Filmtips XXI

Hmm.. Ik keek niet zoveel films eigenlijk! Wel series: Orange is the New Black, Fargo en Sherlock. Misschien dat ik daarom een 3 voor mijn laatste statistiekvak haalde, oeps. Ik keek ook wel wat films, maar niet zoveel als voorgaande maanden. Deze keer maar vier tips dus, inclusief een héle bizarre film, allemaal te zien op Netflix. De vier leukste films die ik in juni zag:

Filmtip: Youth in Revolt

Youth in Revolt (2009) – Ik houd van deze film. Ik had hem vorig jaar ook al gezien, maar ik keek hem graag nog een keer. Droge humor, gewoon goed, i like! De film gaat over Nick (gespeeld door Michael Cera, geweldige acteur) die zijn droom chick ontmoet tijdens een kampeertrip. Zij woont ver weg dus Nick moet ervoor zorgen dat zijn vader een baan in Ukiah krijgt, en hij bij zijn vader in plaats van zijn moeder kan wonen. Je moet er wat voor over hebben. Aanrader! Adventureland valt een beetje in hetzelfde genre, ook leuk om te zien.

Filmtip: Smart People

Smart People (2008) – Ellen Page! Zoveel hartjes voor haar, ik vind haar een fantastische actrice. Alle films waar ze in speelt zijn ook gewoon altijd leuk. Deze film gaat over een alleenstaande professor (Dennis Quaid) die een nieuwe liefde (Sarah Jessica Parker) ontmoet. Niet zo’n bijzondere film, maar wel gewoon leuk om te zien. Niets meer en niets minder.

Filmtip: Tirza

Tirza (2010) – Jaren geleden las ik het boek, ik was er erg onder de indruk door. Ik was dus zeer benieuwd of de film net zo goed als het boek zou zijn. Hier zijn de meningen over verdeeld, maar persoonlijk vond ik dat wel. Al is het boek een stuk minder voorspelbaar, maar ik vond het verhaal goed in beeld gebracht. Moet je wel liggen hoor, deze Nederlandstalige film.

Filmtip: Teeth

Teeth (2007) – En dan nu de bizarre horrorfilm. Waar hebben we naar gekeken? Ik weet het niet eens, maar ik had wel vaak de tranen over mijn wangen lopen van het lachen. Al is dat volgens mij niet helemaal de bedoeling bij een horrorfilm. Deze film is zó bizar en slecht, dat hij eigenlijk gewoon leuk is. De film gaat over een meisje dat tanden heeft daar euh.. beneden. Je kan je vast voorstellen dat het uitje bij de gynacoloog een heel avontuur werd.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top