Iris de betrokken student

Yes! Ik heb het voor elkaar. Ik sta als derdejaars psychologie student in het magazine van mijn universiteit. Ik voel me ineens een zeer betrokken student. Ik heb vandaag ook al gestemd voor de Universiteitsraad. Nu alleen nog bij een studentenvereniging (haha, nóóit) (no offence). Misschien had je het al wel voorbij zien komen op Twitter, maar ik vond het wel leuk om het hier ook nog even te delen omdat ik het best een tof stukje vind geworden. En dan kan mijn moeder dat trots aan collega’s en familieleden laten zien, uiteraard. Het is een artikel waarin meerdere studenten aan het woord komen over superfoods. Superfoods zijn inmiddels bijna een omstreden onderwerp, iedereen vindt er wat van, daarom vond ik het extra leuk dat ik er mijn zegje over mocht doen.

Hippievoer: Superfoods

UT Nieuws

Het magazine is gratis mee te nemen op de UT campus. Je kan het ook hier online lezen. Ik weet niet of de onderwerpen die er in staan voor iedereen even interessant zijn, het gaat vooral over wetenschappelijke dingen en de UT zelf. Maar hieronder kan je in ieder geval een deel van het artikel over superfoods lezen! Het gehele artikel kan je vinden op blz. 8 en 9.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Interview over gezonde lifestyle Interview over gezonde lifestyle

Gezonde lifestyle

Ik steek nooit zoveel moeite in mijn zogeheten ‘gezonde lifestyle’, ik vind het ook altijd grappig als ik daar zoveel vragen en opmerkingen over krijg. Voor mijzelf is het heel normaal om maaltijden van scratch te koken zonder pakjes of zakjes. Het is er vanzelf een beetje bij ingerold toen mij meer bezig hield met groen doen. Daar haal ik trouwens ook de meeste voldoening uit, want met een beetje hulp van Maggi of Knorr voelt het toch al snel als vals spelen. Maar ik eet ook net zo goed een reep Tony Chocoloney reep weg in één dag. Ik til er allemaal niet zo zwaar aan. Ik wil gewoon lekker eten en genieten, als ik straks op mijn sterfbed lig maak ik mij vast niet druk dat ik door het leven ging in maat M in plaats van S. Ik doe wel graag nét gezond genoeg zodat ik dat sterfbed kan uitstellen tot na mijn 100e levensjaar.

handje goji bessen

Wall of fame

Ik heb laatst een ‘In de media’ pagina gemaakt, zoals de echte fulltime bloggers dat ook hebben. Lekker narcistisch. Maar oh, wat is het leuk om een blad open te slaan en daar iets over mijn blog in te lezen, al is het maar een zinnetje. Binnenkort heb ik trouwens een fotoshoot voor een ander magazine waar ook een stukje interview in komt! Ik zeg dat wel heel casual maar eigenlijk vind ik dat doodeng. Maar zo kan ik mijn wall of fame wel lekker blijven aanvullen. Leuk, leuk!

O ja, en over een betrokken student gesproken, mijn tentamens komen eng dichtbij. Ik heb dit blok vrij weinig gedaan, omdat het blok hiervoor zo ontzettend druk was. Ik moest even mentaal bijkomen. Maar daar nam ik net iets te lang de tijd voor, waardoor ik nu weer moet ploeteren. What else is new? Het kan dus zijn dat je hier soms een paar dagen geen nieuwe blogposts ziet verschijnen. Of juist extra veel wegens SOG (Studie Ontwijkend Gedrag) zoals dat in studententermen heet. Maar daarna heb ik zomervakantie (HALLELUJA!) en dan ga ik alvast oefenen hoe het is om fulltime blogger te zijn, dus dan maak ik alles weer goed. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

45 reacties op “Iris de betrokken student

 1. Lauriëtte schreef:

  Leuk stukje! Ben het helemaal met je eens, het moet natuurlijk wel lekker blijven. Succes met het voorbereiden van je tentamens! You can do it! x

  | Reageer op deze reactie
 2. Sabine schreef:

  Leuk artikel 🙂 Wel een beetje jammer dat ze zeggen dat je vegetarisch bent (ipv vegetarier) (of zeg je dat zelf ook?:P)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Sinds enkele jaren is ‘vegetarisch’ ook correct Nederlands, vraag me ook niet waarom 😉

   | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Stom is dat hè? Omdat iedereen het fout zegt, wordt het maar goed gerekend. Maar sinds ik weet dat ‘vegetarisch’ ook correct is, hoef ik mij er niet meer aan te ergeren als mensen het zeggen, dus ergens is het ook juist wel fijn 😉

     | Reageer op deze reactie
     1. Anieke schreef:

      Ugh, ik vind het net zo lelijk als ‘datums’ in plaats van ‘data’. Maar rampzalig eigenlijk, dat als je maar lang genoeg fouten maakt ze uiteindelijk goed worden gerekend.
      Desalniettemin vind ik het supertof voor je dat je media-aandacht krijgt. Dik verdiend! Toffe blog 🙂

      | Reageer op deze reactie
      1. Anieke schreef:

       Onze Taal vermeldt er trouwens wel bij dat het nog niet in woordenboeken etc. is opgenomen, dus eigenlijk is het nog niet correct Nederlands. Pfieuw.

       | Reageer op deze reactie
      2. Mille Pagine schreef:

       Hihi, dit ging ook mijn eerste reactie zijn. Het klopt gewoon niet, je bent namelijk gemaakt van vlees! En ik vind het ook heel stom dat fouten opeens ‘goed’ worden. [/taalfreak]

       That being said, superleuk! <3

       | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  LIjkt mij ook erg spannend, een fotoshoot voor in een tijdschrift! En heel veel succes met je tentamens.. 🙁 Tentamens zijn stom!

  | Reageer op deze reactie
 4. Stephanie schreef:

  Leuk stukje om te lezen!
  I feel your pain trouwens, ik zit ook midden in de examens en mijn volgende is pas de 16e; weet je hoeveel moeite en discipline het me kost om nu daadwerkelijk iets te doen?! Haha. Veel succes met je tentamens alleszins. 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh vreselijk! Ik ken het helemaal. Vooral als je er al één hebt gehad, dan vind ik altijd dat ik wel een beetje rust en afleiding heb verdiend, terwijl ik dan eigenlijk moet leren voor de andere vakken. Dankjewel! Jij ook heel veel succes. Daarna lekker vakantie gelukkig, kan niet wachten 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Marieke schreef:

  LEUK! 🙂 Ik vind het helemaal niet narcistisch dat je die pagina hebt, eigenlijk. Juist leuk om al die interviews terug te lezen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ohhh gelukkig! Het voelt toch een beetje ‘vies’ ofzo, maar ook wel weer heel leuk :p

   | Reageer op deze reactie
 6. Frederique schreef:

  Succes met je tentamens. Ben benieuwd of je ook les hebt van familie van mij, d’r loopt er eentje rond op de UT die iets van psychologie geeft 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Kimberley schreef:

  Wat leuk! En niks narcistisch, gewoon doen. Leuk juist. Het stukje dat erin staat is ook echt heel goed geschreven. Duidelijk overgebracht waar je voor staat en wat je doet.

  | Reageer op deze reactie
 8. Esther schreef:

  Succes nog even met je tentamens! Die vakantie lonkt :).

  En herkenbaar…ik doe niet specifiek aan superfoods, maar eet wel gezond en al jaren (bijna) niets uit pakjes en zakjes. Mensen vragen weleens: kook jij dan nog vers als je om 20u uit je werk komt? Ja, dat doe ik. Even groenten choppen en roerbakken kost niet meer tijd dan iets uit een pakje maken. Gezond is zo makkelijk.

  En geniet van je wall of fame ;).

  | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Yay super leuk én tof! En wat staat je wall of Fame even mooi te wezen. En succes met de laatste loodjes 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Stephanie schreef:

  Leuk stukje, ik vind het knap! Ik eet namelijk best wel ongezond en zou ook graag gezonder willen eten. Maar ik haat koken enzo 🙁

  Leuk zo’n pagina juist, heb die zelf ook haha. Gewoon omdat ik dat leuk vind 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Het is een heel leuk stukje waarin duidelijk staat waar je voor staat. Die media pagina vind ik juist leuk om te lezen.
  Succes met je tentamens 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Bonnie schreef:

  Wat een leuk interview! Ik ben zelf al van kinds af aan vegetariër en ben nu ook aan het experimenteren met smoothies/superfoods/etc. Erg leuk om je blog tegen te zijn gekomen!
  Ik koop zelf nonstop tweedehands spullen en kleding en raak geïnspireerd door je blog!

  | Reageer op deze reactie
 13. Maaike schreef:

  Wat een leuk stukje! Laatst stond je ook al in de VIVA, toch? Daar zag ik je voorbij komen 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt, een klein stukje, dat vond ik ook echt een leuke verrassing 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. cheyenne schreef:

  wat tof zeg! en ik herken het met het studeren – mijn afgelopen blok was ook zo onmogelijk stressvol dat ik het dit blok gewoonweg niet kon opbrengen.. ik heb altijd goed de tijd nodig om weer bij te komen, maar met dit bloksysteem wil dat maar niet lukken. terwijl het wel zo erg nodig is! dan heb je je laatste tentamen of paper van een blok klaar, voor je het weet ben je weer negen weken verder en moet je nog alles in die laatste week gedaan zien te krijgen :’) in ieder geval heel veel succes! uiteindelijk komt het allemaal goed, zelf vind ik het alleen jammer dat dat met zoveel stress gepaard gaat 😉
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 15. Karlijn schreef:

  Superleuk artikel. Had het blad meegenomen van de UT en vond het wel de moeite waard om je op te zoeken. Leuke site heb je 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top