Recept: Vegan Parmezaan

Het is een mini-recept met maar drie ingrediënten, maar toch het delen waard! Want als je liever geen kaas eet of probeert te minderen, mist er toch iets aan je risotto of pasta. Dat vind ik zelf althans, maar ik maak mij dan ook schuldig aan een lichte kaasverslaving. Deze vegan parmezaan smaakt (uiteraard) niet precies hetzelfde als de echte Parmezaanse kaas, dus daar moet je het niet direct mee vergelijken. Maar het is gewoon leuk als extraatje voor bij je gerechten. Doordat er edelgist in zit smaakt het kaas-achtig en wordt het een prima vervanger voor geraspte kaas.

vegan parmezaan

Ingrediënten:

geel_hartje 1/4 cup edelgistvlokken / nutrional yeast (te koop bij natuurwinkels)
geel_hartje 1 cup ongezouten cashewnoten
geel_hartje 1/2 tl zout *

* Edelgistvlokken smaken van nature zout, als je normaal niet zo zout eet vind je het waarschijnlijk niet nodig om er extra zout aan toe te voegen.

Bereiding:

1. Mix de ingrediënten met behulp van een blender of keukenmachine. Tip: Ik heb helaas nog niet genoeg geld voor een keukenmachine, al staat zo’n apparaat al een tijd bovenaan mijn verlanglijstje, dus mix ik het met een elektrisch koffiemolentje dat ik heb. Deze kostte maar 10 euro, zo uit mijn hoofd. Heel handig om noten mee te malen of havermout als je er meel van wilt maken. Al kan er niet zoveel in dus moet je het in delen doen. Maar het eindresultaat is hetzelfde.

2. Bewaar de vegan parmezaan in een afgesloten pot in de koelkast.

vegan parmezaan recept
Hartjes voor mijn konijnenlepeltje dat ik bij de kringloop vond!

Bron recept: Vegan Parmesan Cheese Recipe by Veggieful

Back to Top