20 x Leuke films op Netflix Nederland

Nu ik een paar keer de maandelijkse filmtips heb gemist, wil ik even compenseren met een extra lange lijst met filmtips! Al deze films zijn stuk voor stuk te zien op Netflix, yes! Ik heb geprobeerd om vooral leuke films op Netflix te noemen die niet de typische Hollywood blockbusters zijn, zodat je hopelijk een aantal leuke nieuwe films kan ontdekken die je nog niet hebt gezien. 

20 leuke films op Netflix

Deze lijst heb ik samengesteld met leuke films die op dit moment (december 2017) op Netflix staan, het aanbod varieert nogal eens omdat regelmatig films worden verwijderd en weer nieuwe worden toegevoegd. Zo schreef ik al eens eerder een blogpost met tips op Netflix, maar daarvan staat de helft er al niet meer op. Tijd voor een update!

Filmhuis & drama

 • I Don’t Feel at Home in this World Anymore (2017) – Een depressieve vrouw heeft weer een doel in haar leven als ze dieven probeert op te sporen (wat uiteraard helemaal uit de hand loopt).
 • The One I Love (2014) – Een stel gaat op vakantie om aan hun relatie te werken, maar dan worden dingen al snel raar.
 • Too Late (2015) – Een privé detective probeert een vermiste vrouw te vinden, heel mooi gefilmd.
 • Hello I Must Be Going (2012) – Een vrouw die net is gescheiden woont weer bij haar ouders en krijgt iets met een jongen die veel jonger is. Gewoon een leuke film.
 • Dallas Buyers Club (2013) – Waarschijnlijk heeft iedereen en zijn moeder deze Oscar-film al gezien, maar zo niet: zeker doen! Steengoed.

horns

Thriller & horror

 • Contratiempo (2016) – Eén van de betere films op Netflix, heel spannend, kijken!
 • Horns (2013) – Ineens groeien er horens uit Daniel Radcliff’s hoofd. Bizarre film, ik vond het fantastisch.
 • The Box (2009) – Er wordt een mysterieuze box bezorgd bij een stel: als je de box opent krijg je een miljoen dollar, maar zal een willekeurig persoon sterven. Weer eens wat anders dan een gezellige cliché-kerstfilm.
 • 1922 (2017) – Verfilming van het gelijknamige verhaal van Stephen King, creepy!
 • Sharknado (2013) – Dit is oprecht de slechtste film die ik ooit heb gezien in heel mijn leven; zo slecht dat het goed is en alleen daarom al moet je ‘m zien. En jawel, er zijn vier delen die állemaal op Netflix staan.

filmtips ferris bueller

Comedy

 • Hector and the Search for Happiness (2014) – Een psychiater reist de wereld over op zoek naar het geheim voor geluk, leuke film!
 • Ferris Bueller’s Day Off (1986) – Ultieme feel good movie uit de jaren ’80, deze klassieker moet je gezien hebben.
 • The Young Offenders (2016) – Twee jongens maken een fietstocht van 160 km op gestolen fietsen om een vermiste baal cocaïne op te sporen.
 • Buddymoon (2016) – Foute comedy met de enige echte Flula (een bekende YouTuber), ik moest steeds hardop lachen.
 • The African Doctor (2016) – Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, erg mooie en leuke film!

Documentaire - The True Cost

Documentaires

 • Minimalism: A Documentary about the Important Things (2015) – Precies wat de titel al zegt, een docu over minimalisme en consumentisme. Persoonlijk vond ik dit een goede docu die me motiveerde om minder spullen te hebben. Minpuntje: ik ergerde me meer dan eens aan de hoofdpersonen.
 • The True Cost (2015) – Deze docu laat het proces zien van katoenplantje naar kledingstuk en welke impact dit heeft op de aarde en mensen. Wat mij betreft één van de beste documentaires die ik ooit heb gezien en die ik íedereen aanraad om te kijken. Must see!
 • Embrace (2016) – In 2013 publiceerde Taryn een voor- en na-foto van haar lichaam die viral ging, en zo begon ze als body positive activiste. De docu legt heel goed uit waardoor negatieve lichaamsbeelden ontstaan en laat inspirerende mensen aan het woord. Een erg goed en belangrijk onderwerp, heel actueel ook!
 • My Beautiful Broken Brain (2014) – Lotje krijgt op haar 34e een hersenbloeding, op film legt ze haar belevingen vast. Ik was énorm onder de indruk van deze docu, erg mooi in elkaar gezet.
 • Kingdom of Us (2017) – Zeven broers en zussen zijn hun vader verloren door zelfdoding, in video’s en dagboeken zoeken ze terug hoe hun vader was en hoe ze met dit heftige verlies om moeten gaan met zijn allen. Een ontroerende documentaire die veel indruk op me maakte.

Mocht je vinden dat een leuke film op Netflix echt ontbreekt in dit lijstje, laat het dan vooral weten in de reacties 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “20 x Leuke films op Netflix Nederland

 1. Aaaaaah dit overzicht met titels komt als geroepen! Deze partygirl gaat nu (zaterdagavond 23:05) naar bed met Netflix haha #rockon

  | Reageer op deze reactie
 2. Marlieke schreef:

  Yes! Stephen KIng mag ook op het lijstje. Door het verhaal van hem in boekvorm ben ik destijds gestopt met het eten van vlees. Hij kan zó gedetailleerd schrijven. Love him!

  | Reageer op deze reactie
 3. Karlijn schreef:

  Bij de omschrijving van Kingdom of Us voel ik al dat dit een huildocumentaire voor mij gaat worden, maar toch wil ik hem wel erg graag een keer zien!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik moest ook een paar keer heel hard huilen! Maar ik vond de docu ook zooo mooi gemaakt, en de verhalen van alle mensen zijn zo mooi. Dus zeker waard om te kijken 🙂

   | Reageer op deze reactie
 4. Bregje schreef:

  Wat leuk, ik wist niet dat de boeken van Hector verfilmd zijn! De boeken zijn een enorme aanrader. Mooie mix van vlot geschreven en een mooie diepe boodschap daaronder.

  | Reageer op deze reactie
 5. Irene schreef:

  Haha Sharknado hebben wij eens opgezet maar weer afgezet omdat ik het niet aan kon :p ZO SLECHT! Ook zo’n slechte film: Piranha 3DD :p

  | Reageer op deze reactie
 6. naomi schreef:

  Dankjewel voor deze tips! Ik keek laatst contratiempo en vond het ook een hele goede film! Ook al had ik wel vanaf moment 1 door wat je pas op het einde te zien kreeg..

  | Reageer op deze reactie
 7. Danielle schreef:

  Ohhh yessss I needed this! Was een beetje door mijn films watchlist heen dus ik kan er nu weer een aantal aan toevoegen! Hilarisch dat je ook Sharnado noemt, mijn guilty pleasure!

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Ik heb 1922 gelezen, dus ik weet niet of ik het aandurf om hem te kijken (vanwege de koeien natuurlijk).

  | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  The Lady in the Van! Heurlijke niet te snelle film! Kan wel onder kopje filmhuis. Hilarisch (droge Britse humor) en n tikje vreemd. Super mooie kleuren en mooie muziek etc. Met Maggie Smith (prof. Anderling) als snibbige, uitgekookte zwerfster.

  | Reageer op deze reactie
 10. Maartje schreef:

  Thanks! Ik vind het altijd zo lastig om leuke films te vinden. Overigens vond ik de hoofdpersonen bij die docu over minimalisme ook echt vréselijk, vooral dat knuffelen de hele tijd, haha!

  | Reageer op deze reactie
 11. Inge schreef:

  Mocht je gek zijn op Franse films, dan kan ik “He even has your eyes”, “10 jours en or” en “we are family” ook echt aanraden! Ik houd zo van die Franse humor 😉 (mijn instellingen staan trouwens op Engels, dus wie weet heten ze op de Nederlandse instelling anders)

  Een andere mooie film vond ik “Queen of Katwe”, over een meisje uit een sloppenwijk dat leert schaken.

  | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Weekoverzicht 3 en 4 December – Gewoon thuis
 13. sander schreef:

  Haal ‘too late’ er maar van af, wat een boutfilm…..

  | Reageer op deze reactie
 14. Asena schreef:

  Binnenkort een weekje vakantie. Met deze films moet ik me wel kunnen vermaken! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Renske schreef:

  Ik weet een film die er absoluut bij moet! TO ALL THE BOYS I”FD LOVED BEFORE!
  (of hoe je het ook schrijft.)

  | Reageer op deze reactie
Back to Top