Amsterdam door de ogen van een plattelandsmeisje

Auw, mijn benen. Ik voel mij net een omaatje, overal spierpijn! Gisteren liep dit plattelandsmeisje de hele dag als een echte toerist in Amsterdam rond. Er ging een wereld voor mij open. Nu ben ik niet zo wereldvreemd hoor, maar ik verbaas mij er toch altijd weer over hoe godsgruwelijk druk het in Amsterdam is. En dat de mensen allemaal zo mooi zijn. Heftige cultuurshock.

amsterdam

#foreveralone

Mijn dagje Amsterdam had ik zorgvuldig gepland met dates met leuke mensen, winkels die ik wilde bezoeken en ter afsluiting een nieuwjaarsborrel van mijn mediabureau. Helaas waren mijn dates verhinderd, dus heb ik de dag in mijn eentje doorgebracht in onze hoofdstad. Ik kocht nieuwe spulletjes bij de Lush in de Kalverstraat en hobbelde langs andere winkels zoals Urban Outfitters en de supergrote Bijenkorf. Gelukkig kan ik mij in mijn eentje prima vermaken, dus alles kwam goed! Ik liep richting Nukahiva (met Google maps op mijn telefoon) en toen ik het eenmaal had gevonden hing er een bordje ‘vandaag gesloten’ op de deur. Ondertussen kwamen er kleine druppeltjes regenwater uit de lucht gevallen en voelde ik me toch wel een beetje zielig omdat ik nog drie uur mijn tijd moest verdoen en ik het gevoel had dat ik half Amsterdam inmiddels wel had gezien. Ik waggelde verder naar Tea Bar en kocht daar mijn allerliefstelievelingsthee. Met de verkoopster raakte in gesprek, ze vroeg of ik mij wel op mijn gemak voelde als ik uit Enschede in zo’n grote stad rond liep. “Mwoah” zei ik. En toen ik weer buiten liep, in de wietlucht, dacht ik ‘nee, ik voel me verdomme helemaal niet op mijn gemak hier’ en voelde ik mij nog een beetje zieliger. Op dat moment liep ik langs een schattig klein koffiewinkeltje, met in mooi lettertype ‘Vinnies’ gespeld op het raam, waar ik een soja latte bestelde. Ik zag meteen de voordelen van een grote stad weer in, want als je in Enschede ergens een latte met soja bestelt, word je meestal maar raar aangekeken. Toen ik eindelijk lekker kon zitten, kwam er een zwarte windhond naar mij toegelopen en legde hij zijn hoofdje op mijn knie. Lief! En een perfecte timing, want ik voelde mij direct weer blij. Via Twitter sprak ik af met leuke Lisa en dronk ik met haar een muntthee bij De Drie Graefjes. ’s Avonds ontmoette ik mommy blogger Kelly en de superknappe Sanne om naar de borrel te gaan. Ik vond het fascinerend. Al die mooie professionele beauty- en fashionbloggers. Tja, dan voel ik me toch wel een vreemd eendje. Maar het was heel leuk om mee te maken. En er was wijn. En ik ontmoette nog meer leuke mensen, zoals Evelien van Fotografille. Zo #foreveralone was ik uiteindelijk niet.

Shoplog

En nu gaan we over op de belangrijke zaken in het leven: SHOPLOG!!!1! Grapje, zoveel winkel ik helemaal niet meer. Maar omdat ik niet zo vaak in Amsterdam ben, keek ik er wel enorm naar uit om alle leuke winkels te bezoeken die je hier in Enschede niet kan vinden. Gelukkig zijn de meeste leuke winkels waar ik naar toe wilde niet in de buurt van het centrum of heel duur (ik zag een prachtig-mega-mooi warm vest: 360 euro….), dus zo enorm veel heb ik niet kunnen kopen. Uiteindelijk kwam ik maar met een klein tasje thuis. Tadaaa:

lush shoplog

Lush
Mijn lievelingsdagcrème van Lush was net een week op, dat vond mijn huid niet zo leuk. Dus ik ben blij dat ik mijn voorraad weer aan heb kunnen vullen met de Vanishing Cream. Hiervoor gebruikte ik Celestial, maar ik vond hem nèt iets te vettig voor mijn huid, dus ik hoop dat mijn nieuwe crème nog beter bevalt. Ik hoorde goede verhalen over de gezichtsreiniger Fresh Farmacy dus die moest ook mee. En de Dream Cream, waar iedereen zo lyrisch over is, mocht ook niet ontbreken.

notendroom thee

Teabar
De Notendroom thee van Tea Bar is de allerlekkerste thee óóit. Het is een melange van gekarameliseerde amandelen, kaneel en stukjes appel. Jum! Toen ik na mijn wereldreis (2,5 uur met de trein) weer thuis kwam, op de bank plofte, Bunny von D op mij plofte en van mijn nieuwe thee slurpte was deze huismus intens gelukkig.

Conclusies die ik kon trekken uit mijn dagje Amsterdam:

  • In Amsterdam wonen echt veel mensen met baarden en/of knotjes
  • Ik moet nooit in mijn eentje gaan backpacken in verweggistan
  • Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik in the middle of nowhere woon zonder mensenmassa’s, draaiorgels en “DRUG ALERT: WHITE HEROIN SOLD AS COCAINE BY STREET DEALERS”-waarschuwingsborden op elke straathoek.
  • Maar toch heeft Amsterdam wel iets magisch met al haar mooie smalle gebouwen, grachten en rondvaartbootjes, allemaal mensen die verschillende talen spreken, dus aan het eind van deze maand ga ik gewoon weer!

Ik ga snel douchen en mijn nieuwe Lush spulletjes gebruiken, yes! Fijne dag vandaag!

Back to Top