Shoplog: Dit koop ik als ik ga winkelen

SHOPLOG! Mijn shoplogs zijn altijd zo saai, er zitten nog net geen breinaalden tussen mijn aankopen. Ik ben echt een oma, hoor. Niet dat dat erg is, ik omarm mijn innerlijke oma. Ik houd gewoon niet zo van intens winkelen. Ik was altijd wel erg van de impulsaankopen maar dat heb ik met veel moeite af kunnen leren. Het scheelt ook wel dat ik liever geen dingen koop waar ik niet achter sta, dus veel producten zoals kleding (slechte arbeidsomstandigheden) en make-up (dierproeven) vallen al af. Hartstikke handig voor mijn portemonnee. Waar ik wel helemaal los in ga is het kopen van eten, oeps. Ik zou zo een heel maandsalaris in één keer bij de Ekoplaza uit kunnen geven. Als ik een maandsalaris zou hebben that is.

eco shoplog

Ecologische meuk

Oh ik houd zo van ecologische meuk. Zo noemt Steve het als ik weer met een tas aan overpriced spul thuis kom. “Kijk! Biologische thee in de smaak van groente! Was maar 4 euro!” en Steve rolt weer met zijn ogen. Ik vind het gewoon zo leuk om allemaal gekke, nieuwe dingen te proberen. Mijn lievelingswinkels zijn De Tuinen, Dille & Kamille, HEMA, schattige theewinkeltjes, Ekoplaza en van die kleine winkeltjes die naar wierrook ruiken en waar je allemaal verschillende soorten stenen en helende armbandjes kan kopen. Ik ben daar te nuchter voor om daar in te geloven, maar ik vind al die spulletjes geweldig. Maar ik dwaal weer af, want ik wilde alleen even snel laten zien wat ik had gekocht een paar dagen geleden.

Zelf tandpasta maken

baking soda

Ik kocht baking soda (1,50 euro) en zout (0,30 euro) bij de Toko. Baking soda is onwijs handig om in huis te hebben, ik gebruik het voor veel verschillende dingen, onder andere het maken van schoonmaakmiddel. Deze keer wil ik zelf tandpasta gaan maken omdat dit budgetvriendelijker en natuurlijker is dan normale tubes tandpasta. Als het een succes wordt, zal ik er uiteraard nog over bloggen.

Dierproefvrije deodorant

dr hauschka deodorant

Sinds ik ben overgestapt op enkel dierproefvrije merken heb ik de perfecte deodorant nog niet gevonden. Ik kocht deze deodorant van Dr. Hauschka (11,95 euro) bij Ekoplaza en ik hoop dat deze goed werkt. Ik gebruik hem nu een paar dagen dus ik kan er nog niet veel over zeggen, maar tot nu toe bevalt het goed. Mocht het de holy grail van de verantwoorde deo’s zijn dan volgt een review snel.

Thee en een koekje

ekoplaza thee

Bij Ekoplaza kocht ik ook Yogi Tea (2,99 euro) en Hari Tea (3,99 euro), met een Raw Bite (1,95 euro) voor erbij. Die repen zijn nogal prijzig, maar ze zijn zo lekker. Ze vullen ook goed, dus ze zijn het qua prijs ook wel waard. Ik neem ze altijd mee naar tentamens, ideaal! Heb je mijn blogpost over deze ‘zweefthee’ gelezen? Ik ben zo’n fan van die thee! Ik had een box met verschillende smaakjes en kwam tot de conclusie dat de chocolade- en ‘life in balance’-smaak het lekkerste zijn. Helaas verkocht Ekoplaza de chocoladesmaak niet, dus ging ik voor een ander merk. Deze smaakt toch iets minder lekker helaas, maar nog steeds prima, hoor.

Zaadjes kiemen

kiemgroente

Elke keer als ik bij Dille & Kamille kwam stond ik met dit kiemschaaltje (6,95 euro) in mijn handen. Nu besloot ik toch maar om hem mee te nemen, want ik vind het altijd zo leuk om zaadjes uit te zien komen. Ik ging voor basilicumkers (2,25 euro) De kiemgroente kan je door een salade doen. Net als de pompoenpitten (2,75 euro) die ik kocht bij Ekoplaza, door een recept met pompoenpitten uit Supersalades heb ik deze pitten herontdekt en doe ik ze overal doorheen.

En toen was ik weer te lang in de stad geweest en ging mijn hoofd in error modus en kreeg ik migraine, maar hé ik heb in ieder geval weer leuke dingen gekocht!

Back to Top