Discovered Marketplace voor handgemaakte producten

Discovered is een soort van Marktplaats, alleen dan voor handgemaakte producten vanuit de hele wereld. De ambachtsman/vrouw biedt het product aan en jij koopt het direct van degene over. Er staan geen grote bedrijven tussen die het grootste deel van de opbrengst opeisen, zoals vaak het geval is, maar het geld gaat gewoon eerlijk naar de maker.

“We believe people will improve their lives through business if they can. That’s why we offer artisans the tools they need to connect to a global audience online. By cutting out the middlemen, we create more income & work.”

discovered shop

Discovered marketplace

Discovered staat vol met unieke handgemaakte producten met een mooi verhaal er achter. Op dit moment kan je er producten vinden uit: India, Indonesië, Kenia, Marokko, Zuid Afrika en Mexico. Normaal vind je deze mooie producten alleen als je op reis gaat naar deze verre oorden en op markten rondkijkt. Discovered zorgt ervoor dat de mensen hun producten ook online kunnen aanbieden. Door middel van scouts zorgen ze ervoor dat alleen mooie kwaliteitsproducten online komen te staan. Erg leuk dat je het product direct van de maker koopt, en nog leuker is dat je ook met de maker kan communiceren, als je bijvoorbeeld iets wilt laten maken naar jouw smaak.

“Every purchase makes a direct difference. That’s the beauty of Discovered.”

Handgemaakte producten

Ik heb een paar producten op de website uitgezocht die ik zelf erg mooi vind:

discovered marketplace

1. Beschilderd dienblad 2. Handgemaakte theepot uit India 3. Handgeweven shawl van zijde (de rups wordt niet gedood bij de productie ervan) 4. Laptop sleeve gemaakt van gerecycelde cementzakken.

Ik vind het zo’n mooi initiatief, ook ontzettend mooie producten trouwens. Ik vind vooral de handgemaakte producten van Mrinalika Jain fantastisch. Al die dienbladen en theeketels in vrolijke kleurtjes en met mooie beschilderingen, zo knap gemaakt. Ze doet er soms een week over om één product te schilderen! En kijk deze lieve konijnenknuffeltjes, gemaakt door een groep vrouwen in Zuid-Afrika. Geweldig!

Notitieboekje

Op dit moment heb ik al een mooi handgemaakt notitieboekje van Discovered in mijn bezit, ook een leuk begin. Dankjewel, Discovered. Ik kan jullie mooie werk alleen maar toejuichen.

Discovered marketplace Discovered marketplace Discovered marketplace

De handgemaakte spullen shop je op discovered.us

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties op “Discovered Marketplace voor handgemaakte producten

 1. Lauriëtte schreef:

  Hmm. Doet me heel erg denken aan Etsy! Volgens mij zitten er niet veel verschillen tussen, behalve dat Discovered de regie heeft over de producten. Toch? Die laptopsleeve is tof! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. AMber schreef:

   Discovered lijkt inderdaad op Etsy alleen verkopen uitsluitend artisans uit opkomende landen hier hun producten. Discovered is een marktplaats dus de regie ligt bij de makers 🙂

   | Reageer op deze reactie
 2. Liliane schreef:

  Oh wat een mooie spulletjes! én met een goed verhaal erachter dus dat maakt het nog leuker!
  Die theepotten van Mrinalika Jain zijn prachtig. Ik vermoed dat er daar wel eentje van in mijn huis komt te staan 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Marijke schreef:

  Dat notitieboekje is zo gaaf he?!

  Ik heb hem ook, maar hij is nog steeds ongebruikt omdat ik het zo zonde vind er in te schrijven 😉

  | Reageer op deze reactie
 4. Tisha schreef:

  Ik moest ook gelijk aan Etsy denken! Wat een leuke site, en ook echt een goed doel!

  | Reageer op deze reactie
 5. Tanja schreef:

  Echt een supertoffe site! Zo veel mooie dingen, maar de loving birds hanger van Priyo Salim is onderweg ^_^ yay!

  | Reageer op deze reactie
 6. Noelle schreef:

  Wat een goed idee 🙂 Ontzettend mooie spullen met een goed verhaal erachter. Lijkt op Etsy maar dan nog net wat beter voor de wereld 😉 (al support ik Etsy verkopers ook ten zeerste, die website staat ook vol met de mooiste producten)

  | Reageer op deze reactie
Back to Top