Recept: Pizza-tortilla’s

Ik was er zelf niet opgekomen: een tortilla als pizzabodem. We aten het laatst bij mijn moeder. Wat makkelijk om te maken dit! En ideaal om mee te variëren. In het recept zie je hoe ik de pizza-tortilla’s maakte, maar je kan er natuurlijk van alles op doen wat jij wil. Aubergine, artisjokharten, (vegetarisch) gehakt, rucola, geraspte kaas: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bak de groenten even van te voren, beleg de tortilla, even in de oven en ze zijn klaar!

pizza tortillas recept

Ingrediënten voor 4 pizza-tortilla’s / 2 personen:

  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • tomatensaus / gezeefde tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • Italiaanse kruiden (zoals oregano, rozemarijn en/of tijm)
  • peper & zout
  • 4 tortilla wraps
  • Mozzarella*

* Onlangs kwam in het nieuws dat achter veel Italiaanse buffelmozzarella dierenleed schuilt. Je kan ook een andere kaassoort gebruiken of de kaas geheel weglaten. Ik koos voor een middenweg en ging voor mozzarella van Nederlandse bodem van Buffalo Farm Twente.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bak alle groenten even aan zodat ze beetgaar zijn. Groenten zoals tomaat en rode ui hoef je niet van te voren te bakken, maar champignons, paprika en courgette wel.

3. Mix ondertussen wat lepels tomatensaus met een fijngehakt knoflookteentje, een beetje Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Proef ondertussen of je het lekker vindt en voeg er eventueel nog meer kruiden aan toe.

4. Leg een tortilla klaar, smeer er wat tomatensaus op (ongeveer 1 a 2 eetlepels per tortilla) en beleg het met wat jij lekker vindt.

5. Leg op een bakplaat bakpapier en leg er de tortilla’s op. Bak ze in de oven voor ongeveer 8 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Recept: Pizza-tortilla’s

  1. Dagmar schreef:

    Hmmm delicious! Wat een heerlijk recept, superlekker! Deze ga ik zeker onthouden en gauw proberen na te maken dankjewel voor het delen!

    | Reageer op deze reactie
  2. Fatima schreef:

    Lekker makkelijk hé.
    We zijn er hier ook gek op, de makkelijke hap. Soms vouwen we ze dubbel en gaan ze de gril in.

    Maar: Hoe is de mozarella van Buffalo Farm Twente? Wil die nog eens proberen.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ik vind het erg lekker! Ik denk dat het wel de beste buffelmozzarella is die ik ooit heb gehad, niet dat ik zoveel verschillende soorten heb gehad hoor, maar hij is echt goed.

      | Reageer op deze reactie
  3. Mirne schreef:

    Ik maak altijd zelf deeg, maar dit is wel een goede snelle optie. Zeker met lekker veel groenten. 🙂

    | Reageer op deze reactie
  4. Daniëlle schreef:

    Oh, cool. Ik ben dol op gemakkelijke dingen in de keuken. Dit klinkt nog eens heel lekker ook! 😉

    | Reageer op deze reactie
  5. Kelly schreef:

    Hmmmm ik krijg honger hiervan Iris! Ik heb wel vaker wraps gebruikt als bodem, super handig en snel!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Wat leuk! Ik was er zelf nooit opgekomen. Net als quesedilla’s maken, dat heb ik gisteren voor het eerst gedaan. Ook al zo makkelijk en lekker. Gotta love wraps 😀

      | Reageer op deze reactie
  6. Karlijn schreef:

    Mijn zusje heeft het een keer gemaakt maar het was niet echt een succes. Alles viel / gleed zo van de tortilla af :’)

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oh noo wat zonde! Het ligt er inderdaad wel wat ‘losser’ op dan op een echte pizzabodem inderdaad. Maar het viel er niet allemaal af bij mij gelukkig. Misschien te veel tomatensaus gebruikt? Ik weet het ook niet!

      | Reageer op deze reactie
  7. Hesteranne schreef:

    Dit recept vind ik altijd heerlijk. Ik heb het ook een keer in Israel gegeten. Met heel veel kruiden en saus. Om je vingers bij af te likken 😀

    | Reageer op deze reactie
  8. Nanda schreef:

    Toevallig kwam ik hier gisteren ook een recept van tegen! Heel goed idee, ga het zeker eens uitproberen 🙂

    | Reageer op deze reactie
  9. Lies schreef:

    Klinkt als een recept die ik snel maar eens moet gaan maken

    | Reageer op deze reactie
  10. Linda schreef:

    Oh wat lijkt me dit lekker. Ik ga het deze week nog maken, makkelijke, lekkere recepten zijn zo handig.

    | Reageer op deze reactie
Back to Top