5 dingen om in de zomer te doen

In spanning zit ik te wachten tot het half 11 is. Rond die tijd heb ik namelijk mijn afstudeerpresentatie. En ik ben zenuwachtig! Wat een ellende. In plaats van steeds te piekeren over mijn presentatie (wat ik de hele week al aan het doen ben) probeer ik nu mijn hoofd maar om te zetten naar het idee dat ik over een paar uur geslaagd ben voor mijn bachelor ben. En vakantie heb! Eindelijk weer meer rust in mijn hoofd voor leuke dingen. Ik heb een bucketlist gemaakt van dingen om in de zomer te doen:

zomer

1. Naar het Berenbos in Rhenen

Bij dierentuinen krijg ik altijd een dubbel gevoel. Maar het Berenbos lijkt me toch zo leuk om te bezoeken. Hier worden beren opgevangen die bijvoorbeeld op straat kunstjes moesten doen in Bosnië. Zó zielig. In het Berenbos kunnen ze dan weer vrij rondlopen zonder een nare ring in hun neus en wordt er goed voor ze gezorgd. Ze lopen daar samen met de wolven in een bosgebied van twee hectare, er is zelfs een rivier en een vijver.

2. Op zoek naar harige koeien

Ja, koeien! Hier in de buurt is een gebied waar harige koeien los rondlopen, daar kan je gewoon tussen wandelen. Ik ben daar veel te enthousiast over. We hadden al eens afgesproken om er naar toe te gaan, maar toen gooide een handje kittens roet in het eten.

3. Dansen op festivals

Ik ga mijn afstuderen en vakantie morgen gelijk goed vieren door naar het groene festival Mundial te gaan met een vriend. De Groene Meisjes gaan er ook naar toe, dus dat wordt supergezellig! Ik was ook al op Green Vibrations (Enschede) geweest. En Have a Nice Day (Eibergen) staat ook nog op de planning. Zoveel zin in. Vroeger ging ik elke zomer naar Lowlands, daar kon ik echt maanden naar uitkijken. Maar oma-Iris houdt het tegenwoordig maar op één-daagse festivals.

4. Cocktailfeestje

Ik had aan mijn vrienden beloofd om een cocktailfeestje te geven. Dat was ongeveer een jaar geleden.. Dit jaar moet het er toch écht van komen. Met leuke lampionnen, simpele cocktails en ijsblokjes met bloemetjes.

5. Bijleren over bloggen

Doei wetenschappelijke artikelen en studieboeken. Ik wil meer leren over bloggen! Na meer dan vijf jaar bloggen mag ik mijzelf wel een ervaringsdeskundige noemen. Maar het komt er eigenlijk op neer dat ik maar wat doe. En dat gaat me prima af, hoor. Maar het kan nooit kwaad om er meer over te leren. Ik zat te denken om een online blogcursus van A Beautiful Mess te volgen en Blog Boek te lezen. Als jullie nog leuke tips hebben voor boeken over bloggen dan hoor ik het natuurlijk graag.

Heel veel leuke dingen om te doen dus! Ik kijk er naar uit. Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? (En willen jullie rond half 11 positieve vibes richting het oosten van het land sturen? Als ik mijn presentatie heb overleefd, zal ik meteen op Twitter laten weten hoe het ging! En anders lees je het hier zondag terug in mijn weekoverzicht.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties op “5 dingen om in de zomer te doen

 1. Desi schreef:

  Heel veel succes vanmiddag! En wat een leuke dingen ben je van plan om te doen! Dat berenbos lijkt me heel tof. Knuffelen met harige koeien ook. Die vind ik altijd zoooo schattig!

  | Reageer op deze reactie
 2. Anouk schreef:

  Echt een fijn lijstje, het berenbos lijkt me ook super leuk om te zien. Die arme beren weer lekker vrij in een stukje natuur

  | Reageer op deze reactie
 3. Henderica schreef:

  Tof lijstje! Het Berenbos lijkt me ook erg leuk (en een mooi initiatief). Heel veel succes straks 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Yvonne schreef:

  Succes vandaag, komt vast goed!

  de Hairy Cows, die zijn in Schotland ook zo populair zagen we vorig jaar tijdens onze roadtrip! Verwend als we zijn, staan deze prachtige dieren gewoon in onze ‘achtertuin’ op de Veluwe!

  Leuke tip over het berenbos…ik herken dat dubbele gevoel bij dierentuinen wel

  | Reageer op deze reactie
 5. Marjolein schreef:

  Heel veel succes met je scriptie presentatie! Ik weet zeker dat je het kunt 😀 Leuke dingen wil je doen deze zomer. Het berenbos klinkt inderdaad wel goed.

  | Reageer op deze reactie
 6. Bente schreef:

  Ahhh spannend! Heel veel succes! Ik hou instagram in de gaten want daar komt het vast wel voorbij als je geslaagd bent! 🙂

  Van dat berenbos had ik nog nooit gehoord, mooi initiatief! Aangezien ik gewoon fulltime werk en pas in oktober op vakantie ga hoop ik dat we een hele mooie zonnige zomer krijgen zodat ik ’s avonds en in het weekend van het goede weer kan genieten en heel veel leuke dingen kan doen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Rachel schreef:

  Ik wens je alle succes van de wereld tijdens je presentatie! Ik weet dat je het kunt en over een uur ben je eindelijk afgestudeerd. Wat leuk dat je deze zomer naar het Berenbos in Ouwehands Dierenpark gaat! Ik werk daar en het is inderdaad echt een mooi concept, die beren die worden opgevangen. De rest van de dierentuin is ook heel erg mooi hoor, we hebben nu zo veel lieve, pasgeboren dieren (lees: stokstaartjes, zebra’s, ijsberen, rendieren…) maargoed, eerst afstuderen en daarna hoop ik je te zien in de Dierentuin! xxxxx

  | Reageer op deze reactie
 8. Rianne schreef:

  Heel veel succes straks, you can do it! *positive vibes naar Enschede*
  Het berenbos is erg leuk btw, moet je zeker een keertje naar toe 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. saskia schreef:

  hahahah ik kom wel eens schotse hooglanders tegen met paardrijden. Paard vindt het maar niks. Ik ga deze zomer ook een lijstje maken met dingen die ik wil gaan doen, erg leuk.

  Heel veel succes met je presentatie!

  | Reageer op deze reactie
 10. Daphne schreef:

  Positive vibes heading your way! (duurt natuurlijk even voordat ze vanuit Utrecht in Enschede zijn beland… 😉 )
  Je hebt echt een leuke bucket list gemaakt! Die harige koeien lijken mij ook wel wat. Ik vind zo’n bucket list altijd wel inspirerend en geven mij weer nieuwe ideeën om op mijn lijst te zetten. Deze zomer wil ik zoveel mogelijk in natuurwater zwemmen, naar De Parade en misschien een zomercursus dans doen. En heel veel tijd doorbrengen in mijn moestuin! Heerlijk. Nu al zin in!
  Oh, en afstuderen mag zo vaak en groots mogelijk gevierd worden! Ik ben anderhalf jaar geleden afgestudeerd en eet er nog steeds geregeld taartjes op!

  | Reageer op deze reactie
 11. Kim schreef:

  Nog een kwartiertje! Ik zit al hard voor je te duimen. Maar eigenlijk denk ik dat jij het helemaal gaat rocken. 🙂
  Leuke plannen voor de zomer! Ik ga eens een kijkje nemen bij het Berenpark. Dat klinkt wel bijzonder. Inderdaad wel wat dubbel, maar toch.
  Liefs Kim

  | Reageer op deze reactie
 12. Woehoe hoop dat je geslaagd bent nu!! En wat leuk dat berenbos, daar wil ik ook eens naartoe.
  Trouwens, die A Beautiful Mess blog course is superleuk, echt een aanrader 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt! Het witte veen heet het geloof ik (zo uit mijn hoofd) 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Debby schreef:

  Ik zou ook wel meer willen leren over bloggen nog, oef! Vind je blog echt nog altijd heeeeel erg leuk om te lezen 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Saar schreef:

  Ondertussen heb ik gezien dat je lekker al deze dingen kan gaan doen deze zomer. Veel plezier ermee dus! En geniet, geniet, geniet! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. sammie schreef:

  Wat een leuke plannen allemaal, dat berenbos lijkt me ook wel wat, ben ook geen fan van dierentuinen. Het blog boek heb ik gelezen, erg leuk leesvoer en met een lach geschreven 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Naomi schreef:

  Ik ben een keer in het berenbos geweest in rhenen! Echt super leuk. ik wilde er vooral heen, omdat daar werd gefilmd door zoop haha. Aaah wat leuke harige koeien! waar is dat precies? zou er ook graag wandelen een keer.

  x

  | Reageer op deze reactie
 17. m(i)e schreef:

  Ik ben er precies nogal gerust in dat dat allemaal goed gaat komen, met die bachelor 😉 .
  En ik ga deze zomer naar Parijs, eerst met mama en dan voor het eerst in mijn 47jarig leven helemaal alleen ! ( Ik woon alleen maar ik vind alleen ‘ op reis gaan ‘ toch een beetje eng 😉 )
  Ik hoop ook veel dingen te maken en vaak in mijn tuin te kunnen zitten en vooral te genieten van de vakantie !
  En ik wens jou hetzelfde toe 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Annemijn schreef:

  Moet ik toch even zeggen: wat is je nieuwe layout mooooooi!
  Heerlijk dat logo!

  | Reageer op deze reactie
 19. Saske schreef:

  Ik wil ook naar het Berenbos! En ik wil ook op zoek naar harige koeien! En jeetje, cocktails, dansen.. Ik denk dat ik die twee dingen in Australie ga doen, haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. Yaaay een 8, gefeliciteerd!!!!
  Blog Boek ken ik niet, zet ik op mijn zomerleeslijstje! Die ABM cursus lijkt me te gek trouwens… Boek dat erg goed schijnt te zijn en ook nog op mijn lijstje staat, is het Wetboek voor bloggers, van Charlotte Meindersma.

  | Reageer op deze reactie
 21. iooon schreef:

  Ik wil een Enschedese Twitter Tante’s date. Eon kan zelf zitten. Is minder breekbaar. Heeft dikke wangen en benen. Dus 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top