6 x hotspots in Utrecht

Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonde, wilde ik zo graag verhuizen naar Utrecht en naar de kunstacademie. Het liep allemaal een beetje anders, maar dat is niet erg, want ik vind mijn leven in Enschede onwijs leuk en mijn studie interessant. Maar daarom vind ik het wel extra leuk om eens een dagje naar Utrecht te gaan. Er gaat dan altijd een wereld voor mij open qua lunchrooms en winkels. Enschede loopt namelijk 100 jaar achter wat dat betreft en ik ben al dankbaar dat ik hier een Bagels & Beans en Dille & Kamille heb.

Wereldreis

Op naar Utrecht dus, met mijn moeder! Een hele wereldreis. Het begon al in de bus, mijn moeder checkte in met haar OV-chipkaart en zag haar saldo, en toen ze uitcheckte zag ze dat haar saldo omhoog was gegaan. “We moeten vaker met de bus gaan, je verdient er gewoon geld mee!” zei ze. Mama gaat niet zo vaak met de bus. Vervolgens één uur en drie kwartier met de trein. Mijn moeder zei dat ze nog een verrassing voor mij had. I: “Waar gaan we naar toe dan?!” M: “Ja dat zeg ik natuurlijk niet.” I: “IS HET IETS MET BIJEN?!” M: “…” Volgens mij heb ik paranormale skills. Maar eerst eten. Altijd eerst eten.

6 hotspots in Utrecht:

utrecht 30ml

geel_hartje 01: We liepen richting Broodnodig, omdat ik daar de vorige keer lekkere koffie had gedronken met Merel en Sophie, maar kwamen onderweg 30ML tegen. Een paar mensen hadden dit zaakje aangeraden, dus ik was heel benieuwd. Ik nam een latte macchiato met sojamelk (zo fijn dat je in Utrecht overal sojamelk kan bestellen, in Enschede kijken ze je vaak vreemd aan als je daar om vraagt), met een broodje hummus. Ze hebben ook bio fruitijsjes!
Adres: Mariastraat 35

utrecht keck en lisa

geel_hartje 02: Bij Keck & Lisa liepen we nog even naar binnen, zo veel leuks! Konijnenlampjes, sla bestek in de vorm van konijnenoren, leuke keukenspullen en (vegetarische) kookboeken. Ze verkochten ook waterflessen, Keepcups en leuke canvastasjes. Ik zag er eentje met een vossenprint en werd verliefd. Maar ik verzamelde al mijn wilskracht om niets te kopen.
Adres: Zadelstraat 38

utrecht nukuhiva

geel_hartje 03: Over Nukuhiva, de fairtrade kledingwinkel van Floortje Dessing, had ik ook veel goeds gehoord. Wat een toffe kleding! En allemaal met een mooi verhaal. Ik zag er mijn TOMS en andere mooie merken zoals Alchemist, Kuyichi, People Tree en O My Bag. Op dat soort momenten zou een geldboompje toch wel van pas komen, want het was allemaal mijn smaak, alleen nogal onbetaalbaar voor mij op dit moment. Mijn moeder kocht wel een mooi T-shirt, ik ben het merk vergeten, maar de stof was gemaakt van houtpulp. Knap, toch?

Adres: Zadelstraat 36

utrecht WAAR

geel_hartje 04: Bij WAAR kon ik eindelijk mijn slag slaan, want daar had ik een cadeaubon van gekregen. Het was de eerste keer dat ik in een WAAR winkel was en ik vond het zo leuk! Het is een hippe wereldwinkel met verantwoorde spullen. Ik kocht onder andere een portemonnee van O My Bag. Maar hier komt nog een uitgebreide blogpost over.
Adres: Lijnmarkt 21

utrecht lush

geel_hartje 05: En natuurlijk kon ik Lush niet overslaan. Ik had nog nooit eerder een Lush product gekocht (erg toch?) en ging uiteindelijk naar huis met een potje Angels On Bare Skin omdat ik weet dat dit zo’n populair product is. Ik ben erg benieuwd wat het mijn huid gaat doen. Misschien schrijf ik nog een review over dit product. Lush staat bekend om handgemaakte, dierproefvrije beauty. Zeker een bezoek waard dus!
Adres: Steenweg 46-48

utrecht botanische tuinen

geel_hartje 06: Tenslotte gingen we naar de Botanische Tuinen. Gisteren en vandaag zijn namelijk de Open Imkerijdagen: bijtjes! Ook de Botanische Tuinen doen hier aan mee, er zijn lezingen en je kan van alles vragen aan de imkers die aanwezig zijn. Er zit ook een winkeltje waar je allerlei boeken kan kopen over dieren, insecten, tuinieren, enzovoorts. Verder zag ik 100 planten, die uiteindelijk allemaal op elkaar leken, tropische vlinders en een mooie groentetuin.
Adres: Budapestlaan 17 (neem lijn 28 richting De Uithof vanuit het centrum)

Ik vond het een superleuke dag en het was een goede reminder dat ik veel vaker naar Utrecht moet gaan, want ik heb er nog zoveel leuke dingen te ontdekken. Wat zijn jouw favoriete winkels en hotspots in Utrecht? Dan onthoud ik dat voor de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “6 x hotspots in Utrecht

 1. Lauriëtte schreef:

  Wat een fijne adresjes! Nu heb ik gelijk zin om een dagje naar Utrecht te gaan! De Botanische Tuinen stonden sowieso al op mijn lijstje, dat lijkt me echt heel leuk! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Sara schreef:

  Utrecht is zo zalig <3 Op een dag ga ik er wonen (roep ik al tachtig jaar). tot die tijd geniet ik erg van plaatjes als deze! 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Natasja schreef:

  Utrecht is LEUK! Kom er regelmatig en ontdek nog steeds nieuwe dingen. Zo’n fijne stad! <3

  | Reageer op deze reactie
 4. Ik ben nog nooit in Utrecht geweest om te winkelen.
  Wat een leuke adresjes heb je gevonden. Die botanische tuin klinkt ook heel aantrekkelijk.
  Zo te lezen heb je samen met je moeder een hele fijne dag gehad.

  | Reageer op deze reactie
 5. Maggie schreef:

  Zolamanola! Veelsteduur, mar ooooh wat een mooie kleren. Je schijnt goed te kunnen eten bij Blauw aan de Springweg, maar daar moet je wel reserveren (gewoon proberen, soms heb je geluk). Ook aan de Springweg zit Springhaver, een theater waar je ook wat kunt eten of drinken, erg gezellig! Verder is Dewinkelvansinkel leuk, het is een grandcafé in een monumentaal pand. Ze hebben een terras waar je heerlijk mensen kunt kijken. Ergens daarnaast zit ook een mooie lampenwinkel met oude lampen en kleine meubels. En Strand West is een van mijn favoriete winkels: mooie woonartikelen om van te watertanden! Vlak daarnaast zit Tiger, voor grappige cadeaus en flauwekulhebbedingetjes. Verder zou ik vooral de steegjes en de rand van de stad opzoeken. Daar zitten toch vaak de leukste en verrassendste winkeltjes.

  | Reageer op deze reactie
 6. Marion schreef:

  Ik kwam vroeger regelmatig in Utrecht. Ik moet er echt weer een keer heen. Je hebt me helemaal lekker gemaakt!

  | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  klinkt als een heel fijn dagje! Ik kom zelf bijna nooit in Utrecht dus ik heb geen tips voor je maar ook ik blijf het een fantastische stad vinden! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Paul schreef:

  Ik vind dat Enschede de laatste tijd wel erg snel de goede kant op gaat hoor… Bagels & Beans en Dille en Kamille zijn er natuurlijk al…. Maar ook fijn dat we het Paradijs hebben, lekker vegetarisch en biologisch eten kan ook bij ONS eten en drinken.

  Alleen jammer dat er dan een Primark komt met kinderarbeidkleding.

  | Reageer op deze reactie
 9. Irma schreef:

  Utrecht is fijnnnnnn! Je hebt een drukke dag gehad, zo te lezen, maar erg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 10. Audrey schreef:

  Utrecht is leuk! Ik ga er toevallig volgend weekend heen (incl. hotelletje), dus ik ben erg blij met je goed getimede blogpost 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. ik bedenk me bij het lezen van jouw blogje dat ik al een tijdje niet meer in Utrecht ben geweest. Volgens mij zat deze Lush er toen nog niet eens. Ik schrijf deze adresjes even op, leuk! Binnenkort maar eens een bezoekje wagen weer! Ben benieuwd naar je portemonnee trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 12. Aline schreef:

  Amegod als je echt naar Utrecht was verhuisd voor de kunstacademie waren we nu studiegenootjes 😀

  | Reageer op deze reactie
 13. melissoe schreef:

  Dat ziet er erg leuk uit!
  Zag jou toevallig vandaag naar de c1000 wandelen haha!
  Stond nog in twijfel om iets te zeggen, maar ik durfde niet 😮

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik ben best aardig hoor :p Dus volgende keer wel hoi zeggen! 😀 Maar ik ga nooit meer naar die C1000 omdat toen ik daar vanmiddag was, een man aan mij vroeg of ik zwanger was. Ik ben nu getraumatiseerd voor het leven 🙁

   | Reageer op deze reactie
   1. melissoe schreef:

    Oke, de volgende keer zeg ik hoi, afgesproken!
    Ojee dat is wel heel erg fout, tenzij die man meer weet dan jij? haha 😛

    | Reageer op deze reactie
 14. Mireille schreef:

  Heerlijke stad hè? Als je er weer eens bent moet je zeker even koffie drinken bij “The Village”. Dat ga je vast leuk vinden en heerlijke koffie echt!. (en oh ja Tastoe is ook erg leuk)

  | Reageer op deze reactie
 15. Yvette schreef:

  Wat leuk dat je in me stadsie was 😉 Ik ben zo blij dat ik hier al bijna 10 jaar woon! Een tip voor de volgende keer: pak vanaf het station direct de bus naar het Ledig Erf (gezellig plein, met café’s en oude bioscoop) en loop vanaf daar over de Twijnstraat, mijn favo straatje in de stad. En als je daarna gewoon door blijft lopen langs de Oude Gracht kom je vanzelf weer in het centrum uit en vind je onderweg nog veel meer leuke winkels en café’s.

  | Reageer op deze reactie
 16. Ashleey schreef:

  Super leuk zulke adresjes, ik woon er vlakbij en ga ze morgen ook even bezoeken! Ik volg je nog niet zo heel lang, maar ik houd echt van de manier waarop je schrijft 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. Mille Pagine schreef:

  Jeee, Utrecht! <3

  Als je vanaf het station langs de gracht richting de Twijnstraat loopt (goede tip van Yvette!), kom je ook langs megakringloop de Arm. 🙂 Kun je daarna uitrusten bij KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie), waar ze ook heel lekkere thee hebben.

  | Reageer op deze reactie
  1. Mille Pagine schreef:

   Ohja, en als je naar The Village gaat: twee stappen verderop (of terug, weet ik even niet uit mijn hoofd) en naar links zit Sincero! Een winkel met biologische/fair trade kleding, ik ben er zelf nog nooit geweest (foei!), maar het staat op m’n lijstje.

   Oftewel, kom maar snel terug naar het fijne Utrecht Iris! 😉

   | Reageer op deze reactie
 18. Annouska schreef:

  Wat een leuk dagje om zoveel leuks te bezoeken. Ik heb ze op lush na allemaal in mijn boekje geschreven.

  | Reageer op deze reactie
 19. iooon schreef:

  Ik vind Utrecht zo’n schijtstad. Ik voel me er een echt provinciaaltje. Nog meer dan in Den Haag en Rotterdam (Amsterdam is het toppunt van me provinciaal voelen).
  Soms dan ben ik in Utrecht voor een cursus maar dan raak ik zo van de waps door het stadse dat ik niet meer aan shoppen toe kom en snel weer terug ga naar de boeren. 😉

  | Reageer op deze reactie
 20. Daphne schreef:

  Welkom in Utrecht! Ik ben zo blij dat ik zeven jaar geleden besloten heb hier te gaan studeren en wonen. Je hebt fijne adresjes bezocht en ik zag al veel favorieten voorbij komen in de comments (KEEK! Groot fan!; The Village; Kringloopwinkel de Arm; de Twijnstraat.) Voor volgende bezoekjes raad ik een ieder aan om zo’n OV-fiets te huren en ’s lekker rond te fietsen en naar die plekjes te gaan die buiten het centrum liggen. Moestuin Maarschalkerweerd voor biologische groenten en fruit, én een heerlijk plekje om te lunchen (en taartjes!); het Catharijneconvent is een prachtig museum met mooie tentoonstellingen, en daar in de buurt is het Dick Brunhuis (ja, van Nijntje) wat ook leuk is om te bezoeken. Ga op vrijdag naar de biologische markt op t Vredenburg of op zaterdag naar de bloemenmarkt op het Jansplein. Kan je merken dat ik enthousiast ben? En dan heb ik het nog niet eens over alle leuke festivalletjes! Misschien moet ik maar Utrecht-ambassadeur worden ofzo 😛

  | Reageer op deze reactie
 21. Stéphanie schreef:

  Utrecht me stadsie! Als je een volgende keer terug komt moet je echt naar Lombok! Exotische boodschappen doen op de Kanaalstraat, thee drinken bij Kopi Susu (cultureel dagcafe), Koffie en Ik of bij Set Buurt, picknicken bij de molen en afsluiten met fantastische Aziatische tapas bij Jasmijn en ik.

  | Reageer op deze reactie
 22. Con leche schreef:

  Oeeee Utrecht is heel leuk, ook één van mijn favoriete steden. Pickles is ook erg leuk: heerlijke hamburgers (ook hele lekkere vegetarische) met goede wijn!

  | Reageer op deze reactie
 23. cheyenne schreef:

  ahh, utrecht is zo fijn! ik woon er zelf ook met heel veel plezier 🙂 en een goeie lijst ook! bij een paar winkeltjes ben ik nog niet geweest, dus die ga ik zeker snel eens bezoeken. en ik moet toegeven dat ik ook nog nooit in de botanische tuinen ben geweest 😮 maar die komt nu ook zeker op mijn lijstje (Open Imkerijdagen, wat cool!).
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 24. Hannah Aletta schreef:

  Wat een leuke winkels/cafeetjes dit! Ik kende op de lush na eigenlijk nog niets, maar ik kom meestal niet verder dan de standaard winkelstraten en de kringloopwinkels in Utrecht. Ik fiets er deze vakantie nog wel een keer heen en dan neem ik al deze adresjes mee.

  | Reageer op deze reactie
 25. Lieke schreef:

  Leuk! Ik woon al bijna 8 jaar in Utrecht, maar ben gister pas voor het eerst naar de botanische tuinen geweest. Inderdaad: de planten lijken best op elkaar, haha. Maar vond het wel superrelaxed daar. Vooral die leuke houten bankjes die overal verspreid op mooie plekjes staan.
  Je hebt me helemaal geïnspireerd om ook weer eens naar deze leuke winkeltjes te gaan. 30ML kende ik zelfs nog niet eens. Thnx! Liefs Lieke,

  | Reageer op deze reactie
 26. Jantine schreef:

  Utrecht is gewoon heerlijk winkelen =D
  Ennuh … je kan vanuit het centrum ook lijn 11 nemen. Of lijn 12 en aan de Padualaan uitstappen, is maar een paar meter verder 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Julie schreef:

   Lijn 11 bestaat niet meer 🙂 Dat is lijn 28 geworden dus dat staat er helemaal goed zo!!
   En als je de volgende keer gaat moet je ook zeker de linkerkant van het begin van de voorstraat meepakken (vanaf de neude kant gezien)!! Daar zit o.a. Spring!

   | Reageer op deze reactie
   1. Jantine schreef:

    Blijkbaar is er een hoop veranderd sinds ik vorig jaar stopte met studeren xD

    Spring is leuk!

    | Reageer op deze reactie
 27. Doris schreef:

  Mail me eventjes als je nog wat leuke tentjes wilt!

  Ik kom zelf uit Utrecht, echt te leuk idd!! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 28. Veerlez schreef:

  Gisteren was de eerste dag in de afgelopen weken dat ik niet in de Botanische Tuinen was! Ik dacht al dat er iets met bijen was, want toen we zaterdag daar weg gingen, moesten we er nog iemand uitlaten die van de bijen was!
  Maar wat een heerlijke shopguide van mn eigen stad, ik vergeet altijd hoe fijn Utrecht is <3

  | Reageer op deze reactie
 29. Sas schreef:

  Oh dit ziet er erg leuk uit! Ik ga dit onthouden voor als ik weer in Utrecht ben

  | Reageer op deze reactie
 30. Pauline schreef:

  Ik hou van Utrecht. Ben er als kind opgegroeid en woon er nu een kwartiertje met de trein vandaan. Dus ik ga graag dagjes shoppen of even langs familie. Het ziet er in ieder geval naar uit dat je een top dagje heb gehad samen met je moeder! Ook goede tips voor mensen die niet bekend zijn met deze leuke stad!

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 31. Rianne schreef:

  Utrecht is zo’n leuke stad! En ik ben heel blij dat er gelukkig ook een Lush winkel in Maastricht ligt, ik kom daar zo vaak!

  | Reageer op deze reactie
 32. Marieke schreef:

  Ah klinkt goed allemaal! Ik ken veel nog niet, dus als ik de volgende keer naar mijn good old Utrecht ga, neem ik jouw lijstje mee!

  | Reageer op deze reactie
 33. Pingback: Winkelen bij WAAR (+ winactie!) | IKBENIRISNIET
 34. Laura schreef:

  Meteen heb ik zin om naar Utrecht te gaan! Helaas is het wat ver weg nu en de prijs van een trein kaartje is ook om van te huilen.. Wel wil ik ooit weer eens een keertje gaan want ben wel benieuwd naar Keck & Lisa!

  | Reageer op deze reactie
 35. Marleen schreef:

  Goede tips en wow, ik wist dat niet van die tuinen! Maaruhm, wanneer kom je in Arnhem shoppen?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top