Review: Rituals foaming shower oil

Aaaah, dit ruikt zo lekker! Ik houd van alle producten van Rituals, het ziet er allemaal zo luxe uit en het ruikt zo lekker. Ik koop er niet vaak iets van, want het is toch best aan de prijzige kant voor een student, maar als ik er iets koop dan voelt dat echt als een cadeautje. Net als deze foaming shower gel, wat een fijn spul.

rituals sakura spring review

Foaming shower oil

Deze verzorgende doucheolie verandert in schuim als het in aanraking komt met water en je het uitsmeert. Noem me maar saai, maar ik vind dat dus immens fascinerend. Doordat het een olie is in plaats van een standaard douchegel voedt het de huid veel beter. Het voelt ook zo luxe! Zo’n flesje foaming shower oil kost 8,50 euro en heeft een inhoud van 200 ml. Persoonlijk vind ik het daarom iets aan de prijzige kant voor dagelijks gebruik. Ik zie het echt als een luxe product, en niet als dagelijkse vervanging van mijn standaard douchegel.

rituals sakura spring review 3
Zo komt de douche olie uit het pompje..
rituals sakura spring review 3
.. en zo wordt het in combinatie met water. It’s magic!

Sakura Spring

Ik heb een paar producten van Rituals, onder andere uit de Hammam en Tao collectie. Ze ruiken beide zo lekker. Ik denk dat qua geur de Hamman-lijn mijn favoriet is, die ruikt wat kruidiger naar rozemarijn. De producten van Tao ruiken wat frisser; naar witte lotus en groene thee. Deze foaming shower gel uit de Sakura-lijn ruikt juist wat zoeter door kersenbloesem. Maar niet té zoet, want daar houd ik zelf niet van. Wel vind ik het jammer dat de geur niet lang blijft hangen na het douchen. Een medewerkster van de Rituals winkel zei dat ze daarom vaak nog een body mist uit dezelfde lijn gebruikte, zodat je de geur extra aanzet. Een goed cadeautje voor mijzelf als het gat in mijn bankrekening veroorzaakt door dure studieboeken weer een beetje is opgevuld.

rituals sakura spring review 3
De ingrediëntenlijst kan je ook hier vinden.

Rituals

Ik houd van Rituals! Ze horen zeker bij mijn favoriete dierproefvrije merken thuis. Samen met The Body Shop, Lush en HEMA. Rituals is aangesloten bij de vereniging Dierproefvrij en test alleen op vrijwilligers. Alle producten zijn geschikt voor vegetariërs, alleen sommige producten bevatten bijenwas of wolvet waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Het grootste deel van hun producten wordt gemaakt in Europa. Omdat ze sociale betrokkenheid belangrijk vinden, ondersteunen ze de Tiny Miracles Foundation. De Tiny Miracles Foundation richt zich op het doorbreken van de armoede cirkel in een kleine gemeenschap van 700 mensen in de sloppenwijken van Mumbai in India. Meer hier over kan je op de website van Rituals lezen.

Conclusie: Fijn product om mee te douchen, het voelt heel luxe. Ook leuk om cadeau te doen! Het enige nadeel is de prijs, maar zoals bij alle Rituals producten vind ik het de prijs zeker waard.

Back to Top