je dit maar als eerste stap doen). Snij de avocado in blokjes, doe in een kommetje met het limoensap en de sojayoghurt. Doe de fijngesneden knoflook en wat peterselie er ook bij. Plet met een vork tot het een sausje wordt. Dit kan je ook in de blender doen, dan wordt het een mooie gladde crème. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

7. Kook tussendoor de doperwten heeel even als je die uit de diepvries gebruikt. Gewoon een paar minuten koken in een laagje water en daarna met koud water afspoelen.

8. Schep de risotto op een diep bord, verdeel de doperwten er over, maak een kuiltje in het midden en schep er wat avocadocreme in. Garneer met wat verse kruiden als je dat leuk vindt.

risotto

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

28 reacties op “Recept: Gele risotto met avocadocrème

 1. Nadine

  Lijkt me heerlijk en lekker budget! Dit ga ik vanavond eens proberen 🙂

 2. dat klinkt als een goeie combinatie, lekker! ga ik snel eens proberen, ik krijg nu al helemaal zin in risotto 🙂
  xo, cheyenne

 3. Anne

  Leuke combi zo! Ik moet zeggen dat het niet zo snel in me op zou zijn gekomen om risotto met avocadocreme te combineren maar het idee spreekt me aan haha. Ik zou er wel voor zorgen dat de avocado niet te warm kan worden, want om 1 of andere reden krijgt avocado dan zo’n gekke smaak?

  • iris

   Oh goed om te weten! Dat heb ik zelf niet gemerkt. Maar de risotto was ook niet meer loeiheet toen ik het er op schepte. Zou best wel kunnen inderdaad!

 4. guusje

  Dit ga ik vanavond maken! Jij hebt altijd heerlijke recepten <3 Ik maak mijn vriend ook altijd dolgelukkig met recepten die ik van jou heb, terwijl hij eigenlijk nogal een vleeseter is.

 5. Yvonne

  Slechte multitasker! Maar dit wil ik wel eens proberen, lijkt me heerlijk. Plus weer een extra manier voor mij om meer avocado te eten, vind ik soms moeilijk creatief mee te zijn;)

 6. Nicky

  Risotto en avocado.. 2 van mijn favoriete dingen dus dit moet wel heel lekker zijn! 😀

 7. Zijn dat nou de IKEA vogeltjes op de ondergrond trouwens?

  Ik heb werkelijk nog nooit risotto gemaakt *schaam*

  • iris

   Dat klopt! Haha 😀 Risotto is zoooo lekker, ik maak het veel te vaak <3

 8. Hmm dit lijkt me erg lekker. Ik had een beetje een afkeer gekregen voor risotto, maar ik heb het laatst toch weer eens gegeten en het was heel lekker! Dit receptje onthoud ik voor een volgend huisavondje 🙂

 9. Pingback: Recept: English Breakfast Lunch Salade | IKBENIRISNIET

 10. Pingback: 20 Happy Days | IKBENIRISNIET

 11. Cariena

  Zelfs bijna een jaar later wordt dit recept nog (voor het eerst) gemaakt. Smaakt goeeed!

 12. Pingback: Fotodagboekje: 30/4 * ALYSSAA.NL

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten