Recept: Vegan brownies met pecannoten

Jamie Oliver tweette een recept voor vegan brownies. Normaal waag ik mij niet zo snel aan zoete gerechten die de oven in moeten, want negen van de tien keer mislukken ze, maar dit recept leek mij behoorlijk fool proof. En inderdaad, het is gelukt! En als ik dit kan maken, kan iedereen het. Ik deel het recept daarom graag met jullie. Deze brownies zijn goddelijk!

recept vegan brownies

Ingrediënten voor ongeveer 16 brownies:

rood_hartje 5 el zonnebloemolie (ik gebruikte raapzaadolie)
rood_hartje 200 g pure chocolade
rood_hartje 170 g zelfrijzend bakmeel
rood_hartje 3 tl cacaopoeder
rood_hartje 180 g suiker
rood_hartje zeezout
rood_hartje 1 vanillestokje
rood_hartje 230 ml ongezoete sojamelk
rood_hartje 200 g pecannoten (ik gebruikte 100 g want pecannoten zijn duurr!)

brownie recept

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik voor brownies in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier. Een beetje dubbelop lijkt mij dat, maar Jamie zal het wel weten.

2. Laat een laagje water in een ban borrelen en plaats er een hittebestendige schaal op, breek hier 150 gram van de chocolade in en laat het smelten. (Ik had niet goed gelezen en smolt alle chocolade, maar dan wordt het ook lekker hoor!)

3. Pak een grote schaal en doe hier al zevend het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder in. Het zeven is belangrijk om klonten in het beslag te voorkomen. Roer er de suiker en een snufje zeezout door. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap de zaadjes eruit met de botte kant van een mes, doe dit ook in de schaal. (Het stokje dat je overhoudt kan je in een pot suiker bewaren zodat je vanillesuiker krijgt.) En roer er tenslotte ook de olie, sojamelk en gesmolten chocolade door.

4. Hak de rest van de chocolade en het meeste van de pecannoten grof, voeg dit toe aan het beslag. Giet het beslag in een bakblik en strooi er de rest van de pecannoten over.

5. Plaats het bakblik met het beslag in de oven voor 20 – 25 minuten. De buitenkant moet gaar zijn maar binnenkant lekker klef.

6. Haal het bakblik uit de oven en laat even vijf minuten staan. Haal het uit het bakblik en zet op een rooster om verder af te koelen. Maar ze zijn het lekkerst als je ze eet terwijl ze nog een beetje warm zijn, hmm..

En dan nu met plaatjes:

brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownies

Eet smakelijk!

Bron recept: Vegan chocolate brownies by Jamie Oliver.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

45 reacties op “Recept: Vegan brownies met pecannoten

  1. Saskia

    Hoe controleer je of ze nog goed klef zijn van binnen? Lukt mij nooit! En dan worden ze gewoon heel droog :(. Zien er trouwens awesome uit.

    • iris

      Ik heb geen idee, ik haalde ze na 20 minuten ongeveer uit de oven toen waren ze wonder boven wonder perfect :p

    • Jenn

      Door een breinaald of mes er in te steken en er weer uit te halen. Als er echt beslag aan blijft kleven dan moeten ze nog even, en anders zijn ze gaar.

      • Fender

        Een tandenstoker of sateprikker kan je ook gebruiken. 😀

  2. Irena

    Oooh, die zien er zo zalig uit! en hoe meer chocolade, hoe meer vreugde 😉 Ik ga die brownies ook eens maken in de loop van deze week!

  3. Michelle

    Ik wilde ze al gaan maken, en door jouw leuke recept al helemaal!

  4. Gwen

    Ze zien er heerlijk uit! Ik ben niet zo’n fan van sojamelk dus ik denk dat ik dit eens ga proberen met amandelmelk. Hopelijk wordt het dan geen vegan faalbrowniesoep ;).

    • iris

      Haha browniesoep klinkt anders best lekker! 😉 Maar ik denk niet dat het veel uitmaakt welke melksoort je gebruikt, komt vast goed! 😀

  5. Ooohh zalig! Dat ga ik eens proberen (en dan een groot deel gauw invriezen zodat niet de hele bak in één keer opeens verdwenen is 😛 )

  6. Sas

    Och chocola. Brownies.

    Dankje.

    Nu heb ik honger en ik heb geen brownies :'(

  7. Danielle

    Oeh dit recept gaat op de planning voor volgend weekend!

  8. Kelly

    Mmm dat ziet er superlekker uit met die pecannoten! Noten & chocolade blijven een goddelijke combinatie!

  9. Yvette

    Zojuist het bakblik in de oven geschoven, ben benieuwd of ze bij mij ook zo goed lukken 🙂

  10. Karlijn

    De laatste keer dat ik brownies maakte, was ik vergeten dat ze in de oven stonden. 10 minuutjes waren het maar je kon er een ruit mee ingooien, zo hard waren ze geworden 😛

  11. Becky

    Oeh, die zien er geweldig uit! Ik vind Jamie zo leuk, echt super dat hij nu ook meer aandacht op veganisme legt 🙂

  12. Pingback: Recept: Brownies met witte chocolade en frambozen | IKBENIRISNIET

  13. Sonja

    Helaas zijn deze brownies hiet helemaal vegan. In de chocolade zit meestal ook melk of melkpoeder…

    • iris

      Pure chocolade is meestal vegan, even de ingredientenlijst checken en het komt allemaal goed! Mijn aanraders zijn Tony Chocolonely puur of Albert Heijn puur&eerlijk extra puur.

  14. Pingback: Mijn lievelingsrecepten voor iets zoets | IKBENIRISNIET

  15. Lilian

    Ik heb deze 1.5 week geleden gemaakt en dat was een groot succes! Had hem meegenomen naar m’n werk en hij was in no time op! Hij staat voor vanavond weer op de planning zodat ik m’n familie er van ’t weekend mee kan verwennen 🙂 Thanks for sharing!

    • carla weis

      Hallo Iris,

      Ik heb je brownies afgelopen maandag gemaakt. Ze zijn erg goed gelukt, ook dankzij jouw opmerking dat niet alle chocola gesmolten moest worden, maar dat er nog 50 gram in stukjes doorheen gaat.
      Ze waren lekker smeuig. Voor herhaling vatbaar.

      Groetjes van Carla

  16. carla weis

    Ik heb deze brownies nu voor de tweede keer gemaakt.
    Heerlijk! En dat vinden mijn vriendinnen ook.

    Dank!

    Carla

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten