Recept: Breakfast Smoothie

Havermout in een smoothie, daar was ik zelf nog nooit opgekomen. Lin had het in haar smoothie zitten, dus ik moest het ook proberen. Lekker! Het zorgt er voor dat je smoothie net wat meer vult.

recept ontbijt smoothie

Ingrediënten voor 600 ml. / 2 smoothies:

rood_hartje 1/2 cup biologische yoghurt / sojayoghurt
rood_hartje 1/2 cup plantaardige melk (bijvoorbeeld sojamelk, amandelmelk, etc.)
rood_hartje 1/2 cup aardbeien
rood_hartje 1/2 cup blauwe bessen
rood_hartje 1/4 cup havermout
rood_hartje 1 banaan
rood_hartje 1 el honing / agavesiroop

Bereiding:

Mix alles met behulp van een blender of keukenmachine. Met een staafmixer zou ook nog kunnen als je geen blender hebt. Easy!

recept ontbijt smoothie

recept ontbijt smoothie

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

34 reacties op “Recept: Breakfast Smoothie

 1. Nanda

  Lekker! Drink vaak smoothies als ontbijt, al moet ik wel bekennen dat ik daar niet een hele ochtend op vooruit kan.

 2. Ik heb 1x eerder havermout in mijn smoothie gedaan en dat vond ik niet zo’n succes! Maar misschien dat het in combinatie met deze ingrediënten wel lekker is!

 3. Sytske

  Wij maken dit regelmatig als ontbijt, meestal niet met ook nog yoghurt erin want hij is vaak al dik genoeg zonder. Ik mik er gewoon het fruit in dat we in huis hebben (wel altijd banaan), sojamelk, havermout en ik doe er vaak ook lijnzaad door. Vermoedt ook dat ik wel meer dan 1/4 cup havermout erdoor gooi, gaat eigenlijk altijd op gevoel 😀
  Ik vind het wel het ideale ontbijt, en met een tussndoortje rond 10 uur red ik het prima tot de lunch.

 4. Anne

  Volgens mij hebben wij serieus alle ingrediënten in huis liggen, yum! 🙂 Ik gooi heel vaak havermout door m’n smoothie, inderdaad omdat het dan bij mij in ieder geval wat langer vult en ik niet na een uur weer honger heb!

 5. Lekker! Je kunt ook op het laatst wat cruesli kort mee laten draaien, dan heb je ook nog meer crunch erin 🙂 Vond ik altijd een succes toen ik nog niet glutenvrij at.

  • marjon

   ik heb al een tijd de glutenvrije cruesli van lieke is vrij.ik vind deze erg lekker

 6. Ik krijg bijna de neiging om eens havermout in huis te gaan halen (anders dan voor tegen de jeuk bij waterpokken). Maar mag het alsjeblieft ook met gewone melk 😛

  • iris

   Haha, dat mag hoor! 😉 Ik heb zelf nogal een afkeer jegens melk, qua smaak, dierenwelzijn en ook omdat het niet per sé gezond is. Dus vandaar dat ik het zelf nooit in huis heb en nooit in recepten gebruik. Maar als jij dat lekkerder vindt, moet je dat gewoon doen natuurlijk 😀

 7. Havermout werkt goed inderdaad! Ik voeg ook altijd zaden en pitten toe voor nog meer ‘body’. Ik heb nog nooit een (soja)yoghurt smoothie gehad.. ook maar eens proberen! Klinkt als een lekker recept!

 8. Pauline

  Ik ben gek op zelfgemaakte smoothies! Ik heb al heel lang gehoord dat havermout heel erg lekker is in een smoothie en dat het goed vult. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd, waarom weet ik niet.. Word nu dus eens tijd haha! Ik weet in ieder geval al wat ik ga maken morgen bij het ontbijt..

  Liefs,
  Pauline

 9. Karlijn

  Het ziet er lekker uit maar ’s ochtends krijg ik bijna geen drinken met een smaak weg dus voor mij wordt het een lunchsmoothie 😉

  • iris

   Dat mag ook! 😉 Ik had hem laatst ook als lunch / tussendoortje, mjam.

 10. Jacqueline

  Als je de banaan er bevroren in doet wordt je smoothie nog romiger!!!
  Het is maar een tip 🙂

 11. Jasmijn

  Niet persé over het artikel, maar meer voor na het recept, ik kwam het net tegen in een youtube filmpje: om je blender schoon te maken: gewoon een beetje water en wat afwasmiddel in de blender en dan blenden! Zooo simpel!

  Jasmijn

 12. Yvon

  Dat doe ik regelmatig, zonder red ik het echt niet op een smoothie de hele ochtend.
  En aardbeitjes, al zo lang niet gehad! Jum.

 13. Dit maakte ik vaak tijdens de examenperiode… Het zorgt voor een vlotte, stevige start én je kan het opdrinken tijdens het leren: win-win! Met verse mango is hij ook erg lekker, al kies ik vaker voor diepvriesfruit; zo lekker fris dat je meteen wakker bent 🙂

 14. Sanne

  Vaak doe ik ’s avonds al de havermout/chia/lijnzaadmix met kokosmelk in een bakje, dan kan de havermout weken en dat schijnt beter te zij . In de ochtend blender ik het dan met bevroren fruit, yoghurt en nog een scheut kokosmelk. Heerlijk! En eerlijk gezegd et enige ontbijt dat ik vroeg weg krijg.

 15. Pingback: Instagram diary: augustus 2014 | Chit Chat