Manatea time!

Ik kwam een theefilter in de vorm van een zeekoe tegen op internet, ik moest lachen. Wat een bizar maar aandoenlijk ding. Dezelfde avond verdween de zeekoe in mijn virtuele winkelmandje, want zoiets kan je toch niet laten liggen? De zeekoe vond ik in de webshop van Tea Bar. Ik had hier nog nooit eerder besteld maar ik hoorde goede dingen over hun thee dus dat wilde ik wel eens proberen. Al is thee bestellen via internet toch wel tricky. Dat bleek uiteindelijk ook wel toen ik mijn bestelling eenmaal binnen had.

manatea

Meneer Zeekoe

Normaal zijn theefilters in grappige vormen niet het meest praktisch in gebruik, maar Meneer Zeekoe wel! Je haalt staart los, doet er een schepje thee in, zet zijn hoofdje er weer op en je hangt het in je theekop. De gaatjes in het filter zijn klein genoeg zodat de theeblaadjes niet los in je thee gaan zwemmen en het filter is makkelijk schoon te maken. Ik vind het mijn beste aankoop óóit. Elke keer als ik Meneer Zeekoe in mijn kopje thee zie badderen word ik vrolijk.
Manatea is hier te koop voor 11,95 euro.

zeekoe theezeef

Losse thee

Ik bestelde ook direct een aantal theesoorten mee:

thee van teabar

1. St. Vanilla Deze thee met vanillesmaak was de hoofdreden om gelijk wat thee mee te bestellen met Meneer Zeekoe. Ik vind thee met een kruidige vanillesmaak heel lekker, maar ik kan het nooit zo goed vinden in theewinkels. Ik hoopte dat St. Vanilla een nieuwe lievelingsthee zou worden, dus ik kocht hier direct een groot zakje van. Helaas was dit een tegenvaller, de thee smaakt meer naar kauwgomballen dan naar vanille. Dat is toch een nadeel aan het online bestellen van thee, je kan van te voren niet even ruiken of het wat voor je is.

2. Old Dutch Applepie Ik was al onder de indruk van deze thee toen ik het zakje nog niet eens had geopend. Wat ziet het er mooi uit met de grote stukken kaneel en sinaasappel. Toen ik het zakje opende wist ik direct dat het een succes zou zijn, want het ruikt echt naar een appeltaart die net uit de oven komt. En zo smaakt het ook! Ik wou dat ik een groter zakje had genomen, mm..

3. Hello Sunshine (bio) – Bente raadde deze thee aan in de comments onder mijn Iris hartje Thee blogpost. Ik was dus erg beniewd! Ik vind het een lekker licht en fris groen theetje. Ik vind het qua smaak niet súperbijzonder, dus ik weet niet of ik hem nog eens zou kopen als het zakje leeg is, maar het smaakt zeker goed hoor. Ik heb deze thee de afgelopen week heel de dag door gedronken.

4. Notendroom En wat was de lekkerste thee uit mijn bestelling? Uiteraard het mini-sample-zakje dat gratis bij de bestelling zat. Heb ik weer. Maar nu weet ik in ieder geval zeker welke thee ik de volgende keer kies. Een groot zakje Notendroom! Want wat smaakt deze thee góed! Het is niet voor niets een bestseller bij Teabar. Een perfecte kruidige herfst-thee met een mooi roze kleurtje.

Toch knap dat ik het voor elkaar heb gekregen om van de lekkerste thee een klein zakje te bestellen en van de mwoah-thee een groot zakje. Nou goed, dat is weer een leer voor de volgende keer. Notendroom en Old Dutch Applepie waren in ieder geval een succes!

Heb jij al eens thee besteld via internet? Laat me jouw favoriete theesmaken weten, dan onthoud ik dat voor mijn volgende bestelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “Manatea time!

 1. Maai schreef:

  Super leuk ding, zag hem op je ig al voorbij komen en moest er indedaad om lachen. Wil ik oooook!!! Ik hou van losse thee maar drink het eigenlijk te weinig, zonde. Ga het weer eens doen, heb het gewoon liggen. Liefs

  | Reageer op deze reactie
 2. Anneleen schreef:

  Oh wat een leuk theefiltertje! Die old dutch applepie lijkt me erg lekker! Ik heb nog nooit thee besteld via internet…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die is ook echt jummie, het zakje is nu al leeg haha oeps! Snel maar weer bestellen 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja! Ik had laatst thee die het water helemaal rood maakte, dat was ook ehh.. bijzonder om te zien :p

   | Reageer op deze reactie
 3. Dagmar schreef:

  Hahaha hoe geniaal is dit product?! Wat een te gekke uitvinding, je zou maar de ontwerper ervan zijn. ‘Wat doe jij in het dagelijks leven?’ ‘Nou….’ Superleuk artikel!

  | Reageer op deze reactie
 4. Rosan schreef:

  Ik heb die in een poppetjes vorm van Ebay, die dan aan de rand van je kopje leunt. Ik heb zelf nog wel losse thee nodig, dus dit is best wel een handige blog!

  | Reageer op deze reactie
 5. Lauriëtte schreef:

  Nee ik heb eigenlijk nog nooit thee via internet besteld, nu moet ik ook wel zeggen dat ik niet zo avontuurlijk ben wat betreft thee! Die zeekoe ziet er echt super schattig uit, begrijp dat je daar elke keer een lach van op je gezicht krijgt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Robin schreef:

  Hee, ik wist helemaal niet dat je ook thee kon bestellen bij de Teabar. Zo maar eens doen dan, en dan uiteraard Notendroom.

  | Reageer op deze reactie
 7. Lian schreef:

  Hahahaha, die zeekoe is echt fantastisch! Dan wordt dat gedoe met losse thee echt een feestje.

  | Reageer op deze reactie
 8. Sophie schreef:

  Haha wat ontzettend leuk die zeekoe! Een vriendin van mij heeft ook een webshop met Thee (Teamoments.nl) en verkoop ook gelijksoortige theetjes. Ik ben echt dol op dat soort thee en zij hebben ook notenthee. Ik snap helemaal wat je bedoelt; notenthee is ZO lekker! The Tea Bar vind ik ook errrrrg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 9. Diede schreef:

  Moet vast heel lekker zijn zo’n tea mug badje! Kauwgomballenthee, bah. Had de Appie dat ook ooit niet eens in het assortiment? Alles met appeltaart is sowieso de best!x

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oja dat klopt inderdaad! Die heb ik toen nog geprobeerd ook, maar het was niets voor mij. Ik houd helemaal niet van dat mierzoete, ik ben meer van de kruidige theetjes 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Evelien schreef:

  Wat een ontzettend leuk theezeefje! Ik wil ook al een tijdje thee bestellen bij Teabar, alleen weet ik niet zo goed wat ik moet kiezen, omdat je dus inderdaad niet kunt ruiken e.d.

  | Reageer op deze reactie
 11. Saar schreef:

  Haha, wat een geweldige zeekoe. Die zie ik ook al zo ronddobberen in mijn theekopje 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Jenn schreef:

  Klinkt goed, ik wil ook nog altijd graag een keer bestellen bij TeaBar, nog nooit gedaan, maar ben erg nieuwsgierig.

  | Reageer op deze reactie
 13. Xaviera schreef:

  Hahaha geweldig die zeekoe! De Old Dutch Applepie thee klinkt erg lekker, ik ga een kijkje nemen in de webshop!

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Ik denk dat ik eerder voor een theewinkeltje ga, dat is makkelijker uitkiezen, hoewel dit eerder verrassend is.

  | Reageer op deze reactie
 15. Carlijn schreef:

  Ik ben helemaal weg van de ‘Mon Cheri’ thee van de Tea Bar én verliefd op je theezeefje. AMAZEBALLS

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh dat klinkt ook goed, de volgende keer bestel ik daar denk ik een klein zakje van mee 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Michelle schreef:

  Ik zei het al op twitter: dat je een smaak er tussen had zitten die ik heel vies vond. Ik was benieuwd of het zou matchen… niet dus! Ik had het over notendroom. Hij leek me perfect, maar nee, YUCK. Haha.
  Ik ben gek op thee hoor, maar via internet bestellen is toch wel lastig, het blijft gokken. Ik ga toch maar liever naar de winkel toe!

  | Reageer op deze reactie
 17. Aukje schreef:

  Die zeekoe is echt ontzettend leuk, die vrolijkt de boel lekker op. Ooit, lang geleden, hadden we hier een theewinkeltje en die verkocht heerlijke losse thee. Maar helaas, de winkel is er al lang niet meer en sindsdien drink ik eigenlijk ook geen losse thee meer. Misschien maar weer eens aan beginnen?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah wat zonde. Ja doen hoor! Ik grijp ook wel vaak naar de makkelijke theezakjes, maar losse thee vind ik toch wel het lekkerst. Er zit veel meer smaak aan 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Deisy schreef:

  Hahaha… toen ik deze foto voor het eerst zag dacht ik: wat heeft zij nou weer in haar thee drijven.. maar wat leuk zeg! En goed om te horen dat hij niet alleen er ook leuk uit ziet, maar ook chill in gebruik is.

  | Reageer op deze reactie
 19. Veerlez schreef:

  Ik vind thee eieren zo leuk, maar ik gebruik ze veels te weinig! Ik gebruik het wel voor mijn luchtwegenthee van de tuinen! Ik heb een robot en een titanic thee ei 😀

  | Reageer op deze reactie
 20. Saske schreef:

  Wij hebben megaveel Tea Bar thee thuis! Ik weet alleen niet hoe mijn favoriete smaken heten, haha! Zal het eens checken. Wat ik wel weet is dat m’n mama Notendroom ook superlekker vindt! ^^

  | Reageer op deze reactie
 21. Danielle schreef:

  champagne cassis van de tea bar is mijn lievelings thee, drink bijna niks anders meer!

  | Reageer op deze reactie
 22. Olga schreef:

  Ik was gister bij yoghurt barn in Amsterdam en daar dronk ik Champage Cassis thee van Tea Bar. Die was prima, maar niet mindblowing. Het meisje wat er werkte, zei ook dat notendroom haar lievelings was. Had ik toch die moeten nemen, haha.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top