6 x hotspots in Utrecht

Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonde, wilde ik zo graag verhuizen naar Utrecht en naar de kunstacademie. Het liep allemaal een beetje anders, maar dat is niet erg, want ik vind mijn leven in Enschede onwijs leuk en mijn studie interessant. Maar daarom vind ik het wel extra leuk om eens een dagje naar Utrecht te gaan. Er gaat dan altijd een wereld voor mij open qua lunchrooms en winkels. Enschede loopt namelijk 100 jaar achter wat dat betreft en ik ben al dankbaar dat ik hier een Bagels & Beans en Dille & Kamille heb.

Wereldreis

Op naar Utrecht dus, met mijn moeder! Een hele wereldreis. Het begon al in de bus, mijn moeder checkte in met haar OV-chipkaart en zag haar saldo, en toen ze uitcheckte zag ze dat haar saldo omhoog was gegaan. “We moeten vaker met de bus gaan, je verdient er gewoon geld mee!” zei ze. Mama gaat niet zo vaak met de bus. Vervolgens één uur en drie kwartier met de trein. Mijn moeder zei dat ze nog een verrassing voor mij had. I: “Waar gaan we naar toe dan?!” M: “Ja dat zeg ik natuurlijk niet.” I: “IS HET IETS MET BIJEN?!” M: “…” Volgens mij heb ik paranormale skills. Maar eerst eten. Altijd eerst eten.

6 hotspots in Utrecht:

utrecht 30ml

geel_hartje 01: We liepen richting Broodnodig, omdat ik daar de vorige keer lekkere koffie had gedronken met Merel en Sophie, maar kwamen onderweg 30ML tegen. Een paar mensen hadden dit zaakje aangeraden, dus ik was heel benieuwd. Ik nam een latte macchiato met sojamelk (zo fijn dat je in Utrecht overal sojamelk kan bestellen, in Enschede kijken ze je vaak vreemd aan als je daar om vraagt), met een broodje hummus. Ze hebben ook bio fruitijsjes!
Adres: Mariastraat 35

utrecht keck en lisa

geel_hartje 02: Bij Keck & Lisa liepen we nog even naar binnen, zo veel leuks! Konijnenlampjes, sla bestek in de vorm van konijnenoren, leuke keukenspullen en (vegetarische) kookboeken. Ze verkochten ook waterflessen, Keepcups en leuke canvastasjes. Ik zag er eentje met een vossenprint en werd verliefd. Maar ik verzamelde al mijn wilskracht om niets te kopen.
Adres: Zadelstraat 38

utrecht nukuhiva

geel_hartje 03: Over Nukuhiva, de fairtrade kledingwinkel van Floortje Dessing, had ik ook veel goeds gehoord. Wat een toffe kleding! En allemaal met een mooi verhaal. Ik zag er mijn TOMS en andere mooie merken zoals Alchemist, Kuyichi, People Tree en O My Bag. Op dat soort momenten zou een geldboompje toch wel van pas komen, want het was allemaal mijn smaak, alleen nogal onbetaalbaar voor mij op dit moment. Mijn moeder kocht wel een mooi T-shirt, ik ben het merk vergeten, maar de stof was gemaakt van houtpulp. Knap, toch?

Adres: Zadelstraat 36

utrecht WAAR

geel_hartje 04: Bij WAAR kon ik eindelijk mijn slag slaan, want daar had ik een cadeaubon van gekregen. Het was de eerste keer dat ik in een WAAR winkel was en ik vond het zo leuk! Het is een hippe wereldwinkel met verantwoorde spullen. Ik kocht onder andere een portemonnee van O My Bag. Maar hier komt nog een uitgebreide blogpost over.
Adres: Lijnmarkt 21

utrecht lush

geel_hartje 05: En natuurlijk kon ik Lush niet overslaan. Ik had nog nooit eerder een Lush product gekocht (erg toch?) en ging uiteindelijk naar huis met een potje Angels On Bare Skin omdat ik weet dat dit zo’n populair product is. Ik ben erg benieuwd wat het mijn huid gaat doen. Misschien schrijf ik nog een review over dit product. Lush staat bekend om handgemaakte, dierproefvrije beauty. Zeker een bezoek waard dus!
Adres: Steenweg 46-48

utrecht botanische tuinen

geel_hartje 06: Tenslotte gingen we naar de Botanische Tuinen. Gisteren en vandaag zijn namelijk de Open Imkerijdagen: bijtjes! Ook de Botanische Tuinen doen hier aan mee, er zijn lezingen en je kan van alles vragen aan de imkers die aanwezig zijn. Er zit ook een winkeltje waar je allerlei boeken kan kopen over dieren, insecten, tuinieren, enzovoorts. Verder zag ik 100 planten, die uiteindelijk allemaal op elkaar leken, tropische vlinders en een mooie groentetuin.
Adres: Budapestlaan 17 (neem lijn 28 richting De Uithof vanuit het centrum)

Ik vond het een superleuke dag en het was een goede reminder dat ik veel vaker naar Utrecht moet gaan, want ik heb er nog zoveel leuke dingen te ontdekken. Wat zijn jouw favoriete winkels en hotspots in Utrecht? Dan onthoud ik dat voor de volgende keer!

Back to Top