Slapen als een baas (+ win Alpine oordoppen!)

Ik kom uit een klein en idyllisch dorpje in de Achterhoek waar het ’s avonds en ’s nachts gewoon stil is omdat iedereen slaapt. Nu woon ik in de grote stad (ja, Enschede is heus een stad!) en ik kan nog steeds niet wennen aan alle irritante geluiden. Ik woon in de buurt van een drukke weg en mijn mede-buurtbewoners zijn ehm.. erg temperamentvol. Net als hun kinderen. Ik kan niet wachten tot we wat meer achteraf kunnen wonen zodat ik alleen vogeltjes hoor fluiten in plaats van kinderen op vuvuzela’s hoor blazen. Maar tot die tijd ben ik gelukkig gewapend met oordoppen van Alpine.

sleepsoft plus oordopjes van alpine

Slapen als een baas

Ik heb vanaf kinds af aan al een ongelooflijke weerstand gehad om te gaan slapen, mijn hoofd zit vol met 100 dingen die ik nog wil doen en ’s avonds leef ik helemaal op. Mijn slaapritme was dus een beetje in de war. Maar het gaat nu de goede kant op! Ik typ dit om 9 uur ’s ochtends en ik heb net zelfs al boodschappen gedaan, kan je nagaan. Dat had ik een jaar geleden echt niet durven te hopen. Dat komt vooral omdat we nu in een huis wonen waar we een aparte slaapkamer hebben. Hiervoor zat ik in een studio met de woonkamer, keuken en slaapkamer in dezelfde ruimte gepropt. Als ik in bed lag, kon ik de bult afwas nog zien staan. Dan ga je niet met een lekker gevoel slapen. Ook helpt het dat Steve wèl een normaal slaapritme heeft, dus vaak ga ik tegelijk met hem slapen en word ik ook weer wakker als zijn wekker gaat, zo heb ik op zijn ritme mee kunnen liften. Nu ben ik ’s ochtends ook wat fitter en doe ik overdag meer, waardoor ik ’s avonds niet meer energie voor tien heb. Bam! Problem solved, zou je denken. Helaas word ik ’s nachts nog wel vaak wakker wegens een snurkend vriendje of door geluiden van buiten. Maar daar heb ik nu dus oordoppen voor gelukkig.

Alpine SleepSoft+ Review

Ik heb wel eens van die schuimpjes gebruikt die je bij de drogist kan kopen. Ik gebruikte ze als ik naar festivals ging, maar erg veel nut hadden die niet. En de helft van de tijd ploppen ze weer uit je oren. Daarom was ik zo benieuwd naar de Alpine oordopjes die ik voor het eerst zag bij Team Confetti, ik was direct enthousiast. Nu ik ze een weekje heb geprobeerd, kan ik zeggen dat ik er echt tevreden mee ben. De oordopjes zijn zo ontworpen dat je nog wel je wekker hoort afgaan of je baby hoort huilen, maar lage tonen zoals gesnurk of een drukke weg worden gedempt. Dus het is niet zo dat je absolute stilte hebt als je de oordoppen draagt. Wat ik zelf eigenlijk wel jammer vind, want ik ben nogal overgevoelig voor geluiden. Ooit wil ik nog eens oordopjes op maat laten maken (of verhuizen naar een stille buurt) wat ook bij Alpine kan trouwens, zie deze pagina. Maar verder zitten ze gewoon fijn, zijn ze makkelijk in en uit te doen en kan je ze makkelijk schoonmaken met wat lauw water en handzeep. Ik ben in totaal één keer wakker geworden door snurkgeluiden, maar doordat het zo goed gedempt werd, klonk het gesnurk meer als een schattig brombeertje in plaats van dat een heel bos werd omgezaagd. Dus in plaats van dat ik wakker lag en mij ergerde, viel ik snel weer in slaap. Eén keer werd ik wakker met één oordopje op mijn kussen, maar waarschijnlijk had ik ze toen gewoon niet goed ingebracht. De oordoppen zijn ideaal om storende geluiden te dempen, maar als je echt absolute stilte wilt, kan je beter opzoek naar andere oordoppen. Voor mij dempen ze de geluiden goed genoeg zodat ik snel in slaap val en ’s nachts niet wakker word in ieder geval. Ik gebruik ze zelfs overdag als ik mij probeer te concentreren op het typen van een blogpost bijvoorbeeld!

De Alpine SleepSoft Plus oordoppen zijn te koop in de Alpine webshop voor 12,95 euro. Ze verkopen ook andere soorten oordoppen, zoals gehoorbeschermers voor tijdens het uitgaan.

sleepsoft plus oordopje sleepsoft plus oordopje met inbrenghuls

Maak kans op 2x SleepSoft+ oordoppen t.w.v. €12,95

In samenwerking met Alpine geef ik een setje SleepSoft Plus oordoppen weg aan twee lezers. Wat moet je doen om op één zo’n setje kans te maken?

Deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaars hebben bericht via e-mail gehad!

  • Vertel in een reactie waarom jij deze oordoppen zou willen winnen (verplicht);
  • Like de Alpine Facebookpagina (verplicht);
  • Als je mijn Facebookpagina liked maak je automatisch extra kans (optioneel);
  • En vink deze stappen aan in het Rafflecopter programma hieronder, met behulp hiervan worden twee winnaars random geselecteerd namelijk.

a Rafflecopter giveaway

Deze winactie loopt tot en met dinsdag 12 augustus. Houd je mailbox in de gaten, want als je niet binnen twee dagen reageert moet ik helaas een andere winnaar selecteren. Good luck!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top