Meet Sir James Hopsalot

De afgelopen weken had ik al vaak de website van het dierenasiel hier in de buurt gecheckt om te kijken of er nieuwe konijntjes opstonden, maar het waren bijna alleen vrouwtjes. Dus afgelopen dinsdag belde ik het dierenasiel of ze nog meer mannelijke konijntjes hadden die nog niet op de website stonden. Nee, helaas. Ik waagde het er toch maar op en ging samen met Bunny von D naar het asiel om te gaan speed daten. Er waren twee mannetjes, maar één daarvan was een binnenkonijn (er was iets mis met zijn vacht) dus het werd Knienie Mienie. Alleen die naam moest snel veranderd worden. Tadaaaa, meet Sir James Hopsalot (roepnaam: James, credits voor het verzinnen van deze meest geweldige konijnennaam ooit gaan naar Steve).

Konijnen koppelen

Sir James Hopsalot

Sir James Hopsalot zat al bijna als langst van alle konijnen in het asiel, mijn hart brak toen ik zijn fluffige snoetje door de tralies zag steken. Zijn ene blauwe oog en zijn andere bruine oog keken mij als een verdrietige puppy aan. James heeft een fluffige vacht die elke week netjes geborsteld moet worden, en soms moet worden bijgeknipt, dat schrikt een hoop potentiële baasjes af. Dit was waarschijnlijk ook de reden waarom hij op straat was gezet door zijn vorige baasje. Hij werd als een grote haarbal op straat gevonden door iemand die vervolgens overal flyers ophing, maar niemand kwam arme James ophalen en dus belandde hij een half jaar geleden in het asiel. Gelukkig heb ik al ervaring met het borstelen van zo’n fluffige vacht, want James lijkt als twee druppels water op mijn oude konijn Wesseltje (may he rest in peace).

Konijnen koppelen

Konijnen koppelen

Bunny von D. werd samen met James in een ren gezet om te kijken hoe ze op elkaar zouden reageren. Als ze direct vechten weet je dat het foute boel is en dat dit waarschijnlijk niet wat gaat worden. Ze gingen gelukkig niet vechten, maar wel direct op elkaar rijden, dat doen ze niet omdat ze zo verliefd zijn dat ze zich niet kunnen inhouden, maar om de rangorde te bepalen. Degene die bovenop de andere springt probeert daar mee te zeggen ‘Hé ik ben hier de dominante oké?’. Maar Bunny von D is goed opgevoed als onafhankelijke vrouw, dus die vindt dat helemaal niet oké, dus springt zij ook steeds achterop James, die gelukkig gecastreerd is. Liefde op het eerste gezicht was het dus niet. Maar het ziet er naar uit dat ze steeds beter met elkaar overweg kunnen. Elke dag zetten we ze even samen in de badkamer (voor beide een neutrale ruimte) en vandaag hebben ze al braaf in de tuin gespeeld zonder elkaar lastig te vallen. Ze negeren elkaar vooral, maar dat betekent in konijnentaal ‘ik zie jou niet als een bedreiging’ dus dat is voor nu juist een goed teken! Ze zitten nog wel apart van elkaar in het konijnenhok, de één boven en de ander beneden, met het trappetje naar binnen geklapt. Elke dag worden ze omgewisseld zodat ze aan elkaars geur kunnen wennen. Ik hoop dat ze snel samen bij elkaar in het hok kunnen. Maar we moeten nog maar even geduld hebben voor nu.

Meer informatie over het koppelen van konijnen kan je hier vinden.

Konijnen koppelen
In de badkamer! Het lijkt net alsof ze hier onafscheidelijk zijn, maar eigenlijk lagen ze maar een paar seconden zo. Een goed begin al!

Hopsalot

James maakt zijn naam wel waar trouwens, he hops a lot! De eerste paar dagen was hij nog heel bang, maar hij went steeds meer aan zijn nieuwe thuis. Vandaag heeft hij de hele middag supervrolijk in de tuin gehopt. Dan eet hij een paar grassprietjes, zoeft hij als een malle rondjes door de tuin en springt hij zo een halve meter in de lucht terwijl hij een kwartslag draait. Hoe lief! Hij vindt mij alleen nog niet zo lief, want als ik hem probeer te aaien schrikt hij en gaat hij in een hoekje zitten, maar het is natuurlijk ook niet niets, al die nieuwe dingen. Uiteindelijk komt dat vast goed. Volgens mij is hij hartstikke blij dat hij eindelijk een thuis heeft gevonden. Nu hopen dat Bunny von D. hem ook wat liever gaat vinden.

Konijnen koppelen
Kijk dat snoetje nou. Cute! Ik kan de hele dag wel naar hem blijven kijken, want ik heb nog nooit zo fluffig konijn gezien.

Een konijnenverhaal

James doet heel erg zijn best, maar dan rent Bunny weer weg, en een tijdje later gaat het weer net zo alleen dan andersom. Beide spelen ze hard to get, ze plagen elkaar een beetje, maar echte ruzie hebben ze gelukkig niet. Een begin van een liefdesverhaal, hoop ik.

Konijnen koppelen
“Hi Bunny von D! Ik ben Sir James Hopsalot. Wij zijn uitgehuwelijkt aan elkaar, begreep ik? Zullen we dan maar eens een hapje gaan eten?” vroeg de verlegen James aan Miss von D.
Konijnen koppelen
“OKE!” riep von D enthousiast in konijnentaal, want hapjes eten is haar lievelingshobby.
Konijnen koppelen
“Haphaphaphap nomnomnomnom mmm..” klonk het vanuit een hoek in de tuin.
Konijnen koppelen
“Euhm..” begon James voorzichtig, “..ik bedoelde eigenlijk of je sámen met mij een hapje wilde eten..”
Konijnen koppelen
“Oh.. Dit is awkward.” dacht Bunny von D terwijl ze langzaam op een grassprietje kauwde.
Konijnen koppelen
“Ugh, vrouwen.. Ik ga wel bij opperman Steve chillen!” mopperde James terwijl hij zachtjes werd geaaid.

Geschreven door Bunny von D.:

To be continued!

Update:

Zondag 14:00 uur: Shit. Ik dacht ik kijk het even aan, maar gisteren dacht ik echt dat het wel goed zat tussen ze. Maar vandaag ging het goed mis, ze hebben elkaar heel heftig aangevallen en Bunny von D is nu bij de dierenarts. Haar ooglid ligt open en dit moet gehecht worden. Misschien dat ze vannacht ook moet blijven. Heel verdrietig allemaal en vooral heel erg schrikken 🙁 De dierenarts adviseerde om James zo snel mogelijk terug te brengen naar het asiel, maar op dit moment moet ik eerst nog even van de schrik bekomen voordat ik een goede beslissing kan nemen, dus wederom: to be continued. 

Maandag 10:30 uur: We zijn weer van de schrik bekomen, wat een toestand! Maar Bunny von D is weer lekker thuis, haar oogje is netjes gehecht en ik heb een zalfje meegekregen, dus hopelijk heelt het snel. James hoeft niet terug naar het asiel want de moeder van Steve wil hem in huis nemen, wat een opluchting! Dus het ziet er naar uit dat het toch nog allemaal goed komt 🙂

Back to Top