Recept: Roze hummus van rode bieten

Ik gooi lekker laat nog even een blogpost online voor vandaag, want ik wil deze hummus die ik net maakte niet aan jullie voorbij laten gaan. Zo makkelijk om te maken en zo lekker! Je kan het gebruiken als broodbeleg maar ook als dip voor bij Turks brood en groente. En al was het niet zo lekker, dan zou ik het alleen al maken voor de fantastisch roze kleur.

rode bieten hummus

Het ideale aan zelf hummus maken is dat je het helemaal kan aanpassen naar jouw smaak. Ik houd zelf erg veel van knoflook en citroensap, dus dan doe ik daar wat extra van in. Maar als je de smaak van sesam lekker vindt kan je er extra tahini aan toevoegen. Oja, ook een voordeel: het is veel goedkoper als je het zelf maakt.

Ingrediënten:

rood_hartje 250 gram gekookte rode bieten (mag ook uit een potje)
rood_hartje 240 gram gekookte kikkererwten (mag ook uit blik)
rood_hartje 1/2 knoflookteentje
rood_hartje 1/2 eetlepel tahini
rood_hartje 1/2 eetlepel citroensap
rood_hartje 1 eetlepel olijfolie
rood_hartje tijm
rood_hartje peper & zout
rood_hartje Extra: groente en/of brood om erbij te serveren

rode bieten hummus
Stap 1: gooi alle ingrediënten bij elkaar.
rode bieten hummus
Stap 2: pureer het. Eitje!

Bereiding:

1. Als je rode bieten/kikkererwten uit blik hebt, laat het dan eerst uitlekken. Spoel de kikkererwten even om. Hak de rode bieten in kleine stukjes, als deze nog niet gesneden zijn.

2. Doe de rode bieten, kikkererwten, knoflook, tahini, citroensap en olijfolie in een keukenmachine of pureer het met een staafmixer of blender. Voeg naar smaak peper, zout en tijm toe.

3. Dien op in een schaaltje met diverse groente om te dippen (denk aan wortel, paprika, komkommer). Of eet het op brood.

rode bieten hummus rode bieten hummus

Eet smakelijk!

Back to Top