Tip: Landleven & hartige muffins

Zondag was ik op bezoek bij mijn allerliefste moeder. We aten pizza tortilla’s, dat is supersimpel om te maken en héél lekker, ik zal er wel eens een blogpost over schrijven. Ze had ook een leuk blad voor mij, het heet Landleven en het is een extra dikke editie. Zo van de buitenkant oogt het wat oudbollig, vind ik zelf. Ik zou het in ieder geval niet snel uit mijzelf kopen als ik alleen even snel naar de omslag kijk. Dus erg leuk dat ik deze van haar cadeau kreeg, want daardoor weet ik nu dat de inhoud echt heel leuk is. Veel tips en recepten, fijn!

landleven

Landleven oogst bewaarnummer

Deze editie van Landleven is een speciaal bewaarnummer. Dit nummer is namelijk extra dik en staat vol met recepten, tips en adviezen om lang van je overvloedige oogst te kunnen genieten. Nu hebben jullie allemaal over mijn moestuinperikelen kunnen lezen, helaas bracht mijn moestuin vooral een overvloedige slakkenplaag teweeg, dus wat dat betreft heb ik niet zoveel aan dit nummer. Maar toch vind ik het extra interessant om te lezen, want ik geef mijn moestuin-ambities natuurlijk niet zo maar op! Ik ben daarom extra blij met de oogst-tips en het stappenplan om groenten te wecken. Ooit ga ik daar wel wat aan hebben als ik een echte pro ben met een joekel van een moestuin (zonder slakken!!). Maar ik dwaal af, want wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat dit bewaarnummer eigenlijk net een kookboekje van 131 pagina’s is. Want er staan superveel recepten in! En aangezien dit nummer maar 5,95 euro kost, is het echt een koopje.

landleven bewaarnummer oogst

Mini-kookboek

Het bewaarnummer is ingedeeld in verschillende categorieën, zoals recepten en tips uit de boomgaard, uit de moestuin of uit de voorraad. Je vindt er recepten per ingrediënt. Zoals koken en bakken met peren, koken met onkruid of variaties van rabarber. Allemaal ingrediënten die je uit je eigen tuin kan halen (als je niet last hebt van een slakkenplaag) (ja, de frustratie zit diep). De meeste recepten zijn vegetarisch. Een enkele uitzondering hier en daar wordt gemaakt met bijvoorbeeld boerenkooltaart met worst. Mijn grootste nachtmerrie als boerenkoolhatende vegetariër, ha! Als veganist heb je minder aan de recepten, want in het grootste deel van de recepten wordt gebruik gemaakt van ei, kaas of melk. Al kan je melk natuurlijk makkelijk vervangen voor een plantaardige variant. Het vervangen van ei is ook niet onmogelijk, maar dit vind ik zelf altijd vrij lastig.

Sfeerimpressie

Jaaa Iris, laat dat blad nu maar zien. Oké! Hier een kleine sfeerimpressie, zodat je kan zien dat de inhoud echt leuk is. Ik krijg er ook zo’n gezellig, kneuterig gevoel van. Ik wil direct een potje jam maken en appelmoes koken.

recepten met bosbessen oogsten in de winter koken met onkruid appelrassen appelthee

Hartige muffins

Ik voelde mij niet zo lekker dus Steve maakte de lenteui-muffins uit dit blad. Of nouja: ik vroeg “zullen we samen deze muffins maken?” en uiteindelijk bleef ik gewoon in bed liggen terwijl hij het maakte. Dat vond ik best slim van mijzelf. Helaas stonden de muffins uiteindelijk iets te lang in de oven en plakten ze aan de papiertjes vast, maar qua smaak waren ze prima hoor. Ik ga in ieder geval vaker hartige muffins maken, daar was ik zelf nog niet opgekomen!

hartige muffins maken hartige muffins met lenteui

Heb je dit blad al in je bezit? Het recept voor deze hartige muffins vind je op bladzijde 65!

Volgens mij is het blad wel in boekenwinkels te koop en anders kan je hem ook hier online vinden. 

Back to Top