De woonkamer metamorfose

In deze blogpost gaf ik jullie een house tour in ons pitoreske anti-kraak stulpje gelegen in een volksbuurt waar altijd wat te beleven is. Over drie en een half jaar wordt deze hele wijk platgegooid, maar tot die tijd zitten wij hier tussen de alcoholisten, balkonschreeuwers en mensen met wietplanten voor hun ramen. Het is goed voor de sociale ontwikkeling houd ik mij maar voor; in aanraking komen met verschillende mensen uit alle lagen van de samenleving, enzo. Om voor het leed, dat wonen in een ghetto heet, te compenseren wil ik graag een gezellig en leuk ingericht huis. Vorige week begonnen we met onze woonkamer.

woonkamer inrichten

Kringloopmeuk

Ik houd van prulletjes, frummelaria en hebbedingen. Zie mijn vorige studio bijvoorbeeld, het stond volgestouwd met allemaal leuke spullen die ik op rommelmarkten en in kringloopwinkels vond. Ook het huidige huis begon steeds meer op een museum te lijken, maar wel een heel rommelig en druk museum. Ik was er wel een beetje klaar mee. Het is jammer dat ik geen voor-foto’s heb gemaakt, bedenk ik mij nu! Want het verschil is best groot. We hingen schilderijtjes op, kochten een eettafel en een TV-meubel en haalden vooral een hoop onnodige spullen uit de woonkamer. Het is nu een soort van vintage / IKEA mix geworden, ik vind het wel leuk zo. Hier een aantal foto’s van hoe het er nu uit ziet, want het is altijd leuk om bij mensen binnen te kijken, toch?

Sfeerimpressie

woonkamer inrichten
It’s so pretty! Ik ben erg blij met de leuke prints aan de muur, dit moeten er in de loop der tijd nog meer worden. Ook houd ik van onze bank, die zit zo lekker, we vonden hem op Marktplaats.
woonkamer inrichten
Dit naaikastje kocht ik eens voor 5 euro op een rommelmarkt in Roombeek, score!
woonkamer inrichten
Het meest blij ben ik met onze nieuwe eettafel van bamboe. Hij kan aan beide kanten uitgeklapt worden, superhandig. Eindelijk aan een tafel eten in plaats van met het bord op schoot! Gewoon van IKEA trouwens, uit de PS 2012 collectie.
woonkamer inrichten
Mijn nijnie-lamp, één van de leukste dingen die ik ooit kocht.
woonkamer inrichten
En mijn echte nijnie! Sinds deze week is ze verhuisd naar binnen en dat is zó gezellig.
woonkamer inrichten
Dit is nijnie’s nieuwe slaapkamer inclusief toilet. Soms denkt ze dat onze bank ook haar toilet is, dat is een beetje jammer. Gelukkig is ze heel schattig.
woonkamer inrichten
Het hoekje van Steve. In het begin stond mijn laptop er naast, maar ik kon mij niet goed concentreren in de woonkamer dus daarom heb ik nu mijn eigen werkplek boven.

Wishlist

Het enige dat ik nog graag wil, is een ander vloerkleed. Een vloerkleed met veel wit erin is gewoon echt niet handig in ons huis, het ding is zo vies. Ik hoop ooit een mooi Perzisch tapijt bij een kringloop te vinden. En wat ik al heel-heel lang wil zijn twee van die leuke Eames kuipstoeltjes met een metalen frame (Karin van Eénig Wonen heeft ze ook, zo leuk!). Verder ben ik wel tevreden wat de woonkamer betreft. Ik wil nu alleen ook graag alle andere ruimtes in ons huis een metamorfose geven, maar dat weet Steve nog niet.

Dat was de tour door onze woonkamer! Wat vinden jullie ervan?

Back to Top