Shoplog: Dit koop ik als ik ga winkelen

SHOPLOG! Mijn shoplogs zijn altijd zo saai, er zitten nog net geen breinaalden tussen mijn aankopen. Ik ben echt een oma, hoor. Niet dat dat erg is, ik omarm mijn innerlijke oma. Ik houd gewoon niet zo van intens winkelen. Ik was altijd wel erg van de impulsaankopen maar dat heb ik met veel moeite af kunnen leren. Het scheelt ook wel dat ik liever geen dingen koop waar ik niet achter sta, dus veel producten zoals kleding (slechte arbeidsomstandigheden) en make-up (dierproeven) vallen al af. Hartstikke handig voor mijn portemonnee. Waar ik wel helemaal los in ga is het kopen van eten, oeps. Ik zou zo een heel maandsalaris in één keer bij de Ekoplaza uit kunnen geven. Als ik een maandsalaris zou hebben that is.

eco shoplog

Ecologische meuk

Oh ik houd zo van ecologische meuk. Zo noemt Steve het als ik weer met een tas aan overpriced spul thuis kom. “Kijk! Biologische thee in de smaak van groente! Was maar 4 euro!” en Steve rolt weer met zijn ogen. Ik vind het gewoon zo leuk om allemaal gekke, nieuwe dingen te proberen. Mijn lievelingswinkels zijn De Tuinen, Dille & Kamille, HEMA, schattige theewinkeltjes, Ekoplaza en van die kleine winkeltjes die naar wierrook ruiken en waar je allemaal verschillende soorten stenen en helende armbandjes kan kopen. Ik ben daar te nuchter voor om daar in te geloven, maar ik vind al die spulletjes geweldig. Maar ik dwaal weer af, want ik wilde alleen even snel laten zien wat ik had gekocht een paar dagen geleden.

Zelf tandpasta maken

baking soda

Ik kocht baking soda (1,50 euro) en zout (0,30 euro) bij de Toko. Baking soda is onwijs handig om in huis te hebben, ik gebruik het voor veel verschillende dingen, onder andere het maken van schoonmaakmiddel. Deze keer wil ik zelf tandpasta gaan maken omdat dit budgetvriendelijker en natuurlijker is dan normale tubes tandpasta. Als het een succes wordt, zal ik er uiteraard nog over bloggen.

Dierproefvrije deodorant

dr hauschka deodorant

Sinds ik ben overgestapt op enkel dierproefvrije merken heb ik de perfecte deodorant nog niet gevonden. Ik kocht deze deodorant van Dr. Hauschka (11,95 euro) bij Ekoplaza en ik hoop dat deze goed werkt. Ik gebruik hem nu een paar dagen dus ik kan er nog niet veel over zeggen, maar tot nu toe bevalt het goed. Mocht het de holy grail van de verantwoorde deo’s zijn dan volgt een review snel.

Thee en een koekje

ekoplaza thee

Bij Ekoplaza kocht ik ook Yogi Tea (2,99 euro) en Hari Tea (3,99 euro), met een Raw Bite (1,95 euro) voor erbij. Die repen zijn nogal prijzig, maar ze zijn zo lekker. Ze vullen ook goed, dus ze zijn het qua prijs ook wel waard. Ik neem ze altijd mee naar tentamens, ideaal! Heb je mijn blogpost over deze ‘zweefthee’ gelezen? Ik ben zo’n fan van die thee! Ik had een box met verschillende smaakjes en kwam tot de conclusie dat de chocolade- en ‘life in balance’-smaak het lekkerste zijn. Helaas verkocht Ekoplaza de chocoladesmaak niet, dus ging ik voor een ander merk. Deze smaakt toch iets minder lekker helaas, maar nog steeds prima, hoor.

Zaadjes kiemen

kiemgroente

Elke keer als ik bij Dille & Kamille kwam stond ik met dit kiemschaaltje (6,95 euro) in mijn handen. Nu besloot ik toch maar om hem mee te nemen, want ik vind het altijd zo leuk om zaadjes uit te zien komen. Ik ging voor basilicumkers (2,25 euro) De kiemgroente kan je door een salade doen. Net als de pompoenpitten (2,75 euro) die ik kocht bij Ekoplaza, door een recept met pompoenpitten uit Supersalades heb ik deze pitten herontdekt en doe ik ze overal doorheen.

En toen was ik weer te lang in de stad geweest en ging mijn hoofd in error modus en kreeg ik migraine, maar hé ik heb in ieder geval weer leuke dingen gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 reacties op “Shoplog: Dit koop ik als ik ga winkelen

 1. Hannah schreef:

  Hahaha, ”ecologische meuk”. Ik ben wel benieuwd of die basilicumkers lekker is, het klinkt heel goed! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Frederique schreef:

  Nog geen zelfgemaakte deodorant geprobeerd? Je hebt vast ook wel kokosolie in huis. Bakingsoda + kokosolie en eventueel wat etherische olie is de perfecte deodorant!

  (Ha, en die thee kwam ik tegen bij de tempel van 1000 boeddha’s hier in Frankrijk!)

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Thee met chocolade smaak klinkt mij niet echt als muziek in de oren – al neem ik maar van jou aan dat het wel erg lekker is.
  Dr Hauschka vind ik voor gezichtsproducten in ieder geval een heel fijn merk, hopelijk bevalt de deo ook goed!

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne-Fleur schreef:

  Leuk!! Oe die basilicum kers is ook erg lekker. Rucola kers ook trouwens :- ) Ik ben ook nog op zoek naar de perfecte deo.. heb nu poeder deo van de Lush die heerlijk ruikt en ook wel fijn is. Alleen aan het einde van de dag die poederdeo op je oksels smeren is toch wat minder fijn dan net na het douchen ;- )

  | Reageer op deze reactie
 5. Rosan schreef:

  Hoe komt het dat je dan migraine krijgt? Weet je dat al? (Ik ben al 2 jaar aan het zoeken waar mijn migraine vandaan komt.)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb bijna nooit meer migraine gelukkig, misschien 1 keer per jaar nu. Maar op de basisschool en middelbare school had ik het wekelijks/ maandelijks. Dus ik voel je pijn, want niets is zo rot als migraine 🙁 Ik kreeg er altijd last van als ik me te druk had gemaakt, te veel prikkels, etc. Dat idee heb ik in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
   1. Rosan schreef:

    Ja, ik heb het idee dat dit bij mij ook zo is. Maar ik had eerst ook 50 andere ideeen, wat het zou kunnen zijn haha. De meeste heb ik al kunnen uitsluiten. Bedankt voor je antwoord.

    | Reageer op deze reactie
 6. MS schreef:

  Herkenbaar 🙂 ik hou ook van rare ecodingen uitproberen, maar idd minder goed voor mijn portomonnee 🙂
  tip: heb geduld met dat schaaltje en maak de zaadjes goed nat. Ook meer water erin doen dan op t zakje staat! Ik gebruik een sprayding om elke dag even de zaadjes te besproeien. Werkte voor geen meter als ik deed wat in de handleiding staat. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb geluk dat het meisje bij de kassa zelf ook zo’n kiemschaaltje heeft en mij er al op wees dat het niet goed werkte als je het deed zoals op de verpakking staat. Althans, ze zei dat het wel kon bij ‘makkelijke’ zaadjes, zoals tauge bijvoorbeeld (zo uit mijn hoofd, pin me er niet op vast) maar bij zaadjes zoals basilicumkers lukt dat niet zo goed. Ik heb het water tot net onder het zeefje staan en spray het elke dag even nat inderdaad. Zo werkt het wel goed, want vandaag zag ik de eerste groene mini-blaadjes al!

   | Reageer op deze reactie
   1. Melanie schreef:

    Goed bezig meisje van de dille en kamille 🙂 Ik heb namelijk paar keer beschimmelde zaadjes weg moeten gooien haha 🙁 Ik ben fan van tuinkers, erg makkelijk en groeit heel snel 🙂 Eet smakelijk!

    | Reageer op deze reactie
 7. Annabel Helena schreef:

  Leuk shoplogje! De zoektocht naar de perfecte deodorant is erg herkenbaar, zelf heb ik heel wat gehad, maar mijn zoektocht eindigde bij de deo van Madara (uiteraard dierproefvrij), maar zelf maken zoals enkele comments hierboven wordt gesuggereerd is natuurlijk ook een goed idee!

  | Reageer op deze reactie
 8. Sabrina schreef:

  whoop whoop… Ik heb toevallig gister ook zo’n overhip kiemschaaltje gekocht 🙂
  Nadat ik al 100 keer bedacht had dat ik er eentje wilde hebben..
  met tauge kiemen, dus ben benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
 9. Maai schreef:

  Ik vind het juist altijd heel leuk om te zien wat jij allemaal koopt. Omdat jij veel verder bent in eco, verantwoord en dierproefvrij dan ik. Doe ik weer een berg inspiratie op, heel fijn!

  | Reageer op deze reactie
 10. Laura schreef:

  Die deodorant lijkt me best fijn! En ik ben heel benieuwd hoe je tandpasta experiment gaat uitpakken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Birte schreef:

  Dille & Kamille is echt zo’n leuke winkel he… Ben superblij dat ze er ééntje hebben in mijn thuisstad Kortrijk :-).

  | Reageer op deze reactie
 12. Marijke schreef:

  Iris! De holy grail van verantwoorde deo’s is zelf maken met je baking powder! Ik hoor er positieve verhalen over. Mijn potje staat al weken (maanden?) klaar om het eens te gaan doen :-p

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik hoor er ook veel positieve dingen over, maar ik ben heel sceptisch haha. Het lijkt me ook zo vies voelen met de kokosolie. Maar wie weet durf ik het ooit aan om het te proberen 😉

   | Reageer op deze reactie
 13. DIonne schreef:

  Wat cool dat je zelf tandpasta gaat maken, dat zou ik ook wel eens willen proberen!

  | Reageer op deze reactie
 14. Noelle schreef:

  Wat een gezonde koop! Met baking soda heb ik ook lange tijd gepoetst, werkt echt goed! Ik kan het in de normale supermarkt niet meer vinden, en hier is er ook geen toko.

  | Reageer op deze reactie
 15. Rosan schreef:

  Ik vind het eigenlijk best apart, dat je allerlei producten zelf kan maken. Ik dacht dat het op hield bij zelf brood bakken en taarten/koekjes etc… Ik vind het echt wel tof om ook je eigen zeep te kunnen maken e.d. Ik wil dat ook echt nog een keer proberen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Leuk he! Bij veel dingen moet je je gewoon afvragen hoe ze dat vroeger deden, vaak maakten ze het dan ook zelf. Dit is wel een leuke pagina met héél veel producten die je zelf kan maken 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Lauriëtte schreef:

  Ik vind je shoplogs juist altijd heel erg leuk! 😉 Elke keer als ik bij de Dille & Kamille ben sta ik ook altijd met dat kiemschaaltje in mijn handen. Maar we eten zo weinig salades 🙁 Dus dat is ook weer zo zonde.

  | Reageer op deze reactie
 17. Ester schreef:

  Ekoplaza! Die kende ik nog niet, en zit in de buurt! Ik ga er volgende week eens heen :).
  En waar kan ik zo’n box met zweefthee krijgen? Ik probeer steeds een heel doosje, maar soms zijn ze niet lekker en is het een ramp om ze leeg ts krijgen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die Buddhabox met al die verschillende smaakjes is ook van Ekoplaza 🙂

   | Reageer op deze reactie
 18. Sibel schreef:

  Voor deo: ik wissel zo’n zout-stick (gewoon bij de drogist) af met Aromaco van Lush (patchouli mmmm)! Of werkte dat niet voor jou?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aromaco heb ik een tijdje geprobeerd, maar werkte niet echt voor mij. Ook al hoor ik er bijna alleen maar positieve verhalen over! Volgens mij vind ik het leven veel te zenuwslopend en heb ik daardoor intense deodorant nodig :’)

   | Reageer op deze reactie
 19. Marion schreef:

  Ik heb hetzelfde. Wil eigenlijk zelf deo maken, maar ik ben zo vreselijk sceptisch. Ik kan gewoon niet geloven dat dat werk. Niet zeuren, gewoon doen. Ik praat nu tegen mezelf hè! Zelf tandpasta maken lijkt me gewoon ronduit eng.

  | Reageer op deze reactie
 20. Nienke schreef:

  Leuke shoplog! stukke leuker om te lezen dan wanneer ze vol staan met make-up. Ik vind de eko-plaza ook een leuke winkel, loop er alleen altijd een beetje rond van: ‘duur’… ‘duur’… ‘ja dat is ook duur’ … Maargoed, die yogi theetjes zijn wel super lekker iig!

  | Reageer op deze reactie
 21. Michelle schreef:

  Dat ‘hoofdpijn in de stad’ verhaal: YEP me too.
  Je denkt misschien zelf dat je shoplogs saai zijn, maar ik vind dit dus tof! Het is inspirerend omdat ik (en meer met mij) ook bezig zijn met ‘groenige’ dingen, maar nog niet helemaal weet wat er allemaal is in de grote wereld der groenheid! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah wat leuk om te horen! Soms vergeet ik dat ik al best een eind ben met mijn groene gedoe, maar omdat ik vooral veel mensen en blogs volg die er veeeel verder in zijn dan ik, voel ik me altijd een beetje een groen sukkeltje. Al ligt er maar net aan hoe je het bekijkt natuurlijk, want eigenlijk doe ik het best goed 😀 Op mijn manier dan 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Michelle schreef:

    Als jij een groen sukkeltje bent, dan ben ik de groene übern00b!! Dus, keep inspiring us! 😀

    | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja! Er is er ook eentje met appel en kaneel, en iets met noten, oh en chocolade! Superlekker allemaal 😀

   | Reageer op deze reactie
 22. Rianne schreef:

  ik ben nog lang niet eko genoeg maar wel heel benieuwd naar hoe de zelfgemaakte tandpasta gaat bevallen en hoe de deo bevalt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Thanks! Ik heb daar al een paar keer mee in mijn handen gestaan, maar nog nooit daadwerkelijk gekocht. Ik ga hem eens proberen 🙂

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ben je al eens bij Ekoplaza geweest? Volgens mij word jij daar heel vrolijk van! Echt zo’n groot schap met aaalllemaaal theesmaakjes, je kan het zo gek nog niet bedenken, haha! Ik zag zelfs thee met tomatensmaak.

   | Reageer op deze reactie
 23. Melanie schreef:

  Misschien heeel naïef van me.. maar heb er nooit bij stilegestaan dat iets als deodorant ook op dieren getest wordt! En dat er dus ook zoiets bestaat als dierproefvrije deodorant! Begrijp ik het goed dat het niet in een etos/kruidvat-achtig iets te koop is?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Huismerken zoals Kruidvat, HEMA, etc. zijn vrijwel altijd dierproefvrij 🙂 Voor informatie over dierproefvrije cosmetica is http://www.Naoki.nl een hele handige blog! Ze heeft ook een hele lijst met merken samengesteld die echt dierproefvrij zijn. Die merken verkopen ook niet in China (waar dierproeven verplicht zijn).

   | Reageer op deze reactie
   1. Melanie schreef:

    Oooh thankyou! Thats awesome! Echt goed om te weten dit.

    | Reageer op deze reactie
 24. Inge schreef:

  Komt helemaaaal niet bekend voor (lees op een sarcatische toon ;)) Ik koop ook veel liever thee en eten heb je tenminste geen last van niet passen ofzo 😛
  Overigens een tip voor kiemzaden de peulenschil super schattig mini bedrijfje uit Friesland dat biologische kiemzaden maakt ook allerlei funky mixen ik heb er een blogje over (maar linken is spammerig ;))

  | Reageer op deze reactie
 25. Femke schreef:

  Wow, toen je zei dat je geen maandsalaris hebt realiseerde ik me ineens dat jij eigenlijk helemaal geen baan hebt. Beetje gekke vraag misschien, maar waar verdien je je geld dan mee? Of werkt Steve wel?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Mijn blog is mijn bijbaan! En ik krijg natuurlijk de nodige toeslagen en een wezenpensioen als arme student. Steve werkt ook, maar we houden onze financiën gewoon gescheiden hoor 🙂

   | Reageer op deze reactie
 26. Paul schreef:

  Minder van de migraine, daar mail ik je nog even over. Qua shoplog: ik heb toch maar dat saladeboek gekocht dat je laatst gereviewd hebt. Echt de moeite waard!

  | Reageer op deze reactie
 27. Cindy schreef:

  Wat een leuke aankoopjes. En je kan echt vanalles doen met baking soda. Je kan er ook je haar mee wassen, deo maken en het werkt geweldig als ontstopper. Een vriendin heeft ooit een ton van 10 kilo voor € 4,- gekocht en dat gaat maar niet op. We hebben de inhoud van de ton opgesplitst en gebruiken het nou voor alles. Als je googelt op dingen doen en baking soda kom je al op een hoop dingen uit.

  | Reageer op deze reactie
 28. Ianth schreef:

  Ik vind de hema deo erg fijn (zit in een witte spuitfles) ozonvriendelijk staat er op:P en is van de lijn white by nature 2eu kost ie geloof ik! kan je eventueel ook proberen, werkt helaas geen 24 of 12 u (bij mij).

  & I love dille en kamille, basilicumkers, ik krijg meteen zin om ook die winkel leeg te kopen, helaas past dat niet in mijn budget 😉

  | Reageer op deze reactie
 29. Lotte schreef:

  Ik ben toch een beetje huiverig over je plannen om zelf tandpasta te maken met baking soda en zout. Volgens mij is dat vragen om beschadigd tandglazuur! Wees daar alsjeblieft voorzichtig mee!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Als je kijkt wat voor een stoffen in normale tandpasta zitten zou ik me eerder zorgen maken :p Komt goed!! 😀

   | Reageer op deze reactie
 30. Eva schreef:

  Echt, heimweetechnisch gaat het hier prima maar ik mis winkels als Dille&Kamille en de Hema. Echt. Dus doe die shoplogs maar niet te vaak ok? 😉

  | Reageer op deze reactie
 31. Clau schreef:

  Niet doen hoor tandpasta maken van backing soda en zout!! Ik ben zelf bijna klaar met m’n studie voor tandarts en de patiënten dit dat experimenteren houden geen glazuur meer over. Het is absoluut njet te vergelijken met wat er in een normale tube tandpasta zit zoals je zegt 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vergelijk het er ook niet mee, ik bedoelde meer dat als je ziet welke gevaarlijke stoffen in tandpasta zitten, dan valt baking soda nog wel mee. Maar bedankt voor de tip!

   | Reageer op deze reactie
 32. Pingback: Hippievoer: Kiemgroenten | IKBENIRISNIET
 33. Pingback: Shoplog: Groentethee en zeewier | IKBENIRISNIET
Back to Top