20 x Leuke films op Netflix Nederland

Nu ik een paar keer de maandelijkse filmtips heb gemist, wil ik even compenseren met een extra lange lijst met filmtips! Al deze films zijn stuk voor stuk te zien op Netflix, yes! Ik heb geprobeerd om vooral leuke films op Netflix te noemen die niet de typische Hollywood blockbusters zijn, zodat je hopelijk een aantal leuke nieuwe films kan ontdekken die je nog niet hebt gezien. 

20 leuke films op Netflix

Deze lijst heb ik samengesteld met leuke films die op dit moment (december 2017) op Netflix staan, het aanbod varieert nogal eens omdat regelmatig films worden verwijderd en weer nieuwe worden toegevoegd. Zo schreef ik al eens eerder een blogpost met tips op Netflix, maar daarvan staat de helft er al niet meer op. Tijd voor een update!

Filmhuis & drama

 • I Don’t Feel at Home in this World Anymore (2017) – Een depressieve vrouw heeft weer een doel in haar leven als ze dieven probeert op te sporen (wat uiteraard helemaal uit de hand loopt).
 • The One I Love (2014) – Een stel gaat op vakantie om aan hun relatie te werken, maar dan worden dingen al snel raar.
 • Too Late (2015) – Een privé detective probeert een vermiste vrouw te vinden, heel mooi gefilmd.
 • Hello I Must Be Going (2012) – Een vrouw die net is gescheiden woont weer bij haar ouders en krijgt iets met een jongen die veel jonger is. Gewoon een leuke film.
 • Dallas Buyers Club (2013) – Waarschijnlijk heeft iedereen en zijn moeder deze Oscar-film al gezien, maar zo niet: zeker doen! Steengoed.

horns

Thriller & horror

 • Contratiempo (2016) – Eén van de betere films op Netflix, heel spannend, kijken!
 • Horns (2013) – Ineens groeien er horens uit Daniel Radcliff’s hoofd. Bizarre film, ik vond het fantastisch.
 • The Box (2009) – Er wordt een mysterieuze box bezorgd bij een stel: als je de box opent krijg je een miljoen dollar, maar zal een willekeurig persoon sterven. Weer eens wat anders dan een gezellige cliché-kerstfilm.
 • 1922 (2017) – Verfilming van het gelijknamige verhaal van Stephen King, creepy!
 • Sharknado (2013) – Dit is oprecht de slechtste film die ik ooit heb gezien in heel mijn leven; zo slecht dat het goed is en alleen daarom al moet je ‘m zien. En jawel, er zijn vier delen die állemaal op Netflix staan.

filmtips ferris bueller

Comedy

 • Hector and the Search for Happiness (2014) – Een psychiater reist de wereld over op zoek naar het geheim voor geluk, leuke film!
 • Ferris Bueller’s Day Off (1986) – Ultieme feel good movie uit de jaren ’80, deze klassieker moet je gezien hebben.
 • The Young Offenders (2016) – Twee jongens maken een fietstocht van 160 km op gestolen fietsen om een vermiste baal cocaïne op te sporen.
 • Buddymoon (2016) – Foute comedy met de enige echte Flula (een bekende YouTuber), ik moest steeds hardop lachen.
 • The African Doctor (2016) – Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, erg mooie en leuke film!

Documentaire - The True Cost

Documentaires

 • Minimalism: A Documentary about the Important Things (2015) – Precies wat de titel al zegt, een docu over minimalisme en consumentisme. Persoonlijk vond ik dit een goede docu die me motiveerde om minder spullen te hebben. Minpuntje: ik ergerde me meer dan eens aan de hoofdpersonen.
 • The True Cost (2015) – Deze docu laat het proces zien van katoenplantje naar kledingstuk en welke impact dit heeft op de aarde en mensen. Wat mij betreft één van de beste documentaires die ik ooit heb gezien en die ik íedereen aanraad om te kijken. Must see!
 • Embrace (2016) – In 2013 publiceerde Taryn een voor- en na-foto van haar lichaam die viral ging, en zo begon ze als body positive activiste. De docu legt heel goed uit waardoor negatieve lichaamsbeelden ontstaan en laat inspirerende mensen aan het woord. Een erg goed en belangrijk onderwerp, heel actueel ook!
 • My Beautiful Broken Brain (2014) – Lotje krijgt op haar 34e een hersenbloeding, op film legt ze haar belevingen vast. Ik was énorm onder de indruk van deze docu, erg mooi in elkaar gezet.
 • Kingdom of Us (2017) – Zeven broers en zussen zijn hun vader verloren door zelfdoding, in video’s en dagboeken zoeken ze terug hoe hun vader was en hoe ze met dit heftige verlies om moeten gaan met zijn allen. Een ontroerende documentaire die veel indruk op me maakte.

Mocht je vinden dat een leuke film op Netflix echt ontbreekt in dit lijstje, laat het dan vooral weten in de reacties 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top