Filmtips XXIII

Dit waren de vijf mooiste en leukste films die ik in augustus zag:

film tracks

Tracks (2013) – Pràchtige film! Dit zijn de films die ik het liefst zie; een mooi en simpel verhaal dat zonder al te veel poespas is uitgewerkt met mooie beelden. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson die op 27 jarige leeftijd meer dan 2700 kilometer door de woestijnen van Australië trekt met haar kamelen en hond. Robyn wordt gespeeld door Mia Wasikowska, ik vind haar echt een geweldige actrice. Als je van dit soort films houdt dan is The Way (2010) ook een aanrader. Hier vind je de trailer.

film world greatest dad

World’s Greatest Dad (2009) – Ik had World’s Greatest Dad al eens eerder gezien en ik was er toen al door verrast. Ik verwachte een simpele comedyfilm, maar het is meer een dramafilm. Ik had de beschrijving van de film niet gelezen, en ik denk dat het ook mooier om te zien is als je dat niet doet, dus ik zal niets spoilen. Nu Robin Williams er niet meer is, keek ik met andere ogen naar deze film en vond ik het extra verdrietig. Samen met What Dreams May Come (1998) vind ik dit één van de beste films van Robin Williams. Een bekende quote van hem komt uit deze film: “I used to think the worst thing in life was to end up all alone. It’s not. The worst thing in life is ending up with people who make you feel all alone.”

film brothers

Brothers (2009) – Deze film stond al 300 jaar op mijn watchlist, maar ik kwam er maar niet aan toe om hem te kijken, de beschrijving trok mij niet zo. Ilse raadde de film aan waardoor ik hem toch besloot te kijken en ik was er erg van onder de indruk. Een mooie film met heftige scènes. Het enige minpuntje vind ik dat Tobey Maguire erin speelt, daar heb ik helemaal niets mee. Brothers vertelt het verhaal van een marinier die zijn leven goed voor elkaar heeft en plotseling verdwijnt in Afghanistan, zijn broer die er een beetje een zooitje van had gemaakt en net uit de gevangenis is, zorgt ondertussen voor zijn gezin. In de trailer zitten veel spoilers dus die zou ik niet kijken als je de film wilt zien.

film mud

Mud (2012) – We keken deze film zonder ondertiteling en door het accent van de personages uit de film kon ik sommige stukken nauwelijks volgen, dat was een beetje vervelend. Maar verder vond ik het wel een goede film. Twee jongens vinden een boot in een boom en komen erachter dat iemand erin woont. Ze ontmoeten Mud, gespeeld door Matthew McConaughey, hij wordt gezocht door de politie. De jongens helpen hem om weer samen te komen met zijn grote liefde. Bekijk hier de trailer.

film horton hears a who

Horton Hears a Who! (2008) – Wat een onwijs schattige film. Dit is eigenlijk een kinderfilm, maar ik heb me er zo goed mee vermaakt. Ik lag op de bank met een dekentje en Bunny von D, had een paar kaarsjes aan en dronk kopjes thee. Ik werd er helemaal zen en vrolijk van. Zie hier de trailer, echt heel leuk! Hij is te zien op Netflix.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top