De ‘ik-hou-van-meuk’ tag

Yes, een tag over tweedehands meuk. Ik houd van meuk! Ooh La Lau bedacht deze vragenlijst en tagde onder andere mij om hem ook in te vullen. Bekijk ook zeker even haar blog, want die is heel leuk, vooral voor cat ladies.

vintage spullen

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Tegenwoordig niet zo heel vaak meer, ik denk één keer per maand. Dat komt vooral doordat ik de laatste tijd steeds minder vintage schatten vind en ook het idee heb dat de spullen in kringloopwinkels steeds duurder worden. Zo jammer! Maar als ik dan iets leuks vind, haal ik er wel meer voldoening uit.

Wat is je favoriete kringloop?

Wawollie in Haaksbergen. De prijzen vallen reuze mee en de winkel is leuk en overzichtelijk ingericht. Het Goed in Enschede is mijn tweede favoriete kringloop.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

De kaptafel die in onze slaapkamer staat. Ik kocht hem begin dit jaar bij Wawollie, samen met wat andere leuke spullen omdat we toen gingen verhuizen. Hij staat eigenlijk een beetje op een ongelukkige plek, maar ik vind hem zo mooi.

vintage kaptafel

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Mijn letterbord, dat was een hele zoektocht namelijk. Het letterbord vond ik na lang zoeken op Marktplaats. De letters vond ik pas een half jaar later op een rommelmarkt, helaas was het geen complete set. Een kennis van mijn moeder had gelukkig nog twee dozen met letters staan op haar werk die ik mocht hebben.

Show hier je ‘trots’:

letterbord

Wat was het beste koopje ooit?

Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik ’s werelds slechtste koopjesjager ben. Op een rommelmarkt loop ik soms hysterisch-enthousiast op iets af waardoor de verkoper denkt ‘ah, daar kan ik dus lekker veel geld voor vragen!’. Daardoor betaalde ik de laatste keer 1,50 euro voor een klein houten kattenfiguurtje van nog geen 2 centimeter (kijk maar). Het naaikastje van de foto kocht ik gelukkig wel cheap, deze was maar 5 euro. Score! Eigenlijk was het kastje 7,50 euro en daar was ik al akkoord meegegaan, maar een vriend die mee was vond dat ik moest afdingen waardoor het nog goedkoper werd.

Tweedehands naaikastje

Wat was je slechtste koop ooit?

Hm.. Lastig. Ik denk alle tweedehands boeken die ik ooit heb gekocht. Dan klinkt de titel wel interessant (‘Sexiatrie’ bijvoorbeeld, dat kan je toch niet laten liggen?) maar dat soort boeken staan uiteindelijk alleen maar stof te verzamelen in mijn kast. Confession: ik houd helemaal niet van lezen. Maar wel van boeken. Ik ben een complexe vrouw.

vintage psychology books

Bekijk mijn ‘tweedehands vondsten’ categorie als je geen genoeg kan krijgen van oude meuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “De ‘ik-hou-van-meuk’ tag

 1. Lauriëtte schreef:

  Blijf je letterbord zo leuk vinden! Hier in Rotterdam is de kringloop echt onwijs duur, daarom ben ik niet echt een kringloopfan. Maar als ik zie wat voor leuke spulletjes sommige mensen kopen bij de kringloop wil ik altijd verhuizen naar het noorden haha, daar kan het blijkbaar wel!

  | Reageer op deze reactie
 2. Sophie schreef:

  Je letterbord! Wat vin dik ‘m gaaf zeg, wauw! Ik ben niet zo’n tweedehandsjager, maar ik vind het heeeeeerlijk om in de kringloop rond te lopen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Manon schreef:

  Die kaptafel vind ik erg mooi, sommige ‘meuk’ dingen kan je echt nog iets leuks van maken. Dat letterbord vind ik ook echt super!

  | Reageer op deze reactie
 4. Merel schreef:

  Wat is ie leuk, deze tag! Misschien ga ik hem ook wel invullen 🙂
  Je kaptafel is echt geweldig. Echt zo’n one of a kind catch. Stel dat je hem niet had gekocht, dan had je er altijd spijt van gehouden.

  | Reageer op deze reactie
 5. Olga schreef:

  Je letterbord is inderdaad geweldig, maar het leukst is het toch als je opeens tegen iets aan loopt en het bijna niks kost. En dat je dan stralend met een schat onder je arm de deur uit loopt. Maarja, dat gebeurt me bijna nooit…

  | Reageer op deze reactie
 6. Anne schreef:

  Ah, dat letterbord, echt een geweldige vondst 🙂 En de naam van die kringloop, Wawollie.. haha!

  | Reageer op deze reactie
 7. Saskia schreef:

  Het klopt dat kringlopen steeds duurder worden =(. Mensen weten steeds beter wat iets waard is.
  Mijn ouders gaan nog regelmatig kringlopen en rommelmarkten. Ze komen met de gekste dingen thuis, vooral mijn vader. Als in: condoomautomaat, een hakselaar voor in de tuin en ga zo maar door.

  | Reageer op deze reactie
 8. Simone schreef:

  Leuk om te lezen! Ik denk ook inderdaad dat de kringloop steeds duurder wordt. Vind het erg jammer, want kom daardoor er ook minder vaak.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ester schreef:

  “Confession: ik houd helemaal niet van lezen. Maar wel van boeken. Ik ben een complexe vrouw.”

  Hahaha, geweldig!
  Ik houd wel ontzettend van lezen, maar vaak zijn die impulsaankopen echt zoiets wat je niet leest. Zo heb ik hier nog liggen: “Jezus, het nalatenschap van het Christendom” (precies). Tijdens mijn studie was iedereen lyrisch over Kuitert, maar ik vond het saaie artikelen die we moesten lezen. Toen ik het boek voor een euro bij de kringloop zag dacht ik echter “nou, wie weet, ik ben nu immers heel wat ouder en wijzer”. Nooit gelezen dus.
  Maar ik moet ook zeggen dat ik een super mooi boek bij de kringloop heb gekocht. “De reis van de Narwhal.” (gekocht omdat ik het zo leuk vond dat het woord Narwhal in de titel zat) Het is een boek over een ontdekkingsreis op zee, en op de één of andere manier vind ik dat soort boeken echt mega spannend. Dit was echt een pareltje.

  | Reageer op deze reactie
 10. Lies schreef:

  Die kaptafel en naaidoos vind ik echt heel mooi! Dat soort dingen heeft de kringloop in Almere niet hoor 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Roxanne schreef:

  Leuk! Mijn moeder ging vroeger heel veel naar de Kringloop en ik ging dan mee. Ik kon me er uren vermaken, bedacht bij elk meubelstuk wel een verhaaltje. Toen ze het later wat breder kreeg en een man vond die niet van de Kringloop hield, bracht ze er zelf dingen naartoe die ze niet meer nodig had.

  | Reageer op deze reactie
 12. Hesteranne schreef:

  De kaptafel is echt fantastisch! Ik ga regelmatig naar de kringloop maar ik merk ook dat de prijzen omhoog gaan dus ik koop minder vaak iets.

  | Reageer op deze reactie
 13. monique schreef:

  Toffe tag vind ik dit! Ik vind je letterbord geweldig!, kringloopwinkels worden inderdaad steeds duurder 🙁

  | Reageer op deze reactie
 14. Frederique schreef:

  Ben je eigenlijk al eens naar Wawollie in Goor geweest? Ik vind die persoonlijk nog fijner dan Haaksbergen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja! Maar die vond ik heel vies en rommelig en overal waren schreeuwerige mensen haha, al was dat misschien toevallig hoor, maar daardoor heb ik er niet zo’n goede associatie mee :p

   | Reageer op deze reactie
    1. Fatima schreef:

     die van almelo is helaas gesloten zag ik laatst (hele reis ernaartoe)
     maar haaksbergen en goor zou ik ook eens kunnen gaan bezoeken.

     | Reageer op deze reactie
 15. Yvette schreef:

  Oh leuk!!! Jouwmarktplaats is ook nog wel een aanradertje, Haaksbergerstraat :-). Wawollie ga ik ook eens checken, ben heel benieuwd nog nooit geweest. Je naaikastje is erg mooi, ik had een keer een opknapper gekocht bij de kringloop maar die is in de kachel balandt :-(.

  | Reageer op deze reactie
  1. Corine schreef:

   Jaaaa! Schaamteloze namedropping: Jouw Marktkraam Enschede! Zeker een aanrader voor leuke koopjes 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Fatima schreef:

  Ik dacht dat ik de enige was die vind dat kringlopen steeds duurder worden.
  In mijn kringloop spreken ze opeens van ‘vintage’ en hebben ze meer ruimte (midden in de stad!) dan andere winkels.

  Ik ben dus een rommelmarkt/vrijmarkt/vlooienmarkt persoon. Zovééééél schatten gevonden pfff. Heerlijk snuffelen alleen is het seizoen nu wel afgelopen.

  | Reageer op deze reactie
 17. Saar schreef:

  Dat letterbord is zo leuk! Ik ben ook gek op tweedehands, maar nu ben ik even de kringloopwinkel materiaal aan het bezorgen, ik hield er een beetje teveel van 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. kristel schreef:

  Grappig mijn schoonmoeder woont in enschede en als ik naar haar ga, ga ik vaak ook naar die twee kringloopwinkels.

  | Reageer op deze reactie
 19. Karlijn schreef:

  Kringloopwinkels zijn zo leuk! Al moet ik zeggen dat heel lang niets kopen of niet slagen wel ontmoedigend is om er snel nog een keertje heen te gaan 😛

  | Reageer op deze reactie
 20. Lotte schreef:

  Erg leuke tag! Iets moois ‘scoren’ bij de kringloop vind ik altijd zo leuk, haha. Ik vind jouw vondsten erg mooi!

  | Reageer op deze reactie
 21. Stephanie schreef:

  (Oee ik had nog helemaal niet gereageerd!) Onwijs leuke spulletjes 🙂 vooral de kaptafel is gaaf! Ik wil ook echt een keer naar de IJhallen of een kringloop 🙂 is alweer tien jaar geleden denk ik, of langer 😛

  | Reageer op deze reactie
 22. Pingback: De 'ik-hou-van-meuk' tag | De Groene Meisjes
 23. Priscilla schreef:

  Ik vind dit echt een superleuke tag. Ik vind jouw letterbord heel tof, hij lijkt echt een stuk groter dan t letterbord dat ik een tijdje terug kocht. Denk dat ik deze tag binnenkort ook ga invullen. Maar eerst even goed snuffelen tussen alle tweedehands meuk die wij in huis hebben 😉

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Leuke/inspirerende/handige blogpostjes (oktober) | Ooh La Lau
 25. Marleen schreef:

  Wat een fijne spulletjes! Ik hou ook echt van oude meuk. We willen ook graag verhuizen zodat we van die mooie vintage tafeltjes/kastjes kunnen kopen, want die kunnen we nu niet kwijt. Wel accessoires, alles staat vol met oude typmachines, blikjes, letterbakken etc. Heerlijk <3 Thanks for the tips ook!

  | Reageer op deze reactie
 26. Rosekapje schreef:

  Ik heb bijna dezelfde letterbak! (met helaas hetzelfde probleem)
  al vanaf ik 8 was ofzo… erfstukje van mijn moeders oma.
  er zaten wat beeldjes en dingetjes bij die er ook al niet helemaal in pasten, de onderste rand is wat dieper dus daar staan wat beeldjes en miniatuurparfumflesjes op, die eigenlijk boven de vakjes uitkomen. De rest staat in een rijtje erbovenop.. ik vond het vroeger al heel frustrerend en heb zelf van fimo-klei 6 beeldjes gemaakt die er wel in pasten… maar het is nog een leeg geheel en ik wil zo graag een explosie van frutsels erin!
  Ik zag je scrabble letters erin, superslim!
  wat heb je er nog meer in zitten?
  heb je de vakjes opgemeten toen je voor je katje ging shoppen? haha stel je voor dat die ook niet gepast had, daar gaat je 1,50 …

  | Reageer op deze reactie
 27. Pingback: De ‘ik-hou-van-meuk’ tag | Flora in the Garden
 28. Pingback: Laura Hélène | 5 jaar bloggen: een terugblik
Back to Top