9 x hotspots in Amsterdam

Dinsdag en woensdag was ik met Steve op minivakantie in Amsterdam. Bunny von D logeerde bij de moeder van Steve en wij logeerden bij het Conscious Hotel. Ik heb het gevoel dat we wel honderd kilometer hebben gelopen in die twee dagen, maar nog niet eens eentiende van de stad hebben gezien. Ik ben er nog een beetje moe van, maar wat was het leuk! (..En wat ben ik blij dat ik weer thuis ben!) Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan, gegeten en gekocht? Ik maakte een lijstje:

amsterdam hotspots

9 hotspots in Amsterdam:
conscious hotel vondelpark

1. Conscious Hotels Dinsdagmiddag kwamen wij vanuit Enschede aan bij het Consicous Hotel in de buurt van het Vondelpark. Hier komt eind deze week nog een uitgebreide blogpost over, maar ik kan nu alvast verklappen dat het een erg fijn hotel is.
Overtoom 519 (locatie Vondelpark) & De Lairessestraat 7 (locatie Museum Square)

sir hummus amsterdam

2. Sir Hummus Nadat we het hotel hadden verkend, wilde ik direct door naar Sir Hummus omdat ik er zulke goede dingen over had gehoord. Oh my.. De beste hummus die ik ooit heb gegeten! Deze hotspot werd mij aangeraden door Awkward Duckling en De Groene Meisjes en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Je kan kiezen uit original (vegan) hummus, met ei of met rundvlees. Je krijgt er een salade en pitabroodjes bij geserveerd. Echt een aanrader!
Van der Helstplein 2

juice and salad

3. Juice & Salad Onderweg van Sir Hummus naar Lush kwamen we langs Juice & Salad, een hippe saladebar met lekkere verse sapjes en salades op de kaart. Ik bestelde een groen sapje to go die ter plekke werd gemaakt, veel verser kan je het niet krijgen.
Vijzelstraat 35 & Eerste Constantijn Huygensstraat 60

lush amsterdam

4. LUSH Oh wat is Lush toch een fijne winkel, later als ik rijk ben koop ik àlles. Het ruikt er zo lekker naar (dierproefvrije!) zeepjes en ik worden er altijd enorm hebberig van. Wat ik er heb gekocht zie je in de shoplog die morgen online komt. Wat een cliffhanger hè?
Leidsestraat 14 & Kalverstraat 98

marqt amsterdam

5. Marqt Ik wil een Marqt in Enschede! Wat een fijne winkel met mooie producten. Ik kocht er een blikje drinken voor onderweg en een superschattig flesje azijn. Marqt is een supermarkt waar biologische en duurzame producten worden verkocht, vergelijkbaar met Ekoplaza.
Zie hier alle locaties

frenzi cucina

6. Frenzi Cucina Alle bovenstaande hotspots hebben we lopend door Amsterdam bezocht, dat was zo’n 10 kilometer in totaal, whoa. ’s Avonds konden we dus wel een goede maaltijd gebruiken. We aten bij Frenzi Cucina, een restaurant in de buurt van ons hotel. Ze proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingredienten en seizoensproducten. Steve ging voor ravioli met gorgonzola en ik voor een pasta met broccolipesto, jummm. Superlekker!
Overtoom 459

tea bar amsterdam

7. Tea Bar De volgende dag brachten we een bezoekje aan Tea Bar. Deze keer ging we niet meer lopend (oma Iris had spierpijn) maar met de tram, net zo makkelijk. De losse thee mag je zelf in zakjes scheppen en ze verkopen er ook leuke theeaccessoires.
Haarlemmerdijk 71

stach

8. STACH In dezelfde straat vind je Stach, ook al zo’n leuk winkeltje voor lekker eten en drinken! Ze verkopen er gezonde kant-en-klaar maaltijden, lekkere sapjes en andere drankjes, maar ook biologische chocoladerepen en andere lekkere dingen met de mooiste verpakkingen.
Haarlemmerstraat 150 & zie hier nog meer locaties

vinnies amsterdam

9. VINNIES – Volgens mij was het Lin die zei dat de brownie met salted karamel van Vinnies zo lekker is. Die moest en zou ik dan ook proberen! Ik kan oprecht zeggen dat dit de lekkerste brownie is die ik ooit heb gegeten in heel mijn leven. Vinnies is sowieso een erg leuke plek om koffie te drinken, je voelt je er meteen thuis (en dat heb ik niet snel, dus dat zegt wat!).
Haarlemmerstraat 46 & Nieuwezijds Kolk 33

Er waren nog honderd andere plekken waar ik naar toe wilde: de Foodhallen, een Dutch Weed Burger eten, naar Body Worlds, leuke verantwoorde kledingwinkels, Foam, het Waterlooplein, Vegabond, O My Bag, Dophert, Yoghurt Barn.. mijn lijstje was echt heel lang! Maar woensdagmiddag vond ik het wel mooi geweest en wilde ik gewoon lekker thuis zijn en knuffelen met Bunny von D. Dus dat bewaren we gewoon voor de volgende keer. (..Over 3 jaar ofzo dan hè, Oma Iris komt voorlopig haar huis niet meer uit.)

Kenden jullie deze hotspots al? Wat vinden jullie leuk om te doen in Amsterdam?

Back to Top