Zomervakantie & wilde plannen

Oh jongens, ik ben zo blij. Sinds gisteren heb ik eindelijk zomervakantie! Volgens mij keek ik daar al een half jaar naar uit. Eindelijk heb ik tijd om alle leuke dingen te doen waar ik hiervoor geen energie voor had omdat mijn hoofd al vol zat met mijn studie. Lekker veel bloggen dus, yes! Tussendoor heb ik nog wel herkansing(en) maar dat verdring ik nog even. Zomer! Vrijheid! 

nice things
Poster via Cargocollective.com

Zelfbenoemd vrijwillig fulltime blogger

Zo fijn al die vrije tijd, ik heb namelijk sinds anderhalf jaar geen bijbaan meer. Eén van de beste beslissingen ooit, want dat zoog alle energie uit me. Misschien is het ook niet zo handig om in de horeca te werken als je vaak dingen vergeet en niet zo goed bent in overzicht houden. Ik heb heel wat mensen het bloed onder de nagels vandaan weten te halen doordat ze na twee keer vragen nog steeds geen kopje koffie kregen. Maar dat betekent dus ook dat ik geen vakantiebaan heb. Een bewuste keuze trouwens, de laatste keer dat ik voor mijn doen veel werkte in de zomervakantie kon ik de eerste paar maanden van het nieuwe collegejaar niets doen omdat ik compleet opgebroken was. Een trap oplopen voelde als het beklimmen van de Mount Everest. Mijn hoofdbalkje (zoals die balkjes in The Sims) loopt te snel over, en als ik dan doorga roept mijn brein ERROR ERROR en ontstaat er kortsluiting. Daardoor lijkt het alsof ik heel lui ben, al vind ik dat zelf niet. Maar daarom bedacht ik lekker mijn eigen vakantiebaan: fulltime bloggen! Dan kan ik mijn eigen pauzes bepalen en een burn-out voorkomen. Topplan dacht ik zo. Helaas verdien ik geen drol met bloggen momenteel, daar wil ik wel graag verandering in brengen omdat ik er zo veel tijd insteek*. Als dat allemaal een beetje goed gaat wil ik mij ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Want ik zie mijzelf later toch niet zo als psycholoog werken, als ik een simpel horeca-baantje al niet trek. Wilde plannen allemaal hè? Ik weet nog niet hoe het allemaal gaat hoor, want ik wil ook nog imker, einzelgänger en auteur van bestsellers worden, maar het is goed om te dromen, dacht ik zo. *Mijn blog gaat nooit veranderen in een groot reclamebord met wekelijkse advertorials, no worries!

Wilde plannen

Mijn andere wilde plannen zijn om veel boeken te lezen. Want buiten de vakanties kan ik mij nooit concentreren op leesboeken omdat ik weet dat er nog een grote stapel ongelezen studieboeken op mij ligt te wachten. Boekentips zijn dus welkom! En weer netjes 3 a 4 keer in de week te hardlopen, zoals vorig zomer. En verder hoop ik een boel leuke dingen te doen waar ik weer over kan bloggen. Ik ga nooit op vakantie, maar dagjes uit vind ik altijd wel heel leuk. Dan maak ik nieuwe dingen mee, maar kan ik ’s avonds wel gewoon fijn in mijn eigen bed slapen. Leven op het randje door Iris. Ik ben zo’n oma, ik kan er ook niets aan doen. Ik heb mijzelf heel lang aangepraat dat ik allemaal spannende dingen moest doen, want dat wil iedereen, toch? Maar de laatste jaren heb ik vrede met mijn huismus-bestaan. Ik vind het leven al zenuwslopend genoeg, eerlijk gezegd. Zenuwslopend maar leuk! Vooral nu ik vakantie heb.

Ik wilde even mijn geluk delen, want happiness is only real when shared. Vertel! Wat gaan jullie allemaal doen deze zomer? Op vakantie? Keihard werken? De wereld rondreizen? Of zijn je plannen wat minder wild maar wel net zo leuk, zoals die van mij?

Back to Top