Review: Rituals foaming shower oil

Aaaah, dit ruikt zo lekker! Ik houd van alle producten van Rituals, het ziet er allemaal zo luxe uit en het ruikt zo lekker. Ik koop er niet vaak iets van, want het is toch best aan de prijzige kant voor een student, maar als ik er iets koop dan voelt dat echt als een cadeautje. Net als deze foaming shower gel, wat een fijn spul.

rituals sakura spring review

Foaming shower oil

Deze verzorgende doucheolie verandert in schuim als het in aanraking komt met water en je het uitsmeert. Noem me maar saai, maar ik vind dat dus immens fascinerend. Doordat het een olie is in plaats van een standaard douchegel voedt het de huid veel beter. Het voelt ook zo luxe! Zo’n flesje foaming shower oil kost 8,50 euro en heeft een inhoud van 200 ml. Persoonlijk vind ik het daarom iets aan de prijzige kant voor dagelijks gebruik. Ik zie het echt als een luxe product, en niet als dagelijkse vervanging van mijn standaard douchegel.

rituals sakura spring review 3
Zo komt de douche olie uit het pompje..
rituals sakura spring review 3
.. en zo wordt het in combinatie met water. It’s magic!

Sakura Spring

Ik heb een paar producten van Rituals, onder andere uit de Hammam en Tao collectie. Ze ruiken beide zo lekker. Ik denk dat qua geur de Hamman-lijn mijn favoriet is, die ruikt wat kruidiger naar rozemarijn. De producten van Tao ruiken wat frisser; naar witte lotus en groene thee. Deze foaming shower gel uit de Sakura-lijn ruikt juist wat zoeter door kersenbloesem. Maar niet té zoet, want daar houd ik zelf niet van. Wel vind ik het jammer dat de geur niet lang blijft hangen na het douchen. Een medewerkster van de Rituals winkel zei dat ze daarom vaak nog een body mist uit dezelfde lijn gebruikte, zodat je de geur extra aanzet. Een goed cadeautje voor mijzelf als het gat in mijn bankrekening veroorzaakt door dure studieboeken weer een beetje is opgevuld.

rituals sakura spring review 3
De ingrediëntenlijst kan je ook hier vinden.

Rituals

Ik houd van Rituals! Ze horen zeker bij mijn favoriete dierproefvrije merken thuis. Samen met The Body Shop, Lush en HEMA. Rituals is aangesloten bij de vereniging Dierproefvrij en test alleen op vrijwilligers. Alle producten zijn geschikt voor vegetariërs, alleen sommige producten bevatten bijenwas of wolvet waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Het grootste deel van hun producten wordt gemaakt in Europa. Omdat ze sociale betrokkenheid belangrijk vinden, ondersteunen ze de Tiny Miracles Foundation. De Tiny Miracles Foundation richt zich op het doorbreken van de armoede cirkel in een kleine gemeenschap van 700 mensen in de sloppenwijken van Mumbai in India. Meer hier over kan je op de website van Rituals lezen.

Conclusie: Fijn product om mee te douchen, het voelt heel luxe. Ook leuk om cadeau te doen! Het enige nadeel is de prijs, maar zoals bij alle Rituals producten vind ik het de prijs zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Review: Rituals foaming shower oil

  1. iris schreef:

   Ik heb geen idee, dan zou je even naar de ingrediëntenlijst moeten kijken voor de zekerheid 🙂

   | Reageer op deze reactie
 1. iooon schreef:

  Het is prijzig maar die witte lijn van hun was de enige douche zooi waar ik niet kots en kotsmisselijk van werd toen ik aan wc-knuffelen deed in het begin van mn zwangerschap 😀

  | Reageer op deze reactie
 2. Emma schreef:

  Ah van deze lijn heb ik de scrub en de body mist! Dat laatste gebruik ik eigenlijk de laatste tijd gewoon als mijn dagelijkse parfum, ruikt zo lekker! <3
  Ik vind het eigenlijk ook wat te duur, maar had dit dus als cadeautje gehad 🙂 vind het inmiddels wel zo fijn dat als het op is ik het zelf zou gaan kopen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Nanda schreef:

  Klinkt als een fijne douchegel! Ik vind die foamers van rituals uit die metalen bussen ook altijd erg fijn, deze ken ik nog niet.
  Ik ga hem onthouden voor als mijn voorraadje op is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Karlijn schreef:

  Ik heb deze doucheolie op mijn verjaardag gekregen, zo fijn! En hij gaat best lang mee, ik gebruik hem zowaar elke dag en hij is nog steeds niet op 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Marion schreef:

  Shower foam oil. Dat hoor ik voor het eerst. Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Huplakee op het lijstje voor kerst!

  | Reageer op deze reactie
 6. Eva | Realitijd schreef:

  Ik heb echt een haat liefde verhouding met Rituals. Ik vind het fantastisch dat ze niet testen op dieren, maar de ingrediënten die ze in hun producten gebruiken laten voor mij echt de wensen over. Enorme hoeveelheden parfum en heb al vaak irritatie en droge huid gekregen door hun producten 🙁 de zonnebrand crème durfde ik zelfs niet te gebruiken omdat er zo veel parfum in zat

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat jammer! Rituals staat wel echt bekend om hun parfum inderdaad. Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar ik kan mij voorstellen dat het vervelend is 🙁

   | Reageer op deze reactie
 7. Kimberley schreef:

  Ben nog altijd zo benieuwd naar deze producten, lijkt me zo heerlijk! Moet toch maar een keer langs gaan. x

  | Reageer op deze reactie
 8. RACHEL schreef:

  Leuk artikel! Rituals is zo fijn inderdaad. Deze kende ik nog niet, maar ga ik snel ook een keer proberen.

  Inderdaad is Rituals wel wat duurder, daarom koop ik alleen wat als er een aanbieding is. Gelukkig hebben ze dat toch wel af en toe.

  Als ik bij Rituals werkte zou ik je die bodymist gratis toesturen als dank voor de reclame! Zeker omdat jij ook best kritisch bent, en alleen dierproefvrije producten gebruikt. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Sara schreef:

  Ik heb hem toevallig vorig weekend gekregen van iemand. Als dagelijks gebruiker van de foamers was ik iets minder enthousiast over de oil. Misschien omdat ik had verwacht dat hij net zoveel zou schuimen? In elk geval bij de foamers heb ik het gevoel dat 1 pompje al genoeg is voor mijn lichaam en bij de oil absoluut niet.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik hoorde van iemand anders ook al dat de foamers veel zuiniger in gebruik zijn, ik heb er zelf geen ervaring mee want ik ken alleen deze olie variant. De volgende keer neem ik zo’n foamer mee als deze douche olie op is 🙂

   | Reageer op deze reactie
 10. Marinke schreef:

  Wat grappig ik ben een stukje jonger en doe ook al alles peoefdiervrij als ik iets ga halen neem ik altijd een lijst mee wat wel en wat niet

  | Reageer op deze reactie
 11. Mirjam schreef:

  Ik heb de olie en de showerschuim gekregen was in eerste instantie erg enthousiast, maar kreeg naar een paar dagen douchen droge plekken op benen en hals en dacht er goed aan te doen om daar de olie op te smeren, noooooit doen!!! Ik sta in brand m’n hals is helemaal rood en erg pijnlijk ben nu aan het deppen met koude natte doek en heb het ingesmeerd met purol , waarschijnlijk te veel parfum echt voor mijn nooit meer!!!

  | Reageer op deze reactie
 12. Leonie schreef:

  WAARSCHUWING: RITUALS maakt geen natuurijke cosmetica. Het bevat onder andere een berucht chemisch ingrediënt:

  – Sodium Laureth Sulfate ofwel SLS

  Dit is een petrochemisch goedje wat ervoor zorgt dat iets lekker schuimt en het maakt grondig schoon. SLS reinigt zelfs zo sterk, dat het ook gebruikt wordt om garagevloeren te reinigen en motoren te ontvetten. Mocht je SLS googlen, dan vind je veel verontrustende onderzoeken die wijzen op negatieve effecten. SLS wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en kan zich ophopen in het hart, de lever, de longen en de hersenen. Toch wordt SLS nog steeds in de meeste schuimende reinigingsproducten toegepast – zelfs in sommige tandpasta’s.

  | Reageer op deze reactie
 13. Marieke schreef:

  De rituals producten zijn heerlijk, helaas reageert mijn huid ook met jeuk als ik het gebruik. Nog een aantal verpakkingen in gebruik. Ik ga het eens per week gebruiken en als dat ook nog te veel irritatie geeft dan Helaas pindakaas.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top