De ‘ik-hou-van-meuk’ tag

Yes, een tag over tweedehands meuk. Ik houd van meuk! Ooh La Lau bedacht deze vragenlijst en tagde onder andere mij om hem ook in te vullen. Bekijk ook zeker even haar blog, want die is heel leuk, vooral voor cat ladies.

vintage spullen

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Tegenwoordig niet zo heel vaak meer, ik denk één keer per maand. Dat komt vooral doordat ik de laatste tijd steeds minder vintage schatten vind en ook het idee heb dat de spullen in kringloopwinkels steeds duurder worden. Zo jammer! Maar als ik dan iets leuks vind, haal ik er wel meer voldoening uit.

Wat is je favoriete kringloop?

Wawollie in Haaksbergen. De prijzen vallen reuze mee en de winkel is leuk en overzichtelijk ingericht. Het Goed in Enschede is mijn tweede favoriete kringloop.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

De kaptafel die in onze slaapkamer staat. Ik kocht hem begin dit jaar bij Wawollie, samen met wat andere leuke spullen omdat we toen gingen verhuizen. Hij staat eigenlijk een beetje op een ongelukkige plek, maar ik vind hem zo mooi.

vintage kaptafel

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Mijn letterbord, dat was een hele zoektocht namelijk. Het letterbord vond ik na lang zoeken op Marktplaats. De letters vond ik pas een half jaar later op een rommelmarkt, helaas was het geen complete set. Een kennis van mijn moeder had gelukkig nog twee dozen met letters staan op haar werk die ik mocht hebben.

Show hier je ’trots’:

letterbord

Wat was het beste koopje ooit?

Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik ’s werelds slechtste koopjesjager ben. Op een rommelmarkt loop ik soms hysterisch-enthousiast op iets af waardoor de verkoper denkt ‘ah, daar kan ik dus lekker veel geld voor vragen!’. Daardoor betaalde ik de laatste keer 1,50 euro voor een klein houten kattenfiguurtje van nog geen 2 centimeter (kijk maar). Het naaikastje van de foto kocht ik gelukkig wel cheap, deze was maar 5 euro. Score! Eigenlijk was het kastje 7,50 euro en daar was ik al akkoord meegegaan, maar een vriend die mee was vond dat ik moest afdingen waardoor het nog goedkoper werd.

Tweedehands naaikastje

Wat was je slechtste koop ooit?

Hm.. Lastig. Ik denk alle tweedehands boeken die ik ooit heb gekocht. Dan klinkt de titel wel interessant (‘Sexiatrie’ bijvoorbeeld, dat kan je toch niet laten liggen?) maar dat soort boeken staan uiteindelijk alleen maar stof te verzamelen in mijn kast. Confession: ik houd helemaal niet van lezen. Maar wel van boeken. Ik ben een complexe vrouw.

vintage psychology books

Bekijk mijn ’tweedehands vondsten’ categorie als je geen genoeg kan krijgen van oude meuk.

Back to Top