Shoplog: Groentethee en zeewier

Omdat de vorige shoplog zo goed in de smaak viel, heb ik alles maar weer op beeld vastgelegd wat ik kocht deze week. Ik heb weer allemaal gekke dingen gekocht, zoals gedroogd zeewier en groentethee. En gek bedoel ik natuurlijk alleen maar positief, want ik ben zelf ook een beetje gek, en dat is alleen maar leuk. Vind ik dan hè.
biologisch winkelen

mozzarella van buffalo farm twente

Buffelmozzarella van Buffalo Farm Twente

Hebben jullie het nare nieuws al gehoord over de mishandelde buffels in Italië? Ik schrok er zo erg van! Ik bevond mij direct in een staat van intense cognitieve dissonantie. (Tip: cognitieve dissonantie is een psychologische term die je vaak kan gebruiken in het dagelijkse leven waardoor je extra slim lijkt. Het betekent dat je gevoel in strijd is met je verstand, bijvoorbeeld: ik vind buffelmozzarella héél lekker en ik wil het élke dag eten! Maar mijn verstand zegt: ik wil het nóóit eten want ik vind het zo zielig voor de buffels en dat is in strijd met mijn principes.) Natuurlijk kan ik er voor kiezen om gewoon geen mozzarella meer te eten, maar ik heb inmiddels een middenweg gevonden: buffelmozzarella van Buffelo Farm Twente. Lekker eco-verantwoord want het is lokaal en er wordt beter met de buffels omgegaan. Qua prijs viel het mij reuze mee, 2,49 euro, niet veel duurder dan de buffelmozzarella uit de supermarkt.

gerookte knoflook

Gerookte knoflookbollen

De mozzarella kocht ik samen met gerookte knoflookbollen bij speciaalzaak De Leckernij. We liepen voorbij dit winkeltje nadat we hadden geluncht bij Bagels & Beans. De knoflookgeur kwam me tegemoet en ik kreeg direct zin om het te kopen, goede marketingstrategie. Doordat de knoflook gerookt is, is het langer houdbaar. Het schijnt dat ook de smaak iets anders is. Ik ben erg benieuwd! Het ruikt in ieder geval héél sterk, naar rookworst gemixt met knoflook. Ik kocht 6 bollen voor 2,95 euro.

numi fennel spice tea

Groentethee van Numi

Op naar de Ekoplaza! Daar winkel ik altijd het liefst want daar vind ik de gekste dingen. Ik zag zelfs chips van rode bieten. Ook deze groentethee van Numi was ik al een paar keer langs gelopen. Je hebt ze onder andere in de smaken spinazie, tomaat en wortel. Ik ging voor venkel. Het is euh.. Bijzonder. Ik weet niet zo goed wat ik ervan vind. Het smaakt als waterige bouillon. Hm.. Beetje een miskoop. Helaas is de thee nog best prijzig ook: 4,99 euro.

zelf zeewiersalade maken

Gedroogd zeewier

Mjam, ik houd van zeewiersalade. Ik koop het altijd kant-en-klaar, maar het lijkt me ook leuk om eens zelf te maken. Ik kocht onder andere gedroogde zeewier, geroosterde sesamzaadjes en sojasaus voor de ingrediënten. Als het lekker wordt, deel ik het recept snel!

hema haaknaald

Haaknaald en bolletje wol van HEMA

Ik heb weer een nieuwe hobby bedacht om uit te voeren. Deze keer wordt het haken. Ik ben een heldin in het impulsief beginnen aan een hobby, honderden euro’s eraan uit te geven, en er dan na een week geen zin meer in te hebben. Na ontelbare mislukte hobby’s weet ik dit gelukkig van mijzelf, dus ik houd me tegenwoordig een beetje in. Maar een haaknaald (1,95 euro) en een bolletje wol (1,95 euro geloof ik) van HEMA leek mij niet zo’n riskante investering. Nu alleen nog uitzoeken hoe haken werkt. Dan kan ik een schattig dekentje haken. Of één voor Bunny von D. Maar waarschijnlijk wordt het in werkelijkheid een dekentje in het formaat voor een hamster.

En nu is mijn geld op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties op “Shoplog: Groentethee en zeewier

 1. Kimberley schreef:

  Haken is één van de dingen die ook op mijn -ik-wil-dit-kunnen-lijstje staat.
  Als je ergens een makkelijke manier gevonden heb, hoor ik het graag van je. Haha.
  En ach, nu is je geld op aan allemaal leuke dingen, dat scheelt!

  | Reageer op deze reactie
 2. Bente schreef:

  Gadver, die thee klinkt niet echt als een aanrader. Het trekt mij sowieso niet: groentethee…

  | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Jammer van de thee 🙁
  Ben erg benieuwd wat je gaat haken….
  Laat je ook een foto zien als het af is?

  Mooie dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 4. Mille Pagine schreef:

  Hee, wat fijn dat jij een diervriendelijke mozzarella hebt gevonden! Daar was ik nog (niet zo actief) naar op zoek!

  | Reageer op deze reactie
 5. Mirne schreef:

  Gerookte knoflook bollen, nog nooit gezien maar als ik het eens zie moet ik het echt meenemen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Chantal schreef:

  Haken is helemaal niet moeilijk! Genoeg filmpjes op youtube om je op weg te helpen. Ik haak graag in de winter bij de TV (ik kan niet stil zitten). Lekker kopje thee erbij (maar zo te lezen geen venkel thee voor mij), heerlijk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Gwen schreef:

  ‘En nu is mijn geld op’. haha! Ik herken mezelf heel erg in het hobby verhaal, gelukkig heb ik fases waarin ik wel weer terug kom bij die hobby. De ene maand vind ik hobby X heel leuk terwijl ik in de twee maanden daarna er niet naar omkijk en me juist bezig houd met hobby Y.

  | Reageer op deze reactie
 8. Inge schreef:

  LOL ik heb ook geprobeerd te beginnen met haken, het is best moeilijk, is mij nog niet gelukt als jij het lukt dan moet je zeker een tutorial schrijven. Ik moet zeggen dat groente-thee niet heel erg aantrekkelijk klinkt, maar zeewiersalade daarentegen goddelijk! Dus ik ben zeker benieuwd naar een recept gemaakt van gedroogde zeewier.

  | Reageer op deze reactie
 9. Saskia schreef:

  Vorig jaar heb ik een sjawl gehaakt. Gelukkig had ik mijn moeder regelmatig in de buurt die me kon helpen. Ik begon met vijftien steken en eindigde met 18. Best knap al zeg ik het zelf. Vond het wel leuk om te doen, want je zag snel resultaat. Succes ermee ;)! Post je ook je resultaat?

  | Reageer op deze reactie
 10. Mies schreef:

  Gerookte knoflook bollen heb ik laatst ook gekocht bij de Marienwaerdt Landgoedfair (is leuk, want veel gratis eten en misselijk worden omdat je alles wil proeven). Ik gebruik ze nu al een tijdje en ook door verschillende dingen, maar moet zeggen dat ik het ‘gerookte’ niet echt terug vindt komen. Niet als ik het op zichzelf gebruik in ieder geval. Gerookt paprikapoeder vind ik juist altijd een heel aparte gerookte smaak geven, maar dat deed de gerookte knoflook niet bij mij. Als je nog tips hebt: ik ben heel benieuwd! 😀

  Ik ben er ook zo 1 die allemaal impuls hobby’s verzint en er na een week klaar mee is. Zo had ik in een goedkope euro winkel een heel mooi boek gekocht om te leren haken, waardoor ik extreem enthousiast werd. Toen ik er thuis voor ging zitten was het zuchten, steunen, janken en brullen want ik snapte het meest simpele patroon al niet. Hij ligt nu ergens te verstoffen in mijn kast, maar hij is nog even mooi.
  Ben nu bezig met calligraferen, ook al zo’n frustratie (voor een linkshandige dan).

  Ben benieuwd naar welke leuke recepten hier uit gaan komen! En ik zie je hamsterdekentje wel verschijnen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Panda schreef:

  Ik ben benieuwd naar die milde Shoyu. Ik heb zelf altijd de sterke variant daarvan (goed om mee te marineren bijvoorbeeld) en vind hem heel lekker. Ik hoop dat hier ook lokale buffelmozzerella te krijgen is. Groentethee is in mijn ogen ook gewoon bouillon om eerlijk te zijn. En ik ben benieuwd naar jouw knoflookbollen, want ik had ze eens en ik vond ze helemaal niet gerookt smaken, alleen maar ruiken. Dat was een deceptie.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb de knoflook inmiddels geprobeerd maar ik merkte ook niet echt iets van de rooksmaak. Ik had wel het idee dat de knoflook wat scherper van smaak was, maar misschien was dat omdat ik het zo aan het overanalyseren was haha! De mevrouw die het aan mij verkocht, had me gelukkig al gewaarschuwd dat het qua smaak waarschijnlijk niet zo zou verschillen van normale knoflook, maar dat het roken er vooral voor zorgt dat de knoflook lang houdbaar is.

   | Reageer op deze reactie
 12. Manon schreef:

  aiii die thee klinkt niet bepaald lekker nee, wat fijn dat je nu lokale mozzarella hebt kunnen kopen zeg!

  | Reageer op deze reactie
 13. Yvette schreef:

  Ik dacht al dat ik je zag lopen bij de Hema :-). Ik had zo’n gevoel van ‘die ken ik!’, haha! Kun je de mozarella in Enschede kopen of ben je ervoor naar Denekamp geweest? De Buffalo Farm staat nog steeds op mijn to-do!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat grappig! Ik ben vorige week ook al herkend bij de hema. Haha 😀 De mozzarella kocht ik bij De Leckernij, dat zit naast Bagels & Beans. Ze verkopen er ook nog andere producten van de buffalo farm, heel leuk.

   | Reageer op deze reactie
 14. Jill schreef:

  Holy moly, 5 euro voor een thee. Die mag wel naar goud smaken dan! Hoe is hij bevallen?

  | Reageer op deze reactie
 15. Sas schreef:

  Laat die thee maar zitten, bah!
  Ik vind je shoplogs altijd zo leuk om te lezen<3

  | Reageer op deze reactie
 16. Lizet schreef:

  Haha, die thee lijkt me ook helemaal niet lekker! Bietenchips ken ik wel, dat maken ze in het restaurant waar ik werk. Heel lekker, wil ik een keertje zelf in de oven proberen te maken! Ik vind het ook heerlijk om te dwalen in een Ekoplaza om de gekste dingen aan te raken, en vervolgens met helemaal niet zoveel spul weer naar huis te gaan, haha.

  En nu heb ik heel veel zin in mozzarella.

  | Reageer op deze reactie
 17. Nicky schreef:

  Gerookte knoflook kocht ik pas ook. Het is lekker, maar niet echt een groot verschil met gewone knoflook vind ik. Ligt misschien ook aan de bereiding, wellicht is het wel een groot verschil als je er knoflookboter mee maakt of zo.
  Oh en haken is heel leuk en ontspannend om te doen! 😀 En het is niet zo moeilijk! Ik herken me in het mislukte hobby verhaal.. let vooral op dat je niet over een week 50 bollen wol in huis hebt gehaald 😉 Ik haak nog steeds wel hoor, maar zo’n voorraad wol was misschien toch ietwat overdreven.

  | Reageer op deze reactie
 18. Isabelle schreef:

  Normaal zou je ook minder naar de look moeten stinken als je gerookte look eet. Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd eigenlijk, maar er heeft dan ook nog nooit iemand tegen mij geklaagd en ik eet heeeeeel vaak look, haha!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top