Discovered Marketplace voor handgemaakte producten

Discovered is een soort van Marktplaats, alleen dan voor handgemaakte producten vanuit de hele wereld. De ambachtsman/vrouw biedt het product aan en jij koopt het direct van degene over. Er staan geen grote bedrijven tussen die het grootste deel van de opbrengst opeisen, zoals vaak het geval is, maar het geld gaat gewoon eerlijk naar de maker.

“We believe people will improve their lives through business if they can. That’s why we offer artisans the tools they need to connect to a global audience online. By cutting out the middlemen, we create more income & work.”

discovered shop

Discovered marketplace

Discovered staat vol met unieke handgemaakte producten met een mooi verhaal er achter. Op dit moment kan je er producten vinden uit: India, Indonesië, Kenia, Marokko, Zuid Afrika en Mexico. Normaal vind je deze mooie producten alleen als je op reis gaat naar deze verre oorden en op markten rondkijkt. Discovered zorgt ervoor dat de mensen hun producten ook online kunnen aanbieden. Door middel van scouts zorgen ze ervoor dat alleen mooie kwaliteitsproducten online komen te staan. Erg leuk dat je het product direct van de maker koopt, en nog leuker is dat je ook met de maker kan communiceren, als je bijvoorbeeld iets wilt laten maken naar jouw smaak.

“Every purchase makes a direct difference. That’s the beauty of Discovered.”

Handgemaakte producten

Ik heb een paar producten op de website uitgezocht die ik zelf erg mooi vind:

discovered marketplace

1. Beschilderd dienblad 2. Handgemaakte theepot uit India 3. Handgeweven shawl van zijde (de rups wordt niet gedood bij de productie ervan) 4. Laptop sleeve gemaakt van gerecycelde cementzakken.

Ik vind het zo’n mooi initiatief, ook ontzettend mooie producten trouwens. Ik vind vooral de handgemaakte producten van Mrinalika Jain fantastisch. Al die dienbladen en theeketels in vrolijke kleurtjes en met mooie beschilderingen, zo knap gemaakt. Ze doet er soms een week over om één product te schilderen! En kijk deze lieve konijnenknuffeltjes, gemaakt door een groep vrouwen in Zuid-Afrika. Geweldig!

Notitieboekje

Op dit moment heb ik al een mooi handgemaakt notitieboekje van Discovered in mijn bezit, ook een leuk begin. Dankjewel, Discovered. Ik kan jullie mooie werk alleen maar toejuichen.

Discovered marketplace Discovered marketplace Discovered marketplace

De handgemaakte spullen shop je op discovered.us

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top