10x de beste Groene Tips

Vandaag is het Dag van de Duurzaamheid! Tijd om de Groene Tips weer voor de dag te halen, er staan er namelijk al heel wat op mijn blog. Als je op zoek bent naar makkelijke manieren om je leven net een beetje groener te maken, staat hier misschien iets voor je tussen. Dit zijn de 10 Groene Tips die het afgelopen jaar het meest zijn gelezen op mijn blog. Inclusief uitleg hoe ik er nu tegen aan kijk. Want pas ik de Groene Tip zelf nog wel toe?

10 x Groene Tips

wasbare wattenschijfjes

1. Wasbare wattenschijfjes

De populairste Groene Tip allerrrtijden is toch die wel van de wasbare wattenschijfjes. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook één van de leukste tips vind, ik gebruik de wattenschijfjes namelijk nog elke dag! Laatst heb ik een update aan de blogpost toegevoegd om te laten zien hoe de wattenschijfjes er nu na een half jaar gebruik uit zien.

vriezer ontdooien tip

2. Vriezer regelmatig ontdooien

Waarom deze zo hoog staat? Het is in ieder geval mijn mìnst favoriete tip. Het is gelijk een goede reminder dat ik mijn mini-vriezer ook wel weer eens mag ontdooien. De staat van mijn vriezer is namelijk niet meer zoals op bovenstaande foto..

Regenton

3. Een regenton in je tuin of op je balkon

Een regenton kreeg ik voor mijn verjaardag! Helaas doe ik er minder mee dan ik in eerste instantie had verwacht. Dat komt doordat ik dit jaar geen moestuintje heb gehad. Ik gebruik het water wel op de plantjes binnen water te geven, maar daar krijg ik nooit zo’n grote ton mee leeg natuurlijk.

Herbruikbare sandwichbags van Keep Leaf en Lunchskins

4. Herbruikbare boterhamzakjes

Valt in dezelfde categorie als de wasbare wattenschijfjes: reuse & reduce. En zeg nu zelf, zo’n boterhamzakje met een print ziet er toch veel leuker uit dan een plastic zakje? Omdat ik zelf bijna nooit meer buitenshuis lunch heb ik één van de zakjes aan mijn moeder gegeven. Zij neemt het mee naar haar werk!

Ecologisch maandverband en tampons

5. Maandverband & tampons van biokatoen

Groene hippiemeisjes zijn lyrisch over menstruatiecups. Het scheelt veel afval en op de lange termijn scheelt het je zelfs geld. Maar wat als zo’n cup niet jouw ding is? Dan is ook qua maandverband en tampons een goed alternatief te vinden gelukkig. In het artikel schrijf ik ook al iets over de cups. In de toekomst wil ik hier nog een aparte Groene Tip over schrijven.

keepcup

6. KeepCup voor je koffie to go

Ook eentje waar ik helaas niets meer mee doe omdat ik niet meer studeer. Ik haal namelijk nooit een koffie ’to go’. Maar als je dat wel doet, dan zijn de KeepCups ideaal. Ik heb er zelf twee (een kleine en een grote) en gebruik de grote nu veel thuis om uit te drinken. Het zijn gewoon heel fijne en praktische bekers.

douchetimer

7. Korter douchen

De batterij in mijn timer moet vervangen worden. Al heel lang. Nou, gaat lekker met de Groene Tips zo, of niet? Nee, ik heb gelukkig veel geleerd van de timer. Door lang met de timer te hebben gedoucht, douche ik nu namelijk uit mezelf véééle malen korter.

zelf schoonmaakmiddel maken

8. Zelf schoonmaakmiddel maken

Het is dat ik niet vaak schoonmaak, dus hoef ik dit ook niet vaak te maken. Maar dit blijft het beste, goedkoopste en meest effectieve schoonmaakmiddel dat ik ken. Mijn schoonmoeder maakt het ook altijd volgens dit recept! En verder maak ik ook nog veel schoon met azijn, al krijg ik ook weleens schoonmaakmiddel opgestuurd en dan gebruik ik dat toch liever (want dat ruikt lekkerder).

kringloopwinkel het goed

9. Naar de kringloopwinkel

De meeste oude meuk heb ik inmiddels al wel gedoneerd. Tegenwoordig gebruik ik juist Marktplaats weer meer om spullen (die nog wat waard zijn) te verkopen. Ook heb ik goede ervaringen met Jouw Marktkraam. Winkelen in de kringloop doe ik niet veel meer omdat ik juist niet zo veel spullen meer wil hebben. Als ik iets specifieks nodig heb, kijk ik liever eerst op Marktplaats of ik het daar kan vinden. Maar stiekem mis ik het wel hoor, dat kringlopen.

eerlijke bank

10. Overstappen naar een eerlijke bank

Sinds het schrijven van deze Groene Tip zit ik nog steeds bij Triodos en ben hier erg tevreden over. Ik heb er nog nooit gekke dingen mee gehad en de app werkt altijd goed!

Welke Groene Tips kan jij al afvinken?

Back to Top