Manatea time!

Ik kwam een theefilter in de vorm van een zeekoe tegen op internet, ik moest lachen. Wat een bizar maar aandoenlijk ding. Dezelfde avond verdween de zeekoe in mijn virtuele winkelmandje, want zoiets kan je toch niet laten liggen? De zeekoe vond ik in de webshop van Tea Bar. Ik had hier nog nooit eerder besteld maar ik hoorde goede dingen over hun thee dus dat wilde ik wel eens proberen. Al is thee bestellen via internet toch wel tricky. Dat bleek uiteindelijk ook wel toen ik mijn bestelling eenmaal binnen had.

manatea

Meneer Zeekoe

Normaal zijn theefilters in grappige vormen niet het meest praktisch in gebruik, maar Meneer Zeekoe wel! Je haalt staart los, doet er een schepje thee in, zet zijn hoofdje er weer op en je hangt het in je theekop. De gaatjes in het filter zijn klein genoeg zodat de theeblaadjes niet los in je thee gaan zwemmen en het filter is makkelijk schoon te maken. Ik vind het mijn beste aankoop óóit. Elke keer als ik Meneer Zeekoe in mijn kopje thee zie badderen word ik vrolijk.
Manatea is hier te koop voor 11,95 euro.

zeekoe theezeef

Losse thee

Ik bestelde ook direct een aantal theesoorten mee:

thee van teabar

1. St. Vanilla Deze thee met vanillesmaak was de hoofdreden om gelijk wat thee mee te bestellen met Meneer Zeekoe. Ik vind thee met een kruidige vanillesmaak heel lekker, maar ik kan het nooit zo goed vinden in theewinkels. Ik hoopte dat St. Vanilla een nieuwe lievelingsthee zou worden, dus ik kocht hier direct een groot zakje van. Helaas was dit een tegenvaller, de thee smaakt meer naar kauwgomballen dan naar vanille. Dat is toch een nadeel aan het online bestellen van thee, je kan van te voren niet even ruiken of het wat voor je is.

2. Old Dutch Applepie Ik was al onder de indruk van deze thee toen ik het zakje nog niet eens had geopend. Wat ziet het er mooi uit met de grote stukken kaneel en sinaasappel. Toen ik het zakje opende wist ik direct dat het een succes zou zijn, want het ruikt echt naar een appeltaart die net uit de oven komt. En zo smaakt het ook! Ik wou dat ik een groter zakje had genomen, mm..

3. Hello Sunshine (bio) – Bente raadde deze thee aan in de comments onder mijn Iris hartje Thee blogpost. Ik was dus erg beniewd! Ik vind het een lekker licht en fris groen theetje. Ik vind het qua smaak niet súperbijzonder, dus ik weet niet of ik hem nog eens zou kopen als het zakje leeg is, maar het smaakt zeker goed hoor. Ik heb deze thee de afgelopen week heel de dag door gedronken.

4. Notendroom En wat was de lekkerste thee uit mijn bestelling? Uiteraard het mini-sample-zakje dat gratis bij de bestelling zat. Heb ik weer. Maar nu weet ik in ieder geval zeker welke thee ik de volgende keer kies. Een groot zakje Notendroom! Want wat smaakt deze thee góed! Het is niet voor niets een bestseller bij Teabar. Een perfecte kruidige herfst-thee met een mooi roze kleurtje.

Toch knap dat ik het voor elkaar heb gekregen om van de lekkerste thee een klein zakje te bestellen en van de mwoah-thee een groot zakje. Nou goed, dat is weer een leer voor de volgende keer. Notendroom en Old Dutch Applepie waren in ieder geval een succes!

Heb jij al eens thee besteld via internet? Laat me jouw favoriete theesmaken weten, dan onthoud ik dat voor mijn volgende bestelling!

Back to Top