DIY + video: Groenteslinger

Joepie, het is Bunny von D’s favoriete dag van het jaar: dierendag! Bunny von D wordt elke dag al verwend alsof het dierendag is, maar vandaag wordt nog net iets feestelijker met extra veel lekkers en een leuk cadeautje (een hooirol, mijn konijnenkind is zo makkelijk tevreden te houden).

groenteslinger konijn

Do it yourself

Een leuke en makkelijke DIY voor je konijn of cavia is het maken van een groenteslinger. Je hebt alleen naald en draad nodig en wat stukjes groente naar keuze. Ik koos voor Bunny von D’s lievelingseten: witlof, wortel, citroenmelisse en tomaat. Je snijdt de groente in kleine stukjes, rijgt ze aan het draad en hangt het ergens op waar je huisdier bij kan.

Filmpje!


Zie je geen video? Klik hier.

Groenteconfetti

Zorg ervoor dat je redelijk sterk draad/touw kiest, of maak de slinger in ieder geval niet te lang, want op een gegeven moment knapte de groenteslinger van Bunny von D zoals je in de video kon zien. Oeps. Of ze was gewoon erg intelligent bezig door bewust het draad kapot te bijten zodat ze niet zoveel moeite meer hoefde te doen voor haar eten. Ja, dat laatste was vast het geval. Maar zo werd het alleen maar een feestelijker tafereel: groenteconfetti! O ja, en even een korte disclaimer voordat allemaal konijnen door deze blogpost ziek worden: als je konijn normaal weinig groenvoer krijgt, dan kan je niet in één keer heel veel groente geven, het is belangrijk dat je dit langzaam opbouwt. Bedenk ook dat niet alle groenten veilig zijn voor konijnen, hier vind je een lijst met veilige en giftige groenten, fruit en kruiden voor konijnen.

groenten voor konijnen

EetGeenDierenDag

En zelf vier dierendag natuurlijk ook door ze niet op te eten. Dat zou ik sowieso al niet doen als vegetariër zijnde, maar doordat ik deze maand meedoe aan de Vegan Challenge sta ik er extra veel bij stil. Wil je ook je steentje bijdragen? Wakker Dier heeft de EetGeenDierenDag in het leven geroepen. Iedere dag worden er in Nederland namelijk 400.000 dieren opgegeten, op dierendag gaat Wakker Dier voor 0. Als ik één hele maand veganistisch kan eten, dan is één dag vegetarisch eten natuurlijk een spreekwoordelijk eitje! In mijn receptenindex vind je een hoop vegetarische recepten. Andere blogs waar ik ook graag recepten van probeer zijn De Groene Meisjes, Yellow Lemon Tree en Uit Pauline’s Keuken. Die laatste twee zijn geen vegetarische blogs, maar je vindt er genoeg lekkere vegetarische recepten.

Heel veel knuffels voor jullie lieve huisdieren!

Back to Top