Recept: Pizza-tortilla’s

Ik was er zelf niet opgekomen: een tortilla als pizzabodem. We aten het laatst bij mijn moeder. Wat makkelijk om te maken dit! En ideaal om mee te variëren. In het recept zie je hoe ik de pizza-tortilla’s maakte, maar je kan er natuurlijk van alles op doen wat jij wil. Aubergine, artisjokharten, (vegetarisch) gehakt, rucola, geraspte kaas: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bak de groenten even van te voren, beleg de tortilla, even in de oven en ze zijn klaar!

pizza tortillas recept

Ingrediënten voor 4 pizza-tortilla’s / 2 personen:

 • 1 courgette
 • 250 gram champignons
 • 1 paprika
 • 12 cherrytomaatjes
 • 1 rode ui
 • tomatensaus / gezeefde tomaten
 • 1 knoflookteentje
 • Italiaanse kruiden (zoals oregano, rozemarijn en/of tijm)
 • peper & zout
 • 4 tortilla wraps
 • Mozzarella*

* Onlangs kwam in het nieuws dat achter veel Italiaanse buffelmozzarella dierenleed schuilt. Je kan ook een andere kaassoort gebruiken of de kaas geheel weglaten. Ik koos voor een middenweg en ging voor mozzarella van Nederlandse bodem van Buffalo Farm Twente.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bak alle groenten even aan zodat ze beetgaar zijn. Groenten zoals tomaat en rode ui hoef je niet van te voren te bakken, maar champignons, paprika en courgette wel.

3. Mix ondertussen wat lepels tomatensaus met een fijngehakt knoflookteentje, een beetje Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Proef ondertussen of je het lekker vindt en voeg er eventueel nog meer kruiden aan toe.

4. Leg een tortilla klaar, smeer er wat tomatensaus op (ongeveer 1 a 2 eetlepels per tortilla) en beleg het met wat jij lekker vindt.

5. Leg op een bakplaat bakpapier en leg er de tortilla’s op. Bak ze in de oven voor ongeveer 8 minuten.

Eet smakelijk!

Back to Top