5 dingen om in de zomer te doen

In spanning zit ik te wachten tot het half 11 is. Rond die tijd heb ik namelijk mijn afstudeerpresentatie. En ik ben zenuwachtig! Wat een ellende. In plaats van steeds te piekeren over mijn presentatie (wat ik de hele week al aan het doen ben) probeer ik nu mijn hoofd maar om te zetten naar het idee dat ik over een paar uur geslaagd ben voor mijn bachelor ben. En vakantie heb! Eindelijk weer meer rust in mijn hoofd voor leuke dingen. Ik heb een bucketlist gemaakt van dingen om in de zomer te doen:

zomer

1. Naar het Berenbos in Rhenen

Bij dierentuinen krijg ik altijd een dubbel gevoel. Maar het Berenbos lijkt me toch zo leuk om te bezoeken. Hier worden beren opgevangen die bijvoorbeeld op straat kunstjes moesten doen in Bosnië. Zó zielig. In het Berenbos kunnen ze dan weer vrij rondlopen zonder een nare ring in hun neus en wordt er goed voor ze gezorgd. Ze lopen daar samen met de wolven in een bosgebied van twee hectare, er is zelfs een rivier en een vijver.

2. Op zoek naar harige koeien

Ja, koeien! Hier in de buurt is een gebied waar harige koeien los rondlopen, daar kan je gewoon tussen wandelen. Ik ben daar veel te enthousiast over. We hadden al eens afgesproken om er naar toe te gaan, maar toen gooide een handje kittens roet in het eten.

3. Dansen op festivals

Ik ga mijn afstuderen en vakantie morgen gelijk goed vieren door naar het groene festival Mundial te gaan met een vriend. De Groene Meisjes gaan er ook naar toe, dus dat wordt supergezellig! Ik was ook al op Green Vibrations (Enschede) geweest. En Have a Nice Day (Eibergen) staat ook nog op de planning. Zoveel zin in. Vroeger ging ik elke zomer naar Lowlands, daar kon ik echt maanden naar uitkijken. Maar oma-Iris houdt het tegenwoordig maar op één-daagse festivals.

4. Cocktailfeestje

Ik had aan mijn vrienden beloofd om een cocktailfeestje te geven. Dat was ongeveer een jaar geleden.. Dit jaar moet het er toch écht van komen. Met leuke lampionnen, simpele cocktails en ijsblokjes met bloemetjes.

5. Bijleren over bloggen

Doei wetenschappelijke artikelen en studieboeken. Ik wil meer leren over bloggen! Na meer dan vijf jaar bloggen mag ik mijzelf wel een ervaringsdeskundige noemen. Maar het komt er eigenlijk op neer dat ik maar wat doe. En dat gaat me prima af, hoor. Maar het kan nooit kwaad om er meer over te leren. Ik zat te denken om een online blogcursus van A Beautiful Mess te volgen en Blog Boek te lezen. Als jullie nog leuke tips hebben voor boeken over bloggen dan hoor ik het natuurlijk graag.

Heel veel leuke dingen om te doen dus! Ik kijk er naar uit. Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? (En willen jullie rond half 11 positieve vibes richting het oosten van het land sturen? Als ik mijn presentatie heb overleefd, zal ik meteen op Twitter laten weten hoe het ging! En anders lees je het hier zondag terug in mijn weekoverzicht.)

Back to Top