Local Sunday Market: spring edition

Jeetje, ik kon wel wat afleiding gebruiken vanmiddag, want Bunny von D. zat bij de dierenarts (inmiddels is ze weer fijn thuis en alles gaat prima). Dus ging ik samen met Steve naar de Local Sunday Market in de voormalige Polaroid fabriek in Enschede. Een hartstikke leuk initiatief met creatieve vibe en muzikale, bewuste en groene zaken op een artistieke locatie. Bij de vorige editie was ik er ook, maar deze keer was het nog uitgebreider en groter. Maar de sfeer was nog steeds hetzelfde, lekker rommelig en artsy fartsy. Heel leuk!

Local Sunday Market Enschede

Local Sunday Market

Ik ging meteen helemaal los, een beetje comfort shoppen omdat ik wel afleiding kon gebruiken maar ook omdat het mooie producten zijn met een tof verhaal die verkocht worden bij de kraampjes. Zo was er een kraampje met alleen fair trade producten, eentje met zelfgemaakte en dierproefvrije beautyproducten, you name it. Een sfeerimpressie van de kraampjes en initiatieven die ik het leukst vond:

Local Sunday Market Enschede
Een Goede Zaak is gevestigd in de voormalige Polaroid fabriek, hier kan je tweedehands spullen en kleding ruilen en groene inspiratie opdoen.
Local Sunday Market Enschede
Tassen gemaakt van oude borduurwerkjes gevonden in de kringloop. Zo krijgen die ouderwetse schilderijtjes weer een tweede leven, heel leuk bedacht, door Jasmijn Miltenburg.
Local Sunday Market Enschede
Ge-wel-dig idee dit. Grow your own food! Christel verkoopt stekjes zoals Nederlandse knoflook, rucola en (zwarte!) maïs voor in je eigen tuin. Hartstikke handig voor mijn mini-moestuin natuurlijk!
Local Sunday Market Enschede
Hand made goodies van Wat Maakt Je Mooi voor in bad en onder de douche. Kijk die bad-koekjes nou!
Local Sunday Market Enschede
Heel hip dit; een Nederlands Kickstarter project. Het is het eerste schetsboek dat 15,4 inch groot is, precies zo groot als een Macbook! Handig als je beide vaak meeneemt. Hier kan je ze steunen zodat Oakbook wordt geproduceerd.
Local Sunday Market Enschede
Cute ass armbandjes en kettingen van ByBean, ze is heeeel leuk en maakt zulke vrolijke dingen.
Local Sunday Market Enschede
Wauw, hele mooie fair trade spullen van Werelds woonaccessoires.
Local Sunday Market Enschede
Jeej, ik ontmoette collega blogger Food Love & Happiness!
Local Sunday Market Enschede
Mooie bordjes van het kraampje van An.
Local Sunday Market Enschede
Ha, dit soort plantjes in omakopjes maakte ik ook ooit eens! Maar die zien er niet zo mooi uit als deze van Eaten Apple.

Local shoplog

Oeps, dat was een foto overload. Maar het was allemaal zo leuk en mooi dat ik het lastig vond om een kort en bondige selectie te maken. En ik heb nog helemaal niet laten zien wat ik allemaal heb gekocht! Want ik ging zeker niet met lege handen naar huis. Allereerst kocht ik een handgemaakte hippietas, de binnenkant heeft precies dezelfde kleur als mijn groene TOMS, dus dat was een teken dat ik hem wel mee moest nemen. Een toffe mintgroene poster met de tekst ‘Shit happens’ en in het klein daaronder ‘Yes, it really does’ ging mee om de postermuur in de woonkamer op te vullen. Steve ging voor een bakje gemaakt van een LP. Een pakketje om tuinkers te kweken kon ook niet ontbreken, net als onderstaande items:

bybean

Hippie oorbellen! Superleuk. Ik had al dit soort oorbellen in het goud maar die kon ik niet zo vaak in doen omdat dat niet matched met mijn zilverkleurige neuspiercing, en dat kan natuurlijk niet. Dus ik ben blij dat ik nu ook een zilverkleurig paar heb.Local Sunday Market Enschede

Die stekjes kon ik uiteraard niet laten staan nu ik een moestuintje heb, links is rucola en rechts is Nederlandse knoflook.watmaaktjemooi

Een houten bordje in de vorm van een hart, van het fair trade kraampje. Leek mij wel leuk voor mijn food foto’s die altijd bij de recepten komen te staan. En ik kreeg geweldige dierproefvrije douchespullen mee van Wat Maakt Je Mooi om te reviewen, heel leuk en lief, dus hier lees je binnenkort meer over! Ik ben helemaal kapot van deze dag trouwens, dus ik denk dat ik ze nu direct even uit ga testen onder een lekkere warme douche, en dan kruip ik daarna mijn bed in.

Slaap lekker, lieve lezers. (Of goedemorgen voor iedereen die dit morgenochtend leest!)

Back to Top