DIY + video: Groenteslinger

Joepie, het is Bunny von D’s favoriete dag van het jaar: dierendag! Bunny von D wordt elke dag al verwend alsof het dierendag is, maar vandaag wordt nog net iets feestelijker met extra veel lekkers en een leuk cadeautje (een hooirol, mijn konijnenkind is zo makkelijk tevreden te houden).

groenteslinger konijn

Do it yourself

Een leuke en makkelijke DIY voor je konijn of cavia is het maken van een groenteslinger. Je hebt alleen naald en draad nodig en wat stukjes groente naar keuze. Ik koos voor Bunny von D’s lievelingseten: witlof, wortel, citroenmelisse en tomaat. Je snijdt de groente in kleine stukjes, rijgt ze aan het draad en hangt het ergens op waar je huisdier bij kan.

Filmpje!


Zie je geen video? Klik hier.

Groenteconfetti

Zorg ervoor dat je redelijk sterk draad/touw kiest, of maak de slinger in ieder geval niet te lang, want op een gegeven moment knapte de groenteslinger van Bunny von D zoals je in de video kon zien. Oeps. Of ze was gewoon erg intelligent bezig door bewust het draad kapot te bijten zodat ze niet zoveel moeite meer hoefde te doen voor haar eten. Ja, dat laatste was vast het geval. Maar zo werd het alleen maar een feestelijker tafereel: groenteconfetti! O ja, en even een korte disclaimer voordat allemaal konijnen door deze blogpost ziek worden: als je konijn normaal weinig groenvoer krijgt, dan kan je niet in één keer heel veel groente geven, het is belangrijk dat je dit langzaam opbouwt. Bedenk ook dat niet alle groenten veilig zijn voor konijnen, hier vind je een lijst met veilige en giftige groenten, fruit en kruiden voor konijnen.

groenten voor konijnen

EetGeenDierenDag

En zelf vier dierendag natuurlijk ook door ze niet op te eten. Dat zou ik sowieso al niet doen als vegetariër zijnde, maar doordat ik deze maand meedoe aan de Vegan Challenge sta ik er extra veel bij stil. Wil je ook je steentje bijdragen? Wakker Dier heeft de EetGeenDierenDag in het leven geroepen. Iedere dag worden er in Nederland namelijk 400.000 dieren opgegeten, op dierendag gaat Wakker Dier voor 0. Als ik één hele maand veganistisch kan eten, dan is één dag vegetarisch eten natuurlijk een spreekwoordelijk eitje! In mijn receptenindex vind je een hoop vegetarische recepten. Andere blogs waar ik ook graag recepten van probeer zijn De Groene Meisjes, Yellow Lemon Tree en Uit Pauline’s Keuken. Die laatste twee zijn geen vegetarische blogs, maar je vindt er genoeg lekkere vegetarische recepten.

Heel veel knuffels voor jullie lieve huisdieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “DIY + video: Groenteslinger

 1. nenacecilia schreef:

  Ik dacht altijd dat konijnen geen tomaat mochten hebben! Niet juist dus 😉

  Superleuk gevonden die groentenslinger!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   De rest van de tomatenplant is wel giftig, de takjes en blaadjes enzo. Misschien daarom. Thanks! 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Sophie schreef:

  Wat een leuk en vrolijk idee! Op het moment dat Bunny ‘m doormidden beet, dacht ik ‘dit kan nooit goed gaan’. Haha geweldig! Wel heel erg leuk en creatief. Ik vrees alleen dat ik mijn poezen niet blij maak met fruit. Tenzij het avocado is (lol).

  | Reageer op deze reactie
 3. Citlali schreef:

  OMG Bunny von D just made my day!! Wat een lief konijntje (met een lief baasje ofcourse)!!!!!!!

  | Reageer op deze reactie
 4. Isabelle schreef:

  Hahaha, ons konijn zou ook de slinger meteen doorbijtendenk ik. Misschien aan een ijzerdraadje? Die lijst met wat ze wel en niet mogen eten is wel superhandig!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik denk dat ijzerdraad misschien te scherp is? Maar ik heb al wel eerder zo’n slinger gemaakt en toen ging het gewoon goed hoor 😀 Ze had vast door dat ik het filmde en wilde het filmpje wat sensationeler maken haha! 😉

   | Reageer op deze reactie
 5. Lizet schreef:

  Haha wat een leuk idee zo’n slinger (en confetti, haha)! Zo lief. Ik zal mijn kat er alleen niet zo heel blij mee maken. Wel met extra knufs natuurlijk.

  En serieus, worden er 400.000 dieren per DAG gegeten in NL? Daar schrik ik echt wel van. Damn.

  | Reageer op deze reactie
 6. Maura - YLT schreef:

  Hah geniaal die slinger! Helaas heb ik geen huisdier, anders zou ik hem gelijk maken hoor 😉 of ik maak hem gewoon voor mezelf en dan met een hummusdip erbij haha.

  Enne lief dat ik tussen je inspiratie sta 🙂 thanks!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha wat een goed idee! Je kan er ook nog een healthy koekhappenvariant van maken 😉

   | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  Wat een leuk idee om zo’n groente slinger te maken! Het lijkt er inderdaad op dat ze dat draadje gewoon doorbijt, slim konijntje! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Maak je er dan ook zo’n leuk filmpje van terwijl je de witlofblaadjes eraf hapt? Hahaha :p

   | Reageer op deze reactie
 8. Alisa schreef:

  Ah hier word ik helemaal vrolijk van! Ik denk dat mijn kippen zo’n slinger ook wel zouden waarderen, ga het eens proberen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Lauriëtte schreef:

  Aww wat een schattig filmpje! Ik denk dat Bunny von D gewoon heel erg slim is en daarom het touwtje doorbeet! 😉 Fijne dierendag!

  | Reageer op deze reactie
 10. Simone schreef:

  Echt super leuk, zo’n groente slinger! Die ga ik ook eens een keer voor Homer maken 🙂 Fijne dierendag!

  | Reageer op deze reactie
 11. Anouk schreef:

  Wat een leuk idee! Ik ga hem zomenteen meteen maken. En die blik die hij/zij gaf toen hij kappot ging 😛 echt van “I think I broke it ” haha.
  xxx

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha ja geweldig hè, ik moet nog steeds lachen als ik het filmpje terug kijk haha!

   | Reageer op deze reactie
 12. Ilona schreef:

  Wat een onwijs leuk idee! Ik vroeg me gisteren af hoe ik mijn honden vandaag eens extra kon verwennen. Het zijn elke dag al zo’n bofkontjes. Eten met de pot mee, flinke wandelingen….
  Ineens wist ik het, zo’n kant en klaar ‘ding’ uit de dierenwinkel krijgen ze eigenlijk nooit!
  Heb dus net een honing varkensneus gekocht. Gatverdamme!
  Ze zijn er dol op, dan vind ik het prima op dierendag 😉

  | Reageer op deze reactie
 13. Kom ik thuis… heft manlief ineens twee konijntjes gekocht. Ik bedenk me suf over een passende naam en ben heel blij met jouw konijneninfo 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Ester schreef:

  Hahaha, dat ze hem zo snel al had doorgebeten (en inderdaad, die blik!). Ik maak de slinger altijd van een katoenen draad (voor de hakerds en breierds: Catania). Ze knagen er weleens aan en dan denk ik: beter geen synthetische draad. Omdat het een wat dikkere draad is valt dan ook niet alles er meteen af (ik laat zelf de slinger weleens vallen bij het ophangen, haha). Je zou hem natuurlijk ook in boogjes op kunnen hangen, als ze dan 1 boogje doorbijten, hangen de andere boogjes nog.

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 1 | IKBENIRISNIET
 16. Pingback: Versieringen voor dierendag | Creatief met labels en lint
Back to Top