De leukste canvas tassen

Als je kijkt naar de makkelijkste groene tips waar je op de lange termijn veel aan hebt, kom je meestal uit op 1) je eigen flesje met kraanwater vullen, 2) minder vlees eten en 3) geen plastic tasjes van de winkel meenemen door je eigen tas mee te nemen. Dat eerste is al vaak ter sprake gekomen hier, want ik review wel eens drinkflessen. Het tweede uiteraard ook, want elke meat free monday deel ik een vega of vegan recept. Op naar de tasjes. Want i love me some tasjes. Ik heb het niet over Dior of Chanel, anders was dit wel een fashion blog, ik bedoel van die makkelijke canvas tassen waar je lekker veel spullen in kwijt kan.

leuke canvas tassen

Het plastic tasje is zó vorig jaar

Gelukkig doen winkels ook steeds meer hun best om het aantal plastictasjes terug te dringen. Deze tasjes worden vaak maar één keer voor een korte tijd gebruikt, maar het duurt een eeuwigheid voordat het plastic is afgebroken. Waardoor onze zeeën vol zitten met vuilnishopen van plastic, van de plastic soep heb je vast wel eens gehoord. Bij De Tuinen krijg je al een poos niet meer automatisch een tasje bij je aankoop. Wil je deze wel, dan betaal je daar extra voor en krijg je een papieren tasje. Een goede zaak! Ook las ik dat de Zeeman met iets moois bezig is: statiegeldtassen. Wanneer je een tas nodig hebt voor je aankopen, betaal je 0,99 euro en wanneer je de tas weer inlevert krijg je je euro terug. Alles om de uitgave van onnodige plastic tasjes terug te dringen en om mensen te motiveren hun eigen tas mee te nemen. Fantastisch vind ik dat, want ik erger mij groen en geel wanneer mijn aankopen abrupt in een plastic tasje worden gegooid en ik niet eens tijd heb om aan te geven dat ik helemaal geen tasje wil. Gelukkig gebeurt dat niet zoveel meer. Wat ik mij trouwens ook afvraag; of het uitmaakt op welke manier de winkelier vraagt of de klant een tas wil. Ik denk dat als ze vragen “Gaat het zo mee?” in plaats van “Wilt u daar een tasje bij?” veel meer mensen de spullen in hun eigen tas proppen! Zou ik daar mijn bachelor scriptie over mogen schrijven aankomend collegejaar?

ootd3

Statement bag

Mijn lievelingstas is een shopper van Lush. Deze had de moeder van Steve voor mij meegenomen, zo lief! Want de tas past perfect bij mij, er staan niet alleen konijnen op, maar ook de slogan fighting animal testing. Ik gebruik deze tas het meest, want er kunnen veel spullen in en aan de binnenkant zit een handig insteekzakje voor mijn telefoon. Er zit een button op met een schattig vosje erop waar ‘Don’t wear my friend’ opstaat. Ik voel me al een echte dierenactiviste. Verder heb ik nog een simpel canvas tasje met hipster print en handgemaakte hippietas die ik op de Local Sunday Market kocht.

De leukste tassen

Ik heb de leukste tassen voor jullie op een rijtje gezet:

leuke canvas tassen

geel_hartje 1. Geweldige tas van ByBean, omdat je je tas nooit moet vergeten – 8,95 euro
geel_hartje 2. Tas met mooie quote, handgemaakt in Nepal, uit de Sukha webshop – 19,95 euro
geel_hartje 3. Mijn lievelingstas van Lush – 12,50 euro
geel_hartje 4. Karl Who? Ik wilde zeggen dat dit wel wat voor mij is omdat ik geen verstand heb van fashion designers, maar ik realiseer mij net dat ik een Lagerfeld op mijn neus heb (per ongeluk, dat was gewoon de mooiste bril, ik heb een dure smaak blijkbaar) – 65 euro
geel_hartje 5. Deze tas staat hoog op mijn wish list sinds ik hem tegen kwam in Utrecht – 35 pond

Als je liever met je designer bag over straat gaat dan met een simpel tasje, heb je ook van die handige kleine opvouwbare tasjes die je in je tas mee kan nemen. Zelf heb ik ook zo’n mini-tasje, maar op de een of andere manier zit ‘ie altijd in een andere tas als ik hem goed kan gebruiken. Misschien dan gewoon één aanschaffen voor elke tas die je hebt, om dat probleem te voorkomen!

Zeg jij al nee tegen plastic tasjes?

Back to Top