Recept: Vegan brownies met pecannoten

Jamie Oliver tweette een recept voor vegan brownies. Normaal waag ik mij niet zo snel aan zoete gerechten die de oven in moeten, want negen van de tien keer mislukken ze, maar dit recept leek mij behoorlijk fool proof. En inderdaad, het is gelukt! En als ik dit kan maken, kan iedereen het. Ik deel het recept daarom graag met jullie. Deze brownies zijn goddelijk!

recept vegan brownies

Ingrediënten voor ongeveer 16 brownies:

rood_hartje 5 el zonnebloemolie (ik gebruikte raapzaadolie)
rood_hartje 200 g pure chocolade
rood_hartje 170 g zelfrijzend bakmeel
rood_hartje 3 tl cacaopoeder
rood_hartje 180 g suiker
rood_hartje zeezout
rood_hartje 1 vanillestokje
rood_hartje 230 ml ongezoete sojamelk
rood_hartje 200 g pecannoten (ik gebruikte 100 g want pecannoten zijn duurr!)

brownie recept

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik voor brownies in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier. Een beetje dubbelop lijkt mij dat, maar Jamie zal het wel weten.

2. Laat een laagje water in een ban borrelen en plaats er een hittebestendige schaal op, breek hier 150 gram van de chocolade in en laat het smelten. (Ik had niet goed gelezen en smolt alle chocolade, maar dan wordt het ook lekker hoor!)

3. Pak een grote schaal en doe hier al zevend het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder in. Het zeven is belangrijk om klonten in het beslag te voorkomen. Roer er de suiker en een snufje zeezout door. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap de zaadjes eruit met de botte kant van een mes, doe dit ook in de schaal. (Het stokje dat je overhoudt kan je in een pot suiker bewaren zodat je vanillesuiker krijgt.) En roer er tenslotte ook de olie, sojamelk en gesmolten chocolade door.

4. Hak de rest van de chocolade en het meeste van de pecannoten grof, voeg dit toe aan het beslag. Giet het beslag in een bakblik en strooi er de rest van de pecannoten over.

5. Plaats het bakblik met het beslag in de oven voor 20 – 25 minuten. De buitenkant moet gaar zijn maar binnenkant lekker klef.

6. Haal het bakblik uit de oven en laat even vijf minuten staan. Haal het uit het bakblik en zet op een rooster om verder af te koelen. Maar ze zijn het lekkerst als je ze eet terwijl ze nog een beetje warm zijn, hmm..

En dan nu met plaatjes:

brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownie recept brownies

Eet smakelijk!

Bron recept: Vegan chocolate brownies by Jamie Oliver.

Back to Top