Shoplog: Groentethee en zeewier

Omdat de vorige shoplog zo goed in de smaak viel, heb ik alles maar weer op beeld vastgelegd wat ik kocht deze week. Ik heb weer allemaal gekke dingen gekocht, zoals gedroogd zeewier en groentethee. En gek bedoel ik natuurlijk alleen maar positief, want ik ben zelf ook een beetje gek, en dat is alleen maar leuk. Vind ik dan hè.
biologisch winkelen

mozzarella van buffalo farm twente

Buffelmozzarella van Buffalo Farm Twente

Hebben jullie het nare nieuws al gehoord over de mishandelde buffels in Italië? Ik schrok er zo erg van! Ik bevond mij direct in een staat van intense cognitieve dissonantie. (Tip: cognitieve dissonantie is een psychologische term die je vaak kan gebruiken in het dagelijkse leven waardoor je extra slim lijkt. Het betekent dat je gevoel in strijd is met je verstand, bijvoorbeeld: ik vind buffelmozzarella héél lekker en ik wil het élke dag eten! Maar mijn verstand zegt: ik wil het nóóit eten want ik vind het zo zielig voor de buffels en dat is in strijd met mijn principes.) Natuurlijk kan ik er voor kiezen om gewoon geen mozzarella meer te eten, maar ik heb inmiddels een middenweg gevonden: buffelmozzarella van Buffelo Farm Twente. Lekker eco-verantwoord want het is lokaal en er wordt beter met de buffels omgegaan. Qua prijs viel het mij reuze mee, 2,49 euro, niet veel duurder dan de buffelmozzarella uit de supermarkt.

gerookte knoflook

Gerookte knoflookbollen

De mozzarella kocht ik samen met gerookte knoflookbollen bij speciaalzaak De Leckernij. We liepen voorbij dit winkeltje nadat we hadden geluncht bij Bagels & Beans. De knoflookgeur kwam me tegemoet en ik kreeg direct zin om het te kopen, goede marketingstrategie. Doordat de knoflook gerookt is, is het langer houdbaar. Het schijnt dat ook de smaak iets anders is. Ik ben erg benieuwd! Het ruikt in ieder geval héél sterk, naar rookworst gemixt met knoflook. Ik kocht 6 bollen voor 2,95 euro.

numi fennel spice tea

Groentethee van Numi

Op naar de Ekoplaza! Daar winkel ik altijd het liefst want daar vind ik de gekste dingen. Ik zag zelfs chips van rode bieten. Ook deze groentethee van Numi was ik al een paar keer langs gelopen. Je hebt ze onder andere in de smaken spinazie, tomaat en wortel. Ik ging voor venkel. Het is euh.. Bijzonder. Ik weet niet zo goed wat ik ervan vind. Het smaakt als waterige bouillon. Hm.. Beetje een miskoop. Helaas is de thee nog best prijzig ook: 4,99 euro.

zelf zeewiersalade maken

Gedroogd zeewier

Mjam, ik houd van zeewiersalade. Ik koop het altijd kant-en-klaar, maar het lijkt me ook leuk om eens zelf te maken. Ik kocht onder andere gedroogde zeewier, geroosterde sesamzaadjes en sojasaus voor de ingrediënten. Als het lekker wordt, deel ik het recept snel!

hema haaknaald

Haaknaald en bolletje wol van HEMA

Ik heb weer een nieuwe hobby bedacht om uit te voeren. Deze keer wordt het haken. Ik ben een heldin in het impulsief beginnen aan een hobby, honderden euro’s eraan uit te geven, en er dan na een week geen zin meer in te hebben. Na ontelbare mislukte hobby’s weet ik dit gelukkig van mijzelf, dus ik houd me tegenwoordig een beetje in. Maar een haaknaald (1,95 euro) en een bolletje wol (1,95 euro geloof ik) van HEMA leek mij niet zo’n riskante investering. Nu alleen nog uitzoeken hoe haken werkt. Dan kan ik een schattig dekentje haken. Of één voor Bunny von D. Maar waarschijnlijk wordt het in werkelijkheid een dekentje in het formaat voor een hamster.

En nu is mijn geld op.

Back to Top