Recept: Gezonde chocolademousse

Fit Girl Suus liet laatst haar gezonde chocolademousse zien op Instagram. Ik heb altijd honger dus ik wilde óók chocolademousse. En verrassend genoeg had ik alle ingrediënten in huis. Het werd echt heel erg lekker, het smaakte helemaal niet ‘gezond’, waar ik in eerste instantie een beetje bang voor was. Ik was alleen wel uitgeschoten met de cacaopoeder dus het werd wat bitter. Gisteren maakte ik een nieuwe versie die nog lekkerder werd en dat recept deel ik graag met jullie! 

gezonde chocolademousse

Ingrediënten voor 2 schaaltjes chocolademousse:

 • 1 rijpe avocado
 • 1 rijpe banaan
 • 1/4 cup kokosmelk (60 ml.)
 • 1,5 el cacaopoeder
 • 1 el agavesiroop
 • 1/3 sinaasappel (voor het sap en 2 schijfjes ter garnering)
 • Eventueel: kokosrasp, geschaafde pure chocolade en/of vers fruit

ingredienten chocolademousse met avocado

Bereiding:

 1. Schil de avocado en verwijder de pit, snij in grove stukken. Breek de banaan in grove stukken. Gooi alle ingrediënten bij elkaar. Gebruik minder kokosmelk en sinaasappelsap als je een dikkere mousse wil, je kan er later altijd nog wat meer aan toevoegen als je het dunner wilt hebben.
 2. Pureer alles met behulp van een staafmixer of blender.
 3. Proef en voeg eventueel extra agavesiroop en/of cacaopoeder toe als je dat lekker vindt.
 4. Schep de chocolademousse in schaaltjes, garneer met twee halve schijfjes sinaasappel en strooi er eventueel wat kokosrasp en geschaafde pure chocolade over.

gezonde chocolademousse maken gezonde chocolademousse recept

Enjoy!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

31 reacties op “Recept: Gezonde chocolademousse

 1. de chiapudding eergisteren was al een succes – en nu ben ik ook geinspireerd om eindelijk eens dit recept vanavond of morgen te maken 😀 yum!
  xo, cheyenne

 2. Jolien

  zijdentofu ipv avocado gebruiken is ook superlekker 😀 Ik vind avocado los zo lekker dus zonde om te blenden met cacao en banaan… haha!

  • iris

   O ja, dat had ik ook eens ergens gezien! Volgens mij wordt het zo gemaakt in het kookboek Lisette in Luilekkerland. Goede reminder dat ik dat ook eens moet proberen, thanks 🙂

 3. Marloes

  Heerlijk tussendoortje is dit! Ik maak het regelmatig ook zo klaar, alleen dan zonder de kokosmelk!

 4. Nanda

  Super leuk idee! Met avocado kende ik nog niet, maak hem wel eens op basis van olijfolie, daar wordt hij heel smeuiig van.
  Deze variant ga ik ook eens proberen 🙂

 5. Tessa

  Ik zag het al op je instagram voorbij komen en het zag er zo goddelijk uit! Ik wil het echt heel graag proberen helemaal als de smaak zo lekker is!
  Liefs, Tessa

 6. Lotte

  Chocolademouse van avocado is zo lekker! Ik heb het erg lang niet meer gegeten, dus dat ga ik binnenkort maar weer eens maken. Dit recept ziet er lekker uit! x

 7. onzeweg

  Een gezonde chocolade mousse lijkt me echt heel lekker. Dit recept ga ik zeker eens proberen.

 8. Nicky

  Chocolademousse van avocado is zó lekker! Ik maak het regelmatig maar ga jouw recept zeker eens proberen want het klinkt heerlijk met sinaasappel.

 9. Lindsay

  Zo lekker!! Ik heb ook al eens mousse gemaakt met tofu maar vond die teveel smaken naar soja… met avocado alleen is ie dan weer te zwaar (oef!) dus deze moet ik ook eens uitproberen als gulden middenweg. 🙂

 10. juuuum, dankjewel voor het delen 😀 ik had het al voorbij zien komen op je Instagram, en vroeg me inderdaad af hoe je het zou maken!

 11. Oeeeh ik ga dit maken! Denk je dat ik ook iets meer kokosmelk kan doen inplaats van sinaasappelsap? Ik vind sinaasappel en chocolade altijd zo’n vieze combinatie.. Of is die smaak in dit recept niet zo opvallend?

  • iris

   Ik vind het wel meevallen! Maar volgens het recept dat ik eerst gebruikte moest er citroensap in maar dat had ik niet in huis, daarom koos ik voor sinaasappelsap. Limoensap zou ook nog kunnen! Of gewoon helemaal weglaten natuurlijk 🙂

 12. Birte

  Oké, dit wil ik zeker een keertje proberen :-). Ben net op dieet, en dit kan idd wel een alternatief zijn voor échte chocomousse!

 13. Lies

  ooh dat ziet er lekker uit, helaas is mijn wederhelft allergisch voor avocado :(. maar proberen ga ik het zeker 😀

 14. yvonne

  ik heb deze chocolademousse uitgeprobeerd.
  Lekker snel gemaakt en heerlijk van smaak maar, Machtig!!
  komt denkt ik toch door de combinatie van de banaan en de avocado.

 15. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 2 | IKBENIRISNIET

 16. Pingback: Mijn lievelingsrecepten voor iets zoets | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten